1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • June 2, 2021 at 10:01 AM

Jel to zadnje istresanje i skupljanje pred finale kroz mjesec dana 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 1, 2021 at 10:34 PM

Sta prije kraja kvartala? Hm, onda u 7. Mjesecu i dalje samo 💪💪💪

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • May 27, 2021 at 10:53 PM

Fina zaliha za buduce rezdoblje da se prođe kroz svu ovu kalvariju kroz koju su prosli..

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 26, 2021 at 7:26 PM

Pa recimo da ne možeš nekoga isključiti kod dokapitalizacije, nauštrb drugog koji bude privilegirani.

Ako se radi dokapitalizacija onda u prvom krugu moraju svi imati iste uvjete, da na X postojećih možeš upisati određeni broj, a tek onda ako nisu postojeći zainteresirani da drugi uzme koliko želi .... ovako je totalni cirkus i pljačka.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 26, 2021 at 7:12 PM

Ma veliki UPITNIK dali će to proći

• Birtija

• D_artagnan
    • May 26, 2021 at 7:10 PM

I mi se čudimo šta nam ekonomija i gospodarstvo cvjeta ^^

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2278759.aspx

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • May 26, 2021 at 10:12 AM

Ameri iz dana u dan ATH, dokle to može bude se vidjelo.. ali bar smo mi na ATL u prosjeku godinama 8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 26, 2021 at 7:20 AM

Interesantno, kupili bar 30k komada, a buduci da koliko mi se cini postojeca kolicina ne uvjetuje novu kolicinu ako bude prosla dokapitalizacija, onda im je svejedeno koliko imaju

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 25, 2021 at 10:49 PM
    Quote from Parica
    Quote from zlocesti

A joj, a moj..

Kada vas veliki naume izgurati, nema sile koja će ih zaustaviti.

Sjećam se Dalekovoda po 1000 kn, dobili su nagradu za dionicu godine. U međuvremenu je puno vode ispod mosta proteklo

I Belje se trejdalo do iznemoglosti, I Uljanik, valjda što gore to bolje.

Ako vam je do rizika, ima još risky dionica na ZSE .

Al' ovo je isto izvedeno da ti pamet stane, u sred radnog dana , iznebuha

Sve skupa, žalosno. Stvarno mislim da se nemamo čemu nadati, a jednim okom i gledam koji će papir biti idući Titanik

Display More

Kolegice,

Nakon dokapa (ako prodje kako su planirali) DLKV ce, po mom sudu, biti sastavnica CROBEX10 i sigurno neko vrijeme jedna od najmanje rizicna dionica (skoro pa nece imat duga)...imat ce privatnog vlasnika i sto je najludje siguran sam da ce se trgovat preko 15kn, a to je 50% premije na ulazak po 10l.

Objektivno, nerjesivi problem predstavlja tih famoznih 10mil kn i moj (ocito iracionalni) strah da ce unutra bit samo KOEI i PPD i da nece bit trgovine i da ce se delistirat...

Ali, sutra sam spreman ulozit 100k kn...jer rizik gubitka je prihvatljiv obzirom na potencijal rasta...

P.s. sto se mene tice, 100% sam za igranku...treba se fokusirat na proces sakupljanja kapitala i vidjet barem okvirno kako stojimo...treba nam neki kapitalac od cca. 3mil kn...mozda pokusat kontaktirat BRIN (g. Vukadin) on je aktivan i voli ovakve price (preuzeo je TRMF, BRIN, a i BD82 je uzeo sve po 9kn)...samo razmisljam na glas, mozda i g. Purka...treba nam jedan kapitalac...ali prvo moramo vidjet s cim mi raspolazemo i koliko je nas ulog

Display More

Definitvno ako sve prođe i krene trgovanje novim dionicama, tesko ce se kupiti nesto 10-15, kn, jer onda nebi bilo ni ogranicenja od 10 mil. Kn... pa 2014. Nakon dokapa je islo mislim preko 20-25 jako brzo...

Zato se treba ujediniti i preko punomoci da se pristupi glasanju, i pokusati osporiti ovaj min. iznos. Jer je to debilana..

Znaci nema nitko knjigu dionicara, da vidimo koliko je dionicara sa ozbiljijim kolicinama da se skupi neki ozbiljniji %...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 25, 2021 at 5:58 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from Jure

Moje mišljenje je da predlagatelji i povezane osobe mogu polako kupovati dionice na burzi do kraja 6. mj. i na GS će glasati za prijedlog dokapa. Oni su na dobitku jer će nove dionice upisati po 10 kuna.

A što će njima postojeće dionice?
    I naročito po ovim cijenama.

Da skupe preko 75% jer sada toliko nemaju, osim ako se dosta njih nije već dogovorilo ili su zadnjih 2-3 dana baš sve skupili.

U TOP 10 ima cca 70%, znači još 5% fali ... a to su svi sa max. par desetak tisuća.. koji vjerovatno nemaju 10 mil. kn za novu rundu, znači gube sve.

Tako da se ne bi kladio da će im to lako proći, ako ovih ostalih 30% bude organizirano i homogeno.

OK ako ćete nas 30% izbaciti, onda glasamo protiv, pa idemo svi skupa u stečaj i to je FER opcija onda. Pa kad igraju prljavo, nek se igra prljavo.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 25, 2021 at 4:06 PM

Koliko % vlasništva mora biti za da prođe po zakonu ? 75%+1?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 25, 2021 at 10:28 AM

Da otprilike je tako bilo jer Kolakušić to nije htio provesti... pa je bilo natezanja. Očito dok ga nisu podmazali :/

Sad tko će sa preko 10 mil. kn ući ? To su vjerovatno mirovinci jer oni imaju koliko im treba i konsolidator kojeg će otkupiti Končar ??? To je cca 65% dioničara od 75% koji su potrebni za izglasavanje.

Ostalih 35% će biti izmanipulirani i bačeni na marginu. Hm, nije to mali broj dioničara da samo tako lako im prođe glasanje za ovaj blesavi prijedlog. Nemam frišku knjigu dioničara da vidim koliki je broj dioničara koji ima malo veću količinu dionica po par tisuca komada, jel to 100-200-500 dioničara? mislim da nije problem okupiti tu ekipu ili da daju punomoć da se glasa protiv prijedloga isključenja ostalih dioničara stavljanjem min. uloga 10 mil. kn. Ili tražiti da PPD otpiše dio potraživanja, ako želi ući u vlasničku strukturu ili bržu isplatu od plana isplate.

Ako će većina izvan tih TOP 4-5 izgubiti sve, onda ti je svejedno, glasat ćeš protiv i nek ide u stečaj DLKV ako ne može poslovati dalje. Pa nek se naplate ovi iz PPDa sa svojom ekipom koji sve ovo kuhaju ako imaju od čega nakon svega.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 25, 2021 at 7:40 AM
    Quote from Marin83
    Quote from D_artagnan

I onda se čudimo da ekipa kupuje nekretnine i zemljišta, to mogu masovno oteti uglavnom ratom, a onda je generalno frka. To se ne može napraviti u tišini bez otpora.

Kolega jel ekipa kupuje nekretnine i kuće sa teretom(koji je gotovo identičan sa tržišnom vridnosti nekretnine)?! Sad ovo stavite u kontekst Dalekovoda.

Sad malo izvlacis iz konteksta.

Ne vidim problem kupit prostor ili teren dobro podcijenjen, pa za 30k eura sa hipotekom od 30k eura ako imam extra $$$, koji je na super lokaciji da mi donosi godisnje lijepi % ili ce za par godina ce vrijediti nekoliko puta vise jer ce se ekipa otimati za tu lokaciju.

U biti to radi PPD i ova ekipa, sigurno nebi utukli toliko $$$ i iskljucili ostale!!!!, da nece zaraditi zestoko, ajde razmisli jos jednom dobro.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 25, 2021 at 7:29 AM

Dokapitalizacija 2014. Je bila premasila sva ocekivanja...

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/28716

Tada se moglo upisati određen broj dionica u odnosu na ovo sta si imao u prvom krugu + konsolidator koji je unio 150m kn. u drugom si mogao uzeti koliko si htio. Sada toga omjera nema ni za ove koji ulazu vise od 10 mil. Kn... znaci moze jedan, bilo tko ulozit koliko zeli i sve preuzeti?

Jel se netko sjeca sa koliko je bilo spusteno na 10 kn pojedinacna dionica? Tada nije bio razvodnjavanja koliko se sjecam, a kompanija je bila u dalekooooo goroj situaciji nego sada

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• D_artagnan
    • May 25, 2021 at 7:15 AM
    Quote from goranr
    Quote from tepra

Iskreno, informaciju sam dobio od FIMA brokera, nakon toga sam nastavio traženje u tom smjeru pa sam po internetu pohvatao da se strana dividenda plaća kao porez po odbitku.

Možda najbolje zovnut poreznu pa pitat, tko će znat ako neće oni...

Bilo bi dobro probati nazvati ako imate živaca i volje. Moja iskustva dobivanjem informacija od porezne su grozna - ili osoba s kojim razgovaram nema pojma ili ne želi dati konkretan odgovor već me uputila na službene stranice porezne - rubrika - pišite nam. Tamo sam postavio pitanje jednom prije 5 mjeseci, a odgovor još nisam dobio.

5. Mjeseci? Hebate jel su tako revni i u naplati? Onda je najbolje da se pravis mutav 🤣, a kad te za 10-15 godina pitaju od kud ti $$$, reci da je to sve od dividendi i otislo u zastaru 😅

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • May 24, 2021 at 9:39 PM

Mlad je jos, pa ce nauciti 😀

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 24, 2021 at 4:57 PM

I onda se čudimo da ekipa kupuje nekretnine i zemljišta, to mogu masovno oteti uglavnom ratom, a onda je generalno frka. To se ne može napraviti u tišini bez otpora.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 24, 2021 at 3:43 PM
    Quote from toluen
    Quote from Marielena

Ja mislim da su Agrokorke bile pljacka jer je Agrokor mogao jamciti samo svojim dionicama Belja, Leda, Jamnice itd. Tu su mali dionicari pokradeni, ali takva nam je drzava. Neuredjena.

Ovdje ne vidim kriminal. Firma moze otici u stecaj. Onda nitko nece dobiti nista.

Ovo bi trebala biti pouka svima koji "investiraju" u firme gdje je kapital negativan.

Pa to je posao institucija da utvrde činjenično stanje kako je firma uspjela doći u to stanje. Nije ni Agrokor bio "kriminal" dok nije postalo jasno da će cijelu državu povući u ponor. Ovdje nije riječ o Dalekovodu nego nečemu što ima puno širi kontekst koji se s ovim počeo jasnije manifestirati. Zamislite kako su se samo sjetili LEI oznake kad je trebalo nekako Pevec maknuti s burze i slične detalje - a ista ekipa se stalno vrti. Naravno dok im politika "drži lotre" - od toga niš.

Upravo to, kod malih firmica, bez beda porezna uleti i naplati kazne i gluposti zato šta nemaju naljepnice po PS ili neke pizd....rije, a kod firmi koje vrte milione i milijarde gdje su da vide malo cirkulaciju kapitala i poslovanja.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 24, 2021 at 12:13 PM

Da tješimo se da smo vani sigurni sa investicijom jer je "bolja" regulativa, a opet ako se vani zakomlicira između država, onda to vodi baš u takvom smjeru eksplozije.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 24, 2021 at 11:39 AM
    Quote from Flight
    Quote from D_artagnan

Ma OK neka vrate preko Končara i neka Končar konsolidira DLKV preuzme od Konsolidatora, nema frke. To je u redu i OK.

Ali isključiti sve ostale dioničare od dokapitalizacije nauštrb lešinara iz PPDa i ekipe iz agrokora koji drže dio konsolidatora graniči sa teškom boleštinom kakva nam i je država i političari koji je vode.

Ali u životu ti se sve vraća, kako siješ tako ćeš i pobrati. Možeš imati silne milione i nekretnine u životu, ali na kraju ništa sa sobom nećeš odnjeti. Odneseš samo sjećanja na sebe. A danas ta sjećanja ostaju zapisana i online, pa će ekipa koja dolazi moći gledati kakvi sve bolesni umovi su radili protiv dobrobiti i razvoja svoga, naroda, društva i okoline samo da bi sebi privukli još više kapitala i zahebali druge.

Jesi ti svjestan kakve gluposti pišeš?

Nema tu mnogo filozofije. Firma je bila na rubu i netko je sad povukao joj i taj komadić tepiha na kojem je “stajala”. Nastoji se očuvati biznis i isplatiti vjerovnike i nastaviti dalje. Nije za to kriv samo PPD. To je zajednička rabota PPD-a, Končara i mirovinaca. Manjinski dionicari su kolateralne žrtve te situacije. Nije ovo napravljeno da se njih zezne nego da opstane taj biznis i nastavi se poslovanje. Da li je bilo moguće drugačije? Vjerojatno jest, al sad je ta opcija propala i treba sagledati sto i kako dalje.

Jesam, svjestan sam i smatram da nisu gluposti.

Ako je takva situacija bezizlazna, nek DLKV bace u stečaj i ugase. Ni prva ni zadnja firma koja je bankrotirala.

Nek se PPD naplati iz čega može, ako može. Pa neka onda ovi koji bi ušli ulože $$$ i otvore novu čistu kompaniju i krenu u posao.

Ovo su samo igre da se izvuče lova i namiri PPD. A dobro, ako ostalih sadašnjih 40% vlasnika tako želi OK.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt