1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junak

Posts by Junak

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Junak
    • January 11, 2022 at 8:36 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Junak

Banda lopovska opet nastupa... nevjerojatno. Jasno je, kristalno jasno, zasto nitko sa zrnom graska u glavi vamo ne dolazi, nego se vrtimo mi, stari mazohisti....

A ovo, kao sto kolega Marin bulazni da to ne vrijedi trenutnu cijenu, kao ni 25 kn. Cijena plina je umjetno napumpana na ove razine i sa normalnom razinom te cijene, ova firma ostvaruje enormne dobiti, pogotovo sada kad je sredena...

Poslije INA-e najprecijenjenija dionica na ZSE, da imaju normalan free float bile bi realno vrednovane..nadalje nemate se što bojati, odluka je donesena, dobit ćete koliko ćete dobiti i to je to.

Hahaha, obozavam ovo kad kazu nekakvi indijanci "najprecjenjenija". Pa procjenjena firma direktno korealira sa cijenom dionice. To je njena procjena u datom vremenu!

ja cu reci ovo: najpodcjenjenija firma na zse.

Firma sa najvrijednijim postrojenjima itd...

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Junak
    • January 11, 2022 at 4:13 PM

Banda lopovska opet nastupa... nevjerojatno. Jasno je, kristalno jasno, zasto nitko sa zrnom graska u glavi vamo ne dolazi, nego se vrtimo mi, stari mazohisti....

A ovo, kao sto kolega Marin bulazni da to ne vrijedi trenutnu cijenu, kao ni 25 kn. Cijena plina je umjetno napumpana na ove razine i sa normalnom razinom te cijene, ova firma ostvaruje enormne dobiti, pogotovo sada kad je sredena...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junak
    • January 5, 2022 at 3:50 PM
    Quote from tin

Osobno mislim da će u Q1 imati 3 broda na dokovanju za svaki to je oko 21 dan mirovanja....63 dana x 15 000 usd = 945 000 usd manje zarade + troškovi posade uzmimo oko 465 000 usd ukupno oko 1 400 000 usd umanjena dobit...7 560 000 - 1 400 000 usd = 6 160 000 usd dobiti x 6,6 kn = 40 656 000 kn dobiti za q1.

top. Ja bih tu dodao troskove osoblja na kopnu, deprecijacija brodova itd... i realno umanjio bih iznos za 7.5 mil kuna i dobio bih realnu sliku sto ocekivati. Moj guess je 30 mil i sa tim bih bio super super zadovoljan

• Junak
    • January 4, 2022 at 11:44 PM

haha, obozavam ove lazne

*Otprilike 250% veće vozarine za brodove ATPL u odnosu na 1.mj 2021.

pa covjece tada su bili u minusu skoro propali nisu. Referentan vrijednost cemu trebas usporedivati vozarine je valjda neki break even, a break even je kojih 9k dolara, give or take....

• Junak
    • January 3, 2022 at 3:48 AM

Moja su ocekivanja dobiti od oko 22 do 28 mil....

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junak
    • December 17, 2021 at 12:41 PM
    Quote from StatusQuo

Ja protiv tvog ne znanja ne mogu, nisam ja kriv sta ne znas kako neke stvari funkcioniraju, a sigurno ih necu ispravljati i trositi vrijeme na to, za neke stvari je potrebno puno vremena i truda da bi povezao, svatko je slobodan imati i svoje pretpostavke naravno, a svatko uostalom moze i pogrijesiti pa otom potom.

Da, vidim jako puno znas. Evo gledam tvojih par postova i kad bi ovako kao ti, mogao bih naci kose u jajetu a ne dlake.... ali ne treba sitnicariti. Eto, slobodno prosipaj svoju pamet, neka te cijena i indeks pobija iz dana u dan. Volio bih da sam u krivu a da si ti u pravu, ali bojim se da to nije tako....

• Junak
    • December 16, 2021 at 11:21 PM
    Quote from tin
    Quote from Junak

Ogroman pad BDI indeksa, o kojem vidim nitko ne zeli ni izvjestiti. Sentiment los....

vraca se prema nedavnom dnu sve, nazalost

Dajte kolega uozbiljite se pa indexi za brodove ATPL su odlični za ovo vrijeme godine...ili i vi mislite da ATPL ima capive u svojoj floti...šta je to katastrofalno u dobiti od 45 do 50 mil.kn u Q4.

Kolega, pretpostavljate, a pretpostavka je majka zajeba. Ali koliko vidim ljudi vole viditi ovakve pretpostavke ^^ Ja bi osobno bio pre presretan da bude vasa pretpostavljena minimalna dobit, od 45 mil. Ali neznam kako to mijenja cinjenicu da se dogodio ogroman pad, o kojem nitko ne zeli ni izvjestiti na forumu ^^ ah, drukeri stari (iako je uzorak jasan, uvijek u ovom dijelu godine, prije kineske nove).

Da, vozarine su dobre i dobit se ocekuje, nije drama, cekam i minimalnu dividendicu, iako ce im trebati para za narucene brodove....

A da se nastavim na post od @StatusQua ne, ne slayem se uopce sa ovime. Pretpostavljam da su u zadnjih godinu dana upravo vadili brodove sa dugorocnih najmova da bi ih stavljali na spotove, posto su sa dugorocnim najmovima bili u pusingu jako. 2 su razloga zasto to mislim, prvi sam neveo u prosloj recenici a drugi je da im je utilizacija flote pala enormno, a to objasnjavam upravo spotom i cekanju realizacije tih kratkorocnih ugovora....

Quote from tin
    Quote from Junak

Ogroman pad BDI indeksa, o kojem vidim nitko ne zeli ni izvjestiti. Sentiment los....

Dajte kolega uozbiljite se pa indexi za brodove ATPL su odlični za ovo vrijeme godine...ili i vi mislite da ATPL ima capive u svojoj floti...šta je to katastrofalno u dobiti od 45 do 50 mil.kn u Q4.

A ne moram ni govoriti da i Panamaxi i Supramaxi i Handy vise manje, prate Capeove u dosta slucajeva po sentimentu i samo je potrebno par dana da se izniveliraju, iako voze dijelo razlicitu robu....

a i BDI se lagano nivelira po proslim godinama, tako da se nazalost dobit i mogucnost dobiti topi. Nadam se da se varam....

• Junak
    • December 16, 2021 at 3:01 PM

• Junak
    • November 24, 2021 at 8:55 AM

cek cek, sad mi nista jasno nije. Znaci uzimaju 2 broda ali za ova dva opcionalna se jos nisu odlucili? I sto nebi trebali brodovi doci u 2023?

• Junak
    • November 17, 2021 at 10:43 PM

ogromni padovi indexa, sentiment ne moze biti losiji i negativniji. Hrpa ljudi je atlantsku kupilo koji su mislili zaraditi neki quick buck, a na kraju izlaze pokisli, ah, klasika. Nazalost, drukeri na ovoj temi su prouzrocili nekome stetu, poprilicnu. Ali svaka skola se placa. BDI index je samo ovaj mjesec pao 50 % a i po svemu sudeci, u slobodnom je padu. Vamo ce rast biti spor, posto ce ovi koji su htjeli nabrzaka zaraditi, vrlo vjerojatno izlaziti kad im bude break even ili makar mali plus ili minus.

Tesko mi je reci sto ocekivati dalje, ali ja cu svakako vrebati i pokusavati uvatiti neki ulaz u ovom dipu velikom....

volatilna dionica, volatilno trziste.

Ali makar je sentiment na forumu iznennadujuce pozitivan :S ;)

• Junak
    • November 12, 2021 at 11:14 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Junak

I u ovom slobodnom padu se nadu oni kojima je sve odlicno ^^ u to vi, u to ^^

Nego, sa ozbiljne strane, pad je ogroman, vozarine na najnizim razinama u zadnjih pola godine, ali se ocekuje ipak mali rast, zima dolazi... cekamo rast jos, nakon pada od kojih 15 dana za redom?

Da.

Ogromne minuse rade trenutno,cujem da su propele poceli preprodavati.

“Uskoro”

Dva broda izlaze iz dugorocnog najma(nisu neprofitabilni) i stizu dva nova broda.

To bi bilo sve skupa 10 slobodnih brodova koji bi mogli lutati na spotu ili na “povoljnije”

Dugorocne ugovore.

Puno je tu jos posla i kombinacija ali neka svak za sebe prebroji kakva bi mogla biti krvna slika.

Display More

Koji brodovi to izlaze iz dugorocnog najma, koja 2?

I ovo ´stizu dva nova´, to mislis na ove novo ugovorene koji 2023 dolaze?

I naravno da ne rade u minusu, yty, ali rade u minusu mtm, posto je pad u zadnjih 10-ak dana 50 %....

• Junak
    • November 12, 2021 at 9:56 AM
    Quote from Milo

Vozarine su i dalje odlične.Nek oni zarađuju, a dividenu hoće li isplatiti, manje je bitno.Bitno je da cjena dionice poprati rezultate...a nadam se da hoće.BDI index da ostane oko ovih razina, isto odlično.Još sam malo skupio...Čekam rast😀

I u ovom slobodnom padu se nadu oni kojima je sve odlicno ^^ u to vi, u to ^^

Nego, sa ozbiljne strane, pad je ogroman, vozarine na najnizim razinama u zadnjih pola godine, ali se ocekuje ipak mali rast, zima dolazi... cekamo rast jos, nakon pada od kojih 15 dana za redom?

• Junak
    • November 9, 2021 at 1:39 PM

Bit ce hladno, sto neizbjezno ce dovesti do veceg prometa ugljenom koji cini 60 % (?) prometa ove firme....

Najnize razine indexa za supra/pan u zadnjih 6 mjeseci, trebao bi sljediti neki rebound. Ja ga ocekujem

• Junak
    • November 3, 2021 at 12:34 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Junak

Slazem se za za prvu recenicu, dobit sa amortizacijom (takoder sam naveo na kraju posta da nisam isao u dublju racunicu, i da je to ovako iz glave). Dosadasnja zarada je 90 mil kuna, znaci amortizacija je u ovih 9 mjeseci 20 mil dolara? - ´ove godine su sigurno zaradili za jedan brod´ :)

Druga recenica u kojem me optuzujes za laganje. Nadi mojih zadnjih par postova i vidit ces da sam upravo ja, JA, konstantirao tu cinjenicu jer iz pomorske veceri i intervjua samog CEO-a nije bilo jasno naznaceno sto i kako, nego se dalo iscitati izmedu redaka! Dok su postovi do moga bili tipa´super, jos 4 broda´. Tako da prestani ti lazno optuzivati i nadodavati se na post od Stipe_cro koji ionako vuce zakljucke i temelji ih na mojim prijasnjim.

Ne svida mi se soljenje pameti sa visoka i ovakav bezobrazni ego triperski, optuzivacki nacin komuniciranja. Ako ne mozes dodati vrijednost raspravi, nemoj molim te ni odgovarati, pogotovo sa nekakvih optuzivanjima, gorcinama kao stipe, ljutnjama itd.

Ne uvlaci me u tvoje gorke rasprave niti mi se ulazi u vasa prepucavanja, ja sam reagirao na post koji smatram da ima netocno gledanje prvo sta se tice dobiti kao otplate broda drugo kao odgovor gdje ti ocito drugom bezobraznije odgovaras pa sam se nadovezao na to da je to lazno predstavljanje cinjenice, znaci sam si poceo s drugim bezobrazniju raspravu i tome ja nisam kriv da sad mene uvlacis u vas nacin rasprave, pa da se vratimo na temu znaci rekao si

"Otkud ti samo znas da ce se oni rijesiti starijih brodova da bi financirali nove. Ne siti lazne informacije."

pa onda

"

JA, konstantirao tu cinjenicu jer iz pomorske veceri i intervjua samog CEO-a nije bilo jasno naznaceno sto i kako, nego se dalo iscitati izmedu redaka!

"

a sad cu ti citirati doslovno sta je ceo rekao, meni tu nema nista nejasnog po pitanju sirenja flote i prodaje brodova kako ti kazes izmedju redaka

znaci rekao je doslovno citram njegovu izjavu

"

Kako ce flota izgledat nakon isporuke ovih brodova, to je zasad prerano rec, ocito je da cemo se mi morat u odredjenom trenutku mozda rijesit nekih brodova koji su po performansama losiji, pa vam onda ne mogu rec prosjecnu starost brodova jer ne znamo koje cemo brodove u odredjenom trenutku prodavat, ali nije namjera za ta 4 broda povecavat flotu pa doc na 16 brodova nego cemo morat nac nekakav balans vezano za samo financiranje brodova i nekakvu optimalnu velicinu kompanije.

"

Meni ovdje nema nikakvog zakljucivanja izmedju redaka oce li ili nece prodavat, nego je jasno navedeno sta planiraju i naravno da ne moze decidirano rec sta kada koji datum i koliko jer to ovisi o trzistu za recimo godinu dana koji nitko ne moze unaprijed znat pa nitko ne moze sada ni rec sta ce tocno napravit na odredjeni datum ali se jasno razaznaje koji je plan sa sirenjem i prodajom flote.

I to su cinjenice i dodatak temi, meni tu nema nista nejasno

Display More

Kolega... ovako:

21.09. izasla je vijest da se ide na kupovinu brodova

21.09. komentar Junak: ono sto je bitno vamo je da ovo, po svojoj logici, nije sirenje flote nego ''pomladivanje''. Svakako je pozitivna vijest ali i 2023 je daleko.... kad dodu ovi, neki ce brodovi vec biti preko 10 godina stari... super vijest, poslovanje moze to istrpiti i nije malo uzeti 4 broda

21.09. komentar Tizian: Rekao je prije par mjeseci u pomorskoj večeri da ne misle zasad ići u proširivanje flote, takve stvari se ipak ne govore prije nego budu službene.

21.09. komentar Maratonac: Ako je izjavljeno da se ne ide u proširivanje flote, onda vjerojatno možemo očekivati i prodaju starijih brodova iz postojeće flote, a čini se da će s obzirom na vrijednost tih brodova to bit dobar poslovni potez. Promatrajmo... polako... nema preše...

Pomorsku vecer tih dana ne mogu naci, ali razvidno, izmedu redaka je receno da ovo nije sirenje, vec ´pomladivanje´

Informacije koje ste vi iznijeli, su informacije koju su dosle puno poslije i dokazuju ispravnost zakljucivanja prije mjesec dana. Egzaktnost i samu potvrdu ovih informacija koje ste vi iznijeli, iz samih usta CEO-a ja nisam cuo ni vidio....

(stranica 384)

U pravu ste kolega. Ugodan dan

• Junak
    • November 3, 2021 at 11:14 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Junak

A kakve veze ovo ima sa korelacijom koju spominjem?pricam o cijenu koja se placa za jedan brod i novcima koji se u odlicnim uvjetima mogu zaraditi.... kruske i jabuke mijesas. I otkud ti samo znas da ce se oni rijesiti starijih brodova da bi financirali nove. Ne siti lazne informacije. Tako je, ja bi da se zaradi 4 broda u jednoj godini! Vrlo je jednostavno dragi ti.

I da, dobro bi ti dosao taj negativni outlook prije koja 2-3 dana, pa nebi prolivao svoju gorcinu na jedan moj normalan post samo zato jer si dokupljivao na vrhu.

Puse

Prvo ne mozes uzimati dobit kao racunicu otplate vec dobit s amortizacijom bi bila realnija koliko love ostane za otplate broda, po tome ove godine su sigurno zaradili za jedan brod, drugo ne siri lazne informacije jer je CEO tako rekao da ne planiraju bas siriti flotu za tih 4 broda ili 2 koliko je trenutno i naruceno vec bi sigurno bila i prodaja broda, tako da onda ti realno siris laznu informaciju po tome govoreci nekome da laze nesto sta postoji javno dostupno.

Slazem se za za prvu recenicu, dobit sa amortizacijom (takoder sam naveo na kraju posta da nisam isao u dublju racunicu, i da je to ovako iz glave). Dosadasnja zarada je 90 mil kuna, znaci amortizacija je u ovih 9 mjeseci 20 mil dolara? - ´ove godine su sigurno zaradili za jedan brod´ :)

Druga recenica u kojem me optuzujes za laganje. Nadi mojih zadnjih par postova i vidit ces da sam upravo ja, JA, konstantirao tu cinjenicu jer iz pomorske veceri i intervjua samog CEO-a nije bilo jasno naznaceno sto i kako, nego se dalo iscitati izmedu redaka! Dok su postovi do moga bili tipa´super, jos 4 broda´. Tako da prestani ti lazno optuzivati i nadodavati se na post od Stipe_cro koji ionako vuce zakljucke i temelji ih na mojim prijasnjim.

Ne svida mi se soljenje pameti sa visoka i ovakav bezobrazni ego triperski, optuzivacki nacin komuniciranja. Ako ne mozes dodati vrijednost raspravi, nemoj molim te ni odgovarati, pogotovo sa nekakvih optuzivanjima, gorcinama kao stipe, ljutnjama itd.

• Junak
    • November 3, 2021 at 10:18 AM
    Quote from stipe_Cro
    Quote from Junak

Ako ista drago mi je da su se drukeri razbjezali sa teme, pa ovo vise pocinje liciti necemu sto se temelji na logici i uzrok-posljedica nego bezveznom spamanju. Dok moderatori toleriraju takve galamdije i jebivjetre, ostali korisnici sa korisnim info-ima ne dolaze do izrazaja.

Zakljucak price je da Kina apsolutno kontrolira pricu, i sve je vise manje u korelaciji sa trzistem tamo. Tako da se samo osluskuju vijesti od tamo. Nekako me sokirala utilizacija same flote, jer je smjer Atlantske do sada bio dosta konzervativan, a sada naginjem misljenju da su promijenili business case, da su im ugovori kraci sa visim, spot vozarinama. Natjecu se i biduju u samom segmentu tih najkracih ugovora, sa top vozarinama. Po mom misljenju, moguce da sam totalno u krivu.

A i takoder, da bi stavio nekakvu zaradu i cijenu/vrijednost brodova u korelaciju. Ovo tromjesecje je zaradeno 45 il kuna, sto je oko 7 mil dolara. Ako uzmemo da su brodovi koje su nove ugovorili, cijene 34 mil dolara.

Ispada da im treba zarade vise od 15 mjeseci, da bi zaradili za taj brod. 5 godina za ugovor koji su nedavno potpisali. Kad se stvari postave ovako, ispada da ta zarada od 45 min kuna i nije top topova....

isprike, svega sam se dotakao bez ikakvog finijeg izracuna

A što bi ti, zaradio 4 broda u 1 godinu?

I tata bi sine.

BTW, riješit će se starijih Pmaxa i tako isplatiti dobar dio novih brodova. Rekli su da ne idu na povećanje flote.

Da, riješili smo se drukera, sad nastupaju negativni outlookeri.

Display More

A kakve veze ovo ima sa korelacijom koju spominjem?pricam o cijenu koja se placa za jedan brod i novcima koji se u odlicnim uvjetima mogu zaraditi.... kruske i jabuke mijesas. I otkud ti samo znas da ce se oni rijesiti starijih brodova da bi financirali nove. Ne siti lazne informacije. Tako je, ja bi da se zaradi 4 broda u jednoj godini! Vrlo je jednostavno dragi ti.

I da, dobro bi ti dosao taj negativni outlook prije koja 2-3 dana, pa nebi prolivao svoju gorcinu na jedan moj normalan post samo zato jer si dokupljivao na vrhu.

Puse

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junak
    • November 3, 2021 at 9:33 AM
    Quote from Laudator

Kolege nemojte tako oštro protiv drukera. I oni su dobrodošli na forum kao i bakterije i virusi u prirodi. Imaju svoju ulogu ali je dobro radi novih kolega povremeno upozoriti na njih. Evo meni baš fale neki, na ovoj temi onaj "žabac". Kad god bi on napisao "raketa" ili "četiri znamenke" ja sam prodao 10% ATPL. Hvala i onome, trenutno blokiranome, koji mi je TPNG naguro na 48. Bez njih ja na ovome plitkom tržištu ne bi znao kad da prodam, kad da kupim. Fućkaš analize i izvješća.

haha, istina. Ali ja sam uvjeren da takvi utjecu puno vise na nove clanove foruma nego odlican post od mittka, 5.elementa, Marinele itd...

mozda nama koji smo neko vrijeme tu nece napraviti previse stete, ali uvjeren sam da drugima hoce... a i spamaju temu

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junak
    • November 3, 2021 at 9:28 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Junak

Ako ista drago mi je da su se drukeri razbjezali sa teme, pa ovo vise pocinje liciti necemu sto se temelji na logici i uzrok-posljedica nego bezveznom spamanju. Dok moderatori toleriraju takve galamdije i jebivjetre, ostali korisnici sa korisnim info-ima ne dolaze do izrazaja.

Zakljucak price je da Kina apsolutno kontrolira pricu, i sve je vise manje u korelaciji sa trzistem tamo. Tako da se samo osluskuju vijesti od tamo. Nekako me sokirala utilizacija same flote, jer je smjer Atlantske do sada bio dosta konzervativan, a sada naginjem misljenju da su promijenili business case, da su im ugovori kraci sa visim, spot vozarinama. Natjecu se i biduju u samom segmentu tih najkracih ugovora, sa top vozarinama. Po mom misljenju, moguce da sam totalno u krivu.

A i takoder, da bi stavio nekakvu zaradu i cijenu/vrijednost brodova u korelaciju. Ovo tromjesecje je zaradeno 45 il kuna, sto je oko 7 mil dolara. Ako uzmemo da su brodovi koje su nove ugovorili, cijene 34 mil dolara.

Ispada da im treba zarade vise od 15 mjeseci, da bi zaradili za taj brod. 5 godina za ugovor koji su nedavno potpisali. Kad se stvari postave ovako, ispada da ta zarada od 45 min kuna i nije top topova....

Osim pozitivnih drukera koji dosadjuju kada BDI raste, dolaze negativni drukeri kada BDI pada. Prvi su signal za prodaju, drugi za kupnju. Ne treba slusati niti jedne niti druge.

Ja obicno prestanem citati topic kada nastupe bilo jedni, bilo drugi. Obicno niti od jednih nemas sto naučiti.

Display More

E bome tu se nebih slozio! Pozitivni drukeri nagovaraju ljude na kupnju kad je dionica na vrhu, lazima da ce rasti do neba. Dakle, odgovorni su za gubitak novaca. Uzmimo slucaj od jucer npr i pad od 25 % u zadnjih par dana - pad od circa 550 do 400. Netko je ulozio 100 k kuna, a sada ima 75 k --- minus od 25 k kuna.

Zbog negativnog drukera mozes samo propustiti ukrcat se u pravom trenutku na nekakav pozitivni vlak i moguce propustiti dobru pricu iz pocetka (samo iz pocetka). Jer te ´negativni druker´ tjera da 5 puta promislis dali radis pravu stvar a ne impulzivnu, temeljem samo jedne varijable od njih 10....

Velika velika razlika

• Junak
    • November 3, 2021 at 9:04 AM

• Junak
    • October 26, 2021 at 10:08 PM
    Quote from hugh
    Quote from Milo

Malo me iznenadilo, nisam očekivo baš do 500, ali štaa se može, moglo se dokupiti...Čekam izvješće...i nove razine.Puno je paničara, koji odmah čim počme padati, misle sve ću izgubit, i iskaču iz aviona...neki i bez padobrana...

Iskreno, mene nije.......išla je na nove vrhove kad su brodari vani u velikoj večini padali i udaljavali se od svojih vrhova, no to i nije toliko neobično kad u obzir uzmemo da ona ipak ima neki svoj zse put kašnjenja i u rastu i u padu al na kraju svaka maca dođe na vratanca......danas je ipak presudio veliki pad futuresa i solidan pad bdi-a i tržište to nije moglo ignorirati tako da je sve to ipak rezultiralo padom.......svako od nas gleda na iste stvari nekim drugim očima.......ja sam prošli tjedan, kad se dva dana za redom trgovalo po 540 i više pitao zašto, i čemu se netko ili neki guraju nepotrebno plačati više kad je bilo vidljivo da sentiment slabi......čak mi je izgledalo kao da netko ima margin pa namjerno plača više kako bi izbjegao nezgodnu situaciju........

uz to, našla se ovdje ekipa koja je pomislila da je "besmrtna" i ufurala se u "bajanje u dipu" čim dionica padne za 2 kn........pa ti bajo i dalje "bajaj u dipu" ako imaš s čim a od vrha do sad za one druge optimiste ima več i 10% minusa....

brajakica di je sada druker/ica sa svojim bolesnim spamanjem? kakvih sve ima, uvik se iznenadim....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt