1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • December 18, 2022 at 9:08 AM
    Quote from nik07aos

Zločinački režim Andreja Plenkovića je jučer doživio jedan mali, ali bolni udarac. Hrvatska je uspjela na kratko sačuvati obraz i pokazati (onima koje to zanima) da se ipak ne slažu baš svi sa političkom podrškom kompromitiranom režimu Zelenskog, koji je uzgred budi rečeno kriv za lansiranje naoružane letjelice na Hrvatsku i raketiranje Poljske.

aha, ti znas da je on kriv za raketiranje ? 🤔🤣🤣🤣

Ako zelis izazvati bilo koji sukob onda se zna i vidi kako se to radilo u povijesti. Posaljes svoju ekipu u neku drzavu i onda napravis neko sra*je da okrivis drugog pa da ti toboze mozes djelovati jer se kao branis..

• Birtija

• D_artagnan
    • December 16, 2022 at 10:17 PM

Ajde da vidimo sad drzavno odvjetnistvo, vladu, sta ce uciniti po pitanju GDPRa, i predaju podataka od banaka drugoj xy firmi…

Nebitno je tko je kriv za curenje podataka iz agencije, građani imaju pravo tužiti
    LUCIJAN CARIĆ, stručnjak za internetsku sigurnost, komentira otkriće Indexa da su iz agencije za naplatu potraživanja B2 Kapital u javnost procurili osobni…
    www.index.hr
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • December 16, 2022 at 10:06 PM
    Quote from lebowski

Bio sam prilično uvjeren da će ga ublažiti prije dolaska u sabor, očito sam profulao. Ali u saboru je bilo jasno da prolazi i više nego od minimuma.

a cuj svi oni bi para bez rada.. 😅 nitko od tih koji su digli ruku vjerovatno nema dana radnog staza u realnom sektoru 😏

S*ebali su i EU, jel tko jos oporezovao komplet svoje gospodarstvo 🤔

• Porez na kapitalnu dobit

• D_artagnan
    • December 16, 2022 at 2:25 PM

A ocito rade po necijem nalogu iz vana, pa zele ubiti i unistiti svoje gospodarstvo. Pa umjesto da imamo jake firme idemo ih jos ubiti da ih ekipa iz vana lakse preuzme 😏.

Bravo genijalci, ostati cete zapamceni kao unikat u EU koji rade protiv svojih firmi, kao grobari HR gospodarstva 👏👏

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D_artagnan
    • December 16, 2022 at 9:00 AM

Zato i imamo takvo gospodarstvo u banani, jer nema mozga i pameti, i prakticno sve nesto sto je vrijedno stranci drze. Jbga takva nacija u globalu, nema tu pomoci..

Malo je onih koji nesto kemijaju, rade stvaraju. Ako bi makli ove koji su u javnoj upravi i javnim firmama… te ovi koji rade u usluznim djelatnostima zbog turizma, jako je malo bas onih koji drze i pokrecu gospodarstvo.

Nakon ovakvih mjera bit ce ih jos i manje, nazalost, jbga…

Kad krenes od mirovinskog sustava i njihovim upravljanjem gdje ekipa nema pojma kako se vodi portfelj o cemu dalje pricati.

Bilo bi zanimljivo da se objavi popis ovih u saboru i vladi sa njihovim obrazovanjem, radnim stazom u javnoj upravi i privatnom sektoru da se vidi tko ima kakvo znanje i koliko radnog iskustva….

To bi trebalo bit pod normalno da je javno dostupno. Ipak mi svi tu ekipu placamo, nisu oni tu bogom dani. I prilikom izbora taj podatak bi trebao biti dostupan na klik misa, da vidim jel se netjece tamo neki potrcko stranke koji ima skolu za zujanje oko skole, jel bio ucenik generacije ili pao razred, ala nas vrli ministar. Te gdje je do sada radio, ako je radio… pa da se barem malo promozga prije izbora, ako netko ima mozga da razmisli, iako u globalu vjerovatno ni to nebi pomoglo… jer je puno vise ovih sto ne razmisljaju a isto izabiru po klasicnom principu..

• D_artagnan
    • December 15, 2022 at 11:11 PM
    Quote from jocaAMsterdam
    Quote from D_artagnan

Da oni ih vode u unistenje, a rusi su tu da pomognu ukrajini tako sto ce sve izbombardirati 👏 🤣🤣🤣🤣

Kako se onda zove ono kad iskoristavas nekoga za svoje vlastite ciljeve i ujedno ga poticas da nastavi neku borba u kojoj ima minimalne sanse za pobjedu ?

ahahahaha, koji si ti lik.

Znaci bolje da im se nije nis pomoglo da ih rusi pregaze u njihovoj omovini 🤔.. ako smo dosli do toga da u 21. stoljecu to dopustimo svi mi civilizirani, moderni zapadni svijet, onda nismo ni zasluzili zivjeti.

Nek odmah bace te nuklearne da zavrsimo a cirkusom. Prije ili kasnije cemo svi partit ovako ili onako.

• D_artagnan
    • December 15, 2022 at 5:41 PM

Da oni ih vode u unistenje, a rusi su tu da pomognu ukrajini tako sto ce sve izbombardirati 👏 🤣🤣🤣🤣

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• D_artagnan
    • December 15, 2022 at 3:03 PM

Ne razmišlja !!!

Da razmišljaju i misle na svoju zemlju i gospodarstvo, onda bi napravili kao i ostali u EU ili mađari.

Ovo ako prođe će biti samo dokaz da su protiv svojeg jakog gospodarstva i države.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • December 15, 2022 at 1:58 PM
    Quote from Moller
    Quote from Barikb

ZSE općenito ne vrednuje kvalitetnije dividendene dionice, tako da jednokratni porez zbilja nije od utjecaja, čak ni razlog za druk na dolje. Bolje poslovanje stabilizacija nakon korone i rata u bliskoj budućnosti i imperativ ulaganja mirovinaca, možda i euro, možda i Šengen i (opet) rekordni priljev turizma preteže na rast, kao i galopirajuća inflacija. Sirovine, radna snaga, su drugi problemi. Presudit će ponuda i potražnja kao i uvijek.

naši odlikaši, možda je u tome problem

https://zse.hr/hr/nagrade-zagrebacke-burze-2022-2547/2547

HT dionica godine 🤔hm, nju nisam pratio od IPO…. Sta se netko sa njom zabavlja?

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • December 15, 2022 at 8:41 AM
    Beč u samo dvije godine udvostručio kapacitet solarnih sustava
    Glavni grad Austrije želi povećati ukupnu snagu fotonaponskih postrojenja sa sadašnjih 100 MWp na 800 MWp do 2030. godine
    www.bug.hr

U isto vrijeme nasa vlada i HEP rade gluposti kako da otezaju postavljanje ili sa nekim formulama koje ni oni koji su ih smisljali neznaju sta se u biti sa njima htjelo postici. A oni koji su digli ruke u saboru za donosenje tog zakona ni neznaju izracunati 100%.

I sad usporedi Bec ili nasu obalu koja je puna sunca uglavnom.

Iako je zadnjih mjesec dana samo oblacno 🤣🤣🤣, al jbga, otici ce valjda i oblak.

• D_artagnan
    • December 15, 2022 at 8:24 AM

A jel imas ti mjerne podatke, vidis koja su ti stanja od HEP ODS ocitanja …… ono sa http://mjerenje.hep.hr/mjerenja/…..

Inace se svi prave mutavi, tak da treba biti dosadan i naporan, svakih 3-4 dana, ili svaki tjedan ih kontaktirati ili se zaletiti do njih..

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 11:07 PM
    Quote from komot

Stavili su me u tu karegoriju. Pisao o tome ovdje.

u tu kategoriju odmah po instalaciji? Kako je moguce, osim da su te isli ciljano zahebat 🤔 jer prve godine si u samoopskrbi… i ako nisi pocetkom godine prikljucen, mislim da se onda ni ne gleda prva godina dali si vise predao ili potrosio, tako su mi rekli.

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 11:01 PM

Ocito nesto drugo gledamo i racunamo onda.

Ja sam u samoopskrbi, i za mene funkcionira u lipu kako sam napisao vec preko 2 godine

Quote from komot

Pa o tome i pričamo. Kad si proizvođač. Krivo računaš.

ti si proizvođač?

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 10:54 PM

To ti je kad si proizvođač. Jesi procitao Zakon o obnovljivim izvorima, tamo imas.. ovo sta drugi izvlace iz toga je njihova interpretacija…

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 10:47 PM

Pa znam formulu te formule i primjere, dobro sam je prostudirao prije postavljanja i nakon, sve radi OK…

0,8 * cijena samo elektricne energije, kod HEPa 0,56 kn za VT… bez prijenosa i distribucije.. to se ne gleda.

Ako si proizvođac onda je 0,9 * 0,56… pa dobijes malo vise, nekih 0,5 kn za prebijanje… ali nema netiranja mjesecnog.

Sad, mozda EON drugacije racuna, mozda su druge cijene struje ili neke druge cake…, ali ono sto sam od EONa vidio je isto, tj. slicno, u par lipa razlike bilo

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 10:35 PM

A nisam promasio, meni je 1:1 u mjesecnom netiranju + 21kn naknada za mjerno mjesto i naknada za opskrbu. I visak predanog 1kWh je 0,45kn koji se prebije sa drugim mjesecima kad se vise potrosi.

Od kud ti formula da dobijes 1 lipu? To jos nikog nisam cuo a znam ih dosta sa solarima…

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 5:46 PM

Strasno da ekipa ulaze u nekretnine ocekujuci samo da ce im rasti vrijednost bez da je stave u funkciju 😆

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 5:43 PM

Zasto bi poklonio? Pa zato Plavi jer ako si HEPu vise isporucio godisnje nego preuzeo automatski nisi u sustavu samoopskrbe nego te vode kao proizvođaca.

Onda se ne radi netiranje na mjesecnoj razini nego ti placas svu potrosenu struju hepu, oni tebi plate sto si im predao po 0,8 *cijena elektricne energije. Što ispada nepovoljnije buduci da ti njima platis u VT cca 1,20kn jer placas energiju, prijenos, distribuciju, pausale… a oni tebi samo elektricnu energiju koja ispada 0,45kn .. kad si u samoopskrbi onda je to na mjesecnoj razini 1:1

• Birtija

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 1:14 PM

Vjerovatno da, ipak su sve ovo luda vremena gdje ništa nije normalno :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • December 14, 2022 at 1:12 PM

Opa poklopi me, malo od divke da vratim nazad.

Moram priznat da nisam vjerovao da ću dobit dionicu za manje od ovogodišnje EPS 8) , baš bi trebao dobro pogledati kad sam uspio nešto kupit a da je bio ovakav EPS i P/E :/ .

Ajde da vidimo oćel bit i bolji omjer :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt