1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junak

Posts by Junak

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junak
    • February 1, 2021 at 10:32 AM
    Quote from prdekalo

junak:

falili ste temu..nismo ovdje tema da raspravljamo o stanju tvoje kako kazes "individue"..tu smo da analiziramo finish prodaje dionice Optima..

Aha, pa vidim nije vam smetalo dok ste like-ali komentar navedenog optimiste i dok je on ´pokusavao´ iskljuciti me iz rasprave vrijedajuci, ali vam sada smeta. Kakav licemjer.

Ali da, ocito je 6 kn nekakva dogovorena cijena (iako se prica o puno vecim iznosima) ali dionica nije presla tu sesticu nikako, hmmm

• Junak
    • February 1, 2021 at 10:07 AM
    Quote from Optimistcro
    Quote from Junak

Vidim da su neki preduboko usli pa su malo nervozni (ovo se isto dogodilo i sa Atlantskom, isti sindrom, optimizam prsti na sve strane, firma propada). Evo kolega nascar ceka od 2017.... ljudi, vrijeme jednoumlja je zavrsilo, znam da je tesko to prihvatiti, ali je tako

zdravorazumski sam trazio jednostave odgovore, slijedio sam logiku, ali ljudi se nadu uvrijedeni sto ja uopce to pitam,''zasto ja sada propitkujem'', kao sve je jasno ^^

Ovo je vruci krumpir i jako puno ljudi je jako uslo u ovu dionicu sa nekim ocekivanjem visestrukog vracanja investicije kroz kratki rok. Ali stvaranje treceg operatera u ovakvim uvjetima u Hrvatskoj je po meni malo izgledno. Ne samo da je potrebno jako jako puno para za to, vec je potrebno i servisirati dugove Optime, a imajuci u vidu da je HT usao u investicijski ciklus koji ce samo ove godine uloziti ogroman novac (mislim da je cifra oko 400 m k.) u mrezu.... hmmm, neznam gdje se optima tu uklapa u pricu

Ajde čovjek malo ohladi... Svatko ima pravo doći i reći svoje mišljenje i reći : ekipa ja mislim da se to neće prodati ili bilo što. .

Ali tu se vidi tvoj lepršavi rafinirani provokatorsko podhebavački stil.... Isti onaj stil koji se kao korov raširio po onom forumu..

Postaviš svjesno mamac pitanje, pa se netko uvijek uhvati, pa ga doziraš, pa onda smanjiš tempo, pa okreneš pilu naopako, pa se odjednom slažeš, a u biti ti se hebe za Optimu ili nemaš kinte za to nego se malo naslađuješ

I sad mjenjaš taktike, lijo mala..

A takvi kao ti su razhebali onaj forum i sad opet kružite kao strvinari tu di se ljudi normalno razgovaraju, nadopunjuju

i dijele znanje i iskustva..

Display More

Hehe, predivno psiholosko seciranje moje individue, kolega falili ste struku (ili imate dijagnozu pa znate ;) ). cak i sa laganom dozom uvrede. Bravo mali, necu vise testirati vas ´nepogresiv osjecaj´ :saint:

Ali znate kako kazu, kad nemas argumente, napadni individuu. Vi ste onaj strucnjak na kojeg su me upozoravali, ´strucnjak´ cija ´strucnost´ proizlazi iz nepogresivog osjecaja, i tako to traje i traje ^^ Takozvani osjecaj za filing strucnjak.

Samo po imenu mi je jasno sve, guza radi? sto usli ste na 5.89 a sada je glasina da je prodajna cijena 6, a vasa ocekivanja bila minimalno 9? malo smo se preracunali a novci ostali zarobljeni, nervoza vas jede. Necu vise postavljati pitanja na koja neznate odgovore, nemate brige, onda cete mozda malo mirniji biti ;)

P.s. i da, ja kada ovakav odgovor kao vi dam, meni dode ´Kod komentiranja dati konkretan doprinos temi.´ Dok vase vrijedanje prolazi

• Junak
    • February 1, 2021 at 9:27 AM
    Quote from Ledica

Kolega Junak , saberite se i dogovorite sami sa sobom što u stvari želite i tražite od ulagača u Opte.

Kolegi dionicar odgovarate:

Pa sam imam malo manji iznos u dionicama a za sebe mislim da sam neuk i isto se vodim osjecajem ''ovo bi moglo biti dobro'' vise nego nekakvom tehnickom analitikom i dubinskim snimanjem stanja trzista i firmi

Kolegi@ lebowski odgovarate:

Meni ne trebaju pozitivni pamfleti, nadanja u pozitivan razvoj situacije kao ni dobre i najbolje zelje. Trebaju mi cinjenice, argumenti i razlozi.

jer s ovakvim kontradiktornim izjavama ispadate neozbiljni kameleon ili još gore, provokator

Display More

Neznam kolega Ledica koji vas je dio tu zbunio, ali da, ne radim dubinsko snimanje niti jedne firme, kao ni trzista. To vise spada u amatersko ulaganje, kao i 98 % ljudi na ovome forumu. Naravno da citam financijska izvjesca i interesiram se u vezi teme ali vjerujem da je to dosta daleko od nekog profesionalizma i strucnosti, sto je ujedno i moj veliki plus, kad vidim samouvjerenost samozvanih ´strucnjaka´. Ja skromno znam da neznam puno, dok ovik koji su popili pamet svijeta ima i previse :)

• OPTE prodaja - kladionica

• Junak
    • January 31, 2021 at 8:53 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Junak

Bok Jubito,

odlican post i ''right on target''. Ono sto ja mislim je apsolutno nebitno, ali, primjetio sam da tipa 99.9 posto ljudi vjeruje u opciju 1, bez ikakvog kritickog/opreznog promisljanja i davajuci opciji 2 apsolutno nikakve sanse da se ostvari.

S tim se ne mogu sloziti kao i sa poplavom optimizma na forumu oko ove stecajuse.

Stvar je u tome da se na bilo kojoj temi najviše okupljaju oni koji su u dionici i koji vjeruju da će se njihova investicija ostvariti, dakle optimisti, što je i logično.

Ja se u pravilu ne javljam niti pratim teme u kojima nemam dionica niti ih mislim kupiti, a tako radi većina ljudi na forumu.

Problem postane kada se jave trolovi koji počnu stvarati svađu, agresivno pljuju po svemu i svakome, temu zagade svojim podrugljivim vrijeđanjem i podjarivanjem, bilo da lože vatru kako nešto vrijedi kao suho zlato ili ne vrijedi pišljiva boba.

Display More

Nije mi to cilj. Ja imam dionice optime, trenutno razmisljam dali da podebljam kupovinu istih (3-6 k eura bi ulozio) e sada, dali je to pametno ili ne, vjerojatno nece nitko saznati jos neko vrijeme. Takoder, rade cu se pripremiti za najgore i ocekivati najbolje nego sanjati nerealne snove i ispast neozbiljan i glup.

dionicar cifre su relativan pojam, npr. meni je to veliki novac, ali nekakvom poduzetniku je to vjerojatno kikiriki. A i na kraju, osrednji auto dode otprilike toliko.

• Junak
    • January 31, 2021 at 8:46 PM
    Quote from Flight

HT će daleko vise uložiti ove godine u mrežu odnosno infrastrukturu. Ajde prouči još jednom i Optimu i HT (a ne bi bilo loše i A1 kao i Tele2 te njihove ulagačke planove) pa kad nešto novo saznaš, onda nas prosvjetli. 😉

Pricao sam o novoj mrezi, ne o servisu postojece (iako vrlo moguce da sam falio cifre)... vidim opet ste se nasli uvrijedeni kolega. Mislim, mogu ja prestati postavljati pitanja na koje ne znate odgovore, ako vam to toliko smeta pa da budete na miru od nemirnih misli? Nije kladionicu lako pogoditi...

• Junak
    • January 31, 2021 at 8:41 PM
    Quote from lebowski

Junak, sve što ste napisali stoji. I još ste pritom u plusu na Optimi. Jedino što me muči je zašto ne prodate dionice i uzmete zaradu kad imate tolike dvojbe?

Neznam zasto vas to muci, ali hvala na brizi. Ali ne gledam ni ja u vas novcanik, nemojte ni vi u moj.

ne brine mene, nego ja postvljam zdravorazumska pitanja nebi li dobio vise informacija a sa time i razlog ulaganja u navedenu dionicu. Meni ne trebaju pozitivni pamfleti, nadanja u pozitivan razvoj situacije kao ni dobre i najbolje zelje. Trebaju mi cinjenice, argumenti i razlozi

• Junak
    • January 31, 2021 at 8:17 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Junak

Mislim, vec 2 godine pratim krajickom oka tu optimu i napise po forumima i konstantno je samo jedno, a to je ''evo sad ce''. Pa reko, ajde bas da i ja vidim sto i o cemu se tu radi.... Kad stvarno, nitko nista u biti nezna, samo nekakve indikacije postoje i prepricavanja, znaci samo jedna stvar - KLADIONICA. ...

Ali ja samo zdravorazumski trazim odgovore i logicka rjesenje... nisam htio nikoga dovoditi u neugodnosti ispitivanjem, da nebi oni morali preispitivati svoje odluke :/

Ako stvarno već 2 godine pratiš napise po forumima, onda si do sada trebao zaključiti da su tu samo dvije opcije u igri:

1. vjeruješ/nadaš se da će se Optima prodati do srpnja ove godine po uobičajenim vrijednostima od 5 do 7 x EBITDA pa si kupio ili ćeš kupiti dionice,

2. ne vjeruješ da će se Optima prodati do srpnja ove godine, nemaš dionice ili si ih prodao i nećeš ih kupiti,

Znači sve na crno ili sve na crveno, rulet. 8)

Display More

Bok Jubito,

odlican post i ''right on target''. Ono sto ja mislim je apsolutno nebitno, ali, primjetio sam da tipa 99.9 posto ljudi vjeruje u opciju 1, bez ikakvog kritickog/opreznog promisljanja i davajuci opciji 2 apsolutno nikakve sanse da se ostvari.

S tim se ne mogu sloziti kao i sa poplavom optimizma na forumu oko ove stecajuse. Iskreno mislim da je to jedno nalicje balkana i mentaliteta naseg, jednostavnost razmisljanja i iskljucivost prema drugacijem razvoju situacije (a zivimo na balkanu :D ).

Ako se ne ostvare njihova ''strucna '' razmisljanja, temeljena na nicemu, bit ce im netko drugi kriv....

• Junak
    • January 31, 2021 at 8:11 PM

Bok dionicar,

pa iskreno nisam impresioniran. 50 k komada je vrijednosti oko 250 k kuna, sto je za investicijske pojmove vrlo mali iznos, i taj isti spada u malog dionicara. Pa sam imam malo manji iznos u dionicama a za sebe mislim da sam neuk i isto se vodim osjecajem ''ovo bi moglo biti dobro'' vise nego nekakvom tehnickom analitikom i dubinskim snimanjem stanja trzista i firmi

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Junak
    • January 31, 2021 at 8:06 PM

Vidim da su neki preduboko usli pa su malo nervozni (ovo se isto dogodilo i sa Atlantskom, isti sindrom, optimizam prsti na sve strane, firma propada). Evo kolega nascar ceka od 2017.... ljudi, vrijeme jednoumlja je zavrsilo, znam da je tesko to prihvatiti, ali je tako

zdravorazumski sam trazio jednostave odgovore, slijedio sam logiku, ali ljudi se nadu uvrijedeni sto ja uopce to pitam,''zasto ja sada propitkujem'', kao sve je jasno ^^

Ovo je vruci krumpir i jako puno ljudi je jako uslo u ovu dionicu sa nekim ocekivanjem visestrukog vracanja investicije kroz kratki rok. Ali stvaranje treceg operatera u ovakvim uvjetima u Hrvatskoj je po meni malo izgledno. Ne samo da je potrebno jako jako puno para za to, vec je potrebno i servisirati dugove Optime, a imajuci u vidu da je HT usao u investicijski ciklus koji ce samo ove godine uloziti ogroman novac (mislim da je cifra oko 400 m k.) u mrezu.... hmmm, neznam gdje se optima tu uklapa u pricu

• Junak
    • January 31, 2021 at 7:54 PM
    Quote from hugh
    Quote from Junak

Ne trolam, ali ako nije realno zasto se to dogodilo vec jednom (ili 2 puta)? Jedino cega me je strah u biti su ovakvi ruzicasti pogledi, i to jos na balkanu. Kao da nemamo dovoljno primjera za oprez.... a o navodnoj prodaji zakljucujete po vasim nadanjima da se nece dogoditi produzenje samog upravljanja (iako tu opciju treba uzeti na razmatranje), iako o tome ni govora trenutno nema...

P.s. imam dionice Optime i vec sam zaradio na njima...

Do sada ste valjda vidjeli da se "ne smije" pod znak upitnika na ovoj temi postavljati pitanje prodaje......zašto?......kako smo i proteklih dana vidjeli, previše je onih "stručnjaka" koji osječaju da je ovaj put "to stvarno to" i da "najviše za mjesec, dva ide prodaja sigurno" ......i ta sva stručnost proizlazi iz njihovog "nepogriješivog osječaja".......i tako več skoro godinu dana.......stvar je da nitko na forumu nezna, postoji samo veča ili manja mogučnost događaja prodaje, ovisno o trenutnoj situaciji u preuzimanju koju mi opet ovdje neznamo.....ili ste "vjernik" u prodaju ovdje ili ne......ili "vjernik" ovisno o cijeni i trenutnom trendu.....

Haha, pa da. Vidim i osjecam nekakvu netrpeljivost sto sam uvrijedio njihov nepogresiv osjecaj, odmah su se osjetili prozvani. Mislim, vec 2 godine pratim krajickom oka tu optimu i napise po forumima i konstantno je samo jedno, a to je ''evo sad ce''. Pa reko, ajde bas da i ja vidim sto i o cemu se tu radi.... Kad stvarno, nitko nista u biti nezna, samo nekakve indikacije postoje i prepricavanja, znaci samo jedna stvar - KLADIONICA. A o strucnosti ovih zagovornika velicine Optime i ovih koji govore ''sad ce'' ^^ sto reci. Razumijem ih, jer ako ulozis u nesto jako jako puno para, moras si stvarati privid onoga ''bit ce to ok, ok je to'' :/ :S i traziti opravdanja i stvarati si laznu sliku o sigurnosti investicije, inace to pojede....

Ali ja samo zdravorazumski trazim odgovore i logicka rjesenje... nisam htio nikoga dovoditi u neugodnosti ispitivanjem, da nebi oni morali preispitivati svoje odluke :/

• Junak
    • January 31, 2021 at 3:22 PM

Ne trolam, ali ako nije realno zasto se to dogodilo vec jednom (ili 2 puta)? Jedino cega me je strah u biti su ovakvi ruzicasti pogledi, i to jos na balkanu. Kao da nemamo dovoljno primjera za oprez.... a o navodnoj prodaji zakljucujete po vasim nadanjima da se nece dogoditi produzenje samog upravljanja (iako tu opciju treba uzeti na razmatranje), iako o tome ni govora trenutno nema...

P.s. imam dionice Optime i vec sam zaradio na njima...

• Junak
    • January 31, 2021 at 3:11 PM
    Quote from Flight
    Quote from Junak

pitanje jedno. Sto garantira da se upravljanje HT-a samo ne produzi, kao dosad (posto se to dogodilo vec 2 puta)?

Takoder, iz bilance se vidi da Optima isto tako ne servisira bog zna kako svoj dug, vise je to tapkanje u mjestu, a broj korisnika opada :/

Ne garantira nitko.

Ako hoćeš sigurnost onda orocis do 100 tisuća eura u banci. A niti tada nećeš biti siguran da je tvoje ulaganje bezrizicno.

A reci, jel HT-u broj korisnika raste?

Aha, znaci realna je mogucnost da se upravljanje samo produzi kao i dosad, hmmm, nikoga do sada nisam vidio na forumu da o tome razmislja/pise.

Sto zelite reci kolega, zelite usporediti HT i Optimu ili zelite reci da svim kompanijama u istom biznisu u Hrvatskoj pada broj korisnika? Nekako se ne brinem za HT, a i malo je neozbiljno raditi usporedbe ovakve...

• Junak
    • January 31, 2021 at 3:00 PM

pitanje jedno. Sto garantira da se upravljanje HT-a samo ne produzi, kao dosad (posto se to dogodilo vec 2 puta)?

Takoder, iz bilance se vidi da Optima isto tako ne servisira bog zna kako svoj dug, vise je to tapkanje u mjestu, a broj korisnika opada :/

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Junak
    • January 29, 2021 at 12:38 PM

zaradili su vec 50 mil e proslu godinu (otprilike) i krenuli u investicije vec lagano... Ali za sve treba vremena naravno. Svakako su na dobrom putu

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• Junak
    • January 26, 2021 at 3:14 PM

Hmm, nikakvu postu u vezi toga jos nisam dobio... dali ste je svi dobili ili radite ove akcije nevezano dali ste primili ili ne?

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Junak
    • January 17, 2021 at 3:50 PM
    Quote from Flight
    Quote from Junak

Haha, jedna od vecih gluposti koje sam vidio ove godine 🤣

Zlatnu koku se ne prodaje...

Je bila je zlatna koka dok nije bilo konkurencije. Ako hoćeš maksimizirati polozaj onda prodajes prije značajnijeg otvaranja tržišta ili kad je ono već otvoreno i shvaćaš da te konkurencija sustiže ili te pretekla. Mene ne bi iznenadilo da DT proda dio manjih operacija u Europi i posveti se vecim europskim tržištima i SAD-u.

Haha, da, konkurencija ih sustize, kao i prije 10 i 20 godina. Sustizu ih 😃 i usput koriste dijelom istu tu mrezu od HT-a 😀 samo vrijednost dtk mreze koju je ht ukrao od drzave ima vrijednost oko 1 milijardu eura, da ne govorim o ostalome....

Hehe, stariigrac objasnio

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junak
    • January 15, 2021 at 1:46 PM

Pukla je atlantska cim su poceli prodavati svoje brodove i cim su im poceli blokirati racune za odvoz smeca. Poprilicno je indikativno i logicno, i cijena to i prati. Bez obzira sto je BDI indeks nikad veci u ovom razdoblju (!), cijena nikad manja.... Nije dobro, a tko kaze da je, laze i kocka se novcima. Ima u kladionici koeficijenata 2 u koje su ljudi 100 % uvjereni da ce proci, navalui narode.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Junak
    • January 15, 2021 at 1:26 PM
    Quote from plavi01

DT prodaje HT i Optimu

Nije napisano što je sa ostalim cro djelom jer država je najavila prodaju svojeg vlasništva u svim firmama osim u INI koju kupuje. po ovome najavljenom ima da lete purani na ZSE

Haha, jedna od vecih gluposti koje sam vidio ove godine 🤣

Zlatnu koku se ne prodaje...

• Junak
    • January 7, 2021 at 3:59 PM
    Quote from Backdraft

Google je cudo, ne moras ni razmisljati samo tipkati.

5G wireless small cells and their fiber wireline networks will never be mutually exclusive. To understand the relationship between wireless and wireline networks, it’s helpful to think of a city’s network in physiological terms: 5G will function splendidly as the capillaries (mobile fronthaul) of a city’s networking system — but internet traffic will travel nearly its entire journey in the veins or arteries (fiber backhaul).

In fact, much like the human bloodstream, only about 11% of traffic is carried by wireless networks, according to a study by Deloitte. The other 90% of internet traffic is supported and carried by the wireline network.

So in a 5G world, the customer experience will be improved by better small cell wireless access points. But ultimately, the quality and reliability of the wireless network will depend on the wireline (fiber) network carrying traffic to and from the 5G small cells.

Nego cime bi ti spajao stanice ako ne optikom? 5g signalom ciji srednji pojas koji ce se najvise i koristiti ima domet oko kilometar ili bakrenim?

a jeli? onda sigurno znas da domet 5G je puno manji nego 4G i morat ce se ici u usitnjavanje baznih stanica, nekoliko puta ce biti vise baznih stanica nego za 4G. npr. samo u Londonu 40 000 (negdje sam vidio podatak). Pa sada ti vidi, optike kako i gdje.

P.s. ovaj omjer koji si iskopao, 90:10 je totalna laz... to mozda vrijedi negdje u americi itd... kod nas ne. Obrati pozornost na okrugle antene svakog sajta koji vidis i primjetit ces da je svaki sajt ima (okrugla antena, znaci nema optike)

Quote from Headhunter
    Quote from Junak

Predivno zamisljeno. Ajmo viditi realizaciju. Imam jednu baznu u spanskom, drugu na savskom mostu. Udaljenost cirka 5 km, gusto naseljenog prostora. izracunaj cijenu kopanja kilometra za tu optiku kroz takvo podrucje. ili cijenu okrugle minilink antene koja puta sav taj promet zracnim suceljem? no brainer.

A necu uopce pricati o nekakvim baznim stanicama po lici, gorskom kotaru itd. na podrucjima di ni koza ne moze doci... a kamoli optika. Smijesni ste

Većina HT ovih baznih stanica je izravno spojena na optiku, a obzirom da svi operatori postavljaju bazne na približno istu poziciju dolazimo do zaključka kako ne treba kopati već samo provuci kabel kroz DTK.

Iz ove formulacije vidi se da ne baratate materijom ili ste zlonamjerni, ali tvrditi da za kvalitetnu 5G mrežu nije potrebna optika u sto većem obimu je amaterizam i neznanje.

hahahaha, kolega, vidim da ste samouvjereni u svoje poznavanje materije, a vidim i volite se kurciti kao vrhunaravni strucnjak ocito za to :D Pa istina je da je HT ukrao DTK, stoji. Istina je i da je vecina baznih u velikim gradovima-Zagreb/Split spojena na optiku (iskljucivo HT-a).

Ali za kvalitetnu 5 G nije potrebna optika, naravno :D:D haha, pa jel optikom dolazi taj signal do vaseg mobitela ili zrakom? :/

• Junak
    • January 7, 2021 at 3:53 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from Junak

haha, a jeli, kazes da se mobitel spaja na ´´opticku mrezu´´ :D i covik jos dobije 5 lajkova. I vi svi ulazete u firmu koja se bavi necim sto mislite da znate :D znaci svaka bazna stanica (ima ih tisuce) je povezana negdje optikom (?) ajde razmisli jos jednom :D

Mobitel se spaja na baznu stanicu a bazna stanica se spaja na optiku. Može se bazna stanica spajati sa Radio vezom prema drugoj baznoj stanici ili odašiljaču ali onda se gubi brzina i samim time kvaliteta 5G mreže. Za bolju 5 G mrežu potrebno je da svaka bazna stanica bude spojena izravno na optiku(kako bi se realizirala veca brzina na baznoj stanici) i da bazne stanice sto gušće pokriju područje pokrivanja.

Predivno zamisljeno. Ajmo viditi realizaciju. Imam jednu baznu u spanskom, drugu na savskom mostu. Udaljenost cirka 5 km, gusto naseljenog prostora. izracunaj cijenu kopanja kilometra za tu optiku kroz takvo podrucje. ili cijenu okrugle minilink antene koja puta sav taj promet zracnim suceljem? no brainer.

A necu uopce pricati o nekakvim baznim stanicama po lici, gorskom kotaru itd. na podrucjima di ni koza ne moze doci... a kamoli optika. Smijesni ste

Quote from Headhunter
    Quote from Junak

haha, a jeli, kazes da se mobitel spaja na ´´opticku mrezu´´ :D i covik jos dobije 5 lajkova. I vi svi ulazete u firmu koja se bavi necim sto mislite da znate :D znaci svaka bazna stanica (ima ih tisuce) je povezana negdje optikom (?) ajde razmisli jos jednom :D

Mobitel se spaja na baznu stanicu a bazna stanica se spaja na optiku. Može se bazna stanica spajati sa Radio vezom prema drugoj baznoj stanici ili odašiljaču ali onda se gubi brzina i samim time kvaliteta 5G mreže. Za bolju 5 G mrežu potrebno je da svaka bazna stanica bude spojena izravno na optiku(kako bi se realizirala veca brzina na baznoj stanici) i da bazne stanice sto gušće pokriju područje pokrivanja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt