1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • March 5, 2022 at 12:36 PM
    Quote from renchi

Centralna banka Rusije je digla kamatu na 20 %, do sada su nekoliko godina akumulirali zlato i imaju 2500 tona zlata. Do pocetka 2020 godine doveli su zlato do 1970 eura a sto je bio ATH. Sada opet pocinju kupovati zlato. Rublja je pala do vrijednosti1 centa, ali Rusija ce poceti prodavati svojim drzavljanima zlato bez PDV. Ocekuje se da ce Rusi, gradjani, kupiti preko 30 milijardi dolara zlata. To je visak.kojega do sada nije bilo.

Ali u tome ima jedan mali, problemcic. Rusija prelazi na zlato kao monetu, ocito, ali to sve kupuje s namjerom da jednog dana saspe na trziste i proda. Kuda ce cijena zlata ? Hoce li je Rusi odrzavati do 2000 eura kao do sada ? Ili ce u povecanoj potraznji cijena zlata gore ? U kom smijeru ce zlato ?

Ima i jedna zanimljivost. I Srbija kupuje zlato. A Zepterovi trgovci se razletili po Zagrebu s loncima.i.poklopcima i prodaje tave za lom zlato.

A cuj sve ima svoju vrijednost ovisno o ponudi i potraznji, ako netko misli da mu je zlato vrijedno kupuje zlato, ako misli da je to kripto kupuje kripto, ili nesto deseto.

Ja osobno ne smatram da je zlato neka vrijednost u danasnje vrijeme, prije u proslosti je bio, ali u buducnosti kad dolaze neki novi klinci, ideje, stil zivota ako ga nemas kome prodati nece imati neku vrijednost … mislim da je prije bogatsvo u blockchain tehnologijama i node tockama izmjena i provjera transakcija i samog blockchaina

svijet ce se izmjeniti u sljedecih 15-20 godina u tom smjeru, kao sto su smartphoni donjeli revoluciju za koju ni ja sam nisam vjerovao da je moguca pred 15 godina

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • March 5, 2022 at 12:03 PM

A mozda su zahebali brojke u Q3 pa ih prebacili u Q4.. pa sada imaju krive brojke 😅

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • March 5, 2022 at 8:44 AM

Isto tako i ZSE, ne samo SKDD bi trebala imati opciju newslettera kao nesto normalno da ako selektiras teme, tj. Dionice koje imas, da ti automatizmom dolazi na mail izvjesca, obavijesti, obustave i sve vezano za tu temu, a ne da moras kliktati i stalno citati jel se sta objavilo od onoga sta te zanima 😒

Jel ima kakva mogucnost da se urgira na te institucije da se malo moderniziraju i uđu u 21. Stoljece, osim da ceskaju ja.ca i ispijaju kave na poslu…

• D_artagnan
    • March 5, 2022 at 8:41 AM

A valjda ce prevladati razum kojeg sada nema kod ovih usijanih glava 😒

• Inflacija

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 10:32 PM
    Quote from ZoD

APN je tu radi građevinara, a ne kupaca. To je mislim već svima jasno.

Apsolutno tocno. Da je drzavi stalo do građana onda bi svaki grad, opcina imali određeni broj terena sa svim prikljucima i papirima za gradnju po nekim normalnim cijenama.

Da uvijet stave da je to kupcu prva nekretnina i kad kupis mozes ako vec imas projekt poceti graditi kucu, to bi bio pravi poticaj.

A ne ovo izdrk.vanje i nabijanje cijena obicnog betona.

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 10:13 PM
    Quote from kvart99

EDIT - .....evo ga......

https://www.skdd.hr/portal/f?p=100…ECGQRN,10,16850

Neznam koje panjine rade u SKDDu i tim drzavnim sluzbama, zasto te novosti, korporativne obavijesti ne prosljeđuju kao newsletter ekipi koja se registrira, pa onda selektiras koje firme te zanimaju da ti na mail dođu obavijesti..

Kao i ovu glupost da salju na kucnu adresu i ti moras potpisati i donjeti ili ovjeriti kod javnog biljeznika pa poslati??? A u istom trenutku mozes se logirati na njihov portal, registrirati i odregistrirati dionice, a ne moze recimo tako u 2 klika cas posla sve rijesiti ako zelis na takav digitalni nacin. Ok, za one koji u postavkama zele i papirnato na kucnu adresu, ali trebalo bi u 21. Stoljecu imati opciju i digitalno to rjesiti…

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 9:47 PM
    Quote from barbosa 2.0

da se podsjetimo gdje mi živimo ?(

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ci/2344684.aspx

buda.e bile, bud.le ostale, jbga…. Neka njih tamo pa nek se glupiraju..

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 5:00 PM

Shipping’s Russian Nightmare is Becoming a Reality | Hellenic Shipping News Worldwide

Kolika je vjerojatnost isključenja isključenja brodova koji plove pod ruskom zastavom iz svjetskog tržišta tankera, rasutog tereta ... ?

Koliko % tankera, bulkera plovi pod ruskom zastavom, koliki bi to bio poguranac za ostatak brodara za vozarine ?

Dali se sankcije odnose i na to?

To bi bio samo takav udarac za njihovo gospodarstvo i ekonomiju, praktično bankrot njihovih brodara da se produže sankcije dok Rusija ne ispuni uvjete i povuče se iz Ukrajine

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 4:23 PM

ili nešto ispod 10 kn/dionic 8) + Što je dobit od vozarina u kunama isto veća :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 1:55 PM

A mozda kupuje kao sto je PPD kupovao dug od dlkv, da ga preuzme za kikiriki. Mozda i oni kemijaju kako da preuzmu Rusiju 😂😂😂, naravno zahebancija.

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 1:48 PM

Ovo gore moje je bilo sarkazam 😉 ako si na to mislio

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 1:44 PM

Bolji su rusi, tamo u moskvi nista ne pada 🤣🤣🤣, i to su genijalno apravili blokiraj sve dok se ne iskristalizira, tjedan, mjesec, par mjeseci… nevazno. Ali ne dozvoli manipulacije i spekulacije. Iako kad otovre ce sve roknuti poprilicno, ali nikad neznas kako ce se sve razvijati.

Ovi na zapadu bi pustili da ode sve na -90%, da netko pobere vrhnje. U nekim stvarima su pametniji, mora im se priznati.

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 12:39 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from BSOD

1) Ne vjeruj liku koji ima grb sa prvim bijelim poljem.

2) Uvijek kada je neki rat, sukob, uvijek, ali uvijek se pojavljuju imena poput Rotschilda i sličnih, još samo fali Đingis Khan i Masoni.

3) Novi svjetski poredak se spominje već 40 godina.

4) Itd....

ok. ne kažem da će tako biti ali mi smeta jednoumlje i licemjerje zapada. a naravno da sam protiv bilo kakvog rata pa i ove invazije na Ukrajinu. 1) nije uvijek sve crno ili bijelo.

2) gdje ima dima, ima i vatre

3) sretno do 2030.

Display More

Da ništa nije crno bijelo, ali što nije objavio dokumente vlasništva, ako ima to mu ni problem, a ne samo ble, bla .. pričanje.

Svi svjetski fondovi, banke toliko su isprepleteni i umreženi da je smješno govorit da je netko vlasnik svega.

Uglavnom je to isprepleteno, kao i pred parsto godina kad su se carevi,kraljevi i ta kasta međusobno ženili i zadržavali vlasništvo, a slali obične ljude da ginu da njima i dalje bude super.

Pričati se može svašta, šta kome odgovara, klasični medijsko prepucavanje.

Objavljivanjem stvarnih podatka i dokumenata se ipak može utjecati da to bude javno dostupno, neovisno tko je vlasnik i koje veze su u kombinaciji.

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 11:16 AM

Ja se sve nadam da će završiti kao čaušesku u Rumunjskoj. Jest da je ovaj puno moćniji, bogatiji i ima praktično cijelo bogatstvo Rusije sa svojom ekipom u rukama.

Ključna stvar su mediji i oblikovanje javnog mišljenja. E sad klasične medije možeš kontrolirati, ali današnje moderne mreže, društvene mreže, sa brdom informacija iz raznih strana to je već teže. Tko dobije taj medijski rat, taj će pobijediti.

Ako izgubi, a svi se nadamo da hoće, to će biti renesansa Europe, jer će imati naftu i plin za kikiriki. A Rusija dok plate ratnu odštetu i izgradnju ukrajine to će potrajati godinama + šta će vojnu moć izgubiti poprilično.

• Ulaganja u prirodni plin

• D_artagnan
    • March 4, 2022 at 7:55 AM

industrija guta za grijanje, ili proizvodnju?

A glupo je toliko sve izgraditi na jednom energentu kojeg nemas sam, pa da postanes toliko ovisan o njemu.

Definitivno bi trebali u narednom periodu pojačati solarne elektrane + dizalice topline/klime da se pokrije po danu jer se to moze odraditi, a po noci hidrocentrale i nuklearke + ove termocentrale samo dio, da plin bude usputno da se ne moze ucjenjivati, drzave bi trebale sufinancirati solare poprilicno i to bi se rjesilo kroz koju godinu.

A valjda ce i baterije razviti da dnevnu produkciju mozes pohraniti da se pokrijes i po noci sam.

Iako kad dolazi do ovakvih transfomacija, kao sada sa masovno sa elektricnim vozilima… bilo mi je cundo da se to moze odraditi bez rata, jer nece netko tko prodaje te enegente i zivi od toba samo tako lako sve to napustiti

• D_artagnan
    • March 3, 2022 at 9:52 PM

Mislim industrija u EU za sta ga najvise koristi i koje su zamjene… sta je to grijanje kucanstava, pogona…??

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • March 3, 2022 at 9:23 PM

A to je 100% povezana ekipa iz rusije sa ovima iz PPDa, + jos nasi politicari jer to ne moze ici bez blagoslova. Vražija nafta i plin u cijelom svijetu

• D_artagnan
    • March 3, 2022 at 4:00 PM

Za sto se opcenito najvise koristi plin po EU? Grijanje, gorivo za vozila….?

• D_artagnan
    • March 3, 2022 at 11:51 AM

A da su ljudi educirani na tržištu kapitala, pa da posjeduju neke dionice ili udjele u ETFovima i drugim fondovima, onda fino kad nekom padne na pamet istiskivanje ili delistiranje, onda se samo ne koriste usluge takve firme i sama od sebe se ugasi. Neovisno o kojem društvu ili sektoru se radi.

Ako netko posjeduje neki udio u nekoj pivovari, tvornici hrane, vozila, telekomunikacijama ..... gledat ćeš kupovati većinom te proizvode jer posljedično i on ima koristi od te kupnje i razvoja društva, kompanije.

• D_artagnan
    • March 3, 2022 at 11:30 AM

Meni je fascinantno da oni u 21. stoljeću to objavljuju u NN i onda moraš osobno odnjeti u SKDD ili ovjeriti kod javnog bilježnika potpis i poslati???

Ono wtf. što nije dovoljno već time što imaš pristup brokeru pa da jamčiš svoj indetitet, pa da preko platforme zatražiš ili ne što želiš, kao i da mailom, porukom oni obavijeste postojeće vlasnike dionica ???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt