1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 17, 2022 at 1:55 PM
    Quote from Chuck
    Quote from D_artagnan

Da su vozarine i cijene brodara na bar 50% vrijednosti od 2008. /9. ajd onda bi imalo smisla ovo što pišeš. Ovako se mogu samo nasmijati, plus što su zaduženja brodara drastično manja od tada.

Pad vozarina tek slijedi, jer usporavanje ekonomske aktivnosti i recesija, to povlaci za sobom i to bi svima trebalo biti jasno. Problemi su se godinama gurali pod tepih i neograniceno se tiskao novac, a sada je to doslo na naplatu. Brodarima vani također pada cijena, a njihove su bilance i isplate kvartalnih dividendi kudikamo bolji nego kod nasih brodara.

pa da vozarine i padnu 50% od sadasnjih …. To je cijena kojom su zaradili💰💰💰 prosle godine poprilicno po dionici 🤣🤣🤣

Jedino ja ne vidim da padaju TC nesto extra za sljedecu godinu, dvije 🤔

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 17, 2022 at 11:52 AM
    Quote from Chuck

Lijepo sam vas upozoravao sta ce se desiti, jer je situacija u svijetu i kod nas sve samo ne jednostavna i dobra. Nije mi drago sto se desava na trzistima, ali tko je prezivio 2009. jos uvijek se sjeca kako je tada bilo, pa poslije puse i na hladno. Sto je najbolje jos nismo dosli u pandan 2009., jer teska vremena, drastican porast cijene duga, recesija, stagflacija tek slijede. Nocima ne spavam, radim analize trzista, pa i ne stignem ovdje puno pisati, ali tko me poslusao lijepo se mogao postediti gubitka.

Da su vozarine i cijene brodara na bar 50% vrijednosti od 2008. /9. ajd onda bi imalo smisla ovo što pišeš. Ovako se mogu samo nasmijati, plus što su zaduženja brodara drastično manja od tada.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • June 17, 2022 at 11:40 AM

Moram priznat da nisam mislio da ću uspjeti još nešto uloviti na ovim vrijednostima ove i sljedeće godine, ali prevario sam se.

U svakom slučaju hvala prodavačima :)

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • June 16, 2022 at 8:36 AM

Hm, jel isto vrijedi i za Teslu 🤔 a i za sve dionice da ocekujes da ces prodati skuplje nego si kupio.

E da smo bili budale pa kupili bilo koji kripto pre 3-5-10 …godina, onako sitno za zahebancije…. jaooo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • June 14, 2022 at 11:28 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

samo da ne bi bilo kasnije, ako se kojim slučajem tržište strmoglavi, ma nismo mi izgubili, mi smo svi opet lijepo zaradili :)

Ja sam maloprije napravio -3k kuna gubitka, likvidirao ADPL. Preeuranjeno ušao jbg. Još imam 300k kuna u dionicama, još ćemo rezat. Treba se očistiti od dionica skroz, imamo još fore. Onda čekat FI-eve za 2Q i laganini kupovat.

EDIT: Već me 2-3 tjedna drži neka čudna nelagoda, trebam sve rezat, jer ako ovo crvenilo nastavi, prije ili kasnije ćemo i mi puknit junački.

🤣a ti ces sam srusitu dionice za par % 🤣🤣🤣, kao sto ces ih napucati kad budes lovio poslje 🙃

Ja cisto mirno promatram i spremam novi 💰💰💰 da pojacam na ovom malom padu 😎

• D_artagnan
    • June 14, 2022 at 10:51 AM
    Quote from Marin83

Hmmmm ništa nije palo dovoljno da bi se reklo sigurna je kupnja...ne volim ovaj osjećaj ni na nebu ni na zemlji...Jedino pokoji turist tipa ARNT, ADRS2, te LRHC i SLRS ..sve drugo skupo....

Heheeh, skupo, jeftino ... sve ovisi jesi unutra ili vani. Kakve valuacije kompanije, zarade, kakvi bakrači :D :D :D

• Kako kupiti knjigu dioničara

• D_artagnan
    • June 13, 2022 at 11:02 PM

Da, da je trziste kapitala i SKDD normalni, onda bi svatko kad se ulogiras preko eSKDD trebao moci vidjeti knjigu dionicara pozicije koje imas, ne vidim zasto bi to bilo tajno ili da se mora placati.

Sjecam se svojevremeno, pred 15+ godina da sam u preko neta u srbiji mogao gledati popis dionicara svih d.d. Sto mi je bilo vauu? Ono upitnik kao kuca. Neznam dali se to sad moze, ne sjecam se gdje sam to pregledavao

• D_artagnan
    • June 13, 2022 at 1:08 PM
    Quote from Nevera
    Quote from Marin83
    RE: Što smo danas tržili

[…]

dodatni minus do kraja dana i veliki minus do kraja tjedna?......
    hugh
    June 13, 2022 at 10:44 AM

Znači kolega hugh vi smatrate da dionica koje dnevno zaradi 60 lipa po dionici i koja se trži po smiješnim valuacijama, čak i za ZSE, bi trebala i dalje padati??? Na temelju čega imate to mišljenje???

Ako mogu ja.

Zato jer je takav trend, zato jer cjeli svijet u inflaciji i vjera ulagača da mogu kupiti niže. Atpl će voziti i zaradjivati, ali to ne znači da će i dionica rasti.

Samo nek oni voze i zarađuju, pa dionica i ne mora rasti neko vrijeme. Svatko će napravit po svojoj procjeni šta mu je najpametnije 8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • June 11, 2022 at 7:32 AM

Najjaci odgovor uprave da ukoliko bi bio stecaj postojeci dionicari bi izgubili sve 🤣🤣🤣🤣🤣 ovako inace nisu 🤔. Ali glavno da su hanfa, dorh, uskok ….. da su odradili svoj posao

Btw. Jel ima netko saznanja da se slicne stvari događaju u nekoj kompaniji vani?

Ako nista ovo treba kao primjer dignuti na svjetsku razinu, da ekipa vidi kako se moze jednostavno i bez posljedica preuzeti neku kompaniju 💪, na balkanski način 🙃

• Birtija

• D_artagnan
    • June 10, 2022 at 11:02 PM
    Quote from mikromakrto

A ne kažu bezveze da je najteže biti prorok u svom selu...

Osobno sam mišljenja da će Europa i za 100 i za 200 i za 500 godina i dalje biti klimatski, društveno i gospodarski najugodnije mjesto za život na ovoj našoj planetici. Kao što je to već par tisuća godina. U povijesti je bilo puno carstava koja su se uzdizala, jurišala na Europu pa nestajala, ali Europa je vječna. Od Perzijanaca, Mongola, Maura, Turaka, svi su oni prijetili poraziti europske narode, ali nisu se baš proslavili.

Žalosno je samo što se dogodio srednji vijek koji je zaustavio, pa i unazad unazadio, cijeli kontinent par stoljeća.

um caruje…. Snaga klade valja… zasad

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • June 10, 2022 at 7:49 AM
    Quote from harpun

upravo ide prilog na provjereno o dalekovodu

nisam gledao, ali uglavnom su novinari ti koji rjesavaju nepravilnosti i lopovluke … kakve HANFE, USKOCI, DORH …. I ostale figurice 😒

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D_artagnan
    • June 9, 2022 at 9:44 PM

Za ovakve stvari treba inspekcija i nadzor iz EU ili neke nevezane drzave koja nema nikakve kontakte sa umrezenom ekipom ovdje.. ovako je pojeo vuk magare, samo se smije ekipa 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 9, 2022 at 10:53 AM
    Quote from emil

Kad cemo vidjet usporedbe koliko bi nase "kraljice" i "kraljevi" trebali porast odnosno past kad je ovakav potop vani?

Hocemo trazit ... na paldnju ili cemo samo promatrat dalje :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

mozda sutra kraljica ima satove ronjenja na boce jer na dah nece moc tako duboko :D

sad ce svi oni kojima je odavno doslo iz GUG bit bumerang is GUG :)

sutrasnja strategija je DOKUP i HODL :D

a neki su se pitali sto ljudi prodaju na 570 kad ce to .... samo da ....

Display More

neki dan su i vise od toga rasli, pa smo samo gledali :/

• D_artagnan
    • June 9, 2022 at 10:50 AM

Uvijek i stalno je sve stvar političke odluke, u bilo kojem segmentu života u svakoj državi svijeta. Stvar pohlepe pojedinca i korporacija.

Files

0-02-05-290f42cc848b3566eb8aed740ddd09ee31d23635fdd62d9f46c820c0212dbe34_26d186e2683.jpg 121.76 kB – 0 Downloads

• D_artagnan
    • June 9, 2022 at 8:20 AM

Pa uglavnom, ako nafta bude glavna. Ali ako za par godina nafta bude nebitna za transport i grijanje, sta ce se onda desiti? Vec i sada pojedinci koji to zele mogu biti potpuno neovisni o tome i srezati sve te troskove na minimalne vrijednosti.

Cak i firme koje placaju struju po 3kn/kwh za dnevnu tarifu mogu taj trosak ubiti/srezati sa solarima na svojim pogonima, samo da HEP i drzava to ubrzaju i pojednostavne. Povratak investicije onda u solare je brutalan, kakva nafta, plin, ugljen i ostali ratni energenti.

Jedino onda drzava gubi te prihode, pa je pitanje dali ce dozvoliti da nema prste u pekmezu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • June 9, 2022 at 8:12 AM
    Quote from Hrx84

Na svim brodarima važne su dvije stvari.

Jedna je dobra dividenda ili buyback

A druga je NE naručivati nove kante ovako visoko u ciklusu. To se radi u druga vremena. Biti optimističan visoko u ciklusu je opasno.

A ti znas da je sad ciklus visok ili je tek u pocetku 🤔 😎

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 8, 2022 at 6:01 PM
    Quote from jasko

Vrijednost brodova nastavlja rast...... :)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ono, kad brodove sve vise i vise izamortiziras, a njihova vrijednost ti iz tjedna u tjedan, mjesec raste, top 💰💰💰😎

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• D_artagnan
    • June 8, 2022 at 7:29 AM

E to, i onda se ekipa veseli da je super ako dobiju divku na brodarima 🤣. Ocito nisu bas dugo na TK.

Ja bi rađe da tim iznosom smanje zaduzenja ili da kupe vlastite dionice, pa podjele postojecim dionicarima jednog dana ili ih poniste.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D_artagnan
    • June 7, 2022 at 9:11 PM

Hebate, pazi koliko njih iz hanfe je trejdalo… koliko ce sada biti transakcija i prometa 🙃😅

• D_artagnan
    • June 7, 2022 at 1:56 PM
    Quote from LodeRunner

Osobno bi stavio u zakon nesto puno jednostavnije a osjetno gore za sve takve osobe - zabrana buduceg rada na bilo kojem radnom mjestu placenom od drzave, preko proracuna ili EU sredstava.

Pa da vidimo kako bi se snasli i kako brzo bi ovakva sranja nestala iz sustava.

Pa koji K…c bi i radili vise, ako mrknes par miliona zbog dobre i pouzdane informacije, sigurno se vise neces zahebavat ni preko proracuna ni privatno.

Al da ti oduzme imovinu isprasi u zatvor na 10-15 godina, onda bi drugacije delali

1. Privacy Policy
  2. Kontakt