1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • September 10, 2021 at 2:37 PM

A jbga nekom je dosta bilo i 250 tada, makar poslje ulazio opet po 400-500... :) reći će da nije izgubio

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 10, 2021 at 1:11 PM

A da ovakve se prilike pružaju jednom u 10-15 godina, prije 15 godina oni koji su nanjušili su iskoristili, poslje kad je već bila euforija za par godina, onda je bio jači cirkus kasnije.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • September 10, 2021 at 12:43 PM

Pa od kud ti da se bunim? Baš mi je drago :) Toliko da bi potpisao odmah da me netko tako ošiša svake godine, a da mi komplet pozicije odrade rast kao upola ove godine. Znaš i sama da travu što više šišaš ona brže i bolje raste :)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 10, 2021 at 12:00 PM
    Quote from NaBiduAsku

jedino ne kužim, tada je kupovao a sad ništa. vozarine su puno bolje nego onda.

Pa većinu je kupovao po 100-200 ... 2016. nešto kasnije dok se napucala cijena preko 650, ali prosjek mu je vjerovatno debelo ispod sadašnjih razina. Kad se počne isplaćivati divka za koju godinu, samo sa njom će dobiti to što je uložio vjerovatno. Jbga, tko zna, zna. Malo ga je zahebalo što se oporavak vozarina odužio 3-4 godine, pa su ga margini malo shebali, al jbga i dalje je to dobitak boli glava.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • September 10, 2021 at 11:46 AM

Eh, da su tu samo jedan prekršaj napravili. Pa ovo je eklatantan primjer kako se uništilo firmu i postojeće dioničare izbacilo iz suvlasništva PO ZAKONU.

Iako nije sve u novcu ja kažem, nekad dobiješ, nekad izgubiš, i tako niš sa ovog svijeta ne odnosimo sa sobom, osim sjećanja najbliže obitelji.

Možeš biti čovjek, ali i gov..o od čovjeka, svatko za sebe odlučuje.

A ova ekipa iz uprave i oni koji će preuzeti dlkv će ostati zapisana kao vrhunske lopine, a danas na internetu sve ostaje zapisano, nemožeš baš tako maknuti trag. Njihov život i sudbina će im sve to vratiti i naplatiti jednog dana sa kamatama :)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • September 10, 2021 at 9:54 AM

Hm, a druge kompanije? recimo da brodari imaju taj omjer... bolje ne gledati 8|

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 9:28 PM

Nikako da preskocimo tih 500 😂, jest da sam ocekivao nakon izvjesca da cemo to proci ko plitak potok, ali izgleda da je taj potok bio mali jaci 😅. Ali zato bude vjerovatno slađe ili žešće kad preskočimo 😎💪

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 9:22 PM

To sve neznaju ni oni koji bi trebli znati ili raspetljati tko je sta sa kime dogovorio. 😅

Ideja im je bila super da zaposle svoje brodogradiliste, ali su 13 godina nikakvih vozarina svu koncepciju shebale, ali sve je to daleko ostalo iza predstecaja.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 5:53 PM
    Quote from jasko

BCI 5 T/C routes 180000 41151 633

BPI 5 T/C routes 82500 31589 329

BSI 10 T/C routes 58328 34966 -359

BHSI 7 T/C routes 38200 32506 -87

BDI INDEX 3643 +25

Šta već okrenulo, pa nije posteno ni palo 😂,

ok padalo je zadnjih 13-14 godina na povjesno najnize vrijednosti, pa sad sta god da naraste je kao puno 😎

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 5:43 PM

Šta kolegicu Ivanu muče brodari da na čisto jednu korisnu info ostavi dislike 😂.

Još je sve to poprilično jeftino bez brige, tako da imate vremena 😉

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 12:59 PM

Bome, sve gledam da kratim malo ovo od 180, da čekam još pol godine da prođe 2 godine ili kapitaliziram :/ , bar dio :rolleyes:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 11:06 AM

Nisam ni ja jer nije još bilo da je baš toliko dugo bila blokada negdje ....

