1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 3, 2021 at 8:06 AM
    Quote from todor

Danas bi mogli gledati umjetan rast podravke kako bi sutra bio clanak da investicijska zajednica podrzava dalicku..

Moguće da će mirovinskim fondovima biti naređena kupnja, pa već su do sada spaljivali mirovine, primjer Agrokor.

Vidjet će se sve na promjeni top10 dioničara.

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 2, 2021 at 9:39 PM

Kao u Sjevernoj Koreji razdragani radnici veličaju velikog vođu, njegova pojava izaziva oduševljenje.

untitled-design-1_h9KCiBv.jpg

https://www.24sata.hr/news/nije-sala…im-likom-743292

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 2, 2021 at 9:02 PM

Nadam se da se admin neće ljutiti, ali ne mogu odoliti, možemo se samo smijati ili plakati.

Image may contain: text that says

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 2, 2021 at 6:38 PM

Novi logo kompanije.

No photo description available.

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 2, 2021 at 5:01 PM
    Quote from Ledica

https://www.index.hr/vijesti/clanak…rg/2251413.aspx

Plenković ne posustaje pred “ percepcijom”.

Fondovi će je dočekati s veseljem i raširenih ruku, ipak im je izbila zbog Lexa kojeg je kako tvrdi ona sama napisala samo 800 milijuna kuna, naravno ne iz njihovih vlastitih džepova.

Podravku će oderati do kosti, ide se u kupnju LEDO-a po visokoj cijeni da se zadovolje apetiti Borgovaca. Nisam dioničar Podravke, a da jesam sutra ujutro bih prodao. Sve što ova napravi bit će u korist svoje ortačke skupine.

Naivčine su mislile da će se mirovinski fondovi pobuniti protiv dovođenja ove notorne Borgovke, a mirovinski fondovi su blagoslovili pljačku u Agrokoru koja bez njih ne bi prošla.

Ako ništa ovo će aktualizirati pitanje Agrokora.

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 2, 2021 at 12:54 PM
    Quote from LodeRunner

Na TVu glasine da je Plenki odabrao Martinu. Molim lijepo nemojte me tuci.

Nije imao komentara na to da će navodno Martina Dalić biti imenovana za čelnu osobu Podravke.

https://direktno.hr/direkt/video-z…ostupku-222326/

Saučešće dioničarima Podravke, ja sam imam zanimljivu teoriju na koju me zapravo inspirirao jedan drugi dioničar koji je nešto slično rekao.
    Mislim da je interes stranaca za LEDO o kojemu se pričalo prije kojih tjedan dana samo alibi za to da Podravka pretplati LEDO, čak bih se kladio da će Podravka kupiti LEDO za preko 600 milijuna eura.

Martina Dalić kao jedna od vodećih Borgovaca dolazi u Podravku da to provede, naravno po štetu Podravke.

Ne mogu garantirati da će se ovo ostvariti, ali s obzirom na povijest Borga i što su do sada napravili ovo mi zvuči kao perfidan nastavak priče.
    Baš me zanima što će budućnost pokazati za pola godine - godinu dana, hoću li biti Nostradamus ili neću.

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 1, 2021 at 5:19 PM

Blago Podravci s ovakvim stručnjacima, dođe li još Martina Dalić to će sve pucati od kvocijenta inteligencije i radišnosti.

KAKO doznaju Index istrage, plaća Luke Burilovića, predsjednika parazitske Hrvatske gospodarske komore, iznosi 23 tisuće kuna. Taj podatak, koji je do sada bio tajan, potvrđen nam je iz same HGK.

No to nije jedini dohodak Burilovića koji kao član Nadzornog odbora Ine i Podravke prima mjesečno oko 32 tisuće kuna, a tu je i 1800 kuna naknade kao člana Uprave državnog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tako smo došli do računice kako mjesečni primici Burilovića iznose oko 56 tisuća kuna.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2251137.aspx

• AGROKOR

• Paulie
    • January 31, 2021 at 3:47 PM

Todorić ponovno prozvao Plenkovića za nasilno oduzimanje Agrokora

Prvookrivljeni Ivica Todorić nije komentirao tijek sjednice, već se ponovno obrušio na premijera Andreja Plenkovića za kojeg opetovano tvrdi da je na čelu skupine koja mu je nasilno oduzela Agrokor.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…u-foto-20210129

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • January 30, 2021 at 6:16 PM

Dobar komentar na jednom portalu. Stečajna upraviteljica je inače HDZ-ovka i gradska vijećnica.

Vlasnik trgovine bio dužan pekaru za pekarske proizvode koje je prodavao u svojim trgovinama. Pa se dogovorio da mu dug plati u brašnu. A brašno je ispalo skuplje od gotovih pekarskih proizvoda. Pa je onda zbog toga pekar njemu ispao dužan. Pa je vlasnik trgovine sa stečajnom upraviteljicom došao pekaru oduzeti halu na ime duga.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • January 30, 2021 at 5:22 PM

Koliko ovakvih priča ima u Hrvatskoj ?

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-k…masakra-1074384

A zašto je do tragedije došlo? Ponavljamo opet, neslužbene informacije govore da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme. Kad je "Djelo" otvaralo lance svojih trgovina, Koloper je sa vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu suradnju na način da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cijela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke. Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenziraju u brašnu., No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cijenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je "Matkol" dužan "Djelu" preko pola milijuna kuna. Naravno, ovi su mu blokirali tvrtku, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

Nije to bio jedini dug "Matkola" jer se pisalo nakon otvaranja stečaja da je dužan i Poreznoj upravi, OTP banci skoro tri milijuna kuna, Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, Zelenom gradu itd.

No, očito je da je Koloper smatrao da je "Djelo" odgovorno za početak njegove propasti. Nekad uspješna firma tako je dospjela pod pasku stečajne upraviteljice Danek. Posljednji članci objavljeni na lokalnim portalima govorili su o tome da je Skupština vjerovnika, u srpnju 2019. godine, na prijedlog stečajne upraviteljice odlučila da će na bubanj otići sva imovina i to šest nekretnina, deset Matkolovih vozila, sva osnovna sredstva i tri rashladne vitrine.

• AGROKOR

• Paulie
    • January 29, 2021 at 6:51 PM
    Quote from noviulagac

teoretski postoji mogucnost da jaci dionicari otkupe dionice malih i pokrenu tuzbe. Ima netko saznanja o tome?

Nitko nema hrabrosti za nešto tako, a da i ima ponudili bi vam crkavicu za te dionice. Dobili bi ponudu u rangu 1000 kn za 100 dionica LEDO-a.

• OPTE prodaja - kladionica

• Paulie
    • January 28, 2021 at 6:43 PM

Cijena od 50 kuna se neće dogoditi, mislim da je realna cijena od 15-ak kuna. 10-12 kuna u najgorem slučaju, i 18-20 kuna u jako pozitivnom.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Paulie
    • January 28, 2021 at 10:18 AM

Pa neće United Grupa upravljati Optimom, a da pritom nema vlasništvo.

Oni rade za dobit, ne za naknadu zbog dobrog upravljanja, nisu nadničari nego poduzetnici. ;)

U tom slučaju bi HT zbog 17-18% vlasništva imao veću korist zbog dobrog upravljanja United Grupe nego sama United Grupa.

Ovo će se prodati najkasnije u rano proljeće.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • January 27, 2021 at 5:51 PM
    Quote from Batka

Stopa poreza na dividendu se računa ona koja je važeća na dan isplate, znači ako je isplata u ovoj godini to je 10% + prirez. Nije važno otkada je zadržana dobit. Porez na dobit se isplaćuje po stopi koja je važeća u periodu ostvarenja dobiti, znači porez na dobit za 2020. je 18% za ADP (12% za male firme), bez obzira da li je plaćen u 2020 ili 2021.

Ukoliko je tako jako mi je drago da sam pogriješio. Samo mi nije jasno kako su onda neke firme godinama nakon izglasavanja stope od 12% isplaćivale dividendu bez ikakvog poreza.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • January 27, 2021 at 5:19 PM
    Quote from noviulagac

vracaju samo za svibanj znaci?

Zna netko koliko je to?

Porez je od ove god 10%

Za Zagreb ispada manje od kune ukupno porez+prirez.

Ipak, nisu ovo napravili samo zbog tih 8 kn.

Ocekujem 8-10kn u srpnju.

Odlicna dionica i jos bolja firma!

Display More

Sjećate li se kada je prvi puta uveden porez na dividendu, pa su neke kompanije još godinama isplaćivale dividendu bez poreza jer je dobit ostvarena prije 2012. godine.

Istina da je od ove godine porez na dividendu 10%, ali dividenda je za 2019. godinu kada je porez bio 12%, tako da će nam ipak uzeti 12% poreza + prirez naša vrla državica.

Ukoliko sam u krivu neka me netko ispravi, ali mislim da sam nažalost u pravu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • January 27, 2021 at 5:02 PM

Jasno, samo kažem, ovo što će vratiti državi mogli su 2021. isplatiti svima nama kroz dividendu. Ja bih se rađe strpio i čuvao cash u ovim nepredvidljivim vremenima, ali dobro, odluka je sada napravljena. Nadam se da se Covid kriza neće produžiti i da neće požaliti zbog ove odluke ako opet bude nekih lockdowna, a cash u bilanci se stanji.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • January 27, 2021 at 4:47 PM
    Quote from harpun

znači vratiti će

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…otpora-15046054

Moram reći da se kao dioničar bilo koje firme prvi put ikada protivim isplati dividende. Mogli su se strpiti do 2021. i isplatiti dividendu bez vraćanja novaca državi, ovako efektivno porez na tu dividendu neće biti 12% nego "karikiram" 50%, jer daješ državi ono što ne trebaš.

Sve u svemu jako skupa dividenda.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• Paulie
    • January 27, 2021 at 9:26 AM

Lako je kuditi, teško je dokazati da možete bolje.

Ja sam prezadovoljan što imam besplatni alat gdje brzo mogu pogledati FI podatke.

• Paulie
    • January 27, 2021 at 9:18 AM

Kolega, hoćete li vi pokrenuti treću alternativu za MojeDionice i Investiramo, s točnim podacima bez grešaka ?
    Mi bi svi vrlo rado tako nešto koristili. Ako može dodajte i stock screener za pretraživanje po uobičajenim parametrima.

• Paulie
    • January 27, 2021 at 8:58 AM

Ljudi imaju ograničene resurse i dali su portal na korištenje besplatno, skidam im kapu. Umjesto da pišete "neozbiljno" pošaljite im na kontakt email greške koje ste uvidjeli i sigurno će ih rado ispraviti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt