tko poznaje povijest može barem malo predpostaviti budućnost jer se događaji ciklički ponavljaju. sve se je to barem jednom desilo. već kad smo kod toga da to nije ekonomska tema nego gubljenje vremena ja se sa tim ne slažem. npr. monetarna politika. da li je rimsko carstvo imalo sličan problem sa kojim se i mi sad suočavamo? naravno da je to već viđeno. izdavali su nekakve srebrenjake sa mislim cca 2% srebra. nametnuli su to kao zvaničnu valutu, sve sa time plaćali ali gle čuda sami su nerado primali te srebrenjake. da li vas to možda podsjeća na današnji dolar? od kad postoji novac sve sa njim se dešava po istoj špranci. ništa ovi banksteri novoga nisu izmislili. ako ne znaš povijest onda je sve to čudo neviđeno. novac se je od uvijek zasnivao na zlatu ili na povjerenju. kako u mezopotamiji tako i sutra na mliječnom putu.
Hm, pa je, mozda se desilo u proslosti, a puno toga i nije.
Prije su se zemlje, resurse, prirodna bogatstva i narod osvalo oruzjem i ratovima, sada je dovoljno da imas sve vitalne kompanije u svom vlasnistvu, tj. mirno preuzmes ili ti “prodaju” banke, energetiku, telekomunikacije i sve vece i bitno sto to ti je dovoljno da upravljas sa svim sta ti treba.