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 10:33 AM

Do kad oni misle ovo držati blokirano? i blokirana sredstva koja su u nalozima X/ , nemožeš ni opozvati ni ništa... to tako inače bude i na burzama vani? jel ima netko iskustva?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • September 9, 2021 at 8:16 AM
    Quote from Junak
    Quote from maratonac

Onaj tko misli da će ovakve vozarine potrajat još samo 3 mjeseca, a da se nakon toga vraćaju na 10-godišnji prosjek, takvima je zadnji čas da prodaju sve brodarske dionice koje imaju, ako već nisu sve rasprodali. Mojih par tisuća komada ostaje do daljnjeg "tranu" jer moje je skromno mišljenje da će ovo potrajat još samo 24 mjeseca ako ne i duže.

Ako je ovo istina, da imas par milijuna kuna ulozeno u ovu dionicu, onda si lud. Kupi vilu na obali i iznajmljuj, jel ovo sto radis je ludost, kocka. Volatilnost brodskog sektora je valjda odma poslije bitcoina i ti onako, kao idem uloziti par milijuna kuna 8| =O

(BDI je u zadnjih par dana pao 15-16 % - tu je to sa bitcoinom) i ovo je najnerealniji post na ovoj temi ikada, ali samo drukaj ove jadnike da kupuju ;) mora se malo pozitivni sentiment dizati, nakon ovog pada.

Pola foruma, pogotovo na ovoj temi ce prije povjerovati magicnoj kugli nego vlastitim ocima :D :D

I molim prestanite napadati kolegu Nea samo zato jer ne dijeli vase bolesno optimisticne scenarije. A i prije nego mene uzmete na zub, imam i ja par stotina ovih dionica (vrlo vjerojatno vise nego vecina vas ovdje), sto je jako velika kolicina za mene.... razlog? Kockar sam, kladim se i ulazem u coinove i nisam normalan.... a tko misli da je ovo ''safe bet'' nije cist.

Pa i ok je da BDI padne, jer ne treba biti toliko visok koliko je sada, dovoljno je da bude i 50% nize od sadasnjih spot vrijednosti... nek bude kako je TC na godinu, dvije.... stavi se to u tablicu pa si izstrumfaj kolika je dobit, cijene brodova i sve vezano za to...

a to dal ce vozarina na 30-40-50k .... to je nebitno 😉

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 10:02 PM

Koji cirkus sa tim kontejnerašima 😂

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 1:07 PM

Ma nek kupuju, kad pogledam da sam ovo uzimao nema ni 2 godine po 180 :) , još malo pa ni poreza :) .

Nadam se da ću i brodare tako za godinu, dvije, da naplatim strpljenje :)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 12:34 PM

Još malo pa neće bit za kupit ni za bilo koji iznos kako je krenilo, odavno nije na ZSE počišćena prodaja da je ostalo samo par naloga onih tko bi prodali :)

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 12:32 PM
    Quote from zlocesti

Loše je to što se bolje živi od rente, nego od rada

Pa se pitam , tko će jedan dana išta raditi

Liječiti ćemo se preko googla, a drugo mišljenje ćemo tražiti na yahoo :S

Požare će gasiti valjda samo tko mora, ili ćemo sami

Sve skupa, nije da ćemo imati samoodrživost.

Vjerojatno ćemo živeći taj hrvatski san morati uvoziti radnu snagu, kao i sav odavno uljuđeni svijet

A u stvari, divno je imati nekretninu. Iduće najbolje, ili bolje od toga je dovoljno kapitala i dovoljno umješnosti za trgovanje na burzi.

Ili i trgujemo dok ne zaradimo dovoljno za nekretninu :S

Display More

Mislim da ti samo krivo razmišljaš, jednog dana ćemo biti mrtvi to je sigurno.. a ostalo, uvijek će biti tko će gasit požar, biti liječnik.... ako ne netko rođen u HR, doći će netko drugi,

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 11:28 AM

Ali jaka ekipa koja održava stranice na ZSE, nisu u stanju staviti aktivni link, nego moraš copy/paste... baš svakakva ekipa radi

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 11:26 AM

Pa šta je u tome loše? Ako možeš to prodati ? Bolje da to odrade naši ljudi nego da stranci pokupuju apartmane, terene, naprave objekte pa onda sami koriste i rentaju.

Samo treba nove generacije obrazovati da im to bude dodatni pasivni prihod.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt