Smatram da nije neki bitan razlog skoka, volumen je iznimno malen. Vjerojatno se samo radi o plitkoj ponudi na redovnoj dionici. ADRS je skočio 36% na prometu manjem od 80.000 eura, smiješno.
Posts by Paulie
-
-
Što se događa s Adrisom?
Ne znam, ali ne pada mi napamet dokupiti po ovoj cijeni. +36% skok ADRS, fundamentalno ne može tako skočit, pogotovo čudno što je dionica inače mrtvilo. Da nisu kupili Savu ili nešto, čekamo obavijest...
-
Povratak u plansku ekonomiju, odnosno državni socijalizam. Paradržavni Konzum pristao na uvjete vlade.
Vidjet ćemo što će reći privatne kompanije poput Lidla i Kauflanda, one ipak nikad nisu poslovale u planskim ekonomijama / državnom socijalizmu.
Kako je rekla Martina Dalić nakon sloma Agrokora, “dobro je biti u nekom kontaktu s državom, nije to USA”, piše Dalić, dajući upute jednom od odvjetnika da “baci bubu u uho” stranim investitorima o skoroj državnoj intervenciji. U Hrvatskoj se posebno prije izbora država mora miješati u sve i dokazati svoju moć.
Konzum upravo podržao vladin prijedlog. U tijeku je razgovor Filipovića s LidlomMINISTARSTVO gospodarstva sazvalo je za danas hitan sastanak sa svim velikim trgovcima. Na sastanku će ministar Filipović od trgovaca tražiti da vrate cijene…www.index.hr -
Kad ti je Karl Marx uzor, novi porez ti je rješenje za sve.
Benčić: Što ako cijene nastave rasti? Porez na ekstraprofitMINISTARSTVO gospodarstva sazvalo je za sutra hitan sastanak sa svim velikim trgovcima. Saborska zastupnica Sandra Benčić je to komentirala.www.index.hr -
Ne znam što je smiješnije, to što se opet igraju komunizma pa će biti nestašica proizvoda koje će trgovcima generirati gubitke, ili to što su s ovim čekali kraj sezone nakon što su dobro oderali turiste.
-
i to isto napraviti za sve koji zele kupiti dionicu
otvori firmu, kupi dionicu applea, i placaj doprinose na osnovicu, MJESEČNO!
Upravo suprotno tko kupuje dionice treba dobiti državne poticaje jer razmišlja o svojoj mirovini bez pomoći države i kvazi fondova
I onaj tko je kupio i sredio nekretninu razmišlja o svojoj mirovini bez pomoći države i kvazi fondova.
Prvo i osnovno ponoviti što je dobit, što je prihod, a što je promet. Nakon što to apsorbirate, pročitajte još jednom ovu svoju rečenicu.
Isto tako vam je s kupnjom i opremanjem apartmana. Novac prvo treba zaraditi, a tek onda investirati u apartman. I sve to da bi se neki naslađivali kako se malo plaća.
Nitko ne spori da porez treba platiti, ali isto tako treba i ne mlatiti gluposti, i znati kolili su troškovi bavljenja nekim poslom.
Dakle trošak apartmana:
- kupnja
- opremanje
- tekući troškovi struje, vode (klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop)
- plaća se skuplja čistoća
- plaća se boravišna pristojba
- plaća se krevetarina
- plaća se čistačica, pranje posteljine
- sve se plaća i oprema s PDV-om, i tekući troškovi se plaćaju s PDV-om
- plaća se agencijska provizija 20-30%
To je sve što imam o tome reći.
ovaj dio: "klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop", najviše volim.
Ja u iznajmljenom apartmanu uključim pećnicu, sva kola na šporetu, vruću vodu na obje pipe odvijem na max, frižider isto na max. Na mobiteli i laptopu uključim max potrošnju i punim ih stalno. Ispečem paprike i napravim ajvar.
Klima cijelo vrijeme na 18.
Radi ovakvih postoji još nepisano pravilo +10% na cijenu tako da se i ovaj dio neutralizira.
Apartman si platio da ga koristiš na normalan način kako se i doma ponašaš, a ne da se iživljavaš. Je li doma kuću hladiš ili griješ s otvorenim prozorima ?
-
Dao si sam sebi odgovor u zadnjoj rečenici. Ako ti daš direktno umjesto države koja ti je prisilno uzela kako će prodavati priču o socijalnoj državi.
-
Prvo i osnovno ponoviti što je dobit, što je prihod, a što je promet. Nakon što to apsorbirate, pročitajte još jednom ovu svoju rečenicu.
Isto tako vam je s kupnjom i opremanjem apartmana. Novac prvo treba zaraditi, a tek onda investirati u apartman. I sve to da bi se neki naslađivali kako se malo plaća.
Nitko ne spori da porez treba platiti, ali isto tako treba i ne mlatiti gluposti, i znati kolili su troškovi bavljenja nekim poslom.
Dakle trošak apartmana:
- kupnja
- opremanje
- tekući troškovi struje, vode (klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop)
- plaća se krevetarina
Koliko sam vidio u prijašnjim postovima izjasnio si se kao liberal koji je za flat poreze na sve. Ali ti si u stvari za flat na sve osim najam apartmana jer oni valjda imaju ogromne troškove. Zato njima 0%. E vidiš upravo za to se ja zalažem. Isti postotak za sve ali uključivo i apartmane.
I dalje prosipaš gluposti da iznajmljivači plaćaju 0% poreza. S obzirom da si podkapacitiran pročitati i razumijeti napisano prekinuti ću i raspravu s tobom.
Krevetarina, boravišna pristojba, i nemogućnost rashodovanja brojnih režija i PDV-a idu daleko preko 0%. Plaćaju iznajmljivači i 30%.
-
Pa uložili ste u svoje, i ostati će i Vašoj djeci, i djeci Vaše djece
Smiješni ste.
Ako je najam apartmana za 4 osobe sto eura na dan, za 30 dana to je tri tisuće eura. Za 60 dana punjenja od 120 vjerojatnih dana punjenja, tijekom ljeta , to je 6 tisuća eura
Dva apartmana = 12 tisuća
Trošak uredno opravdajte računima, umanjite poreznu osnovicu, a na ostatak platiti porez treba, kao na dohodak od rada. Ili kao porez na kapitalnu dobit
Pritom svi zaboravljaju da smo na novac kojim smo kupili dionice već platili porez na dohodak, dobit itd, ili nismo
, jer je zarađen iznajmljivanjem
Porezni je sustav nepravičan.
To je sve što imam o tome reći. A glede mede i onih što sada kupuju apartmane, kasno Marko, kao i na tržištu dionica
QuotePritom svi zaboravljaju da smo na novac kojim smo kupili dionice već platili porez na dohodak, dobit
Dakle trošak apartmana:
- kupnja
- opremanje
- plaća se krevetarina
-
Svaka djelatnost ima troškove pa ih to ne izuzima od plaćanja poreza. A veliki mislioci koji su ulagali u apartmane očito misle da samo oni imaju troškove. A da nije isplativo i da nije bilo tax free očito ne bi ni ulagali.
Veliki mislioci koji su ulagali u apartmane ne navijaju da netko iz drugih djelatnosti plaća veći porez. Ali samo su ne-apartmanisti opsesivno jalni i bolesni u svojoj želji da ljudi koji se bave turističkim privatnim najmom plaćaju veće poreze. Iako je to daleko najveća vrijednost hrvatskog turizma, bez malih iznajmljivača hrvatski turizam bi umro.
Pritom ne-apartmanisti zbog neznanja i/ili jala umanjuju realne troškove apartmanista.
-
Uzmi samo dva apartmana, na 60 dana punjenja zarada je 12 tisuća eura, plati na to 250 eura poreza i tvoje je kraljevstvo nebesko
ajde mi molim te objasni po kojoj to matematici i racunici u 60 dana zaradis 12 tisuca eura?
Najveći stručnjaci za zaradu od apartmana su ovi što ih nemaju. Istovremeno ih zbunjuju pojmovi promet, prihod i zarada.
I naravno, svatko od velikih mislioca gleda koliko je sam investirao u dionice, ali isti ne gledaju koliko je netko novaca uložio u opremanje apartmana niti koliko su tekući troškovi.
Jer sve što sjedne na račun je njima automatski zarada, a to što si prije uložio 200-300 tisuća eura nije bitno.
-
Iznajmljivači su ogromno glasačko tijelo, i ove radnje vlasti i medija protiv iznajmljivača treba iskoristiti tako da isti smijene ovu vlast. Da vidiš onda panike.
-
Vlasnik apartmana od 50 kvadrata s dva kreveta dosad je plaćao samo paušalni iznos po krevetu, od 19.99 do 199 eura godišnje. Taj vlasnik apartmana od sljedeće će godine plaćati i dodatni godišnji porez od maksimalnih 250 eura.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…i-cifre-1321612
No krasno.
Uzmi samo dva apartmana, na 60 dana punjenja zarada je 12 tisuća eura, plati na to 250 eura poreza i tvoje je kraljevstvo nebesko
Na dohodak od rada, koliko se godišnje plati poreza ??
Tako smo mi postali zemlja iznajmljivača. Zadar je ostao bez pedijatra, mi svi bez keramičara, i općenito je čudno kako itko gasi požare, održava red i mir, uči djecu ili liječi ljude
Da ne pominjem pri tome naš porez, po načelu rizik je vaš, a novac je naš
Naježim se kad čujem da je zarada 12 tisuća eura, pa se onda naknadno plati porez, i to se još ovakva lupetanja pišu na investicijskom forumu.
Dakle evo sada da jednom objasnim:
PROMET - ono što gost plati agenciji
PRIHOD - ono što agencija plati iznajmljivaču
DOBIT/ZARADA - ono što ostane nakon svih troškova - kad se plati struja, voda, porezi, čistačica, pranje posteljine, itd.
Na dohodak od rada se plati jako malo poreza. Preko milijun Hrvata ne plaća porez na dohodak uopće što je strašno. Doprinosi na rad nisu porez, zdravstveno osiguranje i mirovinsko osiguranje nisu porez.
Treba uvesti flat porez svima i ukinuti sve porezne olakšice, svi bi trebali plaćati nekakav porez na dohodak. Prestrašno je koliko ljudi ne doprinosi društvu, samo zato da bi se njihovi glasovi kupili na izborima. Upravo se takvi i najviše žale da netko drugi plaća malo.
A svi ti apartmani su fantasticni za oprat $$$$, jer kad napravis rohbau i ono glavno, dalje sve mozes radit sa kesom, opremati, a da te nitko ne pita od kud ti €€€€, u konacnici uvijek ce reci, od rentanja drugog apartmana 😎
Jadna država, sve joj se plaća u kešu s PDV-om od 25%, baš je jadna država ostala oštećena. Zločesti iznajmljivači sve opremili i platili 25% PDV-a. Svatko sa zrnom soli u glavi zna da se bilo kakva lova, čak i ona crna, opet na kraju vrati državi.
-
znas sta je meni najgore, a ne smijem puno pisat jer ce mi tlak skocit
sto oporezuju sve, znaci ne oporezuju te jednom, vec te oporezuju na placi, di ti skoro uzmu pola
onda od tih pola ti na sve sto kupis uzmu jos pdv , sto je kod nas cetvrtina
i onda kad i nesto skupis novaca, i kupis stan/kucu , onda ti i na to uzmu porez, a sad zele jos da ti svake godine uzmu porez iako si vec tu kucu pretplatio nekoliko puta
i ne mozes nista nego samo radit i placat i placat
a kako je pocelo po europi, doci ce i kod nas kada budemo jos od poreza morali uzdrzavati ilegalce
i onda si ti jadna budala koja radis cijeli zivot da bi hranio druge
Zaboravio si još dio gdje kažu da je neki parazit/neradnik nejednak s tobom i da tebe koji crnčiš treba oderati da se smanji nejednakost.
A rođo leži, prima socijalu i smije ti se.
Nažalost EU je tako posložio poreze da se stimulira parazitiranje.
Većina Nijemaca smatra da se ne isplati raditiVećina Nijemaca smatra da se više ne isplati raditi s obzirom na sve veće državne potpore, pokazuje istraživanje javnog mnijenja objavljeno u utorak. Prema…lidermedia.hr -
Sve ili gotovo sve ide gradu i prije i sada.
sto bi onda znacilo da one opcine koje nisu imali prirez prije, sada ce imat vise prihoda? iako ne zele?
Krivo vam je rekao, isključivo je prirez išao lokalnoj jedinici. Sad će ići cca 15% od 12% silom.
-
Prava bi reforma bila 10% flat porez na sve, na rad i na kapital, jedna jedina stopa za sve. Doprinose u mirovinsko neka svatko plaća po vlastitom izboru, ili nek ulaže sam. Zdravstvo može ostat solidarno, ali do neke visine, recimo da se max. može platiti 300 eura mjesečno. Kakvo nam je zdravstvo i to je puno.
Da sam premijer napravio bih najjednostavniji mogući porezni sustav.
-
Naravno, pa zar Plenković nije obožavatelj Kardelja ? Ide koalicija nakon izbora, a ovo je potez HDZ-a BONA FIDES kao priprema te koalicije.
Razmislite uostalom, HDZ se posvađao s Mostom i Domovinskom pokretom, a sa SDP-om ne mogu. Dakle Možemo je jedina opcija.
A onda će nam tek dignuti poreze.
-
triba vidit koliki će bit porez na dohodak tamo di netko ima vikendicu ili didovinu.
ako su tamo načelnici manje pohlepni, onda tamo prijavit prebivalište, a imat "vikendicu" u gradu, dok ovi iz gradova ne skuže da svi iz nekih vuko*ebina baš tu i imaju svoje "vikendice"
triba kupovat vrime kako uhljebima rastu zazubice
Ovo ima smisla ako živiš od plaće. Za kapital ti je svejedno kad su stavili 12% na državnom nivou fiksno gdje god da živiš. Dapače sad su te iz manjih sredina izjednačili sa Zagrebom, pa je mnogima čak i porastao porez na dividendu i kapitalnu dobit.
Znači radi odrasta Tomaševića će sada i netko iz Svete Nedjelje plaćati veći porez na dividendu, štednju ili kapitalnu dobit.
Sve u svemu, nakon 2-3 mjeseca akrobacija, gore nego je bilo. Glasajte za Fokus na izborima.
-
evo i cijeli ppt ispod članka
Digli su doslovno sve poreze i potpuno eliminirali sve što su prije ljeta napravili ukidanjem prireza.
Dakle totalna pušiona, izmjena poreznog sustava da bi se postiglo jedno veliko ništa.
Trebalo bi politici zabraniti da uređuje poreznu politiku.
-
btw., evo ministar kaže da smo jedna od zemalja EU koja najmanje opterećuje dohodak, i to je potkrijepio prezentacijom.
btw., podigao je i stopu za preprodaju nekretnina na 24%, šta će još više zacementirati cijene nekretnina, i najvjerojatnije ih još i podići.
ali najveći smijeh je šta je cilj porezne reforme smanjit nejednakosti
Zašto nikad ne idu smanjiti nejednakosti u trudu i radu, pa da besposličare potjeraju da rade kao ja.