Ako moramo čekat da sve iskrca nećemo vidjet ponude do ljeta.
U tom slučaju do ljeta će ostati bez pola pretplatnika a na nove uz ovakvu lijepu reklamu mogu zaboraviti.
Ako moramo čekat da sve iskrca nećemo vidjet ponude do ljeta.
U tom slučaju do ljeta će ostati bez pola pretplatnika a na nove uz ovakvu lijepu reklamu mogu zaboraviti.
Gospon prodavač mislim da jadan nije ništa kriv.Jednostavan je razlog. Okomili smo se bez razloga na njega.On je samo pobrkao zadavanje naloga.S obzirom da je ušao po 6,7 kn a zna se da ispod 5,36 ponuda za ostale neće ići,nema drugog načina nego da kupuje još te da smanji prosjek. Brokera briga, provizija ide nema ga zašto obavještavati. I tako 3 tjedna...Nadam se da će ga netko upozoriti da mu nebi izgorilo i ovih preostalih 2 mil.komada. Stvarno nema sreće.Uz kupnju po 6,7 par mjeseci prije objave sad još i ovo.S druge strane gospođa je imala sreće kod te realizacije.Treba naravno u današnje doba uz znanje,informacije ,iskustvo,imati i sreću.
Ajmo otvoreno, jel postoji način da nas ovdje sj...bu? Ovo je ipak Hrvatska, kad treba sj... male sve je dopušteno. Koliko sam shvatio ponuda za preuzimanje mora ići po 5.36
Ne baš.Rečeno je da ponuda za ostale dioničare ne smije biti manja od pon.prosjeka tad i tad...po našim proračunima to je 5,36.Znači minimum 5,36.
Može teoretski i po 9.
Display MoreDisplay MoreZa potrebe INSTITUCIJA i "INSTITUCIJA" - HANFA, DORH, USKOK, POLICIJA, KOMISIJA EU, Ministarstva, zainteresiranu javnost, sudionike ZSE,
ovdje ću pratiti gubitak 'treće osobe' koja je kupila ili posudila dionice od Ane Hanžeković.
Cilj je vratiti povjerenje u burzu, a ako ne to, onda je cilj dati ideju novim ministrima, lupežima, tajkunima,
stranim poduzetnicima koji se tek uče kako raditi u RH i 'ekipi'
kako sprovoditi prodaju kompanija i kako uspješno manipulirati cijenom na burzi, bez kazne i posljedica.
Sve je legalno i po zakonu. Zakonom naravno nije zabranjeno realizirati gubitak.
Znači: kupiš veliku količinu dionica po nekoj (ovdje skupljoj) cijeni. Poslije ih prodaješ po manjoj cijeni
(i rušiš cijenu prosjeka cijene na tržištu, kako bi poslije cijela transakcija prošla jeftinije pri javnoj objavi).
Razliku će pokriti neki sponzor, a još kakti ne znamo tko je sponzor. Ili ne želimo još znati. HANFA?
Kupnja dionica vidi se ovdje:
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4eef510cf93.pdf
Prodaja dionica prati se ovdje (pozicija 4):
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…sifSim=OPTE-R-A
Evidencija gubitka 'treće osobe':
29.11.2021. - prodano 50.000 kom po prosjeku 5,08 - gubitak (6,70 kn - 5,08 kn) x 50.000 kom = 81.000,00 kn
06.12.2021. - prodano 50.000 kom po prosjeku 5,12 - gubitak (6,70 kn - 5,12 kn) x 50.000 kom = 79.000,00 kn
07.12.2021. - prodano 22.000 kom po prosjeku 5,09 - gubitak (6,70 kn - 5,09 kn) x 22.749 kom = 36.625,89 kn
To be continued.
Da je prodaja bila odmah iza kupnje, a prije određivanja tromjesečnog prosjeka Hanfa bi reagirala.
Da. Sad je presloženo za reagirati, ni FBI nebi primjetio što se događa.
Moller
5.10.2021 je bio promet 3896 mil kn ......1824.960 komada je proslo dionica Koke ....prosjecna cijena je bila 468kn dosta visoko
Malo ste pobrkali promet i količinu .3896 komada i promet 1,82 mil. kuna.
Mozda si covjek stvara gubitak da smanji porez na dobit 😁
Moguće ali isto tako moguće da je jednostavno mazohist. Kada ga Krešo kao predstavnik "institucije " pozove na razgovor nema da se ne prihvati obrazloženje. Volim patnju ,bol, gubitak...Tik pred prodaju ja prodajem više,veća je bol, veći užitak. Nismo svi isti. U čemu je problem ? Još će se Krešo njemu ispričavati što ga je pozvao.
Jel se ovo mirovinac makao sa BID-a, jer je VIX index prešao određeni broj??? slično se bio makao i lani kad je korona udarila...
Je.Već par dana ga nema. Tko želi sad prodat mora dobro srušit cijenu.
Ceka se potvrda transakcije od Hanfe ili Aztn'?U svakom slučaju ubrzo...nadam se još ovaj tjedan ili idući.
Dugo ova papirologija traje a Sabor je sve izglasao
Čini mi se i jedno i drugo. Zadnji put kada sam kontaktirao AZTN dobio sam potvrdu da je predmet i službeno zaprimljen jer nisam bio siguran da li je to uopće kod njih s obzirom da se prvo kao čekala promjena zakona. Za HANFU neznam .Možete im poslati upit da vidimo u kojoj su fazi jer u normalnim uvjetima i normalnim državama bi se trebali rokovi poštovati.
Jel mi sad samo cekamo ponudu, ako se ne varam sve je odobreno i rjeseno ili ima
Varate se . Nije odobreno još jer bi bila negdje obavijest.
Display MoreDisplay MoreNestao ovaj biserčić sa kakti svojom prodajom 200.000 komada...!?
Navodno u jednoj balkanskoj zemlji postoji institucija s nazivom HANFA koja nadzire regularnost trgovanja na burzi.
Joj, pa to imamo mi u RH. Wow, sretan sam da smo to mi!
A gle čuda šta piše u Zakonu o HANFI:
"Članak 14. - NAČELA
(1) Agencija će se u ostvarivanju svojih ciljeva iz članka 13. ovoga Zakona rukovoditi načelima:
– transparentnosti,
– izgradnje povjerenja među sudionicima financijskog tržišta i
– izvješćivanja potrošača.(2) Agencija će upoznavati javnost s ulogom i načinom funkcioniranja financijskog
sustava, uključujući razvijanje svijesti o koristima i rizicima koji su povezani s različitim
vrstama ulaganja i financijskih poslova.
(3) Agencija će osigurati brz i ekonomičan pristup svim vrstama informacija koje mogubiti od interesa korisnicima financijskih usluga, investitorima i ostaloj javnosti."
Dragi članovi UPRAVNOG VIJEĆA HANFE i svi djelatnici HANFE, ja kao mali dioničar vam javljam da sam izgubio povjerenje u neke sudionike tržišta kapitala. Također sam izgubio povjerenje u Vas jer mislim da ne radite svoj posao zbog kojeg ste osnovani te ne opravdavate primanje svojih plaća.
Moja molba:
MOŽETE LI MOLIM VAS PROVJERITI TKO JE DANA 24.11.2021., 25.11.2021. I 26.11.2021. DAVAO PA POVLAČIO NALOGE S PRODAJE U OVIM KOLIČINAMA (OTPRILIKE): 50.000 KOMADA, 100.000 KOMADA I 200.000 KOMADA DIONICE OPTE-R-A? S KOJOM SVRHOM SE TO RADILO?
HOĆETE LI DOZVOLITI DA I SLJEDEĆEG RADNOG DANA, 29.11.2021. TAJ ISTI NEODLUČNI "PRODAVATELJ" NA PRODAJU STAVI 100.000-300.000 KOMADA OPTE-R-A DIONICA UJUTRO, TE POSLIJEPODNE POVUČE SVOJ NALOG S PRODAJE? S KOJOM SVRHOM ĆE TO NAPRAVITI? ZAŠTO NE ČEKA REALIZACIJU PRODAJE?
Ovo je vrlo jednostavno za istražiti.
Kako se djelomično financirate iz moje bruto2 plaće, molim da odradite ovu laganu istragu te kaznite počinitelje ove zabranjene prakse. Ako niste u stanju odraditi ovaj zadatak, odstupite sa svojih poslova i oslobodite mjesto nekome tko će to odraditi.
Hvala i s poštovanjem,
mali dioničar bez povjerenja
Zašto ne bi smio izlagati na bidu ili asku tko šta hoće i kako hoće. Uz svoj rizik da mu netko popapa nalog bilo na asku ili bidu.
Zato što je to zabranjeno. Tako se može stvarati umjetna ponuda tj. potražnja što opet direktno utječe na ostale sudionike na tržištu kapitala te na njihovo prosuđivanje .Jednom riječju manipulacija tržišta. Koliko god je burza đžungla opet neka pravila postoje. Bitnija stvar je kako i dal se to i u kojoj mjeri kontrolira i sankcionira.
Display MoreTC za sada sporo ali smjer je UP.
Za sada i dionice tankerasa ne prate novo normalno-pojacani interes.
Pomalo, tik-tak⏳
Jednog dana ce jako skociti i svi ce pitati"ZASTO"?
In the crude market a rebound is slowly emerging and we are seeing more and more interest in long term deals of around three years. The average rate for three years is up $1000 to an average of $36,000/pdpr.
On the clean side, there has been interest in all sectors although the short-term rates have strengthened, for most periods rate-levels have remained flat.
Although oil prices have fallen from the highs of last week, prices remain above $80/barrel as demand for oil strengthens as international travel increases with more countries now re-opening their borders.
Gospođo,gospođice,gospodine brajakica.
Od posljednjih 15 postova 14 je Vaših ili od posljednjih 40 ,36 je Vaših. Zar Vi nemate život ili ste kojom nesrećom prikovani uz krevet pa Vam je ovo jedina satisfakcija?
Mali savjet : otići do stručne osobe i samo podjeliti s njom ove podatke o postovima tj. priopćiti da komunicirate sami sa sobom.Čisto da vidite kakva je dijagnoza. Možda pomogne.
Nema nitko ništa za napisati na jednoj od najpopularnijih tema ? Ne mora bit pametno . Bar neku pjesmicu za Optimu. Neka haiku ,to ne traje dugo. Neće se admin sigurno ljutiti.
Na brodarima ima bajki i pjesama koliko ti srce želi a tu zrak.
Nije nova vijest ali čini mi se da je ovo prošlo ispod radara ,bar na forumu.
Oooo 25000 komada . Liči na dogovorenu transakciju. Jesu li to "budale" ( nesretni investitori s lošim odlukama koji su po višim cijenama kupavali pa ih sad manja cijena više zadovoljava ) odlučili malo veće količine odjednom prodavat ?
Izgleda da smo ohrabrili prodavače . Morat će rajfica i adiko skrbnički malo povećati tu ponudu .Tih 5,10 postaju smiješni.
Top 10 uredno kupuje i raste po broju dionica na razini 5,10
Djeluje mi kako su se iscrpile razine na tim iznosima, pa da vidimo ide li letvica još gore.
Kupuju kada imaju od koga.Samo da se ne čudi ekipa kako to da su skupili 75 ili 95% ili zašto neće nudit više od najavljenog kao što su i s ponderiranim od "samo" 5,36 bili nezadovoljni. Jasno da su veći špekulanti imali ulogu u tome ali posljedično tome i mali. Prodajem jer pada zbog nečega i svi prodaju taktika 😂.
Slučajnost ?
Protrgovano u komadu 24 917
Na prvoj kupnji 25 917
Nekad smo se zabavljali s onim nalozima koji su se često pojavljivali, a završavali sa 444. 😂
Da nije nas bivši forumski kolega opet u akciji ?🤔
Nema ništa slučajno. Akcija-reakcija .
Vezano za odobrenja ,članak 24.stavak 3 . Zakona o preuzimanju dioničkih društava, pod naslovom " Odlučivanje o zahtjevu za odobrenje objavljivanja javne ponude za preuzimanje " ,kada govori o Agenciji ,propisuje postupanje HANFE.
Na AZTN se odnosi članak 24a. , koji govori o o prethodnoj obvezi dobivanja odobrenja javnopravnog tijela sukladno odredbama posebnog zakona i tijeka rokova kada je takvo odobrenje potrebno.
Sijedom navedenog , u tom kontekstu ,kada AZTN odluči vezano uz prijavu namjere provedbe koncentracije Optime ,primjenjujući odredbe Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja ( "Narodne novine " , br.79/09., 80/13. i 41/21. ), od tada , sukladno članku 24.a Zakona o preuzimanju dioničkih društava , počinju teći rokovi u smislu tog zakona.
AZTN je zaprimio predmetnu prijavu namjere provedbe koncentracije i u tijeku je postupanje u nadležnosti AZTN-a te će po završetku postupka javnost biti obaviještena putem službenih stranica AZTN-a.
Nemojte previše zazivat gospona 444 da se nebi ukazao poput onog na Atpl čije ime se ne smije spomenuti .
Rekoh neki dan da je ovo izvjesni Blue chip a današnji dan pokazuje da je tako.
Nadam se da ćemo uskoro dobiti neku obavijest. Na upit Aztn-u nema odgovara,studentica na chatu Optime isto nezna niš.
Display Morenema ovdje poslovnih ljudi, samo investitori i mešetari kako to mislite da se konvertira dug, spaja ili pripaja sa 54% vlasništva, treba im ipak malo više
Meni nije jasno tko su poslovni ljudi .
Jesu li ribari i pekari poslovni ljudi ?
Ako nisu tko su ?
Na koga konkretno mislite gospon Mladen?
Pozdrav. Nisam stigao slozit postove s brojkama pa samo kratki odgovor na vase pitanje. U mom postu pojam Poslovni ljudi obuhvaca korisnike portala poslovni.hr i dionice.net. Vecina profesija koje su i ukljucene u trziste na direktan nacin ne daju garanciju kreiranja tocne slike dogadjanja u pojedinom slucaju. Cesto se u drustvu ribara i pekara, u ribarskoj kolibi i uz dobar kruh ispod peke spozna istina i pozadina dogovaranja pojedinih ucesnika transakcija koje bi trebale biti uz ista pravila za sve dionicare. Jel ovo bilo konkretno ?
Je.Zahvaljujem.😀
Meni nije jasno tko su poslovni ljudi .
Jesu li ribari i pekari poslovni ljudi ?
Ako nisu tko su ?
Na koga konkretno mislite gospon Mladen?