1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• CORONA virus

• Paulie
    • December 29, 2020 at 12:53 PM
    Quote from zlocesti

U pravu ste i u krivu.

Ovi navedeni ne ugrozavaju život onoga tko ih liječi.

Korona je zarazna bolest.

U svijetu u kojem nema ostataka svima po potrebama oni gore navedeni plaćaju skuplje premije osiguranja.

Cijepite se onda, ako cjepivo štiti kako vi vjerujete nemate se čega bojati niti vas ja ne-cjepiša bilo kako ugrožavam.

Pušači ugrožavaju drugog zbog pasivnog pušenja, alkoholičari ugrožavaju pješake i druge vozače, itd. Vašom logikom puno ljudi bi se moglo izolirati u male kutije i odbaciti od društva.

Samo da vas jedno pitam, ukoliko vama cjepivo izazove neke ozbiljne zdravstvene posljedice, odričete li se vi prava na solidarno liječenje ?

Vidim da ste brzi na okidaču da se necjepiše odreknu prava na solidarno liječenje, pa pitam vas za obrnutu situaciju, ukoliko bude nuspojava da li se odričete prava na liječenje ?

• CORONA virus

• Paulie
    • December 29, 2020 at 12:48 PM
    Quote from zlocesti

Hm.

Ja bih se pak , zamislite, cijepila jučer, al' nemam sa čime

Doze zvane simbolične podijeljene su isto simbolično.

Dobra politička odluka riječi su koje se pripisuju premijeru na jednom od portala, nadam se da su izvučene iz konteksta

Nije se rodio tko bi ljudima udovoljio, stara je narodna

O cijepljenju............ super, svatko se ima pravo ne cijepiti, lijepi tatoo na čelo- Ne treba me liječiti

Jer će se obolijevanjem nanijeti šteta u vidu isplaćenih naknada za bolovanje, za liječenje... sve skupa- štetočine :S:S

Sva je sreća da nije bilo demokracije u doba variole vere jer bi ovakvi kakvi smo stvarno onomad nafuckali

BTW, cjepivo ne štiti u cijelosti, samo predmnijeva blažu sliku oboljievanja ako se razbolimo, i veću vjerojatnost da nećemo završiti na respiratoru

Display More

Ovo što predlažete je čisti selektivni fašizam, jer onda možemo:

1. svim alkoholičarima odbiti pravo na liječenje
    2. svim pušačima odbiti pravo na liječenje
    3. svima koji konzumiraju mnogo šećera možemo odbiti pravo na liječenje
    4. svima koji ne donesu papir da su fizički vježbali N sati u godini možemo odbiti pravo na liječenje
    5. svim pretilima možemo odbiti pravo na liječenje
    6. svima koji konzumiraju hranu s puno aditivima (E brojeva) možemo odbiti pravo na liječenje
    7. svima koji bespotrebno obilaze kafiće, shopping centre i crkve odbiti pravo na liječenje
    8. nastavite niz... i povrh svega kako ste rekli svim ovima tatto na čelo, a uvjeren sam da bi se i vama dalo štogod tetovirati

Ukoliko ste već za ovako nešto, onda je najpoštenije da svatko sebi plaća sam liječenje bez obzira što ga zadesi.

• CORONA virus

• Paulie
    • December 29, 2020 at 12:24 PM

Ukoliko tebe cjepivo štiti, što tebe briga što ja ili moje dijete nismo cijepljeni ?
    Ako tebe brine što ja nisam cijepljen to znači da cjepivo koje si ti primio ne djeluje.

Ljudi poput tebe su najobičniji konformisti, spremni pristati na najjeftinije marketinške kampanje jer nemate zrno soli u glavi.

Ukoliko ljude koji se ne žele cjepiti protiv Covida-19 stavljaš na posebne liste, zapravo jesi najgori fašist, koliko god mislio da nisi.

Zašto se farmaceutske kompanije uz podršku vlada odriču bilo kakve odgovornosti za posljedice ovih novih cjepiva ? Dakle ako ti se bilo što dogodi ne možeš ih tužiti.

• CORONA virus

• Paulie
    • December 29, 2020 at 11:55 AM

Postoje brojne sumnje i teze znanstvenika da je ovaj virus namjerno pušten iz laboratorija, i da se radi o čistom bioterorizmu. Također postoji teza da je cjepivo napravljeno prije nego je taj virus pušten iz laboratorija.

Da li je to istina ili nije ne znam, ali ništa me ne bi čudilo. Vrli Bill Gates već govori o sljedećoj pandemiji. Zanimljivo kako smo zadnjih 100 godina modernog globalno povezanog svijeta živjeli bez ikakvih pandemija, a sada Bill Gates to najavljuje kao normalne godišnje pojave.

• CORONA virus

• Paulie
    • December 29, 2020 at 11:38 AM

Meni se čini da neki našmrkani šećerom s krafni ne razmišljaju bistre glave, a onda se čude onima koji za razliku od njih zapravo razmišljaju.

Rezime cjepiva:

1. mRNA cjepivo koje nije niti testirano na životinjama kako spada
    2. cjepivo napravljeno u rekordnom roku, bez 5-10 godina dosadašnjih istraživanja
    3. nikad veća cenzura znanstvenih radova o čemu vam je govorio dr. Krešimir Pavelić koji ima preko 300 znanstvenih radova
    4. Pfizerovo cjepivo kod trudnica otežava formiranje placente
    5. Pfizer kompanija koja je imala neetičnu prošlost, njihovi lijekovi su već izazvali deformacije kod afričke djece i trudnica u jednoj drugoj aferi
    6. Pfizer nam prvo javlja da je efikasnost cjepiva 90%, nekoliko dana potom izlazi Moderna s efikasnošću 94,5%, sutradan se javlja Pfizer da je njegovo cjepivo ipak efikasno 95%
    7. nikad jači pritisci svjetskih vođa da se cjepimo, a te svjetske vođe su toliko dobre da nama daju prednost u cijepljenju (čudi me kako nam onda ne daju prednost u namještenim poslovima i pozicijama)
    8. već sada znamo da cjepivo nije cjeloživotno, već sezonsko, dakle vječan profit farmaceutskih kompanija

Emile samo se vi cjepite bez zadrške, ovakva cjepiva i jesu napravljena za takve poput vas. Dobri farmaceuti su ovo smućkali da pomognu vama. Meni je zapravo drago da ima dovoljno dobrovoljaca koji su spremni da se cjepivo testira na njima, a ne na meni.

• CORONA virus

• Paulie
    • December 29, 2020 at 11:07 AM

Izgleda da se i španjolska inkvizicija vraća na velika vrata:
    https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2242359.aspx

ŠPANJOLSKA će napraviti registar ljudi koji se odbiju cijepiti protiv koronavirusa i podijeliti ga s ostalim zemljama Europske unije, najavio je ministar zdravstva Salvador Illa

U komentarima mnogi spominju žute trake i Davidove zvijezde također.
    Nije dozvoljeno misliti drugačije od svjetskih vođa i farmaceutskih kompanija koje danonoćno rade za naše dobro, a ne za vlastiti profit.

Cjepivo koje je zbrčkano u manje od godinu dana, a uz to je i prvo mRNA cjepivo je sigurno kvalitetno i ne treba imati ni najmanje sumnje u njega. :D^^

• AGROKOR

• Paulie
    • December 29, 2020 at 9:48 AM

Hanfa je naime priznala da su mirovinski fondovi uzeli čak 801 milijun kuna od budućih mirovina građana kako bi spasili posrnuli Agrokor. To se nije dogodilo i novac je izgubljen.

“Prema raspoloživim podacima, zbog investiranje u dionice iz koncerna Agrokor neto vrijednost imovine Obveznih mirovinskih fondova smanjena ja za 801 milijun kuna, odnosno 0,81% do rujna 2018., glasi odgovor Hanfe.

Primjerice dionica Jamnice iz sasatava Agrokora je 2017. godine vrijedila 165.000 kn i po toj su je cijeni kupovali mirovinski fondovi. Danas vrijedi oko 5.000 kn ali u zadnjih se čest mjeseci njome uopće ni ne trguje.

https://www.paraf.hr/hanfa-napokon-…i-sve-izgubili/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • December 28, 2020 at 2:28 PM
    Quote from harpun

vjerojatno su tamo svi suludi i ne znaju što rade

Sarkastičan komentar vam neće pomoći u dobivanju dividende.

U kalendaru događaja za 2020.-tu godinu je također bila stavka isplate dividende u devetom mjesecu ako se izglasa, pa se naravno nije izglasala.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • December 28, 2020 at 1:54 PM
    Quote from harpun

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…ee6aa7753a7.pdf

oni planiraju isplatu dividende

27. 7. 2021. - Isplata dividende (ukoliko se izglasa na Glavnoj skupštini)

U tom slučaju bi trebali vratiti pomoć koju su dobili za Covid-19 od države, stoga neće biti dividende, to bi bila suluda odluka, jer se radi o popriličnim novcima koje bi trebali vratiti u proračun.

• CORONA virus

• Paulie
    • December 13, 2020 at 6:28 PM

Split ruši rekorde umrlih, a riva krcata: Broj sprovoda raste, ali nedjeljna špica se ne propušta...

Čini mi se da ljude boli briga za Capka, Beroša, Markotićku i stožer koji je očito izgubio sav kredibilitet. ^^:D

pxl-131220-31148282-1.jpg

pxl-131220-31148286.jpg

• Inicijativa za osnivanje udruge malih dioničara - Agrokor

• Paulie
    • December 9, 2020 at 1:58 PM

autor, ukoliko želite cijeli odgovor ja vam ga nemam pravo staviti, obratite se gospodinu Mirakul ili ga uvjerite da objavi javno cijeli odgovor.

Quote from Mirakul

Izvrstan govor gospođe Karoline u saboru.

Želim svih vas obavijestiti da sam kontaktirao gospodina Mislava Kolaukušića sa upitom o mogućnostima nas bivših dioničara i dobio sam njegov odgovor koji glasi otprilike ovako :

Gospodin Mislav je već nekoliko puta spominjao temu Agrokora u EU institucijama i njegov je savjet da pravno poduzmemo sve što možemo u RH a nakon toga nastup prema EU.

To je vjerujem i svima nama jasno.

Ovim putem zahvaljujem gospodinu Mislavu na brzom odgovoru.

Mi smo preslabi za borbu kod nas a to neće nitko drugi napraviti umjesto nas.

Iskreno da vam kažem, ja svakim danom sve više gubim nadu u svih i sve.

Možda i ja budem spremio kufere...

Display More

• Paulie
    • December 9, 2020 at 1:51 PM

Dok je Plenković na čelu, a i to je narod nedavno potvrdio teško će nam biti na domaćim sudovima. Treba osluškivati mišljenje europske komisije i što se događa s tužbama koje su neki dioničari predali, o tome se pisalo u više novina.

Sve relevantne informacije stavljajte na forum.

• Paulie
    • December 9, 2020 at 1:31 PM
    Quote from autor
    Quote from Paulie

Zapravo Mislav je dao odgovor koji je meni poznat, a mislim da je i bio objavljen na forumu. Mislav je odgovorio jako brzo i moram reći da se slažem 100% s njegovim komentarom.

Mislav je fenomenalan i skidam mu kapu, ali Hrvati su jako loši i obožavaju birati kriminalce i lopove.

Iskreno zelim da se nesto promijeni i volio bi me Mislav razuvjeri i bude taj koji ce u ovom slucaju donijeti neku startnu poziciju malim dionicarima, ali na zalost iskustvo me tjera da razmisljam drugacije, rijetki su politicari koji nakon nekog vremena nisu pokazali svoju pravu cud i razloge bavljenja politikom

Ne vidim niti jednog jedinog razloga koja bi bila Mislavova motivacija da on vas u bilo što razuvjeri, uz sve dužno poštovanje.

Mislav je jasno rekao koliko glasova treba da bi se nešto u ovoj državi promjenilo, na izborima je dobio 4 puta manje.
    Tu priča i Mislavova odgovornost završava, narod je birao, a narod će i snositi posljedice odluke.

• Paulie
    • December 9, 2020 at 1:21 PM

Zapravo Mislav je dao odgovor koji je meni poznat, a mislim da je i bio objavljen na forumu. Mislav je odgovorio jako brzo i moram reći da se slažem 100% s njegovim komentarom.

Mislav je fenomenalan i skidam mu kapu, ali Hrvati su jako loši i obožavaju birati kriminalce i lopove.

• CORONA virus

• Paulie
    • December 6, 2020 at 1:45 PM
    Quote from mitkko

Nije tema, ali evo, buduci da smo spomenuli, jos kao klinca me zanimalo zasto se u autu moram vezati pojasem, a u javnom prijevozu ne moram - cak stovise, u autobusu i tramvaju ne moram ni sjediti, mogu stajati. Jel netkome to jasno? Je li to samo stvar komocije - uvodjenjem obaveze vezanja pojasom bi smanjili kapacitet javnog prijevoza za valjda 70%? Za mene su to oduvijek bila dvostruka mjerila.

Nemojte misliti glavom i pitati logična pitanja, zamjeriti ćete se državi.

• CORONA virus

• Paulie
    • December 3, 2020 at 1:09 PM
    Quote from crveni

Pa sad ti vjeruj štabu civilne zaštite i ostalim dušebriznicima, na statistici zaraženih, umrlih, potencijalnih, ovakvih-onakvih...

https://www.telegram.hr/politika-krimi…isla-testirati/

Namjerno povećavaju broj zaraženih pod svaku cijenu kako bi mogli uvesti obvezno cijepljenje.
    Kako tek objasniti da uz sve strože mjere ima sve više zaraženih ?

Inače, također sam čitao da se Njemci čude Švicarcima, naime Njemačka sve strože mjere ima, a Švicarska sve fleksibilnije. A broj zaraženih u Njemačkoj raste, a u Švicarskoj opada.

Nešto je trulo u državi Danskoj. A i mnogim drugima čini mi se.

• CORONA virus

• Paulie
    • November 27, 2020 at 7:14 AM
    Quote from hugh

što reći, danas je tužan dan......na jad od burze smo več i navikli a sad nas več drugi put u godinu dana tjeraju da budemo jadni jel birtije ne rade od subote a nema ni sportskih aktivnosti.......tjeraju nas sa burze, tjeraju nas iz birtije, potjerali su ljude iz hrvatske jel posla za sve nema zbog njihove sustavne pljačke od osamostaljenja......imali su šest mjeseci da se pripreme da do ovoga ne dođe i napravili su jako malo ili ništa.......

PS

jel klub još radi i gdje ima još takvih klubova jel od subote trebam nova mjesta za ispijanje espressa?

Pa HDZ je pobjedio Covid-19 prije izbora. Samo izbori su prošli :D, a naivni i nezainteresirani glasači su upropastili priliku 05.07.2020.

• CORONA virus

• Paulie
    • November 26, 2020 at 6:20 PM
    Quote from Ledica

Da se naviknem na COVID ? Pa ja sam ga imala u kući , lijepo smo se družili , malo sam se držala distancirano , ali takva sam , samozatajna i distancirana osoba .😀

Kinezi ga nisu uspjeli zaustaviti ?

Pa oni su ga nogirali , zatvorili mu vrata i eno ga sad hara po cijelom svijetu osim u Kini.

Kolegica Ledice, pa zar vjerujete da Kina vjerodostojno svijetu prenosi istinu o stanju u svojoj zemlji. Kina je inače jako zatvorena i pod čizmom komunističke partije. Ta država je prva uvela socijalni kreditni sustav po kojemu su građani lišeni svih sloboda, ukoliko pišete protiv vlasti ili države ne piše vam se dobro.

Svaka čast Kinezima, ali ne vjerujem da su toliko sposobniji od nas zapadnjaka da su uspjeli iskontrolirati nešto što mi nikako ne možemo, jednostavno svijetu šalju sliku da je kod njih sve super, a koja je prava istina tko to zna.

https://www.infomediabalkan.com/kina-kao-drzav…uducnosti-video

Ono što bi mnogima predstavljalo sliku distopijske budućnosti svijeta u Kini se već događa. Radi se o svojevrsnom ocjenjivanju građana, odnosno ocjenjivanju njihovog društvenog kredibiliteta, što Komunistička partija Kine naziva – ‘društveni kredit’ (‘social kredit’).

“Društveni kredit” Dandan Fan, primjerice, trenutačno je vrlo visok, što marketinškoj stručnjakinji osigurava brojne pogodnosti, poput jefitnih kredita, VIP tretmana u hotelima i zračnim lukama, mjesto na najboljim sveučilištima i dobro radno mjesto.

Oni s najnižim “društvenim kreditom”, ljudi kojima je početni broj bodova “društvenog kredita” padao, a ne rastao, u krajnjem slučaju mogu biti izolirani od društva, bez šanse da dobiju kredit ili posao u državnoj službi, sa zabranom putovanja i svojevrsnim kućnim pritvorom.

Sustav video nadzora, na kojem se temelji ideja o ocjenjivanju građana, posljednje je dostignuće tehnike, pri čijem kreiranju su obilato korištene inovacije iz oblasti umjetne inteligencije.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 26, 2020 at 9:59 AM
    Quote from Mirakul

Svi mi čekamo bilo kakvu vijest u korist malih dioničara ali nikako da dođe.

Bojim se da ne bi sa vremenom i laž postala istina.

Uvijek će ostati činjenica da su samo dioničari Agrokorovih tvrtki kćeri unutar teritorija Hrvatske nulovani. U Sloveniji, BiH i Srbiji dioničari su zadržali svoj udio.

Meni je ovo sasvim razuman argument da se donese mišljenje da se dioničari u Hrvatskoj moraju obeštetiti.

• CORONA virus

• Paulie
    • November 25, 2020 at 8:02 PM
    Quote from rambo_5

Ajmo malo razmišljati, ovo nije crno-bijela situacija, ništa nije. Ovdje imamo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir, jedan je COVID i njegove posljedice na zdravlje dijela populacije, a druga je cijena koju smo kao društvo spremni platiti da ga suzbijemo. Morate u svakom trenutku imati u glavi da javna medicina NIJE BESPLATNA, financira se iz poreza koje plaćaju zaposleni u PRIVATNOM SEKTORU, koji su jedini koji stvaraju dodanu vrijednost od koje svi vi ostali živite, školujete se i liječite se. Ako ubijete taj privatni sektor lockdownom, ostat ćete bez SVEGA. Penzija, škola, bolnica, cesta, vojske i policije. Vratit ćemo se u kameno doba, a tada se živjelo do 30-40 godina i to jako teško. Ne pretjerujem. Malo uključite mozak i shvatite s čim se ovdje igrate. Lijek ne smije biti veći otrov od bolesti.

PS: ti emil mi ne odgovaraj jer nemam namjeru polemizirati s ograničenim ljudima. Ostali slobodno.

Perfektno si ovo sročio, slažem se 100%.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt