1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • November 14, 2023 at 10:53 AM

Ono baš imaš kompetencije menadžmenta i upravljanja materijalnim i ljudskim resursima, razvojnim tehnologijama, a i u pravnim stvarima si expert :S

Da su ga izabrali za obuku vojske, slaganje trenažnog procesa i slično OK.

Ajde da su izabrali nekog iz područja informatike, elektronike... pa bi bar imao viziju razvoja bespilotnih letjelica,organizacije obrane sa aspekta modernih tehnologija, daljinski upravljanih iz neke XY pozicije kilometrima daleko kako sada rade u ukraini,, pa "igraju igrice" negdje daleko a samo lansiraju bespilotne letjelice koje su u dometu nekog zadanog cilja...

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • November 13, 2023 at 9:54 PM
    Quote from Moller

izborio se ipak

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…e---812144.html

Blago nama uz takve ministre….

“Anušić je po zvanju viši sportski trener sportske rekreacije..”

Ako ovo nije zahebacija novinara, onda je ovo stvarno top referenca za ministra bilo kojeg podrucja. To je valjda nekome cilj da se drzava sto prije raspadne 😒

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • November 13, 2023 at 6:44 PM

Teško će sa ovom cijenom oni doći i do 50%, a ne 75%.
    Ali ponudu moraju predati prema zakonu :)

Nego koliko je dionica tankerske bila kad su je makli sa burze?
    Vidim na njuškalu se prodaje za 500eura, a zadnje ovdje je 85 eura? iz 2016. ??

TNPL-R-A: Povijest cijena - MojeDionice

• Prodaja dionica Tankerske TNPL-R-A

• D_artagnan
    • November 12, 2023 at 10:50 PM

Inace kako je sa knjigom dionicara kod tnpl, dali se u SKDDu vidi stanje, buduci da nisu na ZSE?

Divka se isplacuje automatski na racun prijavljen na SKDD?

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • November 12, 2023 at 9:29 PM

Pa da, ne vidim problem da rentas stan, apartman prijateljima za free, a oni te nagrade sa parsto eura, nema potrebe sve ovo oko kategorizacije, prijavljivanja gostiju, placanja tih pristojbi 🙃

• AGROKOR

• D_artagnan
    • November 12, 2023 at 3:27 PM

A to on hoce za premijera da se moze lakse naplatiti za te milijarde 🤣🤣🤣, ono agrokor je postiga svojom sposobnoscu, a ne zahvaljujuci politici 🙃

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • November 12, 2023 at 3:23 PM

Hm, a onda ce ekipa rentati “prijateljima” koje nece nigdje ni evidentirati. Ako ne mogu legalno to napraviti…

Apropo ovih praznih stanova, apartmana od stranaca, cudno da vlada nije napravila da HEP naplacuje onaj pausal za odrzavanje mreze u 2 razreda. Recimo ovaj kao sad za tamo gdje ima mjesecne potrosnje, a ako nema neke min. Mjesecne potrosnje, tipa 100-150 kwh, da je taj pausal veci, recimo za iznos potrosnje tako 100-150kWh.

• Birtija

• D_artagnan
    • November 12, 2023 at 1:12 PM
    Quote from zdenkic

moze jedan mali rant, da vidim jesam li ja jedini kojemu je to pocelo na zivce, ili sam ultra alt rasisticni desnicar koji voli putina

razumijem stranu radnu snagu, i nemam nista protiv ikoga.
    medjutim nije mi jasno zasto na poslovima za koje treba komunikacija sa ljudima je dopusteno zaposljavat ljude koji ne znaju ni trunku hrvatskog jezika

danas sam bio u eurospinu, na blagajni su bila 2 strana muska radnika, indija/pakistan/banglades, ne znam
    u kolicima sam imao baksu vode, gdje je blagajnik skenirao kod od bakse, i onda lupnuo puta sest, naplativsi mi sest baksi vode ...

ja njemu kazem da je pogrijesio, da je barkod od bakse tocan i vec je kucano 6 voda, on mene gleda ne kuzi nista
    rekoh ajde, necu biti prevelika pizda pa cu pocet engleski pricat, iako mi je mrsko da moram u svojoj drzavi biti stranac...

on ne kuzi ni engleski nista, bulji u mene ko tele u sarena vrata

pocne dovikivat kolegi na drugoj blagajni na svom jeziku, kolega se dere nazad
    i tak to traje nekoliko minuta gdje se oni dovikuju

ljudi zivcani, meni kao neugodno ali sta da radim, hrvatski ne zna, engleski ne zna...nemogu mu niti objasnit na engleskom da zove nadredjenog...

i tako to traje nekoliko minuta, blagajnik mase rukama i vjerojatno mi jebe sve po spisku

i za 5 minuta sto je izgledalo kao cijela vjecnost dolazi domaca koja rjesava problem, i jos mene gleda ispod oka kao da sam ja kriv za ovu situaciju

ovo mi se desavalo tokom ljeta non stop u kaficima i restoranima, i jako me zivciralo da moram kod kuce narucivat na engleskom...
    ali sezona je gotova, i ovo je mislim prevrsilo svaku mjeru

danas vidim da po dalmaciji da su takvi zaposleni kao postari, koji ne znaju dostavljati postu
    pa kako je dopusteno i legalno zaposljavat osobe bez ikakvog osnovnog znanja domaceg jezika?

Display More

Da glupo je da rade bez nekog naseg u tandemu

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • November 11, 2023 at 8:23 AM

Super 👌💪.

Cudno da se jos nitko nije sjetio stavit solare na fasadu zgrada, recimo kad ekipa radi obnovu rasade, obicno bude dosta povrina zida na koji bi se prilikom obnove fasada mogli postaviti nosaci za panele, i poprilicno kvadrata bi pokrili. I cak bi to izgledalo fora, elegantno.

Je da nije idealan kut panela, ali bilo bi struje za pogoniti klimu i osnovnu potrosnju stana…

Ah da imali bi free grijanje, jbga pa nebi odgovarali ovima drugima koji prodaju druge oblike grijanja 🫣

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• D_artagnan
    • November 10, 2023 at 2:14 PM

Tko ziv tko mrtav do tada 🤣🤣🤣

• Birtija

• D_artagnan
    • November 10, 2023 at 12:23 PM
    Objavljeno kolika je prosječna neto plaća u Zagrebu
    PROSJEČNA mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za kolovoz iznosila je 1.335 eura.
    www.index.hr

Jel to ona prosječna i medijalna plaća gdje ovi iz nadzornih i uprava imaju 40-50 puta veću plaću od ostale ekipe, pa svi u prosjeku imaju dobre plaće :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • November 8, 2023 at 10:49 AM

Da malo blesavo. Nego zašto su ukinuli 2014. skrbničke, pa smo morali otvoriti svoje račune u SKDD, ako se može koristiti skrbničke :/

Znači nekih 39,11% imaju nakon dokapitalizacije

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• D_artagnan
    • November 8, 2023 at 8:18 AM

Hm, zato je prosjecna placa tisucu i parsto eura 🙃🙃🙃

Jel ima prosjek placa da je izrazen bez ubacivanja ekipe iz raznih uprava i nadzornih 🤔

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• D_artagnan
    • November 8, 2023 at 8:13 AM

Aha, moja greska, povrsno preletio preko prezentacije ☺️

• D_artagnan
    • November 7, 2023 at 11:27 PM

Ono sto ne pise u prezentaciji… ovu prezentaviju kao da su amateri radili, pa nisu jos neke stvari naveli…

Isplata ide na racun sa kojeg je uplaceno? A ako je uplaceno u fini?
    Trezorci su vidljivi u SKDDu kao obveznice, pa se otvara racun u SKDDu?
    Kupoprodaja trezoraca prije isteka ide preko ZSE kao obveznice?

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • November 7, 2023 at 5:55 PM

I koliko ti je egzaktno kad ostanes bez zeludca i jednjaka sa unistenim zivotom 🤔

Koliko dođe zamjenski kad novog vec neces moci nabaviti 😒

• D_artagnan
    • November 7, 2023 at 5:50 PM

Hm, ma ne vjerujem, kad je ekipa upisivala obveznice nije bilo naknada, a to je ista stvar, samo su sad na finu prebacili 🤔

• D_artagnan
    • November 7, 2023 at 2:29 PM

Pa sta nije samo upis u fini? Znaci upises, dobijes papir i uplatis XY prek9 naloga u banci… zasto bi bila ikakva naknada u fini osim za nalog u banci? Jedino da donese kes u finu ☺️

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • November 7, 2023 at 2:21 PM
    Quote from zdenkic

da se ovo desilo u americi, tip kojemu se to desilo u restoranu bi dobio odstetu da njegovu praunuci jos imaju para

a kod nas nista, jos ga napali na pocetku da to nije iz restorana i od vode

Nek nađe decko dobrog odvjetnika i ….

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • November 7, 2023 at 2:19 PM

Vise oni zaradili nego oni koji su ga izgradili i financirali njegovu gradnju kreditom (banke) 🙃

1. Privacy Policy
  2. Kontakt