bio je i nedavno ovdje jedan graf pada do 5,5 pa nakon toga rast u nebesa a desilo se pad ispod 4 pa rast do 6.......
Posts by hugh
-
-
zašto eri omjer dug kapital tako jako divlja kroz godine.....puno mi je to nekako za konzervativno vođenu firmu......nešto normalano u tom sektoru?.....
Npr. omjer dug/kapital :
- 2017 - 162%
- 2018 - 74%
- 2019 - 119%......jel ima netko tko zna i želi podjelit?
-
Kolegice probajte neotvoriti index dva dana vjerujte da ce vam zivot izgledati lijepse,toliko crnila i sirenja nepotrebne panike nema nigdje,hrana za prosjecnog hrvata,da ameri ce pokapati preminule u Central Parku,samo mi nemojte reci da ste povjerovali u to
https://www.independent.co.uk/news/world/ame…e-a9450561.html
bolesno, nadam se sa oni zajedno sa nama več sutra idu 5% up jel netrebamo biti pognute glave......svašta
-
Neznam... Imamo mi i par proizvodnih firmi kao KODT itd.
Ali znam da ljudi teško mjenjaju svoje navike. Coroni unatoč.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…kruzere-1014269
Mislim da su turisti best buy!
Nadam se da me nećete baš svi "popljuvati", ali treba biti i strpljen, ne može sve odmah za dan dva!meni sve to izgleda na prebačene rezervacije od ove na sljedeće godinu....a oni samo nek plove...ja im budem sam sa obale mahao....možda čak ni to jel ćemo od turističkih dionica biti toliko bogati da si sam budem more napravio na kopnu......
-
Mislim da su turisti best buy!
Nadam se da me nećete baš svi "popljuvati", ali treba biti i strpljen, ne može sve odmah za dan dva!Kak to nije bilo prije nekih 20-30% u minusu?
-
znate šta je meni zanimljivo u ovoj prići oko corone.....kinezi su nakon 2 mjeseca karntene, ali one prave gdje im zavare vrata i nitko nikud ne može stavili situaciju pod nadzor a zapadni svijet ovdje ima nadanja da ćemo