1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Kadisibil91

Posts by Kadisibil91

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Kadisibil91
    • May 6, 2022 at 1:27 PM
    Quote from Chuck

Međutim, iako je sve jasnije kako dilema za ESB više nije birati između inflacije i recesije, nego između visoke inflacije s recesijom praćene stagflacijom i zaustavljanja inflacije uz privremenu recesiju.

Niti sad nije sigurno da je inflacija od čak 7,5 posto dovoljno uvjerljiva da natjera predstavnike neuspješnijih članica EU u ESB-u da glasaju za dizanje kamata, jer bi u tom slučaju dramatično narasla cijena zaduživanja njihovih država, a još više kompanija.

U tom slučaju pitanje je, primjerice, mogu li zemlje kao što su Italija i Grčka izbjeći nacionalne bankrote.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ne-ere-15193838

Što god da odluče opet će tržište reagirati kao u Americi jer kao što je vidljivo iz teksta za jedne je dobro ovo a za druge nije. Znači ide rast pa pad pa rast ili obrnuto . Za koji dan opet na isto dođeš. Drastičnih odluka neće biti osim ako se 0,5 smatra drastično . Tipujem na 0,25.

Hebiga ja to pojednostavim pa čak i ako bude to nešto " drastično " to se radi zbog nečega, radi ublažavanja problema ili riješavanja istih . Znači za buduća razdoblja. To je kao da te boli zub pa znaš da moraš ić to riješit iako bi moglo boljeti. Boli ali si sretan. Kada bi svi gledali ko ja indeksi bi išli konstantno gore i nitko nebi rasprodavao radi ovakvih stvari :) i svi bi bili u plusu prije ili poslije :) a ne skakat ko koze na svaku vijest :huh:

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Kadisibil91
    • May 6, 2022 at 12:54 PM
    Quote from Roki

Jel itko skužio kad je split?

Trebali bi 15.06. na skupštini odlučit o tome .

• Kadisibil91
    • May 6, 2022 at 11:47 AM
    Quote from Moller
    Quote from Kadisibil91

Hvala današnjim prodavačima za shoping po bidu . Ja zadovoljan, nadam se da su i oni. Šteta samo što je kratko trajalo. Možete opet ponovit ponedjeljak kada Putin po 500-i put reče da ima veliku bombu i da će platiti svi koji se miješaju.^^

vi ste svoje platili, znači li to da ste umiješani ^^

Nisam ništa platio čim sam online 8) a umiješani su svi koji ne podržavaju agresiju na suverenu zemlju.

• Kadisibil91
    • May 6, 2022 at 11:29 AM

Hvala današnjim prodavačima za shoping po bidu . Ja zadovoljan, nadam se da su i oni. Šteta samo što je kratko trajalo. Možete opet ponovit ponedjeljak kada Putin po 500-i put reče da ima veliku bombu i da će platit svi koji se miješaju. ^^

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Kadisibil91
    • May 5, 2022 at 2:59 PM

Atlantic Grupa najavila dividendu, ali i podjelu dionica | SEEbiz.eu

Iako tu veliki kolo vode mislim da će ovakva odluka utjecati pozitivno i na male tj. na obujam trgovanja. Iako dođemo na isto te u konačnici sve ovisi o rezultatima , vizualno je prihvatljivije. Klasični primjer je Medika. Nije da se nema para ali ljepše izgleda posjedovati nečega par stotina ili tisuća nego svega par komada. :)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Kadisibil91
    • May 4, 2022 at 12:06 PM
    Quote from whiteking
    Quote from diokidina

Lenac je u velikom fokusu svih. Cijena se dize iz dana u dan, i to na velikom prometu sto je zdravo. Mislim da ce otici jos skalu gore prije izvjesca za II kvartal koji ce bit dobar. Ne zaboravimo da ce uci u slijedeci kvartal 15mil od Delphina. Dividenda ce uskoro na glasanje, 8% prinosa sto je izvanredno.

I da ne zaboravim dolazi za koji dan jos jedan US brod.

kada je glavna skupština i glasanje? koji datum?

Nezna se točno kada je Glavna skupština . Pretpostavljam da bi mogla biti 10.07. Tu obavijest ćemo dobiti u skorašnje vrijeme. Službeno dividenda nije nigdje prihvaćena . Isplate dividendi (zse.hr)

To je prijedlog Uprave koji Nadzorni odbor može odobriti. Ne kažem da neće biti , samo treba još pričekati službenu obavijest .

• MONP (MON PERIN d.d.)

• Kadisibil91
    • May 2, 2022 at 1:03 PM

FI-MONP-e6f3bc5f1102b2bbb9277dd05826ac64.pdf (zse.hr)

"

Bez obzira na postojeće neizvjesnosti i nemire na tržištu, booking za nadolazeću sezonu bilježi dobre rezultate te je booking na dan 31.03. bilježio rast zauzetosti od 47% u odnosu na 2021. godinu, odnosno 22% u odnosu na 2019. godinu.

Grupa je u prvom kvartalu 2022. godine imala zatvorene smještajne objekte (otvaranje kampa Mon Perin 15.04.2022.) te ostvareni su poslovni prihodi u visini od 3.750 tisuća kuna, od kojih se 3.503 tisuće kuna odnosi na prihode od smještaja, uglavnom od uplata paušalnih gostiju, što je rast od 178% u odnosu na prethodnu godinu, uslijed ranijih valuta plaćanja.
    Ukupni prihod ostvaren u tromjesečju 2022. godine u iznosu od 3.750 tisuća kn čine u cijelosti poslovni prihodi. Ukupni prihodi u izvještajnom razdoblju 2022. godini su za 1.878 tisuća kn ili za 100,3 % veći od ostvarenih u istom razdoblju 2021. godine.

Ukupne rashode u izvještajnom razdoblju 2022. godine u iznosu 8.998 tisuća kn čine poslovni rashodi u iznosu od 8.560 tisuće kn i financijski rashodi u iznosu od 438 tisuća kn. Ukupni rashodi ostvareni u 2022. godini za 2.725 tisuća kn ili za 43,4 % veći su od ostvarenih ukupnih rashoda u istom razdoblju 2021. godine. "

• Kadisibil91
    • April 29, 2022 at 5:30 PM
    Quote from Philidor

Prijedlog odluke o isplati dividende na koju je kolega Kadisibil91 ispravno ukazao bi bila dobar korak u tom smjeru. Ipak, osobno mislim da se radi o dokumentu koji je greškom završio u godišnjem izvješću (neovisno o razlogu bilo bi dobro kad bi se ostvarilo)...

Neovisno od toga rezulat 1 Q je fenomenalan. Ja sam tipovao na 19 mil. a s obzirom već sad na popunjene kapacitete minimum do kraja svibnja , jedna lijepa godina se smiješi.

• Kadisibil91
    • April 29, 2022 at 3:49 PM

vauu. divka 1,17 kn

• Kadisibil91
    • April 29, 2022 at 1:49 PM
    Quote from Marin83

Hoće li ovo danas ,napokon???? Da vidimo na čemu smo...

Izgleda da ide po abecedi. Čekaju da se svi izredaju :) . Zaba je izuzetak

• Kadisibil91
    • April 29, 2022 at 12:23 PM

Možda će zvučat smiješno ali izvješće je skoro pa nebitno. Svi ćemo se složit da će bit vrlo dobro ako ne i odlično s obzirom na količinu posla u 1 Q. Glavno da je veća dobit nego godinu dana prije .A sad da li je to 16 ili 22 mil kn ,ne računajući ovih 15 mil.kn od Delphina, ćemo valjda saznati.

Isto tako kako će to Delphina vodit u knjigama i dal sada ili u 2 Q isto manje bitno. Pozitivna je stvar u svakom slučaju. U vezi budućeg poslovanja pozitivna stvar je što se konačno oslobađa Vez 4 što će utjecati na obujam posla a na koji će isto tako utjecati rat ili stanje u Crnom moru gdje se situacija neće tako brzo normalizirati. Naravno zbog napetosti i prisutnosti Nato brodova logično je da Viktor Lenac ima blistavu sadašnjost i budućnost. Poskupljenje materijala je posljedična stvar rata-krize-inflacije pa bi sukladno tome i usluge u brodogradilištu trebale poskupjeti. Neznam koliko ima veze Debeljakovo brodogradilište s ovim ali ako da, njegovi trenutni problemi bi isto tako trebali pozitivno utjecati na Viktor Lenac. BVPS je godinama iznad cijene po kojoj se ovo trži godinama te vidim uskoro približavanje tom iznosu. Možda sam ja to malo laički pojednostavio pa me slobodno ispravite ako da.

• Kadisibil91
    • April 27, 2022 at 11:56 AM
    Quote from Marin83

Kakvo je ovo kvazi iskrcavanje pred FI na VLEN-u...

A svuda je isto. Svi su s jednim okom sjeveroistočno .

• Kadisibil91
    • April 27, 2022 at 11:11 AM
    Quote from LuisAlberto10

sutra bi trebalo biti FI??

Da.Nakon 16:00 vjerovatno.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Kadisibil91
    • April 26, 2022 at 9:22 AM
    Quote from Laudator

Neka te voda nosi. :cursing:

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/42824

🪦

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Kadisibil91
    • April 25, 2022 at 1:25 PM
    Quote from gta1

Koji je zadnji dan kupnje za dobiti dividendu?

03.05.- utorak

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Kadisibil91
    • April 22, 2022 at 4:21 PM

GI-HRV.indb (zse.hr)

Evo roman, ups izvještaj ali zato odmah na prvim stranicama u glavu koliki je minus o odnosu na 2020 g.

Neto dobit 32,7 mil kn . - 30,3 %

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Kadisibil91
    • April 21, 2022 at 3:42 PM

Priča se da je inflacija, sve poskupljuje a ovo sve jeftinije. Ko je tu lud? Jel ta Anna to ruši još uvijek ili je prodala , dolazi loše izvješće ili je nešto treće ?

• Kadisibil91
    • April 21, 2022 at 12:05 PM
    Quote from Kadisibil91

Koja su Vam prognoze za 1Q ?

Ajde da ja prognoziram kada se drugima neda. Neto dobit 19 M . Onako odokativno :)

• Kadisibil91
    • April 21, 2022 at 10:06 AM

Koja su Vam prognoze za 1Q ?

• Kadisibil91
    • April 20, 2022 at 3:36 PM

Istra pa i Liburnija i Kvarner već sad imaju skoro cijelogodišnji turizam te ih ne treba svrstavat u isti koš sa ostatkom Jadrana a pogotovo cijele Hrvatske. Naravno ima izuzetaka poput Dubrovnika i Plitvica i sl. To je tako najviše zbog zemljopisnog položaja i mislim da tu turizam uopće nije upitan bez obzira na različite krize. Nažalost ovi ostali žive od 2-3 mjeseca po ljeti. Usudio bi se reći da je to preživljavanje i stagnacija uz ograničen rast za razliku od ovih prvo spomenutih gdje nema nekog posebnog straha za budućnost.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt