+ dlkv po 7... ovi su još malo out. Slon u staklarni.
Posts by PoAskuBidu
-
-
I brokeru si ostavio barem 150 tisuća kuna na provizije..... na koje se to vremensko razdoblje odnosi?
Od 2013., s tim da je portfelj na kraju 2013. bio manji od 50k kn, za vrijeme Agrokora 250k kn, a sad je 670k kn...rast je posljedica uplata i zarade od trgovanja...naravno da s rastom "vrtim" i zaradjujem znatno vise u apsolutnom iznos dok ni relativni nije za bacit (2019.-42; ,2020.-15,7%)...
Uopce me nije briga koliko sam zaradio brokeru dok sebi zaradjujem...dapace, nek nam je svima bolje...rastimo zajedno, kao pojedinci i drustvo u cijelini...
Intersantan put, veoma sličan mojem. Ja sam 2013. god. ostao suh na ako se dobro sjećam 30 000 kn nakon kupnje stana kojeg nikad ne bih mogao kupiti u kešu da se nisam bavio ovim poslom. Te 2013 godine Bakić je rasturao na Valamaru i općenito turističke dionice su ludovale, došao sam na 100 000 iste te godine. Zatim sam imao pauzu, viša sila, vraćam se 2016. godine, plus 150 000 kn, zatim 2017. cca 150 000, 2018. katastrofa od godine, ono je bilo loše ali sam uspio ubilježiti samo 5000 kn minusa. 2019. godina +220 000 kn zahvaljujuć OPTIMA, 2020. za sad +95 000 kn. Problem je što to trošim za život i skidam cca 5000 kn mjesečno sa računa.
a koliko sam ostavio brokeru me ne zanima. jel vi znate koliko ostavite državi kad god odete po benzin, u dućan... koliko love ostavite tom dućanu... kad bi tako gledao na svijet postao bih Grga Čokolin.
-
Hvala na razmišljanjima, vidim podosta optimistično, dugoročno uopće nisam optimist po pitanju ZSE ali bih volio da vi budete u pravu.
-
Ako malo pročešljamo zse, naći ćemo 10 - 15 zdravih firmi i jeftinih dionica u koje bih uvijek radije uložio nego u napuhani nasdaq, za koji smatram da nije najbolji, uložit u barem 10 dionica. A to je i više nego dovoljno za jedan portfelj malog ulagača.
- gospon Komot ako vam nije teško pa da nabrojite tih 10 dionica.
- toliko da ponovimo gradivo.
- možda koju od tih 10 nisam primijetila.
Realno ljudi što nas dobro čeka u budućnosti na ZSE? Da li se vidite na ZSE 10 godina od danas. Ja priznajem da se ne vidim tu i hvata me lagana panika jer sam od ove burze godinama živio dosta dobro, puno bolje nego da sam godinama radio za prosječnu Hr plaću. Međutim nisam siguran da sam dobro napravio. Bliži se četrdeseta a nama pomalo ZSE kopni, sve je manje izdanja, nova ne dolaze... još par godina će biti nekih valova na par dionica ali realno sve je manje prilika. Tko ima pravi posao ne mora paničariti i ZSE mu uvijek može doći kao neki posao sa strane gdje može malo pojačati kućni budžet ali nama koji od ovog živimo, a znam da nas nešto ima, ne znam kako ćemo dalje za par godina. Da smo neka normalna zemlja sa normalnom burzom gdje bi nam bio kraj a ovako smo teška banana i ne vidim što nas može pokrenuti. Realno imamo desetak dobrih firmi i još desetak špekulativnih koje su na izdisaju. Čemer i jad na žalost. Molim komentare kako vidite ZSE za 5-10 godina od danas. Hvala.
-
Ima tu više faktora... to je i politički problem nemojmo zaboraviti a s druge strane bez gore spomenutih ne može se donijeti niti jedna odluka. Uskoro stižu i pisma namjere. Meni interesantno a kako bude, odlučio sam malo zariskirati, bila dobra godina pa da se nešto i izgubi nije problem. Promatrajmo.
-
zato i je intersantna sva ova priča jer ako dođe privatni vlasnik samo na tih 127 milijunčeka nek bude plusa pa đuro postane petrica. Sve je moguće. Pratimo.
da, jako je interesantna usporedba sa ptkm, pogotovo onda kada se spajalo 15 starih u jednu novu...to ti je na ovih 75, 5kn po staroj dionici
Jedina razlika je da se u utorak 15.9. trebaju predati neobvezujuce ponude za dokap...
1. Pocetkom godine je Vlada RH dala drzavna jamstva za kredit u vrijednosti 300 milijuna kuna
2. Odmah nakon toga je ugovoren kredit od 150 milijuna kuna sa HPB
3. I sa HBOR je ugovoren kredit od 150 milijuna kuna
4. U 6. mjesecu je ugovoren posao od cca. 5 milijuna kuna sa Rumunjima
5. U 9. mjesecu je ugovoren posao sa Svicarcima u vrijednosti 127 milijuna kuna
Dakle, samo ova dva ugovorena posla su u vrijednosti polovice kredita koje su uzeli... Ne kazem da se treba veseliti, ali uz sposobnu upravu, mogao bi se DDJH jako dignuti... Treba samo uzeti u obzir sto se desilo sa PTKM otkad je PPD usao u vlasnistvo - odjednom firma ima dobit kakvu samo mozes sanjat...
Ako PPD udje i u DDJH, pitam se pitam otkud ce sirovine dobavljat i po kojim cijenama... Ne bi me cudilo da odjednom i Zeljezara Sisak poveca kapacitete...
tako je i jedan klinac od 6 god rekao starcima da će on biti konobar, kada su ga pitali zašto, mali im odgovori zato jer "koobar ima najviše novaca u novčaniku"
...a u ovome nabrajanju si najvažnije izostavio, rok dospijeća predmetnih kredita je u 01.mj2021. dakle za 4mj. i EK je isti odobrila da se restrukturiranje provede pod uvjetom da gubici pokriju iz dioničkog kapitala dakle, u jednom trenutku će svakako doći do smanjenja kapitala, spajanja dionica i zatim povečanja kapitala dokapitalizacijom, jedino što još ne znamo je u kojemu omjeru ali i to će se razjasniti najkasnije početkom 2021
Da, vidjeli smo kako je prošlo smanjenje kapitala pred par tjedana... nek država sanira preduzeće koje su njezini kadrovi godinama uništavali... iskupljenje po nominali, time će država opet postati većinski valsnik pa nek poslije odlučuju što i kako žele. Nije ni luda ta teorija nekog komentara na Eclectici.
-
zato i je intersantna sva ova priča jer ako dođe privatni vlasnik samo na tih 127 milijunčeka nek bude plusa pa đuro postane petrica. Sve je moguće. Pratimo.
-
bome nije loše. https://zse.hr/userdocsimages…2O3bqp0jw==.pdf
127 000 000 kn
-
Evo je, skida se već po 6,90.. 40 lp skuplje od punude. Baš me zanima hoće li im pomrsiti račune netko ovdje, slično kao na Krašu.
edit: već je na 7,10 to je 60 lp više. 10% skoro
edit edita 6,60
-
MickeyM o kojih kunu više pričaš? Ponuda je 6,51 kn? I netko se naljutio pa daje više. Kako sam i napisao...i bivao delistiran.
-
ovaj jutrošnji na otvaranju je valjda prespavao jučerašnje trgovanje? evo ima 20 000 kom do 7,12 ako ga još uvijek zadovoljava ta cijena. Čekam te.
-
imam 2000 kom po 8 kn. Znači zaheb. Čekam još LURA da vidim šta će tamo izvest Samo da ovdje Bozanić iz inata ne počisti sve do 10 kn... Možda Kappa poučak. Crkva ima para.
-
Sad bi negdje trebala, u zadnjih sat vremena, roknut Fondovska Kazna. Naziv je pomalo grub jer njen munjevit udar uopće nije loš, dobar je polazatelj trgovanja za sutra i daje izdašan volumen. Jedino se bojim kad se ova dva prodavača ispucaju, eto trećeg
nije fondovska ali je regulatorska... ne znaju šta će od sebe pa... https://zse.hr/default.aspx?id=121 p.s. tek sad vidim da je tema DLKV... molim admina da obroše post jer nije na pravoj temi.
-
https://zse.hr/default.aspx?id=99397
Burza je razvrstala izdavatelja VIRO d.d. u segment promatranja zbog određenog perioda pojačanog promatranja izdavatelja od strane Burze.
ovi s burze i iz hanfe u zadnje vrijeme sve više upliću svugdje svoje prste. dokoni su imaju previše vremena bit će.
-
ne bi bilo loše da nas sve malo razbudi.
-
prva kupnja 3,90 Druga jača tek dole na 3,40... 50 lipa niže. Skida se s aska. Luda burza. Mislim još ajde skupljati dole niže ali ulaziti iznad 4? Jedino ako netko ima kakav info..
-
koje igre ovdje... srećom s par tisuća komada kupljenih dovoljno nisko fino se da istrejdat.
-
evo ga profit tejking prije 13 časova (jer kao tada kreće s radom Hita)
-
Zar nije onda logično imati više brokera i računa pa kad se ovo dogodi da nema ovakvih problema? Isto kao i bilo što drugo - sigurnost (naizgled) raste s disperzijom rizika pa bile to vrijednosnice, brokeri, stanovi (kad zdrma onda to skužiš), posao, žene, prijatelji. ljubavnice itd.
Problem je onda oko poreza jer je to onda džumbus pri izračunu jer ako trguješ preko dvije brok kuće a na obje si trgovao istom dionicom u nekom trenutku onda ti je to noćna mora.
-
ako pukne ovaj (ako) na 67 put je slobodan do 80. Tu bi prema godišnjem grafu bio prvi jači otpor. Iako neki na onom drugom forumu barataju i sa višim razinama.. ali ne znam baš.