1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• CORONA virus

• Paulie
    • March 18, 2021 at 12:43 PM
    Quote from st-brajo

ne znam kako vi razmišljate, al meni ovaj porast zaraženih u zadnje vrijeme "vonja" na novi lock down čim prođe Uskrs, pa onda ponovno otvaranje pred lokalne izbore.

May be an image of 1 person and text that says 'OTVARAJ SVE USKRS LOKALNI IZBORI SEZONA FILIPOVIĆ OTVARA TVORNICU CJEPIVA UZAGREBU LOCKDOWN LOCKDOWN LOCKDOWN LOCKDOWN I TAKO SMO ODREDILI MATEMATIČKU FUNKCIJU PONAŠANJA STOŽERA IDUĆIH PAR MJESECI trigonometrija'

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Paulie
    • March 18, 2021 at 12:23 PM
    Quote from LodeRunner

Samo sitna korekcija - HT se vec isplatio. ZaBa nije.

HTu je krajnja cijena svejedna, vaznije mu je trziste. ZaBi neke stvari ovise o postignutoj cijeni.

Ovo je točno !

HT odugovlači s prodajom iako Optima realno zbog stalnog odljeva korisnika svaki kvartal vrijedi nekih 2-3% manje. Da HT hoće maksimizirati cijenu prodao bi Optimu što prije sa što većim brojem korisnika, tj. prodao bi je odmah nakon spajanja s H1, tada je bio najveći broj korisnika, i najveći prihodi, koliko se sjećam i EBITDA.

HT-u je mnogo važnije što kasnije dopustiti ulazak trećem operateru na tržište nego što su im bitni novci od same prodaje. Da se HT-a pita on bi malo po malo otimao korisnike dok Optima ne isčezne skroz. Zato HT i odugovlači s prodajom do krajnjeg mogućeg roka koji mu je dan. Također iako će HT s odugovlačenjem postići nešto manju cijenu, što kasnije proda to će trećem operateru prodati i nešto manji broj korisnika što HT-u odgovara.

ZABA srećom ima skroz drugačije interese, ZABA se ne želi baviti telekom biznisom, a također želi i zaraditi što više. Treći operater ukoliko kupi dionice ZABA-e i ostale manje pakete ima više od 50%, dapače uvjeren sam da bi mu prodali svi osim HT-a.

Ovdje imamo bizarnu situaciju da prodavatelj HT ne želi prodati nego odugovlačiti.

• Inicijativa za osnivanje udruge malih dioničara - Agrokor

• Paulie
    • March 17, 2021 at 5:05 PM
    Quote from Beeeljeee

Obzirom da nam nije nikakav problem što nam otimaju novce, što je razvidno iz aktivnosti malih dioničara, predlažem HDZovcima, da nam otmu sve dionice... čak i u 100% privatnim tvrtkama. Drugo nismo ni zaslužili

Pokrenite postupak, povedite nas.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • March 17, 2021 at 12:02 PM

EUROPSKA potražnja za automobilima ponovno je snažno pala u veljači pod utjecajem mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, dok je u Hrvatskoj pad bio znatno blaži nego u siječnju, pokazalo je izvješće Udruženja proizvođača automobila ACEA.

Ukupno je u 26 zemalja EU (bez Malte) u veljači registrirano 771.486 novih automobila, najmanje u tom mjesecu još od 2013. godine. Podatak pokazuje pad europske potražnje za automobilima gotovo za petinu na godišnjoj razini. U siječnju je potonula 24 posto.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ci/2261779.aspx

• Paulie
    • March 16, 2021 at 5:10 PM

Mislim da je jedno sigurno, HT i A1 će učiniti sve što je u njihovoj moći da do krajnjeg mogućeg datuma odgode ulazak United Grupe na tržište. Nadam se da je taj zadnji datum 10.07., a ovo dvoje će igrati i prljavo izgleda.

Zaba je ta koja im može poremetiti planove, jer Zaba ima suprotne interese.

• Paulie
    • March 15, 2021 at 3:14 PM

Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.

• AGROKOR

• Paulie
    • March 14, 2021 at 7:06 PM
    Quote from BabaLuji

Kad nas misli perusko isplatit? Sad su novca nastampali ima svima.

Nas zasigurno ne misli isplatiti, sve što su rođaci krali stavljali su sebi u džepove.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • March 14, 2021 at 7:05 PM

Evo konkretnih podataka, prirodni priraštaj plus migracije.

63066a97-c083-4181-8e37-84133dd03097.jpg?v11
    39b4e1b8-7926-42ba-84a6-2fc5c10b6691.jpg?v1
    6a126fdf-3114-4502-b704-622855caa288.jpg?v1

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • March 14, 2021 at 6:55 PM

Hrvatska postaje tužna, siromašna zemlja starih ljudi

U Hrvatskoj je lani, bez iseljavanja, umrlo 21.000 ljudi više nego što se rodilo. Nestao je grad veći od Đakova ili Požege. Ono što su demografi već godinama upozoravali - ostvaruje se. Mladi koji bi trebali stvarati obitelji, odlaze negdje drugdje.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…di/2261135.aspx

• AGROKOR

• Paulie
    • March 14, 2021 at 6:51 PM
    Quote from ZSEZSE

Kad je planirano brisanje kompanija?

Zašto vam je to bitno uopće ? Planirate realizirati neke kapitalne dobitke unutar 2 godine ?

• AGROKOR

• Paulie
    • March 13, 2021 at 9:54 PM

LJUBLJANA - Ljubljansko Delo danas piše da je slovenska vlada odnosno Ministarstvo gospodarstva Zdravka Počivalšeka, koji je u prošlosti više puta isticao sistemsku važnost najveće slovenske maloprodaje i izrazio rezervu zbog prijenosa Mercatora na Fortenova grupu, priprema još jednu prepreku hrvatskoj grupi.

Nakon zakonskih promjena donesenih jednim od zakona protiv krune, Fortenova će kao strani ulagač morati upisati svoj vlasnički ulazak u ministarstvo gospodarstva, a posebno povjerenstvo će tada odlučiti hoće li odobriti investiciju. Iz Ministarstva rada zasad nisu zaprimljena objašnjenja.

Mercator je definiran kao sistemski važna tvrtka u zakonu o uvjetima za imenovanje izvanrednog člana Uprave u tvrtkama od sistemskog značaja za državu, poznatom kao lex Agrokor, ali mandat izvanrednog člana Uprave prestaje kad Mercator i Agrokor prestaju postojati. Postupak insolventnosti u slučaju Agrokora je okončan.

Međutim, očekuje se da će Fortenova, koja će u trenutku prijenosa postati 88% vlasnik Mercatora, objaviti ponudu za preuzimanje. Među ostalim vlasnicima Mercatora su i hrvatski fondovi putem fiducijarnih računa i neki mali investitori.

https://www.seebiz.eu/tvrtke/slovens…rcatora/253644/

• Paulie
    • March 13, 2021 at 9:45 AM
    Quote from KultLicnosti

Ekskluzivno: HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita je plagirao doktorat

I nije to neka ekskluziva. Šalu na stranu ipak izgleda je realno vrime za 2 mandat Žele.

Ovaj link vam vodi na neke Bidenove elektore iz prosinca.

• Paulie
    • March 12, 2021 at 3:12 PM
    Quote from Optimistcro

Ako nekom treba nacrtati, evo nacrtano je. Mislim da ovo sve govori

Nije mi jasno što su sada paničari najednom stali prodavati, jutros im je bilo dobro i ispod 6, a sada traže 6.30.

• OPTE prodaja - kladionica

• Paulie
    • March 12, 2021 at 2:35 PM

Nekoliko puta viđen obrazac se opet ponovio, drhtave ručice u panici prodale, a cijena se opet vratila na staro. Imamo mi dosta čvrstu potporu ovdje i očekujem Optimu uskoro iznad 7 kn.

• Paulie
    • March 12, 2021 at 11:32 AM
    Quote from DiAbLeRo
    Quote from LeoNT

Eh... ne zelim ja prvi staviti to ovdje.. probajte sami naci.

Mislite možda zbog ovog?

"U trenutku pripreme konsolidiranih financijskih izvještaja pokrenut je postupak prodaje dionica Optime, ali prosudba Uprave je da ne postoji velika vjerojatnost prodaje dionica Optime u sljedećih 12 mjeseci zbog prerane faze procesa."

Jasno je da bi HT otezao to do beskonačnosti i da nikada ne bi prodao, ali ZABA ima druge interese. Za 3 mjeseca HT bye bye što se tiče upravljanja, prodao ili ne prodao.

Ove scenarije smo gledali 10x do sada i neki nikako da nauče, izađe neka vijest pa brzo padne na 4,50-5 kn, pa opet naraste na 6,50 kn, i svaki put paničari izgube novce.

• Paulie
    • March 12, 2021 at 11:21 AM

Nema me što utješiti kolega kad sam svakako odlučio držati Optimu do konačne objave, bez obzira na cijenu na burzi, osim ako ne bude iznad 15 kn. Jedino što mogu je dokupiti.

Uostalom prodavati sad doslovno u fotofinišu nema nikakva smisla, čak i da je cijena 6.70 zašto bi netko prodavao ispod toga, suludo.

• Paulie
    • March 12, 2021 at 10:58 AM
    Quote from lebowski
    Quote from Paulie

Nema baš više ni drhtavih ručica, promet je mizeran uz pad od 2%, znači investitori nisu trznuli negativno na jučerašnju prodaju.

Dobra ti je procjena. :P

Tebi je 200.000 kn velik promet ? Dobar si, mislim da je seoska tržnica jutros imala više.
    Ali ako su se neki kasno digli pa sad počnu prodavati nek je slobodno zatuču na 1 lipu, čekam na kupnji.

Ako je nekom vrijedila 6,70 kn, vrijedit će i meni na manjoj cijeni.

Paničara je bilo u više valova, i cijena se uvijek vraćala na 6-7 kuna, jedino su paničari uvijek ispadali pušioničari.

Nedavno je bio članak da su minimalno 3 zainteresirana igrača.
    HT i ZABA to ne daju ispod 10 kn.

• Paulie
    • March 12, 2021 at 10:41 AM

Nema baš više ni drhtavih ručica, promet je mizeran uz pad od 2%, znači investitori nisu trznuli negativno na jučerašnju prodaju.

• Paulie
    • March 12, 2021 at 8:43 AM
    Quote from Toni

Ono što jedino znamo da je cijena 6.70 plafon za veće pakete. Uz to da je kao član nadzornog odbora imala pregled nad ranijim ponudama nije za očekivati rast cijena za veće transakcije. I drugi mogu očekivati istu ponudu. Više nego li jasan signal.

Koji je onda interes kupca koji je iskeširao 15 milijuna kuna za tu cijenu ? Da zapne 15 godina u Optimi ?

• Paulie
    • March 11, 2021 at 6:56 PM
    Quote from zlocesti

Dok se vi zabavljate ja moram raditi , šmrcko

Pa ovako.

Ako je netko bio spreman izbrojati cca 15 milijuna kuna za kupnju 2 200 tisuća dionica, po cijeni od 6,70...... za zaključiti je da ispod 6,70 kn nećemo ići van

Obzirom da je u cijenu uračunat diskont na količinu, i na vrijeme potrebno do očekivanog završetka transakcije, uzimajući u obzir krajnji rok, za zaključiti je da idemo van i po većoj cijeni

Koliko većoj ? :/  :S

Al' meni je ovo danas nice vijest.

Display More

U potpunosti jednako razmišljam, ne bi netko dao 15 milijuna kuna u fotofinišu po ovoj cijeni da ostane na nuli ili izgubi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt