1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. jocaAMsterdam

Posts by jocaAMsterdam

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 13, 2021 at 10:03 AM
    Quote from Flight
    Quote from Parica

Svi bi trebali tezit da prodaju vrijednosnice po sto vecoj cijeni, a pogotovo MF-ovi jer oni nemaju vlastiti kapital vec kapital udjelnicara...takoder, ako ovo "reguliranje cijene" rade zbog aranžmana preuzimanja onda je to trgovanje s povlastenim informacijama i trebao bi se regulator ukljucit...

Medutim, ovo je prcija i vec 20 godina svatko radi sto hoce...

Mislim da oni "reguliraju cijenu" jer su dobili pinku u džep od "ekipe" i da ih boli tuki za male dionicare i zakone i regulatora...

Nema tu nikakvog master plana...cista korupcija i bezakonje...hrvatska posla...

Nisam shvatio tko tu ima povlastene informacije? Uprava društva ili dionicar?

Ako misliš na dionicara ne vidim nikakav razlog da on otkriva svoju strategiju sto će sada ili kasnije raditi sa dionicama i hoće li sudjelovati u nekom obliku financijskog restrukturiranja, aranžiranja odnosno preslagivanja vlasničke glavnice ili dugova. To bi bio potpuni non-sense. Na taj načini bi svatko morao otkrivati koje su mu namjere sa vlastitim dionicama. Poanta povlastene informacije je u odgovoru na pitanje: Da li uprava ima saznanja da postoje okolnosti koje mogu utjecati na cijenu instrumenta. Odnosno da li te informacije mogu biti zadrzane u krugu odgovornih osoba izdavatelja i ostalih uključenih u aktivnosti? Jer uprava firme ne može, ne mora niti najčešće ne zna koja je namjera pojedinog dionicara sa dionicama koje taj ima odnosno drži u vlasništvu. Mislim, to je širi i složeniji problem od ovoga, al nacelno treba razlikovati sto potpada pod povlaštenost informacija. I kada nastupa trenutak te povlastenosti te do kada traje.

Obzirom da još nije započeo nikakav proces prodaje vlasništva odnosno nisu prikupljene nikakve ponude ne postoje ni povlastene informacije barem ne onako kako ih ti tumačiš.

Isto tako mislim da je izjava; da su upravitelji fondom dobili “pinku” za nešto, onako populističko brbljanje i filozofiranje. Ha, mislim to je razmišljanje na tragu prosječnog komentatora na index portalu. Svi imaju misljenje i svi uvijek ostvaruju neku korist samo oni badava piskaraju i prave se duhoviti. Svatko može smislitii svoju teoriju urote i fantazirati o nagradi i uključenima.

Činjenica je da iz medija već u nekoliko navrata i već dulje vrijeme dolaze price i napisi da se priprema neki vid financijskog i operativnog restrukturiranja i u skladu s time pokrenut je i postupak s tom namjerom. https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…cdcae5c2d1d.pdf

Činjenica je i da na određenoj razini cijene AZ mirovinski fond prodaje dionice. I jedan i drugi događaj se ponavljaju pa u skladu s time ja mogu pretpostaviti da postoji neki plan koji nije suglasan s planom manjinskih dionicara koji očekuju da će se u svakoj varijanti, netko potući oko vlasništva u Dalekovodu. Moguće da sam ja potpuno u krivu i da se sve slučajno događa, al onda bih volio čuti neko suvislo i logično razmišljanje i pojašnjenje sto se zapravo događa i sto možemo očekivati od započetog procesa? S nekim zdravorazumskim i logičnim argumentima, procjenom slijeda događaja, kao i samog modaliteta restrukturiranja. Jer očito je da se nije najprije prionulo prodaji paketa dionica u vlasništvu Konsolidatora već se pokrenuo neki drugi postupak koji iz teksta poziva, vrlo vjerojatno ima neke veze sa dugovima kompanije. I to mene upravo zanima, a trebalo bi i svakog dionicara, jer naime vlasnici dugova i model dužničkog restrukturiranja, može značajno utjecati na vlasnički kapital i vrijednost odnosno cijenu udjela postojećih dionicara.

Display More

A koji je to mogući plan koji se može dogoditi, a da nije suglasan sa planom manjinskih dioničara? Razvodnjavanje?

Daj mi napiši koji su mogući scenariji po tebi.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 11, 2021 at 1:28 PM

Kako se sad osjeća ovaj šta je kupio po 8,48 ? X(

Ako ništa drugo, evo prilike za dokup na 7 kuna za one koji vjeruju u Dalekovod i dalje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• jocaAMsterdam
    • February 11, 2021 at 10:14 AM
    Quote from deny_09

Izgleda ide izlaz iz DLKV i ulazak U OPTE.. ;)

Iz kladionice u kockarnicu ? baš lijepo :D

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 10, 2021 at 4:24 PM
    Quote from Moller
    Quote from harpun

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…437bc697626.pdf

Poštovani,
    Prema našim saznanjima, Sukladno čl. 261. Pravila Zagrebačke burze, nisu nam poznate nikakve
    nove okolnosti ili činjenice, a koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta
    uvrštenog na uređeno tržište, a ne proizlaze iz informacija koje su već ranije u objavama dostavljene
    Burzi.

može li Dalekovod zamijeniti nekoga u Crobex 10, evo nas na 7,5 prosjeka i promet skoro1,2mil i toliko je bilo na zadnjem ovakvom rastu prije članka, izgleda je ključna razina riješena, sutra ćemo to utvrditi

Ovo je ili lažni rally do 8, pa nazad na 7 ili netko stvarno ima neke inside info pa masovno kupuje.

Vidjet ćemo sutra.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 10, 2021 at 1:38 PM

Mene čudi ova agresivna kupnja danas.

Svejedno mislim da neće probiti 8 kuna do nekih daljnih vijesti.

• Što smo danas tržili

• jocaAMsterdam
    • February 10, 2021 at 1:17 PM

Kakva je to prodaja Dalekovoda danas?

Pa DLKV vlakić je tak krenuo!

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• jocaAMsterdam
    • February 10, 2021 at 12:43 PM

Kad neko kaže da se kripto koristi samo za legalne stvari :

https://www.seebiz.eu/trzista/un-sje…-program/251393

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 9, 2021 at 7:53 PM

Rezultati glavnog konkuretna HT-a na tržištu:

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…i-u-2020-godini

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 9, 2021 at 1:47 PM

Talijani pišu o poslu sa Amerima:

https://ilpiccolo.gelocal.it/trieste/cronac…cana-1.39857263

• jocaAMsterdam
    • February 7, 2021 at 7:22 PM
    Quote from Flight

A sto bi jednom od većih dionicara u prošlom tjednu kad je tako naprasno okrenuo pilu naopako?

To je neka infleksija u Wcyckoff patternu ili je došlo do promjene modaliteta u fundamentalno-tehničkoj sferi?

1.transp1px.gif PALUMBO GROUP S.P.A.8.354.56349,69%
    2.transp1px.gif INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O.5.426.89732,28%
    3.transp1px.gif BRODOGRADILIŠTE VIKTOR LENAC D.D. (1/1)825.1874,91%
    4.transp1px.gif JADROAGENT D.D.324.7661,93%
    5.transp1px.gif RAPIĆ MIRKO (1/1)105.2110,63%
    6.down.gif RAZMAN ENES57.1000,34%
    7.transp1px.gif ČOLAK ZVONIMIR57.0090,34%
    8.transp1px.gif KERA IVANA51.7550,31%
    9.transp1px.gif KALČIĆ ELVIO47.6270,28%
    10.transp1px.gif LIST GMBH AUSTRIA45.9920,27%

Izgubio je vjeru u firmu, zna neke loše vijesti koje mi mali ne znamo.

Jel taj odgovor očekuješ ?

• Best buy

• jocaAMsterdam
    • February 4, 2021 at 1:05 PM
    Quote from Kivi
    Quote from Marin83

Jesi pokrio sve stečajuše ili???

fali đurica i virica

Hej! Nemoj zaboraviti naš najdraži Dalekovod!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 3, 2021 at 10:43 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from jocaAMsterdam
    PE Omjer (TTM)105.12
    PS Omjer (TTM)0.90
    PB Omjer (Kvartalno)40.53

To je točno. Ovakve pokazatelje može imati samo potpuno zdrava firma. Znači dugovi do grkljana i neto profitna marža na 0.86%.

Sigurno se kupci hrvaju da ovo kupe.

Al da, vrlo vjerojatno mi "početnici" ne možemo vidjeti prave kvalitete Optime.

Tele2 trenutno ima savršenu bilancu i 0 vlastite infrastrukture.

Znači, jedina imovina koju ima su defacto korisnici.

Ako kupe Optimu, dobivaju infrastrukturu i nove korisnike.

I sutra prilikom daljnje prodaje vrijede više + šta je uvijek lakše nešto nadograđivati nego graditi iz početka.

Uz navedeno, zbog dugova, neće morati cca 5 godina plaćati nikakav porez na dobit, a kad kupe sve, lako razvodne sami sebe sa akumuliranim dugom, mogu se i dokapitalizirati i bilanca će izgledati savršeno za nekog budućeg kupca.

uostalom, pogledajte Lenca.

prije nego su to Talijani uzeli, nitko ga nije htio ni štapom taknuti.

ili još bolje Tesla, bilanca rupčaga, ali financijaši su ga voljni pratiti.

ista priča je i ovdje, a tko to ne kuži, nek onda uloži u ovaj naš ETF i ne zamara se bez potrebe (osim ako burza ponovno legne).

Display More

Da. Svatko tko ne misli kao vi, nema pojma o čemu priča. Jer ulaganje temeljno na spekulacijama je šta? Pravi način kako ulagati ?

VI se slobodno kockajte sa svojim novcem. Ja neću.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 3, 2021 at 9:40 AM
    Quote from dionicar
    Quote from Vule

nece ht ni pomisliti to kupiti u tom obliku jer bi te pare bacio u vjetar kad tad.. firma kakva je, nemoze opstati znaci morao bi upumpavati keš pa nakon nekog vremena stecaj, u nesto sto mu netreba ili stecaj odmah a obje opcije su gubljenje para..

a po meni je zadnji zajam od ht-a i upucan samo da se prezivi i ako nema ponude bajbaj.. zasto nije zaba dala zajam???

Vidi se da ste "početnik"

Ugledate se na mene kao pravog vuka s wall Streeta ... Eto i na na gamestop nešto zavrtio.

Kolega.. dakle.. po ne znam koji put.. ht mora prodati jer prestaje a upravljanjem.. ZABA ima duplo veću udio od HTa. Zabu zanimaju novci. K tome, ne zaboravite da se dug uredno servisiran EBITDa i neto dobit rastu.. prolistajte malo forum

PE Omjer (TTM)105.12
    PS Omjer (TTM)0.90
    PB Omjer (Kvartalno)40.53

To je točno. Ovakve pokazatelje može imati samo potpuno zdrava firma. Znači dugovi do grkljana i neto profitna marža na 0.86%.

Sigurno se kupci hrvaju da ovo kupe.

Al da, vrlo vjerojatno mi "početnici" ne možemo vidjeti prave kvalitete Optime.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 2, 2021 at 4:39 PM
    Quote from tin
    Quote from Clicker

Prema revidiranom nekonsolidiranom za 2019., Saponia vodi udjel u Maraski po 80 mil HRK.
    Po nedavnoj informaciji koju sam čuo (ne znači da je točna), prodaja udjela ide po nešto nižoj cijeni od navedene.
    U svakom slučaju, ako je prodaja izgledna, saznat ćemo uskoro.

Mene najviše zanima što će učiniti s tim novcima..sad hoće li biti 100,120, 150 kn po dionici to ostaje da se vidi...no ono što se zna za sada imaju oko 63 kn dobiti po dionici u prva 3q .Vrlo vjerojatno i preko 70 kn po dionici za 2020 godinu, ono što mene posebno raduje je da će i 2021 po svemu sudeći biti još bolja...malo koja dionica ima takav odnos vrijednosti i godišnje dobiti s toga očekujem daljni značajan rast u 2021.

Ako odluče da se isplaćuje dividenda, cijena bi mogla dobro skočiti gore.

Ako nemaju u planu neke ozbiljne investicije, zašto ne ?

• jocaAMsterdam
    • February 2, 2021 at 3:28 PM

Ovdje se može vidjeti tko je u Lencu ( Luka Martinšćica) :

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/ce…:45.314/zoom:15

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 2, 2021 at 1:55 PM

Malo više detalja o jučerašnjim ugovorima i stanju ugovorenih poslova:

https://www.seebiz.eu/tvrtke/evo-zas…alekovod/250761

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 2, 2021 at 11:08 AM
    Quote from amerikanec

Adris je spremio lovu za nesto drugo a sta mozda nema direkno poveznicu sa turistickim sektorom...uskoro cemo imati vijesti u vezi kupca optime...pa cemo biti pametniji...

Zašto bi Adris htio kupiti Optimu?

Optima je propala firma.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• jocaAMsterdam
    • February 1, 2021 at 4:25 PM

Veliki optimizam na Dalekovodu u zadnjih 10 dana. Baš me zanima do kud će ovo ići?

Jel ovaj put može probiti psihološku granicu od 8 kuna? haha

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• jocaAMsterdam
    • February 1, 2021 at 1:27 PM

Može li netko napraviti graf za Dalekovod ?

• Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

• jocaAMsterdam
    • January 29, 2021 at 9:10 PM

Mislim da je najbolje ići na ETF-ove. Većina nas nije na razini da možemo pickati dionice koje će long term postići nešto veliko. Jednostavnije je uložiti u ETF koja prati neki indeks. Tipa Vanguard S&P 500 ETF. Većina financijskih savjetnika, a i tata investiranja Warren Buffet kažu da je za prosječnog investitora najbolje ići na tak neki sličan ETF.

Short term i onako nije bitno šta će se dogoditi ako ideš na dugo vremensko razdoblje.

https://www.investopedia.com/ask/answers/04…turn-sp-500.asp

1. Privacy Policy
  2. Kontakt