1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Politika - općenito

• Paulie
    • September 16, 2023 at 2:38 PM

Nitko tebe ne treba uvjeravati u ništa. Ako si odgovoran građanin istražit ćeš sam, ako nisi kukat ćeš da su svi isti i plakat kako je loše.

Svaka stranka ima plan i program, minimum odgovornosti je proći ga na brzinu.

Poduzetničkoj stranci je bavljenje politikom kontraproduktivno, jer svaki ozbiljan poduzetnik zarađuje više od 2-3 tisuće eura mjesečno. Ali zato je raznim aktivistima ta suma novca itekako primamljiva.

Zato je mnogo više prevarantskih stranaka od onih pravih.

• Politika - općenito

• Paulie
    • September 16, 2023 at 2:12 PM

st-brajo

Valjda je tebi u korist da glasaš za stranku koja će ti osigurat najbolji život, ili ti ga barem neće otežati.

Pomiješao si karte jer za razliku od poduzetništva koje se bori za market share da vlasnicima bude bolje, ovdje je glasaču gore ako glasa pogrešno. Dakle, ovdje glasač treba biti proaktivniji od stranke da istraži tko mu kreira bolji život.

Google oglasi i medijski prostor mnogo koštaju. Mediji obožavaju Možemo od samog starta, mnogo je tu novaca uplaćeno za PR.

• Politika - općenito

• Paulie
    • September 16, 2023 at 12:13 PM
    Quote from st-brajo

za onoga koji prolazi 5% ili koliko je već prag u tvojoj izbornoj jedinici.

sve ostalo je bačen glas, odnosno alociran najvećoj stranci, nažalost 🤷

Ja ću definitivno glasati za Fokus. Bude li se samo vodilo ovom logikom male stranke nikad neće postati bitne, i uvijek će sve ostati onako kako i jest. Fokus nije guran u medijima kao što se guralo Možemo, čisto zato jer su financijeri medija i financijeri Možemo isti ljudi.

Fokus nema tu sreću da ga mediji guraju.

• Politika - općenito

• Paulie
    • September 16, 2023 at 12:05 PM

Za koga biste glasali i zašto, što mislite tko je najbolja stranka za nas poduzetnike/investitore/radnike, odnosno vrijedne ljude koji misle na svoju budućnost. Spomenut ću samo stranke koje prelaze barem 1% po anketama.

Teme koje ja gledam su:

• porezi daleko najvažnija stavka
    • slobode građana
    • natalitetna politika
    • migrantska politika
    • vrijednosti u društvu

Stranke i moj kratki rezime:

• HDZ - korupcija i uhljebljivanje, blokada pravosuđa, desno krilo KPH
    • SDP - kao HDZ, samo s većim porezima, lijevo krilo KPH
    • Možemo - aktivisti, woke agenda od škola nadalje, nesposobnost, štovatelji Marxa, golemi porezi
    • Most - tradicionalne vrijednosti, porezno bi vjerujem sve ostalo slično
    • Domovinski pokret - tradicionalne vrijednosti, porezno bi vjerujem sve ostalo slično
    • Centar - progresivne vrijednosti, porezno bi digli poreze na imovinu
    • HSS - nemam neko mišljenje, sad su valjda lijevo
    • Radnička fronta - nešto veće zlo od Možemo, ali s bitno manjom potporom, Marx je desno za njih
    • Fokus - jedina stranka koja zagovara smanjenje poreza
    • HNS - gora verzija HDZ-a i SDP-a, mali i pokvareni, korupcija, pljačka
    • Hrvatski suverenisti - DP s manjom podrškom
    • IDS - istarski HDZ/SDP, ideološki lijevo
    • Odlučnost i pravednost - tradicionalne vrijednosti, fokus na borbu protiv korupcije, nova stranka
  • Politika - općenito

• Paulie
    • September 16, 2023 at 11:56 AM

Za koga glasati na nadolazećim izborima ? Evo jedan dobar prijedlog, Fokus. U većini gradova gdje imaju vlast su ukinuli ili smanjili prirez.

Stranka Fokus je protiv bilo kakvog podizanja ili uvođenja novih poreza
    Stranka Fokus je protiv bilo kakvog podizanja ili uvođenja novih poreza u situaciji kada niz najvećih vanjskotrgovinskih partnera Hrvatske ulazi u recesiju i…
    lidermedia.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • September 16, 2023 at 9:48 AM

Pitanje je koliko Todorić potražuje, mi to uopće ni ne znamo. Na kraju presude se vidi podatak koliko je traženo, a koliko je dobiveno presudom.

Suđenje je u potpunosti tajno, tribunal je zatražio da nijedna stranka ne smije iznositi nikakve detalje javno.

U sporu koji su pokrenuli Adria Grop BV i Adria Group Holding BV protiv Republike Hrvatske(ICSID broj predmeta ARB/20/6), Tribunal je svojim nalozima odredio povjerljivost postupka zbog čega se informacije o postupku ne smiju iznositi u javnost. Iznošenje sadržaja naloga i odluka Tribunala, kao i podnesaka stranaka, bez suglasnosti obiju strana, predstavlja povredu Tribunalovih naloga kao i obveze stranaka da ne pogoršavaju spor i da postupaju u dobroj vjeri.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske Odgovor na navode objavljene u tjedniku Nacional | DORH
    U posljednja dva broja tjednika Nacional objavljeni su tekstovi vezano za postupak pokrenut pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova…
    dorh.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • September 15, 2023 at 8:58 PM
    Quote from Ivan1902

Ajmo iskreno, da se sutra objavi u novinama da je RH dužna IT isplatiti XX milijardi € zato što je dobio arbitražu pred ICSID, koji su naši potezi?

Što mi možemo učiniti osim odseliti se, jer je država dužna XX milijardi koje nema?

Ja mu želim sreću, jer su ga zajebali kao i mene, i više od toga da on dobije, želim da oni izgube, ali što mi imamo od toga?

1. Država uvijek ima novaca, nova zaduženja, novi porezi
    2. Ne znam koji su tvoji potezi, moji potezi su da pročitam presudu i iskoristim sve što mogu na ESP ili ESLJP
    3. Šansa da ću pobijediti na ESP ili ESLJP je višestruko veća ako Ivica pobijedi u Washingtonu jer se mogu pozvati na ICSID presudu

Ja navijam za Ivičinu pobjedu glavom i srcem. I to potpunu, da bude neka brutalna odšteta, od barem 3-4 milijarde eura.

• AGROKOR

• Paulie
    • September 15, 2023 at 1:24 PM

Malo sam istraživao prosječno trajanje arbitraža u Washingtonu, i Svjetska Banka je napravila članak o tome na službenim ISCID stranicama. Članak je star 15-ak godina, možda se od tada nešto i promijenilo, ali opet ne vjerujem da se značajno promijenilo.

Iako to zna dosta varirati od slučaja do slučaja, a definitivno mislim da je Agrokor jedan od najkompleksnijih, prosječna arbitraža traje 3,6 godina.

Agrokor je u ovoj pretposljednjoj fazi "Hearing on merits". Koga zanima više detalja, koje su arbitraže bile najkraće, koje najduže, itd, evo i link na cijeli članak.

Slučaj Agrokor je registriran 2. ožujka 2020., dakle sada smo točno došli do te točke prosječnog trajanja arbitraže.

https://icsid.worldbank.org/sites/default/files/parties_publications/C3765/Claimant%27s%20Response%20to%20the%20Respondent%27s%20Requests%20under%20ICSID%20Arbitration%20Rules%2028%281%29%20and%2039%281%29/Legal%20Authorities/CL-13.PDF

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• AGROKOR

• Paulie
    • September 15, 2023 at 10:37 AM

Vlada i Fortenova opet se vole javno

Komentar Đurđice Klancir: Vlada i Fortenova opet se vole javno
    Fortenova grupa odigrala je ključnu ulogu oko trasiranja Vladine akcije „rezanja cijena“ u trgovačkim lancima, a usput je Konzum zaradio i mnogo besplatne…
    n1info.hr
  • Porez na iznajmljivanje nekretnina

• Paulie
    • September 13, 2023 at 1:57 PM

U Informacijskom sustavu Porezne uprave evidentirano je ukupno 105.138 obveznika koji obavljaju djelatnost iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu

Ovo ti je u prijevodu pola milijuna glasova, jer obveznici valjda imaju i članove obitelji zar ne ?

Argument da bi stanari trebali nešto odobriti također ne drži nikakvu vodu. Kao što možeš dobiti loše turiste za sustanare, možeš dobiti i kriminalnog susjeda koji tu stalno stanuje. Razlika je što je kriminalan susjed tu 12 mjeseci u godini, a kriminalni turisti maksimalno 2-3 mjeseca. Što ako netko iznajmi stan obitelji i ta obitelj radi buku i nerede ? Koja je razlika njih i turista ? Pa turisti su bolji nekoliko puta jer su tu max 2-3 mjeseca. Uostalom, neće baš svi ni biti loši, nego max 20%.

Uostalom svakom nešto smeta, nekom smeta dječje igralište jer ne može popodne spavati, nekom smeta cesta i buka, nekom smetaju crkvena zvona jer ga ujutro bude, nekom smetaju turisti...

Puno ovdje lupetanja ima o zabranama i raznim izvlaštenjima, a svakome je jasno da se tako nešto neće nikad dozvoliti ni ozakoniti. Nastavite pjevati po svome, a dogodine ide nova sezona. ;) Ja svake godine vidim zagovaratelje raznih poreza i zabrana da se pjene, ali svaka sezona sve bolja i džepovi sve puniji.

I daj mi molim te jedan primjer gdje je netko izvlašten u Hrvatskoj, a da se ne radi o nevraćanju duga banci.

• Paulie
    • September 13, 2023 at 12:37 PM
    Quote from accountant

Paulie

daj se sredi čovječe!

GRAD plaća te sobe imigrantima jer im je JEDNOSTAVNIJE sklopiti ugovor s par hotela nego sa stotinama AirBnb rentijera

daj shvati! veze to s onim što sam ti poslao nema

Uopće nije bitno što je gradu jednostavnije, bitno je to da je ogroman broj soba u gradu postao zauzet ilegalcima i da je to diglo cijenu ostatka soba i napravilo velik pritisak.

Ukoliko misliš da je AirBnb zabranjen u New Yorku odi na stranicu AirBnba i kao destinaciju upiši New York kao što sam sada ja upisao, i naći ćeš tisuće i tisuće smještaja.

Nitko ne može zabraniti turistički najam u New Yorku niti u Hrvatskoj.

• Paulie
    • September 13, 2023 at 12:29 PM

Evo ga, u prosjeku grad New York plaća preko 300 dolara po noći za jednu budžet sobu za smještaj ilegalaca u hotelu.

Hoteli za smještaj ilegalaca traže premiju na cijenu, jer će im ovi naravno devastirati sve.

Samo nekoliko tjedana kasnije, administracija gradonačelnika New Yorka Erica Adamsa došla je sa slamkom spasa: htjela je iznajmiti sve 492 sobe za smještaj otprilike 15.000 migranata u sljedećih 15 mjeseci.

Hotel, koji obično naplaćuje 110 dolara po noći, dobio bi 73% više, ili 190 dolara po sobi. Osim toga, grad bi jamčio punu popunjenost u vrijeme kada se očekuje da će biti samo 70% popunjenosti.

NYC Pays Over $300 a Night for Budget Hotel Rooms for Migrants
    Some of New York City's struggling hotels are charging the city premium rates to provide emergency housing for migrants — even as the city slashes services to…
    www.bloomberg.com

Povezivati ovo s hrvatskim turizmom je apsurdno. U Hrvatskoj neće doći do povrede prava na uživanje i korištenje privatnog vlasništva.

• Paulie
    • September 13, 2023 at 12:23 PM

Ja nisam desno, samo sam razuman, čitam i pratim što se događa, i interesira me. Tebi je normalno da pola gradskih hotela zauzimaju imigranti koje financira grad ? I ne vidiš problem u tome što su pola hotela u gradu New Yorku zauzeli imigranti nego ti je problem AirBnb ?

Zamisli koliki je pritisak na privatni smještaj i cijene ostalih hotela ako pola hotela u gradu naseliš ilegalcima. Glavno da si ti vidio problem rasta cijena u AirBnbu, ali si pritisak od strane ilegalaca zanemario. Nastavi li se uvoz ilegalaca ovim tempom uskoro će svi hoteli u gradu New Yorku biti puni ilegalaca.

Slično je i u San Franciscu.

I onda povlačiš neku paralelu zabrane AirBnba s Hrvatskom, i još lidere tih gradova nazivaš starim kapitalistima.

Također pogledaj kretanje stanovništva Amerike iz demokratskih u republikanske države, i zapitaj se zašto se to događa.

• Paulie
    • September 13, 2023 at 12:17 PM
    Quote from accountant

Paulie

tko su onda naši 'ilegalci'? Ukrajinci možda? studenti kojima fali krov nad glavom?

ista ti je posljedica ali je uzrok drugačiji

i zapamti: ono što rade stari kapitalisti i (fuj!) Amerika sutra će raditi naši zakonodavci i poreznici

Prvo i osnovno narod je taj koji bira vlast, ako većina od iznajmljivanja bude imala korist zakoni će biti skrojeni tako da odgovaraju iznajmljivačima. A u Hrvatskoj je jako mnogo iznajmljivača. I još ćemo vidjet tko će se to usuditi nekome braniti kako će koristiti privatno vlasništvo. Cijeli Jadran i dobar dio Zagreba dio kućnog proračuna pune od iznajmljivanja, zamisli se koliko je to glasačko tijelo. Onda promisli koja će politička stranka slomiti to glasačko tijelo - nijedna.

Drugo, uspoređivat Hrvatsku s Amerikom, i pričat o nekim starim kapitalistima Amerike dok su istodobno New York i San Francisco devastirali radikalno lijevi demokrati koji podupiru i financiraju ilegalne migrante jer je to njihovo buduće glasačko tijelo je smiješno.

• Paulie
    • September 13, 2023 at 12:07 PM
    Quote from accountant

Paulie  zdenkic

vlasništvo je neotuđivo (iako povijesno kod nas nije bilo tako, bile su neke nacionalizacije u igri)

no, to što ćeš raditi s tom imovinom itekako jest podložno kontroli i ograničavanju slobode kroz pravilnike i zakone (propise)

eto i kolijevka modernog kapitalizma u recimo New Yorku i San Franciscu počinju ograničavati tu 'slobodu i pravo raspolaganja vlasništvom' kroz diktiranje uvjeta jednodnevnog najma

čini se da im je namjera dobrim dijelom iskorijeniti AirBnB rentals tamo jer imaju slične probleme: da bi neka g_zica iz inozemstva prespavala dan, dva ili tjedan u Velikoj Jabuci, to radi pritisak na cijene ostalim najmodavcima koji žive i rade tamo, jer miče raspoložive stanove za trajni najam s tržišta, pa velikoj faci s Wall Streeta neće više tko imati pripremati sočne odreske u lokalnom fensi restoranu iz jednostavnog razloga što nema gdje prespavati

Je li ti uopće znaš zbog čega nema stanova u San Franciscu i New Yorku ili samo lupetaš ? Nema nikakve veze s dnevnim najmom i AirBnb-om već ilegalnim migracijama. Ti gradovi su devastirani politikama demokrata.

https://www.cbsnews.com/news/new-york-city-migrants-hunger/

Svakog dana u New York dolazi 1000 ilegalnih imigranata. Slično je u San Franciscu. U New York je došlo toliko ilegalaca da ih smještaju u hotele. A znaš tko hotelima plaća za smještaj ilegalaca, pa grad naravno.

NYC spends $35 million for 2 migrant hotels as border crisis festers
    The $35 million is part of the $5.2 billion racked up so far to navigate the growing crisis, The Post has learned.
    nypost.com

Evo ti članak od prije nekoliko dana, New York plaća 35 milijuna dolara samo za 2 hotela. A postoje stotine hotela u koji su smješteni ilegalci.

Još jedan članak - pola soba u hotelima u gradu New Yorku zauzimaju ilegalni migranti. Naravno da je ovo napuhalo i cijene soba u preostalim hotelima, kao i cijene stanova.

Shocking: NYC Mayor Says Half Of City's Hotel Rooms Now Housing Asylum Seekers - View from the Wing
    Between homeless and refugees an increasing number of low-end properties are being used to house people by the city – and even relatively better hotels are…
    viewfromthewing.com

Quote from zdenkic

u new yorku zele da ljudi prime ilegalne migrante u svoje stanove

nemojmo ameriku uzimati kao nesto pozitivno

Drago mi je da bar netko razumije što se događa.

• Paulie
    • September 13, 2023 at 11:45 AM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from accountant

a što ja cijelo vrijeme trubim ovdje?

ako je to poduzetnička i oporeziva djelatnost, molim evidentirati 'apartmandžije' ili kao d.o.o ili kao redovni obrt i neka vode poslovne knjige

kao uostalom i svi drugi vrijedni poduzetnici, drugih djelatnosti koje nisu turizam

krivnja je na zakonodavcu (državi) koji donese propis koji na kraju nije provediv, iskrivljuje tržišnu utakmicu, donese manje prihode proračunu i onda se... lovi vještice?!

ja bi to drugačije...sve mikro djelatnosti do cca150k eur god. prihoda bi stavio opciju paušal i izvan sustava PDV.(nešto sl. ima austrija) a kome to ne paše neka registrira najmanje d.o.o. i neka bude u sustavu PDV i sve ove druge obveze koji takav poslovni oblik nosi...rad na crno izvan sustava kao npr češke, mađarske ili poljske zgrade koje se iznajmljuju na crno izvan Hr i ne prijavljuju niti boravišnu pristojbu, bez obzira o kojome se radi, gost na crno ili "rodbina", bi sankcionirao maximalno jako, pa i zabilježbom u zemljišne knjige.

inaće bi trebalo srediti taj apartmanski kaos, ne može se iznamljivati stan kao "apartman" za dnevni najam u stambenoj zgradi sa kučnim redom u zoni namjenjenoj stanovanju, to reba izbaciti iz min. teh. uvijeta...u stanovima se stanuje a turizam i kuće/apartmane za odmor poslovno regulirati isključivo u turističkim zonama.

Display More

S ovime se apsolutno ne slažem. Svatko ima pravo raditi sa svojim privatnim vlasništvom što hoće.

Tko ti kaže da sam ja kupio stan za stanovanje ? Kupio sam ga za ono za što ga ja hoću upotrijebiti.

Nisu privatni građani Caritas pa da rješavaju problem jeftinog stanovanja u državi.

Ovome prilažem deklaraciju o ljudskim pravima. Iznajmljivanje stana turistima nije protivno niti tuđim pravima niti zakonskim ograničenjima.

Pravo vlasništva je stvarno pravo na određenoj stvari koje ovlašćuje svoga nositelja da s tom stvari i koristima od nje čini što ga je volja te da svakoga drugoga od toga isključi, ako to nije protivno tuđim pravima ni zakonskim ograničenjima.

Pravo vlasništva – Wikipedija

• Paulie
    • September 13, 2023 at 11:11 AM
    Quote from zdenkic

Porezna šalje pisma iznajmljivačima. To je "novi" porez - Index.hr

kakvi komentari, svi iznajmljivaci imaju para ko blata, nove aute svaku sezonu, i svi su hdzovci

Legendarni hrvatski jal izlazi na površinu kao i uvijek. Međutim, ovo nije nikakav novi porez, ova obveza iznajmljivača postoji barem zadnjih desetak godina.

Novinari lupetaju gluposti, opet.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • September 12, 2023 at 1:01 PM

Dobro sam zaključio, ništa se ne događa, premali prometi su to ipak jasno signalizirali.

ADRIS GRUPI d.d., kao Izdavatelju, nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište, a koje ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi ili su javno dostupne.

Obavijesti izdavatelja - EHO

• Paulie
    • September 12, 2023 at 11:37 AM
    Quote from KikiRiki

kad već špekuliramo, da nisu dobili presudu da im Agrokor/Fortenova treba vratit € 200 mio. + kamate ..ili Jamnicu 😁

Nisu, izgubili su zahtjev za revizijom nagodbe na Vrhovnom sudu. Koji su daljni koraci ne znamo, jer iz Adrisa imaju takav odnos prema dioničarima da nam valjda nisu dužni podnositi bitne informacije.

• Paulie
    • September 12, 2023 at 11:23 AM

Dokupite onda ako mislite da je jeftino. Ja neću.

Čekam hoće li biti one burzovne obavijesti da su im nepoznati razlozi skoka cijene.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt