1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• hugh
    • March 13, 2020 at 10:33 AM
    Quote from Zvjezdani

Nije ZABA jedina koja se našla u skandalu oko mogućeg podupiranja pranja novca.

Ako mogu Šveđani, zašto ne bi mogli i Talijani te "mali od kužine" - Hrvati.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/najst…ecinu/10083004/

ali tamo dionice takvih mafijaških banaka i padnu......dok kod nas ni vlas sa glave ne padne.....svaki put prošle god kad sam bio u Zavi su me ispitivali i popunjavali neke upitnike o pranju novca, kao da su poludili.....umjesto dobar dan, prva rečenica je doslovno, jel vi perete novac?....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • March 13, 2020 at 8:38 AM
    Quote from Iknow

Pa koliko sam ja bio vidio na ZSE trgovanje je blokirano jučer do kraja radnog (trgovinskog) dana. Nigdje nije pisalo da je blokirano na neki dulji rok. Ili sam ja nešto propustio?

Tako je.....nitko nije ni rekao da danas neće biti trgovine.....

• hugh
    • March 13, 2020 at 8:36 AM
    Quote from my moon

"odgađaju cak u nogometne lige, svjetska prvenstva".... novac koji bi se upucavao u kruha i igara, influencere, šmrkanja, našmrkavanja, promijeniti će tok i u tome ja vidim priliku za zaradu te stoga sam za rad burzi.

Postoje dionice koje rastu i sada ( ne kod nas, vani), postoje analize koje se bave tom tematikom.

Odgađanje nogometa i svega sličnog meni osobno ne fali i dobra mio je smjernica za kupovinju, jasno, moj je rizik hoću li upiknuti i biti u pravu. Kupovao bih dionice a ne 30 kg brašna mislim da mi liberalni kapitalizam, koliko god bio omražen to treba omogućiti

problem i je što vani neke dionice rastu a kod nas ne, jel zse jednostavno nije dorastao situaciji a to je jućer i dokazao pa zbog toga ni nije bilo daljnje trgovine.....mislim da će nam danas burza biti malo pametnija......

• hugh
    • March 13, 2020 at 12:32 AM
    Quote from discover

ljudi, tko vas tjera da prodajete?

evo još jednom, tko vas tjera da prodajete?

Da bi došlo do mozga pitanje očito treba postaviti još par puta

Poneki od vas znaju prepoznati pump and dump vlakić, ovo je ista stvar samo u drugom smjeru, zato vas opet pitam zašto nasjedate?

A ako ne misliš prodavati jer si shvatio da ovo nema smisla, kakve onda veze ima što će biti s trgovanjem? hoće li biti blokirano ili ne

Nekoliko (multi)nickova crnjači i svakih nekoliko postova ponavlja isto i tako podupire histeriju kojoj se kao čude...

Meni ste prozirni, nadam se da nećete navući puno ekipe

Display More

ja ne navlačim nikoga i u dionicama sam, možda sam pretjerao ali situacija ne izgleda najbolje....imam samo jedan nick, i ovdje i na poslovnom i tako od 2008 god. .....uvijek sam bull nastrojen, puno puta i protiv sebe pa sam morao ili dugo čekati ili ubacivati keš da ne izgubim.......neču izgubiti ni sada jel imam, i vremena i dobrih dionica i novaca.......a crobi je danas najbolje pokzao koliko je imun na bolesti......stvarno, sretno svima..

• hugh
    • March 13, 2020 at 12:23 AM

hoću reći, varijblu razmjera bolesti teško je ubaciti u bilo kakav izračun a svaki dan nam otpda sve više karika u lancu na globalnoj razini.....no novac vjerovatno nema empatije kao ja pa možda bude i drugaćije.....

• hugh
    • March 13, 2020 at 12:17 AM
    Quote from Neo

Moje misljenje je da veliki mirovinci i fondovi nisu ni stavljali kupovne naloge po dogovoru. Sutra ce ih postaviti na nacin da Crobex ne ode u blokadu. Takav mi je feeling.

U cemu je stos? Jednostavno popaliti nas 2.stup da bi se dalo drzavi koja ce izgubiti dobar dio prihoda radi turizma. A sve legalno.

Crobex 2000 necemo vidjeti bar 2g.

Sutra treba kupovati na -8 do -9%.

Prpgnoza dna 1299 do 1320.

dobro razmišljanje ali.......bojim se da su predviđanja ovog virusa nažalost puno drugačija......stvarno sam bio umjereni i valjda donekle realni optimist ali izgleda da ovoj ludoj bolesti nitko za sada ne može stati na kraj i stvarno je veliko pitanje koliko je stvarno zaraženih.......nadam se da ste u pravu, ali to bi značilo da smo već sutra dotakli dno a uopće ne izgleda ni približno tako........možda je i po onoj : kraj pada je i kada najveći optimisti postaju pesimisti ali bojim se da sada vrijede druga pravila.....

• hugh
    • March 12, 2020 at 10:46 PM
    Quote from jack_zg
    Quote from hugh

Kakvo trgovanje?....jel Vama ova na ZSE danas ličilo na trgovanje?.....ja sam več gore napisao da sam sve razročio ali ovako kao danas jesnostavno ne možemo trgovati......

razumijem i ja sve što kolega KrešoM gore i piše i da su brojke relativno malene jer i sam tako razmišljam ali jednostavno situacija na zse nije ni malo u skladu s tim brojkama i ponašamo se kao da je milijardu zaraženih, i zato....izjasnio sam se već u postovima gore....

Možda bi onda trebali iskorisiti tu paniku :) Zabrane nikada nigdje nisu dobro donijele.... osim možda u Kini gdje je pandemija zaustavljena :)

neznam, jel ovo danas je prešlo granice panike budući da bida ni u tragovima nije bilo, i to nigdje, tako da nevidim ni jedan "burzovni postulat" koji je ovdje danas vrijedio.....

• hugh
    • March 12, 2020 at 10:29 PM
    Quote from jack_zg
    Quote from amerikanec

Sutra nazalost ocekivani scenario kao i danas ali i jos brza blokada🤯 Ovakva panicna reakcija na Svjetskim burzama kao i kod nas trebala bi se zaustaviti sa blokadom svih burza u Svijetu do kraja mjeseca.

Zašto zaustaviti? Da se razumijemo i ja gubim novce zajedno s većinom vas, ali i dalje mislim da da trgovanje mora ići svojim tijekom. Ovo su one prilike koje svi veliki investitori spominju "Be greedy when..."
    Ono o čemu ja razmišljam prije nego što razročim novce i uđem još je kako će se financijska igra odigrati u SADu. Tamo su:

1)kompanije na nemogućim multiplama
    2) REPO market problem koji traje i traje,
    3) ETF balon (kažem balon jer u tim ETFovima su većinom obični ljudi, koji kad vide crvenilo, još pogotovo ovakvo crvenilo... što li će napraviti??
    4) Razina duga među kompanijama s oznakom BBB... enormna. Što kada im bonitetna agencija skine tu oznaku i svi mirovinski fondovi odjednom ne smiju držati novce u obveznicama i dionicama tih kompanija..

da ne nabrajam dalje...

Display More
    Quote from jack_zg
    Quote from amerikanec

Sutra nazalost ocekivani scenario kao i danas ali i jos brza blokada🤯 Ovakva panicna reakcija na Svjetskim burzama kao i kod nas trebala bi se zaustaviti sa blokadom svih burza u Svijetu do kraja mjeseca.

Zašto zaustaviti? Da se razumijemo i ja gubim novce zajedno s većinom vas, ali i dalje mislim da da trgovanje mora ići svojim tijekom. Ovo su one prilike koje svi veliki investitori spominju "Be greedy when..."
    Ono o čemu ja razmišljam prije nego što razročim novce i uđem još je kako će se financijska igra odigrati u SADu. Tamo su:

1)kompanije na nemogućim multiplama
    2) REPO market problem koji traje i traje,
    3) ETF balon (kažem balon jer u tim ETFovima su većinom obični ljudi, koji kad vide crvenilo, još pogotovo ovakvo crvenilo... što li će napraviti??
    4) Razina duga među kompanijama s oznakom BBB... enormna. Što kada im bonitetna agencija skine tu oznaku i svi mirovinski fondovi odjednom ne smiju držati novce u obveznicama i dionicama tih kompanija..

da ne nabrajam dalje...

Display More

Kakvo trgovanje?....jel Vama ova na ZSE danas ličilo na trgovanje?.....ja sam več gore napisao da sam sve razročio ali ovako kao danas jesnostavno ne možemo trgovati......

razumijem i ja sve što kolega KrešoM gore i piše i da su brojke relativno malene jer i sam tako razmišljam ali jednostavno situacija na zse nije ni malo u skladu s tim brojkama i ponašamo se kao da je milijardu zaraženih, i zato....izjasnio sam se već u postovima gore....

• hugh
    • March 12, 2020 at 10:17 PM
    Quote from borsa

Ne kužim ove trikove obustavljeno trgovanje cijeli dan jer koliko vidim ostali ohlade poneki papir i idemo dalje.

Postojeći dioničari kao previše gube pa nije fer.

Ima nas koji vjerujemo u budućnost naših poduzeća i htjeli bi kupiti udio.

ostali ohlade, da, ali mi to ne možemo.....pa jel niste gledali otvaranje burze ujutro?.....vjerujem i ja u budučnost mnogih firmi na zse ali sutra nije dan za trgovinu......možda sljedeći tjedan ili jednom u bliskoj budućnosti.....

• hugh
    • March 12, 2020 at 10:12 PM
    Quote from zlocesti

--------------Među najvećim gubitnicima bile su prijevozničke kompanije, na koje će Trumpova naredba o jednomjesečnoj obustavi svih putovanja iz Europe za SAD najdirektnije utjecati. Cijena nafte u četvrtak je pala za 7 posto na 33 dolara po barelu.

Sam Trump uvjeren je da su gubici na burzama samo privremeni.

- Da, ovo je velik udarac, ali sve će se vratiti prema gore, i to u velikom stilu i u pravom trenutku, izjavio je u četvrtak američki predsjednik.------------------------

Nije sve dakle izgubljeno. S&P se još drži, još nije u bearu.

istina, vani sigurno nije ali sumnjam da je naša burza spremna za sutrašnje trgovanje......uostalom to smo dokazali več i danas kada nam je 13 min bilo dovoljno za totalni kolaps....a sutra je još i petak 13, da ubacim i malo humora u ovu apsurdnu situaciju......

• hugh
    • March 12, 2020 at 10:07 PM
    Quote from my moon

Pa masu dionica je daleko od najnižih vrijednosti od prošle krize. Toliko o kataklizmi.

Burza služi da se njome trguje, i nudi mehanizme zaštite.

Tko se boji sutra van, tko hoće riskirati, unutra. Tko oće plakat nek sadi neku kulturu, il se posveti duhovnoj obnovi , što li već, dok sve ne prođe.

Barem je u Hrvata burza bila prljav posao.

bila je ali, ova situacija po mom mišljenju nadilazi sve......riječ je o pitanju života i smrti u cijelom svijetu ......možda sam ja u manjini ali pitam onako iskreno : kome je uopće do trgovine sutra?......mislim da stvarno nitko nije ovo očekivao.....ovakve razmjere histerije do koje dolazi.......a to dokazuju i nebeske visine indexa vani budući da situacija u Kini ima svoj početek još u prosincu prošle godine ako se ne varam....

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:59 PM
    Quote from Marielena

Mislim da smo usli u fazu iracionalnog, u fazu panike i histerije. Nikakvi fundamenti, FI, vrijednost zemljista ne znaci nista.

Najbolji dokaz je da pada sve, i oni koji objektivno trebaju pasti i firme sa potpuno zdravim fundamentima.

Zato i kažem da sutra ne smijemo ni pomisliti otvoriti burzu jel ova situacija je skroz nadrealna a naša burza nije ni približno jaka da to može izdržati.....da se hipotetski, sutra pusti neograničeno trgovanje mislim da bi slom burze bila preblaga riječ i da bi nam se index propolovio.......znam da nitko nikoga ne tjera prodavati ali ne želim ni gledati otvorenu burzu sve da i po kunu mogu kupiti dionicu koju god poželim......

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:49 PM
    Quote from zlocesti

Iz Jutarnjeg on line

-----Zakon o tržištu kapitala predviđa da Hanfa može naložiti burzi da privremeno obustavi trgovanje ako za to postoje opravdani razlozi u svrhu zaštite ulagatelja. To znači da se današnja mjera može ponoviti ako se nastavi panična rasprodaja i investitori ne budu adekvatno informirani o poslovnim očekivanjima kompanija. (Gordana Grgas)

nadam se da če se to i dogoditi ali još i prije otvaranja burze jel nemože biti jasnije što će se sutra dogoditi......nemogu uopće ni zamisliti kako ujutro bid može izgledati ako ga uopće i bude i pri tome ne mislim samo na nelikvidne dionice nego i na perjanice burze......

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:43 PM
    Quote from D'artagnan

Ma jedino odmah sve blokirati na neko vrijeme dok sve ove budalastine ne prođu... inače je ovo sve jako dobro smišljeno

Imam nekih 6% kesa na brokerskom, ali dali uci sutra, za par dana, tjedana???.... u svakom slucaju je kocka, nema veze sa razumom.. a i tih 6% ako ovako nastavi ce biti 20 i vise % 😂😂

Ja sam razročio sve živo, neživo, moguće i nemoguće novce za koje nisam planirao da ce ikada vidjeti burzu osim ako se desi smak svijeta, ali uopće nisam siguran da ću sutra kupovati sve i da sve dionice padnu 50% jel sve ovo postaje nadrealno i izvan je svih mogućih okvira......nemam rijeći kojom bi se izrazio, ovo je globalno pitanje života i smrti pa mi trgovanje u ovakvoj situaciji izgleda totalno besmisleno .....ovo je neusporedivo ni sa čim......vjerovatno to jesu velike prilike ali ovo nadilazi onu: "ovakva se prilika događa jednom u životu", jel kažem, ovo više nema nikakvog smisla......ovo polako ali sigurno postaje hodanje po leševima.....oprostite na izrazu

• hugh
    • March 12, 2020 at 8:41 PM

Ovakav pad dionica s obzirom na situaciju i ne iznenađuje......ali mene iznenađuje kud sve ovo vodi i do kud nas je naša mila Europa i naše zajedništvo dovelo na čelu sa nesposobnim Talijanima koji su očito reagirali katastrofalno.....no sad vrijeme ne možemo vratit.....i Trump i Merkelica su jućer iznjeli katastrofalne procjene o predviđenom broju oboljelih.....ovo postaje pravi film katastrofe u kojem smo mi nažalost postali glavni glumci.....budući da se pomalo sve zatvara i ograničava mislim da bi i naša burza ozbiljno trebala razmislit o nekim promjenama......pozdravljam današnju reakciju i nadam se da će i sutra napraviti isto ako tako propadnemo, a i razmisliti o nekoj malo dužoj obustavi trgovine dok se ova totalna histerija ne smiri jel bojim se da u suprotnom ovo DOSLOVNO POSTAJE BROD LUĐAKA........

• Što smo danas tržili

• hugh
    • March 12, 2020 at 7:24 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from BudFox

Bit ce dobro ako za 10 min opet ne blokiraju sve.

Ovisi da li ce se fondovi postaviti na kupnji kao zadnjih dana, ili pustiti sve kao danas..

Ovo usporedjujem sa panikom u slucaju bank run-a

A zašto bi se postavili? u biti najbolje bi bilo da se nitko ne postavi na kupnji.

Pa ne može nitko ni prodati.. a posljedično neće cijena ni padati :D ili da se svi naguraju na kunu, dvije..

to nažalost nije realno, ali i ja sam se danas pomislio "rugati" na nekima na kojima nema bida......al prebrzo smo se slomili....kod nas je problem što na nekim dionicama bid ni ne postoji, bolesno......

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • March 12, 2020 at 3:41 PM

znam da trezor nije tu da nekoga spašava ako želi prodavati u bescjenje ali.......s obzirom na mali free float ove dionice od nešto preko 9% ,oni pri ovim cijenama i odluci da mogu kupiti maximalno 110 000 kom što je peeko 1% dionica a imaju još i love koja bi ostala, pa mogu i mjenjati odluku max. količine koju mogu kupiti na burzi a dodati i još koji milijunček za kupnju jel to trenutno znaći više od dividende......mogu bez problema držati dionicu u normalnim okvirima, a koji imaju opravdanje u rezultatima poslovanja i trenutnom stanju vozarina.....

• hugh
    • March 12, 2020 at 11:01 AM

Jel radi burza, na e zabi je sve još blokirano

• hugh
    • March 12, 2020 at 10:07 AM

https://zse.hr/default.aspx?id=96782

Što bi ovo značilo?

Hoče li burza radit danas uopče?

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:53 AM

taman pauza sa odem na wc jel potjeralo me žestoko......nakon pauze molim ljepo bar još 10 ako ne i 20% pa da odmuh danas sitra završiml s ovim cirkusom....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt