A ima ih, ali ipak je ovo ZSE, pa nema neke pomoci…
Posts by D_artagnan
-
-
Pa trebali su samo ne koji su iskoristili krizu iz energetskog sektora, nafta, plin, distribucija enegenata i to je sa 33% preko 20% vise, nego i sa 70%, da i uzmu komplet tu zaradu na svom ovom cirkusu i vrate građanima kao popust na te iste enegente,
-
A ništa ako uvedu, vjerujem da će ovi pametniji napuniti dobro zalihe i potrošni materijal za godinu, dvije koliko stane u skladište ili platiti unaprijed
-
Ajde super da će taj porez ići u fond za stabilizaciju pa će vratiti tim istim kompanijama kad budu imali godišnji gubitak
a koji će sigurno imati u nekom razdoblju.
Koji su ovo cirkusanti na vlasti nemožeš vjerovati... nemaju doticaj sa realnosti, vjerovatno nisu nikad nešto napravili, zaradili i vodili neku i najobičniju firmu koja posluje bez dodira sa državom. Oni u isti koš stavljaju sve djelatnosti, od energetike pa redom...
Nego ništa ne pričaju o smanjenju rashodovne strane, broja općina, županije, gradova... koliko bi se tu moglo uštediti i prebaciti za pametnije stvari. Ništa ni od reformi zdravstva da se začepe rupe gdje curi...
-
Bolesno, stvarno bolesno 😒.
Kad imas vlast, sudstvo, vojsku i policiju, pa radis sto zelis. A ostali nesposobni se organizirati da revolucijom i masovnoscu nesto promjene…
-
nemoj sumnjati u maoiste.
Ima slucajeva gdje se ljudi zestoko bore za njihovo pravo da im bude lose.
Kako drukcije objasniti to da ljudi u Rusiji podrzavaju Putina u toj groznoj politici koja ih cini ugnjetenima i siromasnima umjesto da mu otkazu podrsku i prihvate zapadni nacin, gdje bi bili slobodniji i bogatiji?
Kako objasniti da ljudi u Iraku, Jemenu, Afganistanu itd. ne zele Zapad nego zele taj svoj islam po kojem djevojcice ne smiju ici u skolu, zene izaci na ulicu, sirotinja su, ali ginu za to?
Po meni, to je dokaz patologije ljudskog mozga, drustva, ne znam, ali tu nesto ozbiljno ne stima.
Mao je izgladnio desetke milijuna ljudi na smrt, i opet, ima hrpa ljudi koji ga uzdizu u nebesa. Sick.
Hm, onaj tko ima vlast ima i oružje, vojsku, policiju, sudstvo i medije. Pogotovo u tako zatvorenom nazadnom sistemu.
Treba se skupiti jako velika kritična masa za to promjeniti u istom trenutku. Ovako lako oni par tisuća, desetaka tisuca ljudi brzo osude, oduzmu im imovinu, pošalju u zatvore... naravno sve po zakonu, kako drugačije...
-
Pa hoce se prikloniti zapadu i modernom stilu zivota ili Rusima koji su pogotovo sada 50 godina unutrag otisli 🤔😉.
Putin i ova vrhuska ih je bas unazadila ove godine, ako sankcije na modernu tehnologiju potraju, a ne vidim zasto nebi. Ima da se vrate u razdoblje traktora i poljoprivrede i stocarstva uz votku
-
Ti koji bi platili 300k eura za 90 kvadrata i ne zasluzuju drugo nego da cijeli zivot to otplacuju.
Za taj iznos napravis kucu sa 90m2 na katu i 2x45m2 u prizemlju koja rentas i skoro ti isplacuju kucu i kredit…
I jos napravis visoko potkrovlje onako usput nek se nađe ako ti zatreba jos kvadrata za klince danas, sutra… a ti kad ostaris se preselis u onaj jedan mali stancic od 45m2 u prizemlj jer ce ti biti i previse i neces morat se pentrat po stepenicama… 🤣🤣
-
Ako nema plaćen prijevoz, onda joj većina primanja odu na gorivo i hranu, jbga, nije sve za svakoga.
Da sam ja u takvoj situaciji i nemam plaćen prijevoz kupio bi najjeftiniji elektricni auto i vozio se free bar 100-150 km dnevno na solarne panele koje bi stavio na krov kuće. tj. koje već imam na krovu.
-
I onda mi vi vozite djecu u vrtić ?
Ili barem dajete za gorivo ?
A vrijeme provedeno u autu ko mi plaća?
A nema vrtica nigdje osim na jarunu i centu zg? 🤣🤣🤣, mozda bi kvalitetnije grupe klinci imali u vrticu, da se djeca igraju u manjim mjestima.
Barem je tko kod nas na jadranu.
-
Hmmm , ali nije isto zivjet na Jarunu u Zg ili u Donjim Trpucima
Na Jarunu ide tramvaj svakih par minuta, ducana koliko hocemo, sve je relativno blizu, vrtici , skole, fakulteti, odlazak na posao, dom zdravlja itd.
U Donjim Trpucima , nisam bas siguran da ima puno toga , a nisu ni bas jeftini koliko vidim na Njuskalu .
https://www.njuskalo.hr/?ctl=search_ad…9581&sort=cheap
O povezanosti mislim da nema smisla ni razgovarati .
A ovisi za što ti treba taj tramvaj, ako ćeš ugodan život, mir, da oko kuće možeš nešto raditi po vrtu, zdravo provesti dan, pogotovo kad nisi u 20-30tim godinama života, nećeš živjeti na jarunu u 4 zida u smogu velegrada
. Još ako možeš posao raditi i djelomično od kuće, ala programer, projektant.... onda definitivno bježiš i prirodu, mir... kakav jarun ili buka grada
-
čekaj, pa jel one propadaju ili ?
-
Jel se nešto pokvarilo? Buduci da za 40 minuta ni jedna transkacija ni sa HT ni RIVP? bar da se presipa iz šupljeg u prazno?
-
A cuj ako netko zeli tocno XY lokaciju i moze je dobiti jedino da kupi od nekoga onda je nego granica, tj. Do koliko zeli platiti. Sve preko cca 1k eura po kvadratu je preplaceno, placas lokaciju ili punis racune ovima koji mesetare nekretninama.
Ali da, tako je i sa svim stvarima u zivotu, dionice, kripto, kava, cuga na nekim lokacijama… odnos ponude i potraznje.. uglavnom prica, tko zadnji magarac 😅
-
A to ne znam, prije bih rekao da je ovo prvo. Znam za još jednu priču, jedan moj ajmo reć poznanik je imao u jednom trenutku prije otprilike pola godina 5 milijuna dolara u tim valutama i još uvijek je bio podstanar. Toliko je čvrsto vjerovao u tu priču. Ne znam kakva je situacija danas, samo znam da je ekipa koja se s njim druži isto u to vrijeme bila zaluđena s tom pričom, a ja sam bio ajmo reć neznalica. Nevjerojatna količina sigurnosti u nešto toliko nepouzdano. Gledam i ovu reklamu za neku mjenjačnicu koja banalizira postojanje koječega u budućnosti, samo kriptovalute su 100 posto budućnost.
jednostavno ne vjerujem da netko ima 5 mil $ u kriptu, a zivi kao podstanar. Jer mu onda nisu sve viuge u glavi dobro poslagane, jbga
-
Meni je samo žao spaljene struje, nemam empatije prema "investitorima". Kad sam i pokušavao upozoriti i ovdje na forumu i u fizičkom svijetu, uvijek sam bio popljuvan. Kakva su to glupa razmišljanja o životu bez rada i proizvodnje, samo svi trebamo uložit u kripto i živjet od porasta vrijednosti istog. Evo veli mi žena da je sin od njezine kolegice odustao od faksa i da se misli bavit kriptom i od toga živjet. A punoljetan je, ne mogu mu ništa, on zna.
hm, ako misli trejdat i od toga zivit, hmm.
Ali ako kuzi poantu i buducnost i misli razvijati projekte u blockchain tehnologiji…. Onda bi mu to mogao biti potez zivota vjerovatno
-
Pa na staro ces vise potrosit nego novo da ides radit…
-
Po postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.
Zasto djelatnici MUP-a ne izadju na teren, izvrse izvide i privedu osobe povezane s proizvodnjom i stavljanjem u promet nelegalnih sredstava placanja? Isto kao za drogu.
I mogu podnijeti kaznene prijave DORH-u temeljem POSTOJECE REGULATIVE.
Cemu ta opca paraliza postupanja?
To su vrlo jednostavna pitanja na koja me zanima odgovor.
ahaahahh, pa ni zlato nema neku vrijednost, da ga nitko nece kupit, mos se slikat sa tim. A sve je sredstvo izmjene vrijednosti. Jbga, mozds zamjeniti i kilu krusaka za kilu kupusa ili za kilu, dve jabuka ako je netko to spreman uzeti kao sredstvo placanja i razmjenu vrijednosti. Ili platiti stomatologu vrecu krompira za staljanje plombi …
-
Koncept štednje ovih dana dodatno se urušio, na dobitku su jedino kupci kuća i stanovaViše nije u pitanju kako oploditi višak novca, već kako ne izgubiti, osobito s rastom inflacijewww.jutarnji.hr
Eto i oni malo pisu o ovom apsurdu kod obveznica 😅
-
Kladim se da ćete i dalje masovno glasati za Vladimira. Ipak je on cool tip, zar ne?
Žene ruskih vojnika prijete da će ići u Ukrajinu: "Vratite mi muža, rastrgat ću vas"
https://www.index.hr/vijesti/clanak…as/2411158.aspxpa nek *ebu mater onom tko je sve zakuhao i poslao ih tamo. Kad ih malo prosvjeduje lako ih je kazniti ili poslati u sibir, kad se digne 40-50% moskve, i drugih velikih gradova, onda je to nemoguce…