1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • July 23, 2021 at 8:25 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Ali si zaboravila da je trenutno kapitalizacija JDPL 70-tak milijuna kuna, a nakon dokapa po ovim cijenama će biti manja od 150 milijuna kuna, dok je kapitalizacija ATPL više od 550 milijuna kuna, a ATPL ima samo cca 2,5 veće prihode od JDPL. Bojim se da bi jedan fer izračun NAV-a ATPl mnogima otovorio oči širom zatvorene.

Ja sam napisala NAV Atpl i Tpng na Poslovnom negdje. Mnogima se ne bi svidjelo :)

Jdpl i Ulpl ne bih niti kupovala.

P.S. Mnogi brodari vani pa i nas Atpl se trenutno trze debelo iznad NAV. To je spekulacija o buducim zaradama. Vidjeti cemo sto ce biti.

O cemu vi filozofirate da se na to samo gleda nebi ni apple ni google kupovali vec godinama!!!! Kriptovalute da ni ne pricamo.

Kao da je cijena nasih brodara 2008. imala pokrice u NAVu i poslovanju, jbga to je tako, ciklusi, pa sad dali ce netko to iskoristiti ili nece

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • July 22, 2021 at 10:21 PM
    Quote from forumas

Kako smo i mislili, kupnje više nema.

Ne znam samo tko jučer nije htio prodati po 80+??

pa evo ja, ne zadovoljam se mrvicama nakon najgoreg perioda vozarina u povjesti koji je iza nas. Za koji kvartal ili godinu zelim ovdje pokupiti višestruku dobit 🤗

• DRY BULK

• D_artagnan
    • July 21, 2021 at 8:32 PM
    Quote from lebowski

Prisjetimo se 2008. godine:

https://www.poslovni.hr/trzista/atlant…tiri-puta-97786

Brodarska tvrtka Atlantska plovidba ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine četiri puta veću dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit u prvih je devet mjeseci iznosila 719 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak na Zagrebačkoj burzi.

^^

Koja su to bila vremena, netto dobit da boli glava.... onda ih je bolila glava od 13 mrsavih godina povjesno niskih vozarina.

Sta je sljedece? Ocito kao i vremenske prilike, iz extrema u extrem. Zato sam se ja parkirao i pomalo, vremena imamo 😎

• D_artagnan
    • July 21, 2021 at 3:15 PM

Meni je pred 2 mjeseca bilo čudno da nije otišla bar na cijenu na kojoj se radila dokapitalizacija, ali u biti dobro da nije brzo :)

• D_artagnan
    • July 21, 2021 at 11:37 AM

Ma nije još ništa skočila posebno. Iako nisu davali info ni kad je padalo šta je bilo iza kulisa kod predstečajne. Na malim količinama je padalo na 20-30 kn, pa vjerujem da će i tako rasti na malim količinama

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • July 20, 2021 at 11:15 PM
    Quote from Neo

Ja nista ne razumijem kolegu Tina.

Prvo mu Tpng vrijedi 100 pa sad ne vrijedi ni 40kn.

Atpl mu na 150kn nije vrijedila ni toliko, a sad na 400kn vrijedi tisuce...

Budimo realni, Tpng je 100 puta bolji izbor od Atpl. Zasto? Jer vrijedi knjigovodstveno duplo vise, jer slijede bolje vozarine, jer Opec odvrce pipu na nafti, jer imaju likvidnost i jer su smanjili i dug podosta, a ostatak refinancirali po malim kamatama.

Atpl? Tko zna..mozda i ode kratkotrajno na 550kn, al dugorocno i dalje tvrdim vratit ce se na 150-170kn..bas kako se i Tpng vratila sa 60 na 39kn.

Hehehheheh, da ode na 150 mora netko se bas uhvatiti prodaje, a to uz ovakve vozarine bi bilo super za kupce, a za prodavatelja za ludnicu. Buduci kakve su vozarine, tj. TC vozarina i ono sta slijedi samo je pitanje vremena, kad ce se ove vriejdnosti multiplicirati kroz koji kvartal ili godinu.

Da i vozarine padnu opet drasticno nakon 2-3 godine, ATPL ce se rjesit kredita i obveza, pa vjerujem da cijena od 150-200 su sad samo mokri snovi za one koji su propustili zaradu zadnjih godinu dana. Sad mozda netko jos iskoristi ovo vrijeme dok ima po 400, ali zasto bi iskorstili oni koji ne vjeruju, nek se hvataju onog sta je bolje 😉.

• Moderiranje Foruma

• D_artagnan
    • July 19, 2021 at 3:26 PM

Ni ja ne kuzim, pa otvoris mail ivo.sanader..... ili andrej.plenkovic@gmail.com ili tko ti drago. Ok, moze se traziti kopija osobne, ali tada bi ostalo par forumasa, ako i toliko. Uostalom lako nabavis kopiju dokumenta neke osobe, bar to nije problem

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • July 19, 2021 at 1:55 PM
    Quote from Marin83

Tijekom proteklog vikenda, od 16. do 18. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta evidentirano je 761.549 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 42,7 milijuna kuna bez PDV-a, što je 30 posto više vozila nego lani te 36 posto veća zarada, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

U odnosu na 2019. godinu kada je u usporedivom vikendu zabilježen promet od 841.690 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 47,4 milijuna kuna bez PDV-a, proteklog vikenda promet vozila bio je manji za devet posto, dok je iznos naplaćene cestarine manji za 10 posto.

