1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 24, 2021 at 10:31 PM
    Quote from gigic23

Bome impresivan volumen i promet na SBLK, protrgovano je cca 5,5% temeljnog kapitala cca 110 mil$.

E kada bi to preslikali npr na ATPL to bi bio volumen od cca 76.000 kom i promet od cca 30 mil kn.

M A Š A L A..... a inace AP je ove godine među 3 najtrgovanije dionice sa prometom od cca 164 mil kn , cca 34,85% tem. kapitala.

Pomalo, bit ce i ovdje. Pametni ce iskoristiti priliku, kad budu brojne crno na bijelo, onda ce prodavati ovi danas strpljivi 😎

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • November 24, 2021 at 8:32 PM
    Quote from komot

Nije mi potrebno jer ste mi vi već izračunali. Vjerojatno ovi projektanti nemaju pojma.

ovisi ti o tvojoj lokaciji, pa kutu panela.. ima tih detalja

Quote from mitkko

Pricam bas sa jednim kolegom koji inace projektira solarne elektrane, kaze da na instaliranih 10kW snage u kontinentalnoj HR mozemo ocekivati u prosjeku realno oko 12.000 kWh proizvedene struje godisnje.

da cca, ima dosta magle, oblaka ... Jadran je idealan, uglavnom sunčan, pogotovo jug

• D_artagnan
    • November 24, 2021 at 5:00 PM

Neznam sta su ti stavili u ponudu, i kako su racunali ... kolika snaga 4 ili 8 kw?

JRC Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) - European Commission

Stavi ovdje svoju lokaciju, snagu i kut elektrane pa ces dobiti okvirnu snagu, a dalje ovis o vremenu i lokaciju, sjenama...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • November 24, 2021 at 4:52 PM
    Quote from Mrcash

atpl bi sa nekom divkom, pa makar i simbolicnih 20ak kuna napravila odličan posao , u psihološkom smislu . Ja se još nadam da će nas kakav info po tom pitanju iznenaditi do kraja godine

Tih 20 kn ili cca 30 mil kn, nek ostave za platit nove brodove u mjesto da se kreditno zaduzuju što se mene tiče 🤗

• D_artagnan
    • November 23, 2021 at 10:14 PM

Neznam koje su ti tu računice i brojke jer za tu cifru imas 10kw sistem na kuci koji ti napravi 13-15.000 kn. I bez poticaja to je super insplativa investicija, a ako struja ode gore onda pogotovo.

• D_artagnan
    • November 23, 2021 at 10:09 PM
    Quote from pod_zidom

Začudio sam se kad sam vidio vijest o nabavi 2+2opcionalno broda. Dobro da ne planiraju nabavu 4 broda.

Koliko god je volimo Atlantska je ipak manja brodarska kompanija, i ova dva broda su velik zalogaj.

Polako.

Nego jel vidis koliko je resale novogradnje trenutno 😎

• D_artagnan
    • November 23, 2021 at 11:17 AM
    Quote from Mrcash

jel ja to dobro citam, naručili su 4 broda umjesto prijašnja 2 za 2024 godinu?

Hrabar potez, racunam da se nebi na to odlučili gledajući zse trend :D :D :D

A čuj budemo vidjeli, ako pogledaš resale novogradnje x4 komada, napravili su vrhunski posao za sada.

A šta će bit vrijeme će pokazati.

• D_artagnan
    • November 23, 2021 at 9:40 AM
    Quote from Infinity

Šteta što je dug u $

jbga nemožeš ovce i novce ^^ , srećom više se zarađuje i bolja vrijednost imovine od kreditnih obaveza na kvartalnoj i godišnjoj razini.

• D_artagnan
    • November 23, 2021 at 7:51 AM

A ja baš gledam kako je dolar još ojačao u odnosu na kunu zadnjih 2 mjeseca 💪😎, pa di jos i to uz toliki rast brodova zadnjih godinu dana 🤗

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • November 22, 2021 at 9:43 PM

Šta će reći ni jedan post danas 😮

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 22, 2021 at 6:08 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Infinity

Malo kronologije.

Pitanje:

Jesmo li na dobrom ili lošem putu u ovom momentu?

Odgovor:

Ovisi imaš ili nemaš papir.

Vidim da su i ovi vani neodlučni, prvo zeleno, pa malo crveno, a takvi su i FFA rates, pa i vozarine.

Pa ti budi pametan što dalje :/ . Ajde recite mi što će biti u slijedeća 2-3 mjeseca, jer ja stvarno

ne znam što će biti. Vidim da je većina forumaša danas javila da je prodala i uzela zaradu, pa i to

nešto govori, jer forumaši su uvijek u pravu i stalno zarađuju.

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…a%2Cgnk/view/v1

Display More

Ja gledam onako mirno i sa smjeskom cekam godinu, dvije, a sad dali ce u nekom razdoblju unutar toga malo i pasti kao zadnjih mjesec dana, nema frke 😎

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 18, 2021 at 9:00 AM

Pa naravno da kasnije dobijes TC vozarine, sigurno treba proci neko vrijeme da se spot pretoci u TC, e sad je pitanje jel bolje ostati na spotu sljedecu godinu, dvije ili uzeti pocetkom tjedna ove godsnje vozarine.

Sta ce bit drugi mjesec ili za koji kvartal budemo vidjeli, da znamo sigurno, lako bi se ulagalo, ne samo u brodare nego opcenito svugdje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 17, 2021 at 10:01 PM
    Quote from titulus

Cijelo ovogodišnje trgovanje je pomno isplanirano jer kako objasniti da je baš danas Crobex završio na 1991 bodova, to je obol našeg TK i sječanju na Vukovar i 91💪🙂

Ali trebali su zavrsiti na 1991.41, a ne 1991,81 🤣🤣

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 17, 2021 at 9:58 PM
    Quote from jasko

Weekly Dry Time Charter Estimates, November 17 2021

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

I onda vidis ludost ZSE gdje ATPL padne kao da vozi sa minusom ili na nuli, a TC recimo za godinu dana je debelo veća nego sto je bio njihov prosjek vozarina iz Q3 😎💰💰💰.

Stvarno su neki slijepi pored zdravih očiju 😀

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • November 17, 2021 at 1:57 PM
    Quote from Backdraft

Sta sad, svi nazad u opte 😁

A ja uvik kontra 🤣🤣

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 17, 2021 at 1:51 PM

Pa nije ruzno, dapace odlicno je, zamisli da imas ekipe koja ti je spreman prodati dionicu za iznos recimo godisne zarade 😀.

Tako da sto se mene tice, meni je to top 😎, samo treba bit skuliran, znati sta radis i iskoristit ponuđenu priliku.

• D_artagnan
    • November 17, 2021 at 1:48 PM

Solari na kućama i hidrocentrale za noć i vrijeme kad nema sunca + nuklearke i rjesen problem opskrbe strujom.... Još HEP moze na povrsinu jezera od hidrocentrale koje je i tako zasticeno i nepristupacno staviti solarne panele na pontone da iskoristi i tu veliku povrsinu kako su vani poceli raditi.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • November 17, 2021 at 8:35 AM

Ocito je netko malo vise na palubi pa vidi dalje sta slijedi 💰💰 😎

• D_artagnan
    • November 16, 2021 at 10:15 PM
    Quote from plavi05

EON ima mogućnost prebijanje viškova el energije sa mjesecima u godini kada je veća potrošnja.

Obračune dobivate mjesečno i ne plaćaju ti viškove nego ih obračunavaju sa računima kad više trošiš.

Tako svi rade, mjesecno netiranje i godisnji obracun. Sve je to isto, razlika je u par lipa u elektricnoj energiji.

Cudno za zadar, pogotovo sto dolje ima sunca na pretek. Trebao bi svatko imati solare na krovu. Ocito ekipa u HEPu nezna svoj posao ili su nesposobni. Ali kakva nam je drzava nije ni cudno.

• D_artagnan
    • November 16, 2021 at 9:15 PM

Da, istina da HEP oteze sa svime do iznemoglosti, da ljudi odustanu.

Ali max instalirana elektrana bi trebala biti do zakupljene snage, tako se meni rekli u HEPu prije nego sam stavio. Iako mi se cini da tamo svatko vodi svoju pricu i iscitavanje pravilnika po obicaju u HR. Inace imam nekih 10,5 kw instalirano

1. Privacy Policy
  2. Kontakt