1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • June 30, 2021 at 7:59 AM

Koji je ovdje nesrazmjer, vozarine na max. vrijednosti u cca 10-11 godina sa TC vozarinama jako finim, a dionica daleko ispod cijene zadnje dokapitalizacije, a pogotvo maximalne u 10-11 godina.

Pa prođe predstecaj gdje je bilo znatnog otpisa dugova, cijeli predstecaj je rađen na pretpostavku da ce vozarine biti cca upola od ovih sada, znaci da su na konju sto bi se reklo :)... a trenutna trzisna kapitalizacija im je par mil. $.

U svemu tome nema ni kupnje ni prodaje, tj. Nemozes ni kupiti nesto ozbiljnije, osim da te poklopi svako toliko, a da moras prodati, ti moras nekoga poklopiti 😅😅

• Porez na kapitalnu dobit

• D_artagnan
    • June 28, 2021 at 4:34 PM

Heheheh... a pitaj Marića i Plenkovica 😂

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • June 27, 2021 at 3:39 PM
    Quote from brajakica

https://www.klaveness.com/news/2021/6/25…nly-the-predawn

Kaze Peter 3-4 godine jos vako.zasto kupiti jucer za 440 kada moze i za 3 g za puno skuplje.

Vec u ponedjeljak ce nam biti skuplje nego u petak 😭🤧

Iako sam kako se kaze pun ko brod, i poprilican % u portfelju, nisam ocekivao ovakav dobar razvoj situacije 😎

• D_artagnan
    • June 25, 2021 at 4:25 PM

čeka da prodaju ovi šta im je dovoljno 400-500kn po dionici, zato pomalo pustimo ih neka se riješe pozicije :)

• D_artagnan
    • June 25, 2021 at 1:48 PM

Bude se i kod nas drugi tjedan placalo 10tak % više 😀

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • June 25, 2021 at 1:03 PM

Pa to je normalno, svatko tko ima svoj privatan posao zna da je bolje dok ti je manja konkurencija ili dok je nemaš 8)

• D_artagnan
    • June 25, 2021 at 9:55 AM

Pomalo, vrag odnia i prešu. Veselim se razinama gdje ćemo biti na kraju godine 8)

• D_artagnan
    • June 24, 2021 at 9:47 PM

Definitivno nakon ovoga sa EONom i jacim ulaskom UG, T comu ce poprilicno pasti prihodi, pocinje borba za korisnike... koji ce vjerujem profitirati sa doljim uslugama i nizim cijenama... ako se ne dogovore za cijene 😂

• D_artagnan
    • June 24, 2021 at 7:38 PM
    Quote from deny_09

Znaci ostaje samo A1....🤔

Zašto? pa zato T Com oteže jer im je ovo konkurencija boli glava i dok god mogu zadržavati korisnike Optime to će raditi do zadnjeg mogućeg dana.

EON usluga je odvojena od priključka i definitivno im trebaju priključci i korisnici da imaju komplet uslugu, sigurno nećeš koristiti EON na TVu i radit stream preko mobilne mreže, nego fiksna, optika... a tu kapa lova

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 24, 2021 at 9:44 AM
    Quote from Kvark
    Quote from gigic23

Evo malo expertnog osvrta iz hrvatskog rakursa i fotelje

https://inter.capital/flash-news/ove…5edbe1-66570233

Meni je zanimljiv ovaj zadnji odlomak u kojem se kaze:

Nagli porast BDI indexa se pozitivno odrazio na cijene hrvatskih dry bulk tvrtki. Usporedjujuci cijene dionica s cijenama s pocetka 2020. godine:

- Jadroplov je porastao za 254,6% (Wauuuuu!!! i Juhuuuuu!!!)

- Alpha Adriatic 183,1 % (super!)

A za to vrijeme, iako je porasla za 192% od pocetka ove godine (2021), Atlantska Plovidba je rasla samo 15,2% usporedjujuci s cijenom s pocetka 2020. godine.

Pa ovo je smrc za usporedbu s istom referentnom tockom za sve 3 dionice. Ima tu puno prostora jos.

Display More

Itekako ima, ove druge nemaju kupnje/prodaje pa lako odu -70% ili +300% ne treba puno $$$$ da se to napravi.

Iako je pitanje zašto su toliko pale da je trzisna kapitalizacija firmi kikiriki. Naravno zbog kreditnih obaveza i vozarina, ali koji je to realan iznos na koji su trebale pasti. Nema ga, nego jednostavno tako se posložile kockice. Moglo je još -80% od tadasnjih min vrijednosti ili 5x veće od njih.. hbga to je TK.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • June 23, 2021 at 11:02 PM
    Quote from barbosa 2.0

gle Flight, uopće ne špekuliram nego samo prenosim dio razgovora, radi se o industriji parketa, sirovina je domaća kao i obrada tj dodana vrijednost, cijena 110kn m2 dakle 15eur ugovorenih u 02mj 2020. i sada su stopirali navodeći visoke vozarine kao razlog...

Parkete inace prevoze bulkerima 🤣🤣🤣

• D_artagnan
    • June 23, 2021 at 5:24 PM
    Quote from forumas

Ja samo iznosim neke činjenice koje neki prešućuju, tako da bi se dobio realniji pregled.

Jer neki su kupovali misleći da će vozarine do kraja godine ići valjda na 60.000, tako da znaju da je ovo zapravo vrh i da će do kraja godine vjerojatno dalje padati.

Pa neka onda svatko računa zarade, projekcije i sl.

Imas cinjenice koliko su TC vozarine, dalje je sve rekla kazala, ovisno jesi prodao ili kupio 😉

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • June 23, 2021 at 4:03 PM

Hm, trenutno nema 15 naloga na prodaji !!! i taj 15.ti je na 100 kn.. ukupno 7-8k komada 8) kad se ovako makne ekipa sa prodaje na ATPL, ima da se zakuca proizvoljno na neku vrijednost ^^

• D_artagnan
    • June 23, 2021 at 2:44 PM
    Quote from forumas
    Quote from Kvark

Braco mila, sta mi radite?! :))) Ma tko prodaje zadnjih dana, da mi je znati?! :)) Sigurno Moller i Parica ; stari trejderi. :)) Sve cu vas u knjizi procitati. :))

Jdpl mi popravlja krvnu sliku. Dotle je doslo. :)) Daleko je u rastu kraljici odmakao.

Ja sam prestala citati i pratiti kod Paricinog posta prije 10ak dana u kojem je bila konstatacija:

"Nek je godisnja uposlenost flote oko 90% (inace je oko 97%), ATPL ce u godinu dana zaradit oko 215 mil kn". A dalje je u tom postu sve ukazivalo na to da ce dobit biti i znatno veca i to uz napomenu da je ovo racunica bez ikakvog daljnjeg rasta vozarina; da ostanu na ovim razinama. Slijedom ovog, ja cekam dividendu. :)) I to izdasnu. A ti Parice, dobro me se cuvaj, ako ti se prognoza ne ostvari. :))

Cijena je lijepo rasla, sto je bilo u skladu s ocekivanjima. Ne znam sto se dogadja posljednjih dana, ali ja ne vidim razlog da se nesto bitno promijenilo i da se prognoza nece ostvariti. Mala kolebanja bdi-ija nisu utjecala na vozarine znacajno da bi se nesto bitno u rezultatu promijenilo.

Svi nasi brodovi plove i zaradjuju:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Danas gledam i cini mi se da trenutno nema puno onih koji su zeljni prodati. Bilo je tesko gledati one velike kolicine koje su prodavali CO i SZAIF, a sada se cini da cemo se za ostatke morati natjecati.

p.s. Naime, ja sam nakon tog Paricinog posta bezbrizno otisla trositi moj predujam dobiti od Atpl. :))

Nisam mislila da cu nekome faliti pa nisam citala poruke. :)) Osim sto ste pametni i plemeniti ste, vi predivni ljudi. Sad cu se javiti. :))

Display More

Stvar je tu u tome da je ova cijena vjerojatno realna, ali predviđanja za sljedeće razdoblje su takva da se do kraja godine predviđa pad vozarina za Panamax i Supramax za 50% - na nekih 20.000 USD i takve će ostati sljedećih par godina:

?thumbnail=1

Iako će se pri njima zarađivati, svejedno neće baš dobro utjecati svakodnevno padanje indeksa.

Znači, nema ništa od daljnjeg rasta vozarina kako su neki očekivali, i to će potaknuti mnoge na izlaz jer neće biti velikog potencijala rasta kako se očekivalo.

Uz to, imamo to konstantno dijeljenje dionica Cerpa, što je također negativan utjecaj.

Dakle, ima dosta negativnih stvari za sljedeće razdoblje, što uz ljetnu letargiju na burzi ne može dobro utjecati na kretanje cijene.

Display More

Šta se babi snilo :D :D :D .

Evo ja potpisujem odmah da ostanu vozarine 20k sljedećih 5-10 godina 8)

• D_artagnan
    • June 22, 2021 at 2:44 PM

cca 7.500 ukupno ono šta ja imam zadnje, više od 300 ima cca 430 dioničara

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • June 21, 2021 at 10:18 PM

Ako ti je 7k komada dobra kolicina ok, ja da sam uzeo jos malo bi usao u top 10 sa tim malim iznosom u kunama 😂

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • June 21, 2021 at 9:30 PM

Ovdje je tako mala kolicina na kupnji/prodaji, da su se samo male kolicine mogle skupiti... slicno kao ulpl, jedino ona jos nije bila na piku, nesto posebno, pa se moze jos cekati da netko proda

• D_artagnan
    • June 21, 2021 at 11:27 AM
    Quote from forumas

Bas je interesantno kako se brzo promijeni situacija, čim vani samo jedan dan padne, ili npr. Bdi padne, odmah nestanu i komentari tu.

A kad okrene gore, onda će opet početi i komentiranje.

Mora da svi oni koji komentiraju najbrže i prodaju/kupuju.

A šta da ti komentiramo? šta se drastično promjenilo u vozarinama i da glavni indexi amera, japanaca padne 5-10-15% ?

Pa daj bog da ZSE padne 20% od ATH vrijednosti 8) , ups pa mi smo još na - 60% -70% od ATH daleke 2008.

• OPTE prodaja - kladionica

• D_artagnan
    • June 20, 2021 at 7:55 AM

Ajmo se svi naci na pola 17,5 i svi zadovoljni 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • June 20, 2021 at 7:51 AM

Ma svejedno dal ce to par % gore ili dolje kroz par dana, dok je cijela situacija ovakva sa TC i spot vozarinana, cijenom brodova, naudzbama brodova... iako se nadam da su svi brodovlasnici naucili lekciju zadnjih 13 godina.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt