1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • April 11, 2023 at 10:57 AM

Ma općenito naš kraj obala je predivna, raj na zemlji, europljanima jako blizu za imati neke nekretnine za odmor, uživanje i ugodan provod u starosti. I zato im treba to prodati što skuplje, šteta je da se jeftino prodamo. I bolje je da se cijene izjednače sa EU, i tako imamo puno nekretnina, pa ćemo imati veću imovinu svi zajedno.

Drugi par rukava je što se svojim građanima sa tim ubija mogućnost da dođu do svoje nekretnine jer onda i njima postaje skupo nešto što u globalu nije skupo toliko za 2-3+.. k eura /m2 uzevši u obzir materijal i gradnju.

Možda bi recimo jedno od riješenja osim ovog sa APNom gdje se zapravo diže cijena i tim mladima, bilo i da vlada donese zakon da svaki grad, općina MORA svojim građanima koji nemaju svoju prvu nekretninu, znači mladima i mladim obiteljima omogućiti povoljniji teren za izgradnju obiteljske kuće, recimo max 1-2 kata i visoko potkrovlje.

Znači da svaka općina, grad u GUPu mora omogućiti građeinskih terena i to određeni broj parcela sa SVIM priključcima, voda, struja, kanalizacija, DTK i spremno sa svim papirima za gradnju po povoljnim cijenama terena. Da doslovno kad kupiš, napraviš projekt, kreneš raditi, a ne da godine trošiš za papire, dozvole i tražiš terene koji su kao suho zlato.

Kako bi se izbjegle manipulacije sa terenima da ih se povoljno dobije pa poslje proda, staviti neka ograničenja da se ne može objekt koristiti za rentanje, apartmanizaciju i prodaju XY godina. Ako netko proda prije 15-20-30 godina onda se plaćaju penali, extra porez ovisno o razdoblju od izgradnje da ti se ne isplati, da im dođe skuplje nego da su kupili na tržištu.

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • April 11, 2023 at 7:53 AM
    Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego duplo veća od planirane u prva tri mjeseca"
    Hrvatska je već godinama veliki uvoznik energije, no sada se dogodio preokret! Od početka godine izvezli smo više struje nego što smo uvezli.
    dnevnik.hr

E da je pameti u nasih politicara, posteno bi HEP stisli i jos prilagodili netiranje struje da građani masovno barem na obali i otocima postave solare, pa nebi bilo potrebe ni za uvozom struje, a ovako iz hidroventrala koriste kad je frka ili prodaju vani viask kad ima vode da prelazi preko brane 🙃

Prakticno besplatnu struju nakon isplate investicije od 6-7 g. imas godinama poslje ….

Nego jel to znaci sad da nece trebati dokapitalizacija od milijardu kuna… ili da ce smanjit cijenu gospodarstvu 🤔🙃

Hvala bogu ovdje imamo, kise, sunca ili vjetra prakticno stalno… to bi trebao biti prioritet u razvoju i implementaciji… uz NE Krsko💪

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • April 9, 2023 at 4:18 PM

Bome 👌brod koji je vec za rezaliste razvaljuje samo vozarinama za zeljezo iz Rijeke u Tursku… a onako usput jos pokupi rudu u Rusiji i odveze natrag u Rijeku 💪🤑🤑🤑🤑 i tako vrti u krug. Bog ga blagoslovio i nek ga zdravlje posluzi sto duze da namlati $$$$.

Ovdje u ovoj poziciji kroz neko razdoblje ce oni mudriji postenu mirovinu zaradit 😎, necemo se zadovoljit sa ovim par puta od 1-2€ ☺️ 🫣. Jos ako objave uskoro da su prosli na onom natjecaju za EU subvencije ☺️

• Birtija

• D_artagnan
    • April 5, 2023 at 10:35 AM

Hm, samo 15x

Prodaje se Pevex
    NAJVEĆI dioničari Pevexa Pavao Vujnovac i Mario Radić pokrenuli su postupak prodaje kompanije, a među zainteresiranim tvrtkama spominju se njemački div Obi i…
    www.index.hr

Koliko će na dlkv, jedno 100x :/ , ali badava im sve to kad im sve dolazi na naplatu

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • April 5, 2023 at 7:46 AM

Kakva engleska, amerika, eu i ovaj zapadni moderni svijet… pa u majcicu rusiju, kinu koji su top destinacije 🥰

• Birtija

• D_artagnan
    • April 4, 2023 at 9:13 PM
    Quote from havi

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…roizvoda-149828

Jos jedan strucnjak koji valjda metak uzivo nije vidio, kamoli nesto drugo.š

za pocetak ga treba poslati na odsluzenje vojnog roka da se malo upozna sa situejsenom …

• D_artagnan
    • April 4, 2023 at 9:07 PM

Ti si neki šaljivđija 🤣🤣🤣, nego kako to da jos nisi otisao tamo gdje se bolje zivi 🙃

• Birtija

• D_artagnan
    • April 4, 2023 at 10:27 AM
    Predlažu se preventivni nuklearni udari za zaustavljanje AI-a: ‘Kraj čovječanstva sve je bliže‘
    Je li već počeo obračun čovječanstva s umjetnom inteligencijom ili ‘samo‘ bjesni rat neistomišljenika
    www.jutarnji.hr

Hm, da je AI upogoniti samo da prati tragove novca, kapitala, njegovo legalno stjecanje i kombinacije, pogodovanje... koji bi to bio napredak u borbi protiv kriminala, korupcije, ratova koji proizlaze dalje iz toga što se interesne sfere uništavaju, pa onda nahebe onaj najmanji u tom lancu.

:/ hmm, ali možda i zato zagovaraju da se uništi AI :S

• D_artagnan
    • April 4, 2023 at 9:08 AM
    Neočekivani višak u proračunu: Ulov od poreza na ekstraprofit iznenadio sve, doznajemo o kojem je iznosu riječ
    ‘Ispostavilo se da će obveznika tog poreza biti više nego što se računalo‘
    novac.jutarnji.hr

Sada slatke brige kako podijeliti taj visak…

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • April 4, 2023 at 8:35 AM
    Quote from verdi

ako misliš biti doživotni predsjednik imovina ti i ne treba. ni tito je nije imao. nemaš ništa, a imaš sve.

I to ti je normalno u 21. Stoljecu 🤔

A ako bilo sta kazes protiv ili se prijavis na “legalne“ izbore zavrsis slucajno u mraku negdje na hlađenju 😒 ili u zatvoru “ po zakonu”

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • April 3, 2023 at 6:34 PM

Ma fake je sve, a pogotovo što dolazi iz Rusije i od Putina koji nema ništa od imovine :S

• D_artagnan
    • April 2, 2023 at 8:02 PM

Ma ok, knauf za interijer, obradu, ali ono glavno konstrukcijski ???

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • April 2, 2023 at 7:22 PM

Al cekaj trzisna vrijednost… ako radis iz urana u nukelarki struju ili iz hidrocentrale… koji tuki te hebe sto netko koristim plin koji je 10-50x skuplji?

Kao da ja kazem da mi je struja poskupila a pokrivam se iz solarnih panela??

Pa nisu svu struju radili iz plina i kupovali u EU po najskupljoj cijeni. Ili je to neki dil sa tokom struje i racuna, pa kao ono sa INOm da prodaju nekom jeftino pa onda kupuju nazad po 5x vecoj cijeni 😅😅😅

• D_artagnan
    • April 2, 2023 at 7:18 PM

Gledam ovo sto u americi tornado napravi…. Pa jel oni to svi imaju kuce od drveta pa to malo jaci vjetar razbuca ili je bas toliko snazan udar?

Mislim, pa kod nas redovno roka, 150-200km/h, pa nis posebno ..

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • April 2, 2023 at 2:09 PM
    Quote from zlocesti

Prava sam konzerva 🙂

Nekako se svi propuštamo zapitati pitanje reda velereda.

I kada tvrtka dobro posluje, što ja imam od toga ?

Ovdje, čini se, ništa.

Osim očekivanja da ću negdje putem nekome uvaliti papir

Ili makar dijelom očuvati vrijednost novca erodiranu inflacijom, makar zbog samog djelovanja inflacije na cijene.

Tko god mi ne da pinku svog profita Out je za ulaganje.

Trejd, e to je nešto drugo :S

Display More

Sta ja imam od toga sto nam nisu isplatili divku do sada.

Pa zbog toga sto super rade, dionica je od 5-6-7kn po koliko sam kupio, a mogao si i ti kupit otisla tu di je sada.

Ako ne vidis sta ti imas od toga, hbga stari

Ja bi odmah potpisao za sve pozicije koje imam da mi ne isplacuju divke, ali neka cijena na ZSE odradi tako, dovoljno i pola od toga😉….

• D_artagnan
    • April 2, 2023 at 9:23 AM

Meni je fascinantno da je HEP nabio tolike “gubitke” ono poskupio uran u nuklearki, voda u akumulaciji za hidrocentrale 😅, vjetar i sunce… sada ispada da su samo plin trosili za napravit struju ili da su bas sve morali kupit iz vana koliko je vise trebalo.

Ok, prosle godine je bilo malo kise i vodnog potencijala, ali ove godine ipak i pada kisa, ima vode… u drugom smjeru sponzor HEP na sve strane? Alo pa onda se troskovi rezu ako je frka, ili je ovo samo dobra prilika da pod krinkom poskupljenja se dobro namiri ekipa koja treba…

• D_artagnan
    • April 1, 2023 at 9:17 PM
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from Junius

Ima dojam po ovoj temi da je jedan dio kolega forumaša prespavao zimu u kešu, i sad se lagano ljutnja i frustracije usmjeravaju ka vlasti, državi i lokalnim moćnicima, svi su krivi što je netko propustio rast marketa... :/

A gdje je taj rast na ZSE majko mila?

Država puca po šavovima, uzele ljudima pare kroz narodne obveznice da mi pokrila gubitke HEP-a. Vani raslo a kod nas mrtvilo. Kad vani krene pad, a pada već 10 mjeseci...onda će i kod nas biti bajno. Imamo najgoru vlast na svijetu.

Najjaca mi je ekipa …. kao uzimaju pare ljudima kroz narodne obveznice 🤣🤣🤣🤣

To inace sve drzave svijeta ne rade redovno, jedino kupone daju bankama i institucionalnim ulagateljima.

Kako je forum vezan za dionice, investiranje, ocekujes da ekipa ima barem neku elementarnu financijsku pismenost 🙃

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • March 31, 2023 at 3:58 PM
    Quote from Moller

+ighaja malo jedva jutros

Ništa od +/- ATPl, pa petak je :/

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • March 31, 2023 at 1:05 PM
    Quote from plavi05
    Quote from D_artagnan

Hmmmm, da prije nego što su nas uzeli u EU kako bi oni dobili pristup tržištu i nekretninama jer je lokacija bogom dana i cijene nekretnina za ekipu i njihova primanja iz EU odlične. Jel ima bolje i jeftinije lokacije u EU, a da ti je na par sati voznje autom? Ja ne vidim da ima.

Naravno i za nas da prodajemo svoje proizvode na EU trzistu…. Jedino ima jedan problem, a to je da nemamo sta prodavati, jer nam je industrija mizerna.

Za uzvrat dobili smo slobodan pristup tržištu od 400 milijuna ljudi, zamisli 3,5 milijuna ljudi može slobodno prodavati 400 milijuna ljudi, pa to je top premija koja se ne smije propustiti, plus zajednička valuta

Je, samo trebaš imati šta prodavati :S ,a u međuvremenu će ekipa pokupovati sve što može a i otvoriti pogone, pa će oni sami sebi prodavati.

Ok mi ćemo neku pinkicu dobiti....

Quote from zdenkic
    Quote from plavi05

A gdje bi mi to trebali biti ako ne u EU?

izvan eu

Sigurno bi nam bilo bolje:/ , ugasi samo turiste iz EU ili ih smanji na 20-30%, pa da vidiš cirkusa u financijama i državi.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • March 31, 2023 at 1:02 PM

Ma kad probije to će bit u velikom stilu 8) . Da voze samo po ovim vozarinama što si objavio zadnje... to je kvartalno po dionici boli glava.. :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt