1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Birtija

• D_artagnan
    • June 10, 2023 at 8:01 AM
    Quote from verdi

tko poznaje povijest može barem malo predpostaviti budućnost jer se događaji ciklički ponavljaju. sve se je to barem jednom desilo. već kad smo kod toga da to nije ekonomska tema nego gubljenje vremena ja se sa tim ne slažem. npr. monetarna politika. da li je rimsko carstvo imalo sličan problem sa kojim se i mi sad suočavamo? naravno da je to već viđeno. izdavali su nekakve srebrenjake sa mislim cca 2% srebra. nametnuli su to kao zvaničnu valutu, sve sa time plaćali ali gle čuda sami su nerado primali te srebrenjake. da li vas to možda podsjeća na današnji dolar? od kad postoji novac sve sa njim se dešava po istoj špranci. ništa ovi banksteri novoga nisu izmislili. ako ne znaš povijest onda je sve to čudo neviđeno. novac se je od uvijek zasnivao na zlatu ili na povjerenju. kako u mezopotamiji tako i sutra na mliječnom putu.

Hm, pa je, mozda se desilo u proslosti, a puno toga i nije.

Prije su se zemlje, resurse, prirodna bogatstva i narod osvalo oruzjem i ratovima, sada je dovoljno da imas sve vitalne kompanije u svom vlasnistvu, tj. mirno preuzmes ili ti “prodaju” banke, energetiku, telekomunikacije i sve vece i bitno sto to ti je dovoljno da upravljas sa svim sta ti treba.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • June 9, 2023 at 10:42 PM
    Quote from BudFox
    Quote from joe

Ako ti radiš u fondu - onda mi je to još jedan dodatni signal - da nikad ne ulažem novac u fondove u Hrvatskoj ...

Ova ti je dobra, svaka čast:thumbup:. Onako lagano iz voleja, pa ravno pod rašlje ^^ 8o :saint:.

Danas smo svi dobre volje, jer sve što sam kupio mi raste, neke poput Tesle jučer i danas

imaju čak dvoznamenkasti porast 8)

Kada će i ovaj naš labud ATPL malo raširiti krila ili procvjetati da uberemo i ovdje koji cvjetak :?:

Pratim te vozarine i fjučurse svaki dan i nit mi smrde nit miriše, pa valjda tako i dijona..ne

možemo mi tu ništa...svi skupa kol'ko nas ima...

Display More

a jbga, kad tvoj fond slabo kupuje kako da raste 🙃

• Birtija

• D_artagnan
    • June 8, 2023 at 4:18 PM

Jos mogu razumjeti ekipu koja je te strahote osobno prezivljela, pa ok, ali ono filozofirat od necemu iz proslosti… dobro da se na vrate na doba turaka, rimljana, tatara, ilira…. Tko je koga satrao ili se poslje osvetio jer su mu potaracali i zapalili pola sela, familije,

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • June 8, 2023 at 4:15 PM

Citam sad kako je drzava izdala obveznicu od 4% na 12 godina za milijardu i pol eura.. a interes je bio 6,4 mlrd..

Na temelju cega određuju kamatu na tu obveznicu. sta nije logicno ako je toliki interes da se ide sa dosta manjim kuponom, ako nema interesa da se povecava? Da se zainteresira ekipa?

• Birtija

• D_artagnan
    • June 7, 2023 at 11:20 PM
    Quote from Ebenezer

Nevjerojatno da i na ovom forumu ustase i partizani... really, 2023.g

GET LIFE!

Da fascinantno, 😅 a vecina vjerovatno nije bila rođena prije 2. svj. rata, ali oni znaju, tko,sta zasto, koji su uzroci, posljedice… sa kojim glupostima se ekipa zabavlja i prepucava 🫣

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • June 7, 2023 at 10:42 PM

Jel ima jos takvih po 0,00€ da se prijavimo 🙃🤣🤣🤣

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • June 6, 2023 at 10:25 PM
    Quote from Paulie

Apropo poreza na drugu i sljedeće nekretnine evo jedan podatak.

Prema zadnjem popisu stanovništva imamo oko 1,44 milijuna kućanstva i 2 milijuna nekretnina. Ako uzmemo da 90% kućanstava ima nekretninu, ili živi u njoj to znači da 1,3 milijuna kućanstava živi u vlastitom vlasništvu. Dakle 0,7 milijuna nekretnina su te famozne druge ili treće nekretnine, odnosno takvih je oko 30%.

Međutim, to su kućanstva, ljudi imaju ženu, muža, djecu. Kad se te druge ili treće nekretnine prepišu na ženu ili djecu što je ispravno i posve legalno, ispada da praktički nitko ne bi plaćao porez. Osim ovog nekretnina se može staviti na firmu, ima tu dosta kombinacija kako izbjeći ili smanjiti poreznu obvezu.

I ljudi stvarno misle da će država naplaćivati porez na tako malu poreznu bazu, odnosno da će prva nekretnina biti pošteđena.

hm, pod nekretninom mislis na 1 stan ili recimo kucu sa 4-5 apartmana/stanova? Malo mi je nategnuto da 90% kucanstva ima nekretninu… a di su jos stranci koji imaju vikendice… mora bit vise objekata 🤔

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • June 6, 2023 at 10:20 PM

Ima netko knjigu dionicara?

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 3, 2023 at 8:00 AM

Ja sam i tako gro kupovao 2016. po 15-20, pa ovaj skok od 52 na 57 sto navodis je nikakav da bi uopce i razmatrao ulaganje u nesto jako ciklicno,

A to da je sa 52 skocila na 57 samo zbog divke, njahhh. Koliko bi skocila da je recimo uprava kupila za 7mil €.. po tim cjenama, recimo 130k komada 😳, pa podjelila dionicarima 1 na svakih 10 koje imas. Vjerovatno bi cijena otisla do NAV-DUG 👌

Inace bolje su recimo rasle jdpl, ulpl 💪😎 a nemaju divke 😉, tako da je nesto raslo zbog divke i ne drzi vodu. Pa sad gdje si bolje prosao ☺️

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 2, 2023 at 10:30 PM

a jbga na racunu dobijes 5, + platis porez na divku, a na vrijednosti portfelja izgubis 5 ili vise 🤣🤣🤣.. ono bas si super prosao 🫣

Da sa tih 5€.. ili ukupno 7 mil.€ stave laganini na kupnju dionica, svi bi prosli poprilicno bolje garant.

Jbga, naucit cete 😉

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 2, 2023 at 5:43 PM
    Quote from BudFox

Ja uopće nisam rekao da će dionica ATPL pasti nakon dividende, već da je na samu najavu divke od 5€ porasla za 10€.

Po meni je veći problem isplata dividende dok firma posluje sa minusom, a trenutne vozarine im nisu dovoljne da

pokriju sve troškove. Q1 je bio u plusu samo zbog isplate odštete za havariju broda Revelin, dok su inače cijeli Q1

plovili u minusu, isto kao i veći dio Q2, ali možda nas iznenade i u Q2 sa pozitivnim poslovanjem, tko to zna, možda

prodaju neki brod ili nešto, imaju oni još par aseva u rukavu, a svoje bonuse su zacementirali za EBITDA-u, a ne za

čistu dobit, pa će si pretpostavljam podijeliti i par tisuća dionica prije isplate dividende po principu "šteta da propadne

ili kome ću dati ako neću sebi", ali to je već drugi par opanaka...i sve to dok je toliko puta od 2019. godine najavljivana

Batala još uvijek rupa u zemlji duboka 10m iskopana za dvije podzemne etaže za garažu.

Display More

Cuj problema isplatit 5€ divke sa toliko love na racunu i placenim novim brodovima u dobrom postotku…

Iako da i ja kao vlasnik nebi da mi isplate divku, jer nema smisla, cijena ce otic za taj iznos dolje pa nikakve koristi. Bolje da su krenuli za taj iznos kupit svoje dionice i podijelit ih umjesto dividende postojecim dionicarima

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • June 2, 2023 at 2:28 PM
    Quote from zdenkic

evo ga, ponovno neshvacanje ljudi koji imaju novaca i kako se ulaze

ne ulaze se ILI , ILI

ljudi ulazu u SVE, da bi imali balansiran portelj

oni koju ulazu ili u dionice ili stednju ili stan, nemaju novaca ili imaju malo

ljudi koji imaju novaca imaju all the above

razmisljas potpuno krivo i nelogicno i financijski nepismeno

ponovno da se ponovim, ali necu triput:
    hrvati na STEDNJI imaju 35 miljardi eura. samo na stednji.

ti isti hrvati imaju i nekretnine, i dionice, i obveznice, i zlato, i kripto i ulazu u biznise itd itd

ovo sto je na stednji je CASH koji nemaju vise di upucat

da zele potrosit sav taj novac na nekretnine, NEMA IH DOVOLJNO

prodalo se 22 tisuce stanova ukupno u hrvatskoj, imaju casha za njih 175 tisuca

cista matematika

prestani razmisljat o stanu kao jedinicnoj kolicini gdje jedan hrvat kupuje jedan stan da bi zaradio pet posto, ali nece jer ce dionica porasla 10 pa mu se ne isplati

kupuje se SVE

:D

Display More

uf, ufff... 35 mlrd. da, samo kako raspoređeno?

Kao da kažeš da skoro 8.000 dioničara ATPL imaju 1.395.000 dionica kompanije što je točno, jedino njih 50 ima više od 50% tih dionica ^^

Vjerovatno je slično i sa tih 35 mlrd......

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• D_artagnan
    • June 1, 2023 at 8:11 AM
    Quote from Junius

Malo sam gledao knjigu dioničara...

-van top 10 se nalazi 99.903 dionice, od toga sljedećih 19 dioničara ima više od 1000 dionica i oni zajedno drže 60.145 dionica, preostali drže svega 39.758 dionica od toga je sigurno 5000 dionica neaktivno, odnosno uopće nije registrirano kod nijednog brokera.

Ukratko 29 fizički i pravnih osoba ( zapravo se radi o 25 osoba, jer isti mirovinac ima po par podfondova unutra) drži 98% dionica HPB-a. Ovo je brutalna koncentracija.

kako vidis koliko je dionica neke kompanije registrirano kod svih brokera?

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • June 1, 2023 at 8:08 AM

Pa ono valjda je normalno reci da imas dvosoban stan sa dnevnim, kuhinjom i kupatilom?

Ili su se u modernim vremenima promjenilo, pa je to trosoban stan sa kuhinjom i kupatilom 🤔

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • May 31, 2023 at 10:27 PM

O znaci imam u rentanju dvosoban stan, a ne jednosoban stan sa dnevnim boravkom 🤣, a ja ga uvijek vodim kao jednosoban stan sa dnevnim+kuhinja i kupatilo 🤔

Nekako mi ne drzi vodu da je to dvosoban stan 🫣, osim ako ces spavati u dnevnom boravku.

Sta vam soba znaci prostorija? Onda je i kuhinja soba ako ima kutnu garnituru ili kauc, jer i tu mozes spavat 🤣

• D_artagnan
    • May 31, 2023 at 5:08 PM
    Quote from Junius
    Quote from D_artagnan

Al jbga, ja ne kuzim sta toliko kosta?

Pa za taj iznos sam sagradis po projektu kucu pomalo, koliko vremena treba da zaradis taj iznos, vise ti se isplati to vrijeme onda ulozit u lopatu, kariolu i pomalo graditi💪💪💪, ako nesto falis, onda ostemas i ponovo napravis.

Kao nasi stari sto su delali kuce hvala bogu

Konstrukcijski ti kuću mora izgraditi građevinska firma, dakle temelje, zidove, tarace i krov(ako ga imaš)...ostalo možeš ti sam.

Ma ok to, sa tim se ne isplati zahebavati. I onim sto mora bit strucno, tipa struja. Temelje i nosive zidove izliti, to ne kosta toliko po kvadratu.

Iako ne vidim problem ni sam po projektu uz strucan nadzor radis bloketima kako su i prije radili kucu. Ne mislim sada zgradu sa 4 kata. Nego prizemnicu, visoko potkrovlje ili eventualno kat..

• D_artagnan
    • May 31, 2023 at 4:55 PM

Al jbga, ja ne kuzim sta toliko kosta?

Pa za taj iznos sam sagradis po projektu kucu pomalo, koliko vremena treba da zaradis taj iznos, vise ti se isplati to vrijeme onda ulozit u lopatu, kariolu i pomalo graditi💪💪💪, ako nesto falis, onda ostemas i ponovo napravis.

Kao nasi stari sto su delali kuce hvala bogu

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • May 31, 2023 at 12:55 PM

Kulturalne teorije na filozofskom faksu .... znači prodaje maglu, niš konkretno što može stvoriti $$$$, da bar ta kuturna teorija njoj plaću donese...

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • May 30, 2023 at 8:06 AM
    Quote from zdenkic

radi kao profa, pare dolaze iz proracuna, sada je kao politicarka, pare dolaze iz proracuna

e sada bi jos da uzima stednju gradjanima

nemojmo zaboravit kad je rekla da bi uzela ljudima sve iznad 100 tisuca eura stednje

pa kad su je optuzili da sta bi uzimala ljudima novce, rekla je da lazu, da nebi ona uzela, nego bi preraspodijelila

A sta predaje? Šta bi se od nje moglo pametno naucit? Kako zivjeti na drzavnim jaslama….

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • May 29, 2023 at 4:32 PM

Sam9 je treba pitat koliko je zaradila u zivotu ili omogucila drugom, recimo svom djelatniku da zaradi 😉

1. Privacy Policy
  2. Kontakt