Da u pravu si. Kad si ti samo pola procitao, sto bi mi mali.... Skromnost je vrlina.
Posts by Shogun
-
-
Dakle, ja govorim o nekoliko izvora koji navode da je ruska cijena proizvodnje 40 dolara i da se trenutno trzi na 37 a ti mi predlazes jedan jedini izvor?? Nemoj molim te samo reci da je taj rudarski izvor ruski???
Evo jucerasnjeg izvjestaja po kojoj se prodaje ruska nafta
Russia’s Flagship Oil Is Trading at Half Global Prices With Tiny Pool of BuyersRussia’s flagship oil is selling at less than half international prices — and way below a Group of Seven imposed cap — following sanctions targeting the…www.bloomberg.com -
Ma o cemu ti pricas? Ruska nafta se trenutno prodaje po 37 dolara a proizvodi po 40 i to je to. Kad krenu brojke o usporavanju gospodarstava ode to na 30.
Amerika je manje vise samodostatna u nafti...
-
Pa amerikanci vec kupuju naftu za strateske rezerve i jos zaradili po barelu 20 ak milijuna na razlici cijene.... Za 100ak dana su nazad na 600 mil barela.....
A rusi istovremeno prodaju svoju za 50% nize od cijene Brenta....
https://www.axios.com/2022/12/17/joe-biden-oil-reserves-refill-cost
-
Tocno. Ja udrio pisati po yahoo, hegnaru ali uzalud. Ljudi valja kuze da treba proci Kineska Nova pa ce biti jasnije... Jos kinezi krenuli u otvaranje, azijske burze vec u bull marketu... Izgrizao nokte do kostiju od nervoze i cekanja
-
Nemoj, to me cini jos nervoznijim jer evo zadnjih par tjedana GOGL i narastao, jer ako se prevarim, ode to....
-
Ja ocekujem znacajniji pad GOGL da nadokupim ali ne ide🤔.
Lagano me hvata nervoza. Kineska Nova, kad ce pasti nego sad...
-
Hvala. Po meni bit ce to i vise, oko 70 mil kuna. Ne treba zaboravit da ATPL tuce sektorski BDI za 10 - 15% a mislim da ce vec prvi quartal biti pozitivan a tek 2 i nadalje ce biti izvanredno.
-
Kolega 5.element, mislite u $\€ ili kunama - 40 milijuna?
-
Ja sam u ovome biznisu preko 20 godina. Pogresno si me razumio, pozitivan ciklus ce trajati od sada, slijedecih 7 godina.
‘Stellar’ year ahead for shipping stocks after 29% gain in 2022, Clarksons says | TradeWindsTight supply picture should support share prices as savvy owners keep buying relatively cheap secondhand vesselswww.tradewindsnews.com -
Budfox, legendo ja se pocnem brinuti tek kad ti pocnes trubiti da si usao u dionicu kao na drugom forumu prosle godine....Dobro malo si pogubio love ali ok. Sto se tice superciklusa, pomalo sve ces vidjeti u slijedecih 6-7 godina....
-
Vec se i ovdje na forumu vidi da se nervoza uvlaci u one koji nisu u dioni.
-
Je li ovo deja vu? 🙄
-
Hmm kolega Robbie, zanimljiv komentar. Ali, vrijednost kompanije (pretpostavljam da mislite burzovna) ne mora biti veca od likvidacijske. Drugo, ako se ovakvo politicko i ekonomsko ozracje "ne promijeni trenutno", vrijednost kompanije ce i dalje padati. Naravno pitanje je sto je realnije, da ce se ozracje trenutno promijeniti ili je realnije da ce jos ovako potrajati....
-
Od srca zelim svima Sretnu Novu 2023 godinu.
-
Svima od srca Cestit Bozic
-
Izizetno bullish predvidjanja analiticara Clarksona:
-
Zanimljiv pregled brodarskih tvrtki od JM
Supply Chain and Shipping Stocks for 2023 with J MintzmyerJ Mintzmyer, Chief Strategist at Value Investor's Edge, breaks down 3 shipping sectors and answers audience questions live.seekingalpha.com -
Kolega ima nesto sto se zove zelja za slobodom i neovisnoscu od ruske cizme. Zelja da sam odlucujes u kojem sustavu zelis zivjeti ti i tvoja djeca, kojim organizacijama zelis pripadati. Vidis, ta ljubav i zelja je nepobjediva u sto se moglo uvjeriti na nasim prostorima.
A ako jos nadjes druge da ti pomognu, ide sve brze. Jer zaboravlja se se kako je pocelo u 2. Mjesecu:
-Ukrajina sad a porom cijela istocna evropa do 1990 ih.
To je bio plan a jasno je sto znaci - unistenje moderne evrope (pomocu par vazala tu i tamo)...
-
Shogun
Zašto baš COOL?Nova firma osnovana pocetkom 2022 ali u stvari spinoff Pacific Shippinga i Golar. Zavrsili s kupnjom brodova 12 LNG.
Pazi sad: 3Q je prvi quarter s punim brodovljem, dobit 37 mil $. Ugovori potpisani s 20%visom zaradom u slijedecih 3 godine. Dobit godisnja oko 2,5 do 3 dolara po dionici. P/E oko 5 a prosjek branse 10. Objavili da zaradu ce isplacivati kroz dividendu, slijedecu godinu oko 2 dolara dividende, prinos oko 20%. Pravi value dragulj po meni.
Ah zaboravio da namjeravaju izaci i na NYSE osim OSLO stock marketa..