Hm, ako ne bude sve u paketu, trebat ce knjigu dionicara frisku uzet da vidimo raspored.. 🤔
Posts by D_artagnan
-
-
hm, mozda cijene nastave rasti, sto cisto sumljam, ali moze rasti dok ima ekipe koja je spremna platit 3k+… za kvadrat, dok u isto vrijeme mozes si sam napravit kucu sa 2-3 stana u jednoj kuci i proc bar upola jeftinije,
Hebate 3 stana od 80m2.. znaci kuca sa 240m2 … nema sanse da potrosis 750k eura da radis neznam kojim materijalima, osim ako zelis bas tu lokaciju gdje ces teren platit pol mil. Eura
sve je to vjerovatno točno da se može prilično uštedjeti kolega, ali.....i morate imati na umu da su stanovi u trendu i u manjim gradskim sredinama. pogotovo mladima, koji ne žele imati ništa drugo osim ispitivača struje i kombinirana kliješta, a sačuvaj bože nešto drugo.
najbitnija stvar po meni.... kaj mislite koliko vremena treba od samog početka do završetka projekta i uknjižbe? računajte da su to tri godine!!! imate li toliko vremena(godišnjeg/slobodnih dana), znanja i živaca rješavati svu tu papirologiju i otvoriti nebrojeno puta jedna te ista vrata.
osobno sam krajem rujna 2021. zakapario preuzeti stan sa fiksnom cijenom kvadrata, dok su radovi bili još u zemlji, uknjižba ide krajem ožujka. prva i zadnja rata 10%, ostale 20% od iznosa. financirao prodajom dionica. očekujem konačni obračun zbog dodatnih radova po želji i nekih ugrađenih skupljih materijala.
dakle, nakon godinu i pol dana. a cijena kvadrata porasla gotovo 50% od one u ugovoru!! najmoprimci useljavaju uskoro.
zakaj treći stan? odgovor vezan na prijašnji post... najam od postojeća dva stana bez problema servisira ratu kredita. a očekujem (ne samo ja jer kontaktiram sa nekoliko ljudi koji su tu doma i na domaćem terenu jer rade pretežno lokalno, tako da imam vrlo kvalitetne info iz prve ruke) i daljni osjetni rast cijena jer novih stanova na sjeveru ima vrlo malo, a prodaju se ko halva.
eto... ako sam nekome pomogao sa svojim iskustvom..... super.
Ha cuj za takvu kucu od 3 stana je usteda parsto tisuca eura, pa bi se meni isplatilo potrosit koju godinu na sve. Al ok, za one koji zele sve i odmah, nek to i plate, posteno 😀
-
Sta ima lipa jos? Ili centa?
-
Zaboravili staviti i u obicnu mobilnu aplikaciju 😅
-
Pa da se ide naprijed treba doci do promjena. Mislis da su bolje zivjeli u rimskom carstvu i da nista nije trebalo mjenjati? Uvijek ce biti nekih promjena.
Ovo je promjena koja donosi vjerovatno neki globalni zivot, digitalni novac, obnovljive izvore, digitalni nadzor ekipe koja radi gluposti kroz kriminal, nasilje kroz blokadu kompletne imovine.
Dali ce to biti dobro ili lose, vrag zna, budu vidjeli oni koji dođu poslje nas. Necemo ovdje biti vjecno.
Ja mislim da ce biti bolje, jedino je prije uvijek bilo bolje, jer smo bili mlađi 😅
-
Hm ovi što sada prodaju brodare, a ono sretno sa nekom boljom investicijom
-
ili cca 40% sadasnje cijene 🤣🤣🤣, pa ti nemoj biti unutra i kemijaj dali da izađes samo na par posto zarade 😅
Pa posli pivaš “pobiga je trajekt” 😅
Očito netko ni poslje ovog nije zbrojio dva i dva .. bit će plivanja za brodovima, a sljedeći tjedna izvješća
-
Nego nitko nije prijavio da je prodao prošli petak kad je CERP kao odlučio o prodaji , nitko ne prodaje, a netko omastio brk kupnjom
-
postojeća zapadna civilizacija ima sve simptome koje je imalo zapadno rimsko carstvo uoči propasti. sve mi se čini da ćemo uskoro vidjeti redefiniciju šta je lijevo, šta je desno i tko je donji.
Zašto ima simprome propasti, zato što ima luđaka ili se to plasira u medijima? Sva sreća na istoku su svi pametni
U svakom slučaju prirodna selekcija će napraviti svoje, a nitko nije ovdje vječno. Bar imaš slobodbu biti šta želiš, barem u karnevalu
Meni bi bilo kretenski da moraš bit na nekom stadionu i pljeskati tamo nekom kretenu koji je okupirao vlast inače po zakonu odeš na 10-20-30 godina na hlađenje
-
Kolega Budfox da ja sam dugorocni ulagac bili na zse ili drugdje jer mislim da je to jedini nacin ULAGANJA. Poceo 2006 s 20 000 eura a sada na ono 408000 eura. Za mene ulaganje funkcionira.
Ja nikoga ne blatim pa ni vas ni hugh ali sam napisao ono sto mislim o vama kao "ulagacima".
Želim vam sve najbolje kao dugoročnom ulagaču na ZSE i da zaradite milione, ali iskreno, bez predumišljaja!
Svatko radi onako kako misli da je najbolje za njega, ali bilo bi lijepo i bez blaćenja drugih, jer ne misle svi isto!
Mislim da je plasiranje obveznica od strane države dobar potez za ZSE i da će mnogi skrenuti oko na burzu, a
još kada bi pred izbore iduće godine plasirati npr. IPO HEP-a, e to bi bio potez koji bi razbucao ovo tržište kapitala.
Zašto ne bi ujednačeni portfelj imao recimo:
30% dionice (70% dividendne manje rizične i 30% rizične malo za podizanje adrenalina)
30% keš i/ili obveznice radi sigurnosti i životnih potreba
40% nekretnine u Zg, St, negdje na obali, pa još zarađivati od rente, kud ćeš bolje
Tako ste osigurani od kraha i inflacije, a ne bubati sve u jednu investicijsku klasu i to u jednu rizičnu dionicu...ali dobro, tema je BDI...
P.S. Moj moto je live and let live! Previše je rata i potresa da bi se još i na forumu prepucavali i svađali
Pa ovisi koliko godina ima, dok si mlađi u naponu snage i rada obveznice je blesavo i imati... ali kad odeš u mirovinu onda je to veća baza imovine ili dobre stabilne dividendne dionice, ne samo kod nas, nego i vani, ili ETF sa takvim dionicama najbolje.
Ali mi smo dobri još kao društvo kad gledaš političare ili predavače na ekonomskom faksu, koju imaju 100k eura na tekućem, pa prebacili u obveznice???
Ono fak pa šta ti studente učiš ako sam nisi u stanju napravit analizu dionica, investiranja, rizika i podijeliti takav portfelj, osim ako ti je to 10-15% imovine pa ajde o ostalom šutiš,...
-
Hm, da vidimo tko će pobrati vrhnje i omastiti brk kad se već država odreka zarade i dobiti
-
Kao sto sam rekao, kad bude 20% plusa objavit ce te kupnju i hvalit svoju pamet.... Samo treba imati karakter za druge nagovarati na prodaju jer sve se moglo napravit bez piskaranja i imati cist obraz.
Kolega pogledajte moje objave, ja sam u Atpl s 4000 komada kupljenih na 217 kuna i ne prodajem prije 2027...
A čuj uvijek može napisat da je ušao pred 10-20 dana kad je već odrađen rast , ili da je prodao na vrhu, kad je već palo 20%.
Iako da je to i napravio kako kažeš mogao je tamo sa jako malo komada, ali kad imaš par sto ili tisuca komada, onda je to malo puno teže i odraditi.
-
neznam tko je autor
E samo ako kupiš limenke pive sve ćeš popit sigurno, pogotovo ako je roštilj u điru. Najbolje ako kupiš pive čiji si dioničar
-
ljudi ne idite u banke upisivati, sve se može preko mobilnog bankarstva, u 2-3 klika sve gotovo...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. u pbz mobilnom nemoze
hm, nisam ni gledao dali u investoru ima, jer inace bude kad su obveznice kompanija izlozene za prikupljanje ponuda…
-
Kota 11€ na vidiku...
Lako za kotu, više neće imati ko da prodaje kad krenu vozarine rasti, bio bi blesav da prodaješ ako pratiš poslovanje i šta slijedi
-
Ma lako mani za divku, vjerujem da ću u mojim pozicijama drastično više zaraditi od porasta cijena dionica od tih par % divke koje bi mogao dobiti.
Samo na Lencu YTD je to fino, svu dobit nek ulažu natrag u posao, a tako mogu i svi drugi koje imam
Ja ću ljetovati na brodovima vidim :). Pa samo jedan tanker od ULPL godišnje zaradi pol sadašnje cijene na burzi, onaj najstariji brod od JDPL koji je za rezalište ima 5 godišnji ugovor koji nosi dobit samo takvu
-
ja doslovce ne razumijem zasto ljudi pricaju o sp, indeksima, dionicama inflaciji i slicnim
ovo je obveznica
"sto ces ulozit u obveznicu 3 kada je tesla narasla 100 u mjesec dana" ili "pa inflacija je 10" komentari su posvuda na svim portalima i fejsovima i forumima
doslovce pokazuje da su svi jako financijski nepismeni
a svi ti koji tako komentiraju nemaju skoro pa nikakve novce za uloziti bilo gdje
pravi keyboard warriori
obveznica od 3.25 minimalnog kupona, na 2 godine, bez naknada, je jako dobar deal za one koji zele ulozit u obveznice
Da, fascinantna je financijska nepismenost našeg stanovništva.
Čak i "poduzetnika", koji ne kuže osnove ulaganja, a o diverzifikaciji i upravljanju portfeljem, rizicima i zaštiti da ne pričamo..
-
Ulagati u obveznice RH? To moraš biti pomahnitali mazohist.. Hrvat na državnoj sisi nema postavke za išta oplodit ili stvorit dodanu vrijednost bilo kome osim sebi..
Jel min fin neki dan reklo da građani imaju 35B€ depozita u bankama, a dolaze obaveze 1,2B€ mislim u travnju, svibnju.. pa od kud te pare RH? Vide koliko imamo, tj. znaju koliko imamo i znaju di će uzet.. zato je stanovništvo financijski nepismeno, neuka populacija je neuka za hustle koji slaže AP po nalogu WEFa.
A čuj moraš bit još veći mazohist ostavit novac u banci za 0%.. ili oročit na niš, ili za neku sitnu kamatu koju ti banka prosljedi kad uzme državne obveznice neke države...
-
aj napokon krenuli i kinezi, malo se zafeštali poslje nove godine, očito im korona dala povod da pošteno profeštaju , nisu ni kinezi radišni što su bili, 3 tjedna od nove godine im treba...
-
Nadam se da ozbilji rade na instaliranju solarnih panela sa svim svojim hotelima i parkinzima hotela. Valjda nisu toliko blesavi da to ne naprave jakooo brzo 🤔