1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Birtija

• D_artagnan
    • January 13, 2021 at 2:10 PM

Lako poslati $$$ vani, samo ih treba i vratiti nazad 😂

• OPTE prodaja - kladionica

• D_artagnan
    • January 12, 2021 at 8:03 PM

Taman kroz sljedecih 15-tak dana mi prolazi 2 godine od ulaza i nema vise poreza 🤗🤗🤗🤗, koji bi bio poooprilican 😀, tako da ce ostati 4-znamenkasti iznos poreza za neke druge pozicije... jos samo da je prodaju 🤣🤣🤣

• Porez na kapitalnu dobit

• D_artagnan
    • January 11, 2021 at 6:06 PM

Nego jel netko predao prijavu recimo na trgovanje i zaradu na kriptovalutama ako je imao? Mislim da ovi u poreznoj bi ga gledali wtf???

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • January 11, 2021 at 6:04 PM
    Quote from Goran42

da li ova dionica nesto vrijedi ili samo prati bdi?

Nekom vrijedi puno vise od ovih smjesnih razina, nekome ne vrijedi ni toliko.. budemo vidjeli kroz par mjeseci tko je u pravu bio

• D_artagnan
    • January 11, 2021 at 3:34 PM

Ledica, tako bi bilo normalno i logično.. ali vrag zna, budući da u HR je malo toga normalno i logično :/ i ono šta je jednostavno i čas posla jedna osoba može odraditi se iskomplicira nepotrebno da tolika birokracija ima šta raditi da opravda svoje postojanje.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • January 11, 2021 at 3:25 PM
    Quote from SIMKE

prije možda koji mjesec tvrdio sam da isplata dobiti i nije toliko bitna ako firma ostvaruje ovako visoku operativnu dobit u odnosu i na prihod i na cijenu dionice kao VLEN. To sam i mislio tada na cijeni oko 8 kuna .. No zapravo i tu se postavlja pitanje pa što će firmi servisne djelatnosti tolika dobit na računu?. Pa nisu oni Banka da novce oplođuju kroz daljnji plasman.. ne vjerujem da im novci trebaju za kupovinu Doka koji se spominje.. pa danas su krediti toliki jefitni da se ne isplati ne uzeti minimalnu kamatu.. dakle pitanje je što da vlasnik napravi sa tolikom dobiti? nameće se i mogučnost da isplati dobit, da napravi povrat investicije što prije..

A čuj prije ili kasnije će isplatiti dividendu.. i za koju godinu će isplatiti po dionici koliko su platili za dionice kad su ulazili..

Zanimljivo je gledati kupnju/prodaju.. na prodaji samo 15 naloga... odavno to nisam vidio na ZSE.. ali stvarno odavno :))))

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • January 10, 2021 at 6:15 PM
    Quote from rambo_5

Ma ide korekcija na burzama, a istovremeno i inflacija u SADu, jasno ko dan. Da, u cashu sam 100%, zadnje zavrtio Adris. Sad nema teorije da bi ista vise kupovao, rizik je prevelik. Ne kazem da nece jos rasti, ali ovo je sve više kockanje po ovim cijenama. Mi smo jeftini i dalje, ali na žalost past ćemo kad i svi ostali, kao uvijek do sad. Vidimo se opet na CBX 1300...

Pa sigurno da ide korekcija kad si u cashu 😂

• D_artagnan
    • January 9, 2021 at 9:52 PM

Dali treba prijavljivati i neoporezive prodaje dionica? Recimo prodao si nesto kupljeno prije 2 godine.. ili samo izvuces ovo sta je unutar 2 godine?

• D_artagnan
    • January 8, 2021 at 6:28 PM

Zanimljivo, jučer i danas poprilično velike količine za VLEN se kupile.. a gledam prodaju.. samo 19 naloga.. to odavno nisam vidio.. uglavnom na kupnji ne bude interesa za dionicama.. a ovdje izgleda nitko od nas tko ih ima baš nema u planu prodavati

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D_artagnan
    • January 7, 2021 at 9:00 PM
    Quote from Laudator
    Quote from mikromakrto

Ne razumijem strah od djelovanja mirovinaca. S jedna strane, napada ih se da rasprodaju kumovima. S druge strane, svi se mole bogu da ne prodaju neku dionicu.

A ako vjerujes u neku dionicu, rasprodaja od strane bilo koga bi ti bila dar s neba

Ma sve 5 ako trenutno kupuje mirovinac, samo da nije onaj u koji uplaćujem svoju mirovinu.

Neka moj kupuje 🤗 , bolje nego obveznice 😂 za 30 godina ce bit meda 😀

• D_artagnan
    • January 7, 2021 at 8:57 PM

Napokon 🤗 , koliko dugo se mrcvarila 5-7

• Osiguranja

• D_artagnan
    • January 6, 2021 at 9:46 PM

Pa valjda ste dobili uz ugovor i tablicu osiguranja i prijevremene isplate po svakoj godini.. barem sam ja tako pred 20 i vise godina... pa zivotno se radi samo da osiguras obitelj i imovinu u slucaju nesrece, a ne za stednju .... i naravno da imas tocke koje sta iskljucuju, ekstremni sportovi, alkoholiziranost...

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • January 5, 2021 at 8:59 AM

Ali jos nasi politicari to nisu otkrili, a mozda i jesu, mozda oni svjetski i imaju prste u svemu tome???? ... pa umjesto kesa, dionica, nekretnina za podmazivanje kod javnih natjecaja ...

Kad krenu sada, daj mi taj milioncek za nagradu prebaci u kriptovaluti.... tko je kome prebacio se ne vidi, imas samo brojeve dugacke ..... i nakon X vremena ako ne krahira ta kriptovaluta... fino prodaju i samo kazu.. ma ja to izrudario i evo dosao u poreznu da platim taj porez od 12% na zaradu 🤣🤣🤣 pa nema lakseg nacina za oprati $$$$ ....s tim da ce to unovciti u drzavi koja nema ili ima nikakav porez na takve zarade... vrag je i to smislio 🤗🤗🤗

• D_artagnan
    • January 4, 2021 at 5:58 PM
    Quote from mitkko
    Quote from D_artagnan

Fascinantno je da mozes imati nesto, a da se nezna tko je vlasnik i kolike vrijednosti, pa to prebacujes sa jednog racuna i zemlje na bilo koji? To jednostavno nemoze opstati... to je kao bankovni racuni sa brojem bez imena i legalnih podataka

Sve ovo sto si naveo je upravo prednost i ljepota bitcoina, i bas zbog toga ce i opstati. Bitcoin ne mozete zabraniti ili sudski naloziti da se ukine jer nemate kome dostaviti sudski nalog ili nekoga pozvati na sud. Iza bitcoina ne stoji nitko, a istovremeno stoje svi :) bitcoin vam nitko ne koze zaplijeniti, zamrznuti racun, transakcije su prakticno trenutne i mozete ih provoditi u bilo koje doba dana ili noci, blagdanima, naknade po transakcijama su vrlo niske (probajte redovnim putem poslati neke novce rodjaku u Australiju, i to jos vikendom). Bitcoin ne mozete stampati koliko i kada vam se hoce, broj im je ogranicem i strogo softverski reguliran, nema inflacije - dapace, imate deflaciju... hrpa je tu jos prednosti.

Pa je to je prednost, upravo to skrivanje imovine od legalne.. ali pogotovo od kriminalnih djelatnosti, droge, mita, korupcije... savrseno... a dali je to dobro opcenito za drustvo, vrijeme ce pokazati, po meni trebalo bi imati dostupnost imovine prema drzavnim vlastima, jer ako si sve legalno stekao ne vidim problem

• D_artagnan
    • January 3, 2021 at 7:35 PM

A tko zna, buduci da je anonimno.. i savrseno za kriminal i sakrivanje tragova od droge, mafije ..... mozda je to i cilj.. da se ovdje povuce taj novac i jednostavno spali 🤣 u par dana

Fascinantno je da mozes imati nesto, a da se nezna tko je vlasnik i kolike vrijednosti, pa to prebacujes sa jednog racuna i zemlje na bilo koji? To jednostavno nemoze opstati... to je kao bankovni racuni sa brojem bez imena i legalnih podataka

• Obnova nakon potresa u Zagrebu i Petrinji

• D_artagnan
    • January 3, 2021 at 7:27 PM

Fascinantno, raditi kucu bez betona i armature, sa ciglom koju razbijes macolom?? A ne potresom ...

to su radile građevinske firme ili su ljudi dobili cigle pa su se sami igrali i snalazili??

• Kolike prinose ostvarujemo

• D_artagnan
    • January 2, 2021 at 8:51 PM

Meni je ove godine samo jedna od trenutnih 10 pozicija na zse .... ULPL napravila preko +30% proslu godinu, ali da je idem podati sve napravio bi -70% 🤣 .. da idem kupiti toliku kolicinu vjerovatno bi i preko 100kn lako dogurao, tj . + 300% 😂

A i na puno dionica nema popunjeno 20tak naloga koliko nam je trziste jako

I kako onda napraviti realnu procjenu vrijednosti? Ako nisam prodao ili kupio i realizirao rast ili pad?

• D_artagnan
    • January 2, 2021 at 9:22 AM
    Quote from keciga

Kako vi to gledate ? Samo se novčanice broje ?

Što ako recimo 50% cijele imovine drzite u dionicama , kažete da ta imovina ne vrijedi dok se ne zamijeni u papirnati novac ? Vrijedi li isto onda za nekretnine ili recimo plemenite metale ? Ništa ne mozete prodati nasilno u nepovoljnom trenutku a da ne date pristojan diskont na cijenu.

I koliko uopće vrijedi papirnati eur? Znate li koliko ih je isprintano samo ove godine i hoće li dugoročno ovakve "mjere" utjecati na vrijednost valute i povjerenje u istu.

I nemojte biti jalni na zaradu drugih kolega nego pokusajte biti bolji u sljedecoj godini. Velike koristi od laganja po forumu, pogotovo ovima što nikad nista ne pišu.

A sto bi bio jalan, drago mi je da je ekipi super i da su u plusu, makar ne bili iskreni i sebe zavaravali.... to je kao lovacke price iz kladionice, nitko nije izgubio, a kladare na sve strane jer uglavnom samo se njima isplati inace nebi radili ... tu i tamo netko dobije, ali ne zbarajaju koliko toga su usput izgubili dok su dobili 😀 .. mislim OK to je normalno u ljudskoj psihi

Pa vrijedi ti imovina kako kazes kuca, zlato, dionice... ali uglavnom na papiru okvirno i dobitak i gubitak... sve dok ne pokusas to zlato, kucu, dionice i unovciti da promjenis u drugu vrstu imovine.

Da ne mislim da ovdje ima super prilika, pogotovo sada... nebi bio i ovdje preko 20 godina osim u pozicijama vani.

• D_artagnan
    • January 1, 2021 at 9:59 PM

Ma ok, glavno da je ekipa u plusu.. bolje u plusu nego u minusu 👌😀.

Iako je sve to virtualni plus i minus.. kako je kolega rekao jer dok ne prodas to samo mogu misliti da su u plusu ili minusu.. ja da idem svoje prodati samo dio nekih pozicija, ubio bi neke slabije likvidne dionice odmah 20% 😂 kako nam je kvalitetna ZSE

• D_artagnan
    • December 31, 2020 at 9:31 PM

Pa ovdje nitko nije u minusu i gubitku 😂😂😂😂 na ovoj ZSE sve med i mljeko 🤣🤣🤣 ja ja mislio da nam je zse totalno u banani, osim desetak dionica 🤔

1. Privacy Policy
  2. Kontakt