Zašto nisu dali u decembru, a za 2 mjeseca če da daju??
Ja ne kužim!
Neće dati prije svibnja sigurno… glavna skupština je 6.4., a dividenda može biti mjesec dana nakon, ako se izglasa.
Zašto nisu dali u decembru, a za 2 mjeseca če da daju??
Ja ne kužim!
Neće dati prije svibnja sigurno… glavna skupština je 6.4., a dividenda može biti mjesec dana nakon, ako se izglasa.
QuoteNacional je koncem proteklog tjedna doznao šokantne, dosad nepoznate detalje skandala u Državnom odvjetništvu povezanog s aferom Agrokor, koji su uspjeli ostati nedostupni javnosti samo zato što su bili zaštićeni kao službena tajna.
Ti detalji snažnije no ikad bude sumnju da su nepoznati pojedinci iz Vlade premijera Andreja Plenkovića izvršili pritisak na Dražena Jelenića i Zlatu Hrvoj Šipek, koji su obnašali ili još obnašaju funkciju glavnog državnog odvjetnika, s ciljem da tijekom rada Vlade na rješavanju krize u Agrokoru osnaže i ubrzaju pravni pritisak na njegove vodeće ljude. Vlada je, štoviše, angažman DORH-a na tom predmetu posebno dodatno financirala izravno iz državnog proračuna, mimo službenog godišnjeg budžeta.
Ma da, cjepiva su kriva, a ne zarazniji soj.
Čim vidim članak koji počinje s "jedan od najvećih stručnjaka..." idem dalje...
Zarazniji sloj bi objasnio činjenicu da su svi više zaraženi nego prije, ali Dr. Malone navodi negativnu funkciju u Danskoj, dakle, veći broj cijepljenja rezultira s više zaraženih od Omicrona. To je objasnio lažnim treniranjem imunološkog sustava na prvu varijantu virusa koja više ne postoji. I kad razmislim malo o tom objašnjenju, meni kao laiku to ima dosta dobru logiku. Ukoliko vas napadne neki novi virus, imunološki sustav će se braniti na način kako se borio protiv nasličnijeg virusa u prošlosti. Međutim, ako je novi virus mutirao tako da izbjegne efikasnost prvotnog odgovara, onda će se lažno istrenirani imunološki sustav boriti na krivi način.
Sad da ne bi sve ostalo na rekla kazala našao sam članke koji potvrđuju rečeno, makar ih je teško naći jer ih Reuters, Google i drugi skrivaju:
Citiram: vaccines, including boosters are showing strong negative efficacy vs omicron (snažna negativna efikasnost zaštite - odnosno, više cijepljenja, manja zaštita protiv Omicrona)
Pogledajte tablicu:
Vidim da se kolege čude i negoduju na stavove jednog od najvećih stručnjaka iz područja mRNA medicine.
Dr. Robert Malone drži 9 patenata na području mRNA medicine, i iznio je podatak da u Danskoj postoji negativna funkcija cijepljenja i broja oboljelih od Omicrona, to znači da veći broj cijepljenja znači veću mogućnost zaraze od Omicrona.
E sad zašto se to događa, Dr. Malone kaže da imunološki sustav uči iz prijašnjih iskustava. S obzirom da se populacija još uvijek cijepi varijantom cjepiva koja je napravljena za Wuhansku verziju Covida, na taj način imunološki sustav treniramo da je to pravi odgovor i za Omicron, iako je Omicron mutirao tako da zaobiđe tu verziju cjepiva.
Zbog toga imunološki sustav cijepljenih daje krivi odgovor na Omicron, te Omicron lako zaobilazi imunološki odgovor i oni se razbolijevaju. S druge strane necijepljeni imaju imunološki sustav koji je ili tabula rasa, ili je imao iskustva s ranijim sojevima Covida, ali svakako nije "lažno treniran", i zato je šansa pravilnog odgovora imunološkog sustava daleko veća.
Dr. Malone tvrdi da tzv. "stručnjaci" nemaju dovoljno znanja na mRNA području, te da se ponašaju kao dijete kojem je čekić alat za sve, i da veće doze raznim boosterima nisu nikakvo rješenje. Došli smo do situacije da je cijepljenje zapravo pospiješilo širenje virusa što vidimo po rekordnim brojkama u svim državama sada, zato što su imunološki odgovori cijepljenih na Omicron pogrešni.
Dosta je zanimljiva i rasprava cjepiva i blokirajućeg djelovanja na T stanice, povećanu mogućnost dobijanja raka itd., ali neću sve tipkati jer je nemoguće sažeti intervju od 3 sata u jedan komentar. Bilo je tu i vrhunskih pojašnjenja zašto zbog Covid-19 cjepiva dolazi do miokarditisa, tromboza, prestanka menstruacija, itd., te koliko je to učestalo. Uzrok svem zlu po dr. Maloneu je u šiljastom proteinu za kojeg Pfizer nikada nije dokazao da nije toksičan.
P.S. Inače u intervju je naveo imena brojnih drugih znanstvenika s Harvarda, Stanforda, itd., koji su od starta bili protiv lockdowna i ovakvog pristupa pandemiji, ali su ušutkani.
Dr. Robert Malone kod Joe Rogana, intervju koji je u 24 sata pogledalo preko 50 milijuna ljudi, rekao bih možda najvažniji intervju ovog stoljeća.
Totalno razotkrivanje Big Pharme i Covid 19 ludila, te medijske cenzure neistomišljenika. Iznio je podatak da vlada SAD-a plaća bolnice da prijave što više Covid zaraženih i Covid smrti.
Čovjek iz nadzornog odbora Reutersa sjedi i u nadzornom odboru Pfizera, a Reuters je fact checker za Twitter.
Toliko je toga rečeno da ne mogu sve ispričati, gledajte.
QuoteDr. Malone, Inventor of mRNA vaccine, was canceled by Twitter's new CEO. I wonder why? Dr Malone worked with the NIH for 30 years and was on Fauci's Biodefense Vaccine committee
- Joe Rogan questions big tech for censoring "one of the most qualified people in the world to talk about vaccines" Dr. Robert Malone.
- He argues that if the risks are not discussed, informed consent is not possible.
"Informed consent is not only not happening, it's being actively blocked."- Malone names names. A GOP House majority doesn't just need to call Malone as a witness, it needs to make him the chief Medical Investigator of a Special Covid Committee.
- Joe Rogan and Dr. Robert Malone discuss how people with natural COVID immunity are at a higher risk of adverse events from the vaccine.
- Dr. Robert Malone explains to Joe Rogan how Uttar Pradesh has crushed COVID with early treatment.
- Joe Biden met with Narendra Modi and a decision was made to not disclose the contents of the treatment. Why?
- Dr. Robert Malone explains to Joe Rogan what financial benefits hospitals receive for COVID patients and deaths. If a person is killed by a gun shot wound and had COVID, the hospital would consider that a COVID death.
- Dr Robert Malone discusses an alleged whistler blower case where a teenage girl was severely injured by the vaccine, yet the incident was reported as a stomach ache.
- Dr. Robert Malone discusses the increased risks of side effects from the vaccine after recovering from COVID, from which he personally experienced severe hypertension. He also declares natural immunity to be clearly superior to vaccinated immunity, as evidenced by 140 studies.
- Dr. Robert Malone discusses Dr. Vladimir "Zev" Zelenko @DrZelenkoFans and the steps that Rick Bright, Janet Woodcock and others took to sabotage and suppress hydroxychloroquine for early treatment of Covid-19.
- Dr. Robert Malone pointing out that Reuters are the fact checkers for twitter....and are tied to Pfizer.
- Dr. Robert Malone indicts government's response to Covid: "They are lawless. They completely disregard bio-ethics. They've broken all the rules that I know, that I've been trained on for years".
Ovo je strašno:
Moje je mišljenje da bi barem svaka kazna trebala imati vremenski istek. Kolege su se znale nekada porječkati na forumu što je donekle i normalno, dogodi se, pa bi nekada pale i "teže" riječi. Nakon toga bi dobili banove od 3 boda koji nikada ne ističu.
Ukoliko se ljudi korektno nakon toga ponašaju 1-2 godine, mislim da je u redu da se ti negativni bodovi izbrišu, a ne da onda radi toga što promaše temu dobiju ban od 7 dana zbog toga što imaju stare negativne bodove koje su skupili davno, i koji se nikada neće obrisati ma koliko god se uredno ponašali.
Imamo dosta forumaša koji sada dobiju ban radi manjih sitnica, ali problem je što taj ban ne traje 1 dan, nego traje 3-7 dana zbog grijeha iz davnije prošlosti. Na kraju najbolje prolaze kolege koje najmanje pišu, što si aktivniji veća je šansa da ćeš zgriješiti. Mislim da ljude treba motivirati da pridonose forumu, a ne da radi starih grijeha strepe od višednevnog bana pa da zato prestanu išta pisati.
QuoteNESTAŠICI poluvodičkih čipova ne nazire se kraj i to će izazvati velike probleme u automobilskoj industriji u 2022. godini, upozorio je u ponedjeljak novi izvršni direktor njemačke tehnološke kompanije Bosch Stefan Hartung.
"Moramo jasno reći da kriza oko čipova nije gotova", rekao je šef najvećeg svjetskog dobavljača automobilske industrije za njemački tjednik Focus.
Peruško danas na N1, Todorić se odmah oglasio ovako.
QuoteDisplay MorePoštovani pratitelji,
Danas sam dobio još jedan zgoditak na LOTU!
Možda i važniji od “Hotmail” afere, kada je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković grubo najurio gospođu Dalić iz iste te Vlade .
Zgoditak mi je omogućio na današnji dan, 23.12.2021.godine,na N1 televiziji ,izvanredni povjerenik Agrokora, gospodin Fabris Peruško svojim intervjuom.
Kao vlasnik kompanije izražavam veliko zadovoljstvo s iznesenim informacijama i podacima u razgovoru. Ponajviše zato jer je gospodin Peruško iznio puno stvari o procesu koji se dogodio vezano uz izvlaštenje tj.pljačku Agrokora.
Sa obzirom da su pred nama božićni i novogodišnji praznici želim Vam da uživate u miru i blagostanju uz svoje najmilije a opširniji komentar vezan uz intervju objaviti ću prvih dana 2022.godine.
Želim Vam svako dobro !
Ivica Todorić
Dosta zanimljiv članak, kuha se sve više.
QuotePOTKOPAVANJE ISTRAGE 2017.: Discordia zatražio nadzor revizije i optužio Ramljaka i PwC da su prepravljali podatke o Agrokoru
Todorić o Tedeschiju.
Pozdrav svima, zvao sam brokera i dobio sljedeće objašnjenje.
Broker kaže da SKDD-CCP služi samo za namiru, odnosno, kod zbirnog računa postoji praktički minimalna šansa da se kupovina ili prodaja zatvore na vašu štetu. Recimo, kupujete 200 dionica HT-R-A s dovoljnim sredstvima, međutim netko drugi na zbirnom računu nema novaca za pokriće svoje transakcije, i onda se može dogoditi da umjesto 200 dionica dobijete 150 dionica, iako ste platili svih 200 dionica. A onih preostalih 50 dionica je otišlo na pokrivanje tuđeg duga.
Broker me uvjerava da jednom kad se transakcija završi i dionice upišu u SKDD te dionice više nitko ne može uzeti. Znači rizik zbirnog računa postoji samo kod otvorene transakcije/naloga, ali jednom kad se nalog zatvori rizika više nema.
Ukoliko je ovo stvarno ovako, onda nije ni približno katastrofično ni opasno kako sam mislio i sada sam puno mirniji. Bilo bi dobro da vas još nekoliko provjeri ovu informaciju da budemo sigurni.
Glavno je da bi trebali biti mirni što se tiče vlasništva nad dionicama koje su upisane u SKDD ukoliko nemaju otvorene naloge, čak i ako sam broker propadne ili se neki klijent na zbirnom računu prezaduži.
Hrvatska je izgubila arbitražu protiv američkih investitora - 300 milijuna kuna štete po proračun.
U članku se spominju i druge arbitraže - Agrokor je najteža.
QuoteTodorić traži više milijardi eura
Arbitražu protiv RH pokrenuo je i Ivica Todorić, odnosno njegove nizozemske tvrtke Adria Group i Adria Group Holding, preko kojih je ranije kontrolirao Agrokor. Smatraju da je RH donošenjem Zakona o postupku izvanredne uprave, odnosno lex Agrokorom, povrijeđen ugovor između Nizozemske i Hrvatske o promociji i zaštiti ulaganja. Stupanjem na snagu tog zakona, Todorić je upravljanje kompanijom prepustio povjereniku kojeg je imenovala Vlada RH. Todorićeve nizozemske tvrtke traže odštetu u visini od nekoliko milijardi eura.
Ovi paketi od 1250 dionica predstavljaju raskid kupoprodajnog ugovora od 28.06.2018:
Ne znam jesu li ovi članovi uprave što zeznuli, stvarno čudno jer je poslovanje nikad bolje, ali ovo nameće neke upitnike.
Najmanje mi je jasna prodaja ovih 180 dionica na uređenom tržištu, one nisu bili pod nikakvim ugovorom.
Baš me zanima hoće li ovih dana izaći obavijesti o ostavci Nina Pavića, jer je prekinut kupoprodajni ugovor dionica kao i kod Danijele Šaban. Meni je logično da su to dionice kojom se nagrađuje uprava dok zauzimaju tu funkciju. Uostalom indikativno ih je troje dobilo tih 1250 dionica, odnosno točno 1%, jedino CEO Goran Jurišić nije prekinuo kupoprodajni ugovor, odnosno za sada nema nikakve obavijesti.
Da li je itko primijetio ove prijave transakcija rukovoditelja, do sada ih nikako nije bilo, a sada tri odjednom:
Danas također ostavka članice uprave: https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/40891 ?
Što se kuha ? Radi se o otuđenju ili otpuštanju dionica 3 člana uprave/nadzornog odbora.
Nino Pavić - 1250 dionica
Danijela Šaban - 1250 dionica (također daje ostavku)
ovo je išlo po 2.375,80 kn što je zanimljivo jer je duplo ispod tržišne cijene
i treći član uprave Nenad Volarević prodaje na tržištu 180 dionica po 4912 kn
Al najprije se morate zapitati zašto bi se uopće i u kojoj situaciji našao netko tko nema pokriće u novcu ili papirima? I kada se to zadnji puta dogodilo?
Ne znam za vas, al ja kao i kolega manu mirno spavam. Svaki broker ima svoj rizik.
Al nekakvo uzbunjivanje i podrivanje sustava pričom kako su sad nastali neki novi puno veći rizici naprosto ne stoji. Pogotovo ako ne znate kako je do sada sustav funkcionirao i u kojoj situaciji je zakazao.
Ovo mi zvuči kao netko tko me traži za jamca i uvjerava da će sve biti OK. Vi niste svjesni s kim dijelite račun, koje je stanje tog računa niti kolika je potencijalna aktivacija jamstva na tom računu.
Rizik je vjerojatno donekle umanjen osiguranjem sredstava brokera za kolateral, ali nigdje vam nije napisano koliki je iznos osiguranih sredstava, niti znate jesu dostatna s obzirom na veličinu klijenata koji dijele račun.
To je u redu ako to imate potpisano s njihove strane i ako to vrijedi kao dokaz na sudu.
Ukoliko oni koriste svoja sredstva za kolaterale (to i meni piše), zašto sam ja u dopisu dobio gornje dvije boldane točke kao odlomak visokog rizika.
Također mi piše da su rizici osiguranjem vlastitim sredstvima brokera umanjeni, a ne da su u potpunosti nestali. Vjerojatno to osiguranje brokera/banke ide do neke visine.
Ah, kad netko po vlastitom priznanju ne zna, ne razumije u potpunosti i ne može procijeniti rizike onda nije uputno pisati gloom&doom poslanice po forumu nego se obratiti brokeru sa zamolbom da ga uputi. Računi brokera u domaćim bankama odnosno brokeraji su znatno sigurniji (i novčano i vlasnički) od računa kod inozemnih brokera kakve u nas posjeduje većina naših retail investitora.
Vrlo jasno piše:
Nismo baš toliko neinteligentni da ovo ne možemo shvatiti, nema ovdje nikakve sigurnosti.
Isto tako o nekom minimalnom osiguranju nema niti riječi u dopisu kojeg sam ja dobio.
Odregistracijom se dionice miču s omnibusa. Omnibus račun je račun brokera na koji su vezani svi njegovi klijenti koji nemaju individualni račun. Znači ako nisu registrirani kod brokera ne mogu ni biti na omnibusu.
U tom slučaju ću osobno napraviti odregistraciju svih dionica, a registrirat ću ih onaj dan kad ih mislim prodat. Iskreno mislim da je tako najbolje svima, jedino će aktivnim trejderima to biti kompliciranije. Jer dok god su dionice na tom omnibus računu, izložene su tome da vam ih otmu. I ne vjerujte ništa onom tko vas uvjerava da do toga neće doći jer pristankom na ovo ste dali suglasnost.
Zanimljivo da čak ne postoji ni neko minimalno osiguranje, recimo do 100.000 eura kao kod depozita.
S obzirom na veze kod nas, ne bi me čudilo ni da oni s poznanstvima budu na dobrim računima, a onaj tko nema kontakte bude na zajedničkom računu s dužnicima, sve je moguće.
Ovo je sramotno i skandalozno, tko je ovo dopustio, Žigman ili Gažićka ? Ovo mi se čini kao prava Borg mućka.
Meni jedino nije jasno kako ovo može biti po ijednom normalnom zakonu provedeno. Nadam se da će ih netko veći tužiti.
Dobio sam također sličnu obavijest kao što je ovdje već napisano. Šokiran sam da je ovako nešto moguće, a još više time da su investitori ovako nezainteresirani i sve skupa se napisala jedva stranica i pol. Poučen Agrokorom gdje mi je imovina pokradena zbog tuđih dugova itekako me ovo brine.
Ljudi moji jeste li svjesni da omnibus računom vi zapravo dajete jamstvo na tuđe dugove, i to ne dugove vaših prijatelja nego potpunih stranaca s kojima su vas slučajno stavili na isti račun ??
Dakle, u slučaju omnibus računa:
Ovo je suludo, sramotno, bolesno, ukratko nemam riječi. Ne znam kojem je luđaku ovako nešto palo na pamet.
Zanima me jedno, i ovo je jako bitno:
O da, tu je i izdvojeni individualni račun - samo što on košta kao zlato, ovisno o otvorenim računima drugih klijenata kod brokera, od nekoliko tisuća do nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje.
Ovo bi trebala biti najvažnija tema na forumu trenutno.
Croatia osiguranje je ušlo na poziciju 10tog dioničara. Adris se sprema za privatizaciju?
Pa valjda bi onda ulazio s maticom, a ne tvrtkom kćeri gdje država ima 1/3 vlasništva.