1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 29, 2021 at 9:45 PM
    Quote from jasko

Weekly Dry Time Charter Estimates

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ludnica, dolazim u napast da idem 100% u brodare sljedecih godinu, dvije, ovih 80% mi djeluje malo 😂

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 29, 2021 at 2:42 PM
    Quote from gigic23

Evo malo povijesnog retrovizora....BDI zadnji puta iznad 5.000

BDI CAPE PAN. SUPR. HAND.

10.9.2008 5.026 71.478 40.337 33.042 26.706

2008. onako odoka, tada je baš žestoko padalo kroz tu godinu .... šta će bit kroz sljedeću godinu 8) 8) 8)

ATPL 800-3.000

ULPL 700 - 3.000

JDPL 150 - 700

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • September 29, 2021 at 10:25 AM
    Quote from hugh

ima li netko tablicu sa prometima na crobexu, zapravo na zse, zadnjih mjesec dana ili možda čak i više?......izgleda mi da crobex "bilda" promete zadnjih 2 tjedna dok se jasno vidi da tržišta vani padaju....ima li netko pozitivno objašnjenje za moju tezu ili se samo kao i obično prže naše mirovine?.....

bilo bi stvarno dobro kad bi netko stavio tablicu......

Čekaj ti nakon 5-10 godina, gdje je sve okolo otišlo žestoko gore, neki na ATH.... uopće uspoređuješ kako ih nismo popratili sada za neki dnevni pad? :D :D :D :D

Pa mi smo toliko zabijeni da još 50% sve ode gore, nije niš otišlo

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 29, 2021 at 10:07 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from brajakica

Now most C3 offers stand at +50pmt. Owners who have ships in position for Vale are trying to get the record high freight in more than a decade. Pacific also still tight as hell.

Stize hell za one koji su se kockali na pad vozarina neugovaranjem za iron ore na vrijeme.

Sada ce ucestvovati u paklenom pumpanju vozarina za dugo pamcenje.

Uskoro stize i pakao za one koji su se kockali sa zalihama ugljena sto ce lansirat u orbitu pmax smax

Lasiranje u tijeku a tko se nije veza sam si je kriv

Idemo na prvu stanicu planetarnog putovanja na moon😁

Display More

e sad koliko dugo ATPL može živjeti u nekom drugom svemiru, ja bih rekao još jako, jako malo... pitanje sata ili dana. Uskoro gledamo 600 kn.

Display More

A da, brojke su fantastične, a cijena dionice tu di je. Kao i na JDPL, di je kolega napravio analizu koja je ludo fantasticna, a opet nema viška $$$$ na ZSE da to iskoristi. Iako sa druge strane pa nisi lud trčati za dionicom, bolje čekati ove koji će prodati ako možeš 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 28, 2021 at 9:26 PM

U svakom slucaju vozarine su na sigurnom,, a tek ono sta sljedi kad dogori do noktiju 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 28, 2021 at 8:51 PM

Sebi i svojoj ekipi privatno 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 28, 2021 at 2:50 PM

Meni je fascinantno kako naše fondove, ne mirovinske, nego od banaka vodi ekipa koja bi ajmo reći trebala biti financijski pismena da može napraviti ovakve analize kakve je mitko odradio i to još puno prije, jer im je to core biznis i da nisu vidjeli koliko marginu sigurnosti za ulazak imaju da iskoriste ovakvu priliku koja ti se javi jednom u 10-15 godina.... Oni će radili analize i davati preporuke BUY, kad bude jdpl 200 il atpl 1.000 sljedeće godine :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • September 28, 2021 at 2:07 PM
    Quote from maratonac
    Quote from BabaLuji

Sad slijedi strah od zarade, nedavno je netko napisao nismo svjesni gdje ce cijene biti lansirane ako ovo sve potraje. Gasi sve na godinu dana pa u mirovinu...

Strah od zarade... tako je. Mnogi će izaći puno, prerano i nikad se više neće vraćati u dionicu. Gledat će sa strane kolika će im bit propuštena zarada, a ona će bit debelo veća od one ostvarene. Previše je tu uplašenih "investitora" koji se trzaju i imaju tikove i na najbenignije oblake koji se putem pojavljuju i pojavljivati će se. Toliko se boje nad tim uloženim novcem da je to zapravo nevjerojatno.

Fino sam na proljece bio napisao da nema trejadanja ovdje neko duze vrijeme, ne isplati se zahebavati sa par % eventualne zarade ako uspije uci nazad, to je jako mali broj ekipe uspjeti.. treba pratiti TC vozarine i vrijednosti brodova i po tom se ravnati, ove spot vozarine su šlag na tortu 🎂

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 28, 2021 at 10:49 AM

Interesantno oko 28. min. 90-tih godina croatia line al pari sa maerskom.... šta znači pametno upravljanje flotom i poslom

• D_artagnan
    • September 28, 2021 at 9:53 AM
    Quote from Paulie
    Quote from jasko

Kamsarmax 5 yrs old 32,4M usd , a ATPL naruči novogradnju po 34,2M usd.................. Svaka čast !

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Polovni brod sada zarađuje novce, a ta novogradnja ih neće zarađivati još 3 godine, otom potom kakve će vozarine tada biti.

Istina da će stari brod u 2-3 godine zaraditi brutalno po ovim vozarinama, al opet i novogradnjama će cijena ići gore..... ma bitno samo da vozarine ostanu i dalje ovakve, onda je ovo drugo sve usputno

• Poluge i margine

• D_artagnan
    • September 26, 2021 at 11:16 AM

To je idiotski da ti uvjetuju sta ces kupiti 🤣🤣🤣 znaci nema sanse da bi bio kupio jdpl, ili bilo koju drugu ubijenu dionicu, nego samo onu koja je turbo stabilna, debilana.

Bitno je sta ces dati za kolateral i kako ces pokrivati taj gubitak tih dionica koje si zalozio, koji ce ti K...c da mozes kupit valmar, t com ili ove stabilne, di te dođe veca kamata margina od godisnjeg rasta dionica

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 25, 2021 at 7:59 AM

Bilo bi logicno da deponiras određeni broj dionica, one koje su stabilnije i banka prihvaca, a kad padnu ispod određene razine da moras intervenirat, ili stavit $$$ na racun ili prodati nesto od tih dionica, barem je tako bilo.

Ali mene to ne zanima, to je kao da si vezes konop oko noge ili vrata i ides barkom na more pa se nadas da neces ispasti iz camca, a ako ispadnes da ces moci plivati onda

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 24, 2021 at 10:02 PM
    Quote from diokidina
    Quote from diokidina

Ja sam trazio prije otprilike nesto vise od mjesec dana margin da kupim Jdpl, do jedna banka me odbila.

U pocetku sam trazio 600tis kn, kad su me odbivali trazio sam i dosta manje, ali corak.

Dat ce ti kad dinica bude 100-150 😀, kad je bila 30-40 to im nije zanimljivo 🤣

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 24, 2021 at 4:07 PM

Bome da je početkom godine netko ponudio 50% ovih vozarina, mislim da bi svi rekli može 8)

https://www.braemarscreen.com/

• D_artagnan
    • September 24, 2021 at 4:04 PM
    Quote from lebowski
    Quote from maratonac

Koja je uopće poanta ovog posta?

Pokazivanje superiornosti hrvatskih naprema norveškim ulagateljima. Up up up

To ti znači da uzmeš Gogl jer se nije vratio na 99, pa još imaš priliku :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • September 23, 2021 at 8:59 PM
    Quote from tin
    Quote from accountant

BudFox, tako je, u sridu!

zašto se ne prenosi gubitak? i društva, i obrti mogu prenositi i to nekoliko godina, ovdje kod kapitalne dobiti toga nema

držim da bi to na ustavnom palo k'o kruška samo se nikom ne da zezati, očito da su, kako kolega gore kaže, mali iznosi u pitanju?

Paulie, i ideje vaše a benzin vaš! hahaha

znači već oporezivanim dohotkom (višak) odlučiš se uložiti u financijsko obrazovanje (koje btw ti nitko nije ni ponudio u školama!?), kupiš tamo neke knjige na tu temu na Amazonu (jer kod nas ni toga nema, bar ja ne znam?), riskiraš svoj novac na burzi gdje te nitko ne pita jel si krivo izračunao ili je propala firma... i onda država kaže: a ne! i ideje vaše, i benzin vaš! mi ćemo se svejedno naplatiti a za krive odluke sami snosite gubitak

ovdje je plaćanje poreza sigurnije od smrti! umrijet ću tko zna kada, plaćam porez svake godine!

(što se tiče HANFA-e i ZSE, to je klasična sinekura, ni o čemu oni ne vode brigu a slično je s HNB, pogledajte samo koje ovlasti i zaduženja ima FED, a koje HNB; ispada da HNB drži bankama ljestve jer štiti likvidnost i ranjivost bankarskog sustava)

Display More

Na milju kuna zarade vrlo ću rado platiti porez.

Display More

Ja na milju kn, nebi platio ako ne moram 😅, platio sam porez prije nego sam stavio $$$$ u dionice

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • September 23, 2021 at 8:46 PM

Moze i do 20, samo moras prodati parsto komada agresivno i da vidis kako ode na 20 ili dignes na 200 isto sa tako parsto komada, to mozes i sam napravit 😅

• D_artagnan
    • September 23, 2021 at 12:46 PM

Pa zašto bi platio više ako nema potrebe, nitko drugi ne diže cijenu, onda fino se postaviš i čekaš

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • September 22, 2021 at 9:58 PM
    Quote from Milijarder

+jdpl, još samo ovaj put, časna pionirska!

To sam i ja pricao, pa svako toliko bio prekršio pocetkom ljeta 🤣 i sad dođem u napast, kao da zaokruzim brojku 😅

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 22, 2021 at 9:36 PM

Teško, toliko malo dionica je bilo na prodaji da si morao cekati poprilicno da te poklopi netko i za 10-20k kn

A ovaj šaljivđija tko je stavio 5.200 komada na prodaju samo par njih u top 10 ima toliku kolicinu, jao da ga je netko poklopio 🤣

1. Privacy Policy
  2. Kontakt