1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • March 8, 2022 at 10:55 AM

A rupa relativno brzo se okrene u planinu.. kao što se planina okrenula u bezdan prije pokretanja predstečaja i onog cirkusa

• IGH (Institut IGH d.d.)

• D_artagnan
    • March 7, 2022 at 9:20 PM

Ako bude islo HR gospodarstvu kao IGHu zadnjih godina sta mislis kako nam se pise 😅….

Mislim na HR, ne IGH

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • March 7, 2022 at 8:59 PM

Da, ako svjetska zajednica ne naplati stetu koju su rusi napravili onda badava i sankcije i sve,…

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 7, 2022 at 8:47 PM
    Quote from Moller

ako sam ja dobro skužijo, vi što svakodnevno zazivate taj brzi rast, morate samo više i žešće kupovati i neće biti niki problema ;)

a uglavnom ista ekipa kupi pa onda kad naraste 30-40kn odmah proda i ubije rast i tako u krug 😂

• Inflacija

• D_artagnan
    • March 7, 2022 at 3:54 PM
    Quote from dionicar
    Quote from D_artagnan

Ok, ali prva nekretnina bi trebala biti svakom dostupna i relativno povoljna.. za dalje, jbga zakon ponude i potraznje i poslovnih prilika, planova

je.. dostupna je.. zato s 35 sa završenim sveučilišnim studijem sa 300 ECTSa i preko 5 godina staža živim u roditeljskom gnijezdu ko ptić... :saint: :evil: :!: :?:

Zato bi u zakon trebalo ubaciti da svaka općina mora omogućiti svojim stanovnicima kupnju prvog terena sa svim papirima i priključcima po cijenama koji su u korelaciji sa prosječnim primanjima u tom području. Ako ne želi da sve odsele ća, pa će se čuditi ko pura dreku gdje su mladi ljudi koji bi trebali nositi razvoj.

A ne ovo sufinanciranje kojim se samo napucavaju cijene stanova i pogoduje bankama i građevinarima.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 7, 2022 at 11:04 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from Marielena

Ne znam. Niti me zanima sto "kolege" rade.

Trenutno ne vidim priliku na ZSE osim Atpl i Tpng. I Jdpl tko voli rizik jer je tu sve neizvjesno zbog dokapitalizacije.

Samo neka Kolege rade, biti će još koji povoljni ulazak i hvala im na tome! :)

Doći ćemo na to da ćeš moći kupit dionicu za vrijednost godišnje dobiti ^^ , a onda kad se katapultira cijena bit će drž se čvrsto ko prošle godine.

Kad se sjetim da sam imao naloge JDPL na 7-13 kn svako toliko 2020. polako svako toliko nešto uzeo i mislio jesam li se zahebao kad nitko neće, nemožeš ni prodati ,a ni kupiti ... pa kad je pred točno godinu dana katapultirana otišla x10 u par mjeseci i onda se vratila tu di smo sad.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • March 7, 2022 at 10:50 AM
    Quote from Meri
    Quote from Barikb

Crobex -2,4% je zanemarivo. Čekajte da počnu značajne korekcije. Nije dobro, a burza kao sa se ništa manje više ne događa.

dax opet minus preko 4%

Zato je Moskovski index stablilno, ni pomakao se nije već 10 dana ^^ , to je ruska čvrstoća 8)

• D_artagnan
    • March 7, 2022 at 8:43 AM

Da, trenutno su ameri profitirali, ali kad rusi dođu pameti, pa maknu ovog luđaka i krenu su modernom zapadnim stilom zivota, vratit ce se plin i nafta te resusrsi puno povoljnije od jedne iscrpljene i siromasne rusije

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 9:50 PM
    Quote from tollway

kolega

vjerovatno niste pogledali kartu! i svi uništeni vojni iIli civilni strateški ciljevi. da se ne ponavljam više....

i o kakvom faktoru iznenađenja pričate!!?? prije osam g vam otmem krim i dijelove luganske i donjecke oblasti. i tri mjeseca premještam teško naoružanje neposredno uz granicu. i to je iznenađenje!!!??

a gdje to pobjeđuje ukrajinska vojska? na kojem dijelu bojišta? koliko je teritorija do sada vratila?

svi smo podcijenili putina. ali je problem najveći što ga zapad podcjenjuje i dalje.

A cuj, lako je uletiti nabrzaka, izraketirati i zauzeti neke strateske pozicije, prometnice, ali za odrzati toliku povrsinu u svojim rukama sa supportom, opskrbom neko duze vrijeme je sizifov posao… pazi u ukrajini je 40 mil. Ljudi… ej koliko rusi moraju ljudstva tamo poslati da to odrzavaju, jednostavno mi djeluje nemoguce, osim ako se ukrajinci ne predaju i kazu, eto radit cemo sta kazete.

Ukrajincima su dovoljne zolje, stingeri, dronovi i ovo lako naoruzanje sa kojim mogu onako polako partizanski unistavati okupatore na svom podrucju koje poznaju bolje od Rusa. Danas i sa ovim malim dronovima mozes brzo vidjeti polozaje i sta ti je na par km od tebe bez da se izlazes riziku da te pogodi

O motivaciji ukrajinaca da ni ne govorim. Ako rusi to ne rjese u sljedecih 15tak dana, hebali su ježa

• Porez na kapitalnu dobit

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 4:11 PM

Samo unutar 2 godine kupljeno/proadno se zbraja/oduzima ovisno od dobiti/gubitka

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 4:04 PM
    Quote from ZoD

Ja ne znam "tko to želi ući u NATO"? Ne sjećam se da je u Hrvatskoj raspisan referendum za ulazak u NATO. Izjave da "narod" nešto želi su pretenciozne i neistinite.

A i bolje da nisu, jer gro ljudi nema toliku mentalnu sposobnost da pohvata sve prednosti i nedostatke zajedništva u obrani i zajedničkog trzista ili kad si otok sam za sebe.

Onda se mozemo zatvoriti drugima i turizam, pa samo nasim rentati, da nam ne smetaju ovi iz vana 🙃

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 3:51 PM

A cuj, nakon povjesno niskih vozarina, vrijeme je za povjesno visoke vozarine kad se smiri ovo sa ukrajinom, ako se smiri 🙃.

Jbga, iako imam brodare vec duze vrijeme od 2016. Kad je IB ulazio i ne trejdam, nisam vjerovao da se to mozgu ponoviti tako visoke vozarine, ali nisam vjerovao ni da su rusi toliko glupi napast ukrajinu, tako da mi vise nista nije nemoguce.

Vidjet cemo kako ce se stvari razvijati kroz kvartale i godine ispred nas.

Za sada se odlicno razvijaju.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 10:54 AM

Da, obrazac nisu poslali. Ja veliku vecinu bio prodao i prebacio u brodare, ovo sitno cu vidjeti

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 10:51 AM

A neznam, to je mozda kad ti njima trebas platiti… ali meni od poslovnog povrat poreza od 2020. prosle godine jos nisu proknjizili da moze prebaciti.. ali bolje ne pitati gdje je zapelo da si svraba ne navuces 🙈

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 10:47 AM

Nadam se da do toga nece doci.

Nema tu osvajanja podrucja ni od rusa, ni od NATOa, jedino raketiranje i međusobno unistavanje do nuklearnog gađanja. Ali ne vjerujem da su takvi idioti, jer u tom slucaju nitko nece ostati posteđen, ni ovi u NATOu, a bome ni ruski gradovi i infrastruktura..

A tesko da rusi mogu to shvatiti, zasto svi zele u nato, da energiju i znanje ulazu u prosperitet a ne naoruzanje i ratovanje.

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 10:31 AM

A i kad im posaljes… treba im par mjeseci da obrade, a ako ti trebaju nesto vratit, onda to se razvuce i na sljedecu godinu…

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • March 6, 2022 at 10:09 AM

Fino, nema zime izgleda jos da to cijena poprati kroz neki period 😎💰

Files

9D76C968-F91A-49F3-847B-FAF17A331E80.jpg 621.83 kB – 0 Downloads
  • JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • March 5, 2022 at 9:32 PM
    Quote from havi

Ne znam kako se to namješta za strateškog? Ako će ići javna ponuda i dokap uz izdanje prospekta. Obzirom da je firma primila državne potpore i sanirana uz podršku EK, ne smiju se raditi izuzeci odnosno netransparentna prodaja. Pa to smo navodno već imali i nije prošlo, kako će sad oni namjestiti sve jednom, unaprijed odabranom?

Mislim da se svi skupa varate. Mislim da TNPL vise ne pokazuje interes za JDPL. Mislim da je jedina preostala opcija, manji dokap gdje će sudjelovati financijski investitori ili bez dokapa. Nitko neće dati novce za šuplju priču pogotovo u sektoru volatilnom kakav je Bulk brodarstvo.

JDPL nastavlja poslovanje i obnavlja flotu u skladu s mogućnostima i uvjetima na trzistu.

a cuj, stave ko u dlkv mozes, ali min ulog 1 mil. Kn…. Kod nas sve prolazi u ovom apsurdistanu

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 5, 2022 at 7:59 PM

Slatke brige i kalkulacije 🍸💰😀

• Inflacija

• D_artagnan
    • March 5, 2022 at 5:24 PM

Ok, ali prva nekretnina bi trebala biti svakom dostupna i relativno povoljna.. za dalje, jbga zakon ponude i potraznje i poslovnih prilika, planova

1. Privacy Policy
  2. Kontakt