Kako da tumačim bold, ili sezona obara rekordne ili je opća bežanija iz RH?! Jer ispada da smo na 90% prometa HAC iz 2019 godine.

Bome, da je netko na proljeće rekao da ce biti ovakvi rezultati u prometu, vecina bi rekla da nema šanse 😎

• D_artagnan
    • July 19, 2021 at 1:52 PM

A naši vrište da je vani nesto palo pa treba i ovdje 😂. Tako da im je bolje prodat sad po 400, nego za par kvartala. Al i to je super, nebi me jutros poklopilo 😅

Inače danas najveća kolicina od sada protrgovana zadnjih mjesec dana 😀

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • July 19, 2021 at 10:38 AM
    Quote from barbosa 2.0

HBOR je poduzeo sve raspoložive aktivnosti u cilju očuvanje vrijednosti imovine fonda što je ujedno i jedna od glavnih zadaća društva za upravljanje.

S poštovanjem,

hahahaha, poduzeo sve u cilju očuvanja vrijednosti imovine fonda ^^ ^^ ^^

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • July 18, 2021 at 2:16 PM

Prije bi rekao da nisu Karmu uzeli u izračun, sve prije ili kasnije u životu dođe na naplatu. Već samim tim život sa spoznajom da si go..no od čovjeka, govori kakav si.

• D_artagnan
    • July 18, 2021 at 2:11 PM

A čim se vi zamarate dok su vozarine za prste polizati 🤗

• OPTE prodaja - kladionica

• D_artagnan
    • July 17, 2021 at 12:54 PM

Pazi se ti kripta, da ne prođeš gore nego na ZSE 😅, ja sta izrudarim, prebacim dio u nesto konkretno

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • July 17, 2021 at 12:50 PM
    Quote from Neo
    Quote from Sheki

Kako može bit pljačka kad je sve po zakonu? :)

Tobsamo postoji u nas. Svaki US ulagac je zasticeniji 50x nego nas. Nije ni cudo sto ljudi bjeze sa ZSE. A nase zakone koliko su ocajni necu ni komentirati. Nemam Dalekovod niti ga mislim imati. Imao sam zelju uzet neku jacu kolicinu al vise kao potpora malim dionicarima...al vise nista ni od toga.

U biti to je navjeci problem, jer je su sa tim opljackali postojece dionicare. Trebalo je u prvom krugu dozvoliti kupnju samo postojecim u % na datum 30.06. kad su to izglasali, a onda drugi, treci krug uzimaju svi tko zeli. ovako sa ogranicenjem min. Iznosa je pljacka

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • July 17, 2021 at 12:44 PM
    Quote from looserst
    Quote from Jure

Ljudi evo malo statistike i usporedbe s dionicama stranih brodara s kojima se često uspoređujemo. Usporedbu dajem u % cijene u odnosu na isti period prošle godine: DSX + 177 %, SBLK +170 %, NM+ 163 %, GOGL +146, NMM +136 %, i ATPL +93 %.

Jasno mi je kolega na sta aludirate, atpl je manje rasla pa ne treba ni pasti. Na stranu sta niko od navedenih nije peer atpl (jos trazimo pravog) ali ono o cemu ja pisem kad govorim o korekciji je cinjenica da su i dsx i gogl i svi ostali zadnja 3 tjedna pali odokativno 20% a atpl nije. Nadajmo se da ni nece ;)

Ti si slijep pored zdravih očiju, al ok je to, rjesi se svih brodara 😉

• D_artagnan
    • July 16, 2021 at 4:30 PM

Ma ATPL je toliko pala da sad malo što se vratila u biti i nije nešto narasla. Možeš uvijek gledati od-do datuma pa uspoređivati, ali nema smisla.

Vozarine su bolje nego je bilo tko od nas koji smo unutra, predviđao početkom godine da će se kretati, a i sa onim malim vozarinama meni je bilo smješno da su ubili cijenu na 150-250, ali OK to je TK. Zakon ponude i potražnje.

• Birtija

• D_artagnan
    • July 16, 2021 at 9:53 AM

I onda kažu najbolje uložiti u nekretninu ?(

https://www.index.hr/vijesti/clanak…vi/2290936.aspx

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • July 14, 2021 at 4:25 PM

Možda ih je zahebao sud, to su trebali objaviti kad prođe svo razvodnjavanje i dokapitalizacija, tako da odmah isplate veliki dio duga koji kupljen.

Ali svejedno, možeš misliti da će institucije raditi svoj posao, sad su zauzeti Zagrebom i ekipom

• D_artagnan
    • July 14, 2021 at 4:20 PM
    Quote from tin

Samo vi potapajte brodove...s trenutnim vozarinama ATPL samo u 7 mjesecu ostvaruje dobit oko 25 milja kuna.

6 x 12 000 usd + 6 brodova po 35 000 usd pa računajte.

I tu i tamo neki zaluta na preko 40k $ 8)

Što se mene tiče 550 kn sa dolaskom izvještaja za 2Q je za sada sasvim OK :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • July 14, 2021 at 4:07 PM
    Quote from forumas

Da, 2 kn po starom, a 2 lipe po novom, dakle ništa.

A ne, ne ne možeš tih 50 mil. kn dijeliti sa 100... neće dobiti 100 puta manje

da su im to platili prije, već bi mogli isplatiti jedan dio koji treba. ALi više nego očito je da su odradili pljačku. jer 6-7 godina su sve uredno vraćali i dogovarali poslove u velikim iznosima. Tako da je sve to ciljano i planski rađeno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt