A može bit 100 kn što se mene tiče i da godišnje zarade 100kn po dionici prošle godine, pa tako i ove .... a i onih iza može isto tako
Posts by D_artagnan
-
-
Nista nije crno-bijelo, uvijek su neki interesi u pozadini. Iako realno svejedno u kojoj drzavi zivis. Bitno je da dobro zivis od svog rada.
Koji ce ti ku…c drzava ako ne mozes dobro zivjeti u njoj nego moras iseljavati vani da bi mogao normalno zivjeti.
-
Nesto si razmisljam... zamislite situaciju da na dionicama imate dobar profit, a da na kriptu imate taman toliki minus koji pokriva ovaj profit na dionicama.... kripto je jos uvijek nedovoljno jasan nasim poreznicima... kripto mjenjacnije/brokeraji cesto imaju sjediste u zemljama koje, pretpostavljam, nemaju razmjenu podataka sa HR, a pogotovo ne podataka o kripto transakcijama... kako onda uopce prijavis porez na prihod od kripta? nisam to jos uvijek radio, pretpostavljam da samo doneses nekakav ispis transakcija, odnosno pocetno i krajnje stanje racuna i na to ti razrezu porez... a uz to, svi mi koji smo u kriptu imamo po nekoliko racuna... dakle, moraju vjerovati tom tvom ispisu transakcija jer nemaju direktan uvid u stanje tvog kripto racuna... stanje na tom kripto racunu bi se sigurno dalo na svakojake nacine prikazati onakvim kako ti sa poreznog gledista najvise odgovara... dokle god si mala riba, kolike su uopce sanse da ce netko to provjeravati... kada bi i htjeli provjeriti, nemaju za to ni znanje ni resurse...
Ima li ovo smisla?
Ma nema smisla nikakvog.
Jedino ako se to sve automatizira i odrađuju sama računala kao blockchain tehnologija. Vjerovatno ce se to jednog dana sve izautomatizirati. Ne samo kripto nego i svi drugi oblici imovine vjerujem da ce se racunalno izautomatizirati. Sto je i logicno da sve to odrade racunala po tehnologiji kojom mozes jednostavno provjeriti kao sto mozes sad blockchain sve transakcije
-
Mislim i ja da ne treba, ali ja im svake godine dam i listu transakcija, pa nek si gledaju .
Broker mi izracuna i moje je samo da isprintam .
Nikad ne znas kaj im moze past na pamet.
To im fizicki posaljes, odneses? Ili preko e-porezne mozes zakaciti.
Meni djeluje logicno da treba dostaviti ako imas obvezu, jer se ovako mozes praviti mutav, pa za 15 godina reci, a zastara ili sta ja znam sta ce tada bit aktualno.
-
Dali kod slanja JOPPD obrasca treba dostaviti i listu transakcija da se vidi sta je kad kupljeno i prodano da se vidi da je podlozno oporezivanju ili samo iznose? Do sad jos nisam bio u obvezi podnjeti, ali cisto da znam kad bude trebalo
-
I odlicna referenca 😎
-
Mogli su ih isplatiti i da su postojeci dionicari sudjelovali u dokapu a ne ti isti koji su kupili dug i u dogovru sa upravom sve ovo izveli 😏
-
bilo je rečeno, ali bitno je da se to sve stvarno i ostvaruje a ne da ostane samo na riječima.......hoću reći, golub je bio na grani a sad je i u ruci.......i vjerovatno ne samo jednoj nego ih ima i u drugoj ruci a i u svim džepovima i torbama .....
ako smijem primjetiti... nešto ste vi jako brzo promijenili mišljenje i raspoloženje! ili se meni samo tako čini?
baš i ja to primjetio da nam se kolega pridruzio 👌😀
-
Mislim da će sutra netko pustit da raste bar do 470🤗
a cuj zasto bi prodali po 470-500… kad mogu i po 440 ili po 350 sto su prodavali 😂
-
E to je biznis da su kompanije za koje radi jdpl djelomicni suvlasnici.
To bi trebalo biti put i za sve druge kompanije da se međusobno povežu recimo podravka i valamar, lrh, jadran, saponija, t-com… prije agrokorke ….. i onda da međusobno koriste proizvode tih kompanija od kojih su suvlasnici u nekom postotkua ne da odes u hotel i pijes vodu iz mađarske, austrije?!?!? A zasto? Pa jednostavno zato sto su suvlasnici stranci i onda oni rade upravo to, preferiraju robu kompanija kojih su suvlasnici vjerovatno 😎
-
Srecom nemam US dionice, srce bi me steglo kad bi odrezali 30% u ETFovima bar to ne vidis 😅
-
Hm.
Moram priznati da često pomislim da uopće ne razumijem dioničarstvo.
Zašto bi me išta natjeralo kupiti dionicu tvrtke koja ne isplaćuje dividendu ? Što ja imam od toga da tvrtka sjajno zarađuje ako meni ne isplate dio dobiti ?
Nadu da ću naći većeg Magarca od sebe, pa mu prodati papir skuplje ?
To bi ga u prijevodu bio Momentum
Kako je slikovito napisao Kostolany, pričajući o tome kako su njemu davno pojasnili burzovno poslovanje, još u doba kada se trgovalo na parketu.
- Mladiću moj, cijena papira ti ovisi samo o tome ima li ovdje danas više magaraca sa papirima ili sa novcima u džepu
a jbga, ja ne vidim svrhu da mi isplate divku, a da mi cijena dionice padne… rađe biram obratno pogotovo ako dobit ulazu u daljnje poslovanje.
-
Ma ne bih se ja htjela sa Vama svađati, pogotovo za Vaš novac
Al' evo kako je to ranije izgledalo.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Nemoj ulagati na temenju proslih rezultata ni u rastu, ni u padu
-
Ma sve 5. Neka rade, pogotovo ako mogu povuci EU sredstva, di ces bolje 😎💰
-
E
Pa ako je prošlo za sve više od 2 godine, netreba predavati. Ako si zaradio ovo unutar 2 godine onda predaješ, nevisno što imaš gubitak iznad 2 godine koji ne možeš popeglati sa ovim dobitkom unutar 2 godine.
Dalekovod sam držao više od 2 godine i prodao s gubitkom tijekom 2021., al sam trgovao na ostalim dionicama tijekom 2021. gdje sam ostvario dobit.
Ali sam na kraju godine trgovanjem 2021. u gubitku.
Pa sam zato u nedoumici da li se prodaja DLKV smatra gubitakom jel sam ga držao više od 2 godine. Mene bi logično bilo da sam ja na kraju godine u gubitku (što i jesam) ali sa našim poreznicima nikad neznaš...
Preko 2 godine se ne gleda, pa bio extra gubitak ili da si imao dobitak
-
Ipak bio napravio odličan posao prebacivši još preostali dio Optime u ATPL oko 350 kad je bila rasprodaja. Nije mi bilo u planu toliko zbog diverzifikacije, ali bio bi magarac da ne prekršim nekad to pravilo na neko vrijeme, a vidim da će to biti par kvartala.
-
Vjera u Partiju i intervencionizam pali rakete ovaj put
Samo da ne upale rakete na Tajvan
-
Pa čudno mi je da, pogotovo što to što radiš moraš imati već koncesiju. ili se prijaviti da je dobiješ za 2-3 godine.
Još najbolje da izgradiš to i onda ne dobiješ koncesiju jer je već ima jadrolinija ???
-
Pa ako je prošlo za sve više od 2 godine, netreba predavati. Ako si zaradio ovo unutar 2 godine onda predaješ, nevisno što imaš gubitak iznad 2 godine koji ne možeš popeglati sa ovim dobitkom unutar 2 godine.
-
Nego jel već netko napravio takav trajekt ili je sve na prototipovima ?
"Gdje se još grade takvi brodovi?
– U Skandinaviji: Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, kada govorimo o Europi, ali i u Japanu. To je posebna tržišna niša koja će se još razvijati, posebno s obzirom na ekološke direktive o smanjenju emisija stakleničkih plinova. Zašto ne bismo bili dio toga: da imamo i svoje projekte i brodogradilišta koja takve brodove mogu graditi za domaće i strane naručitelje."
Da pročitao sam to, piše da se grade, znači još nije neki funkcionalan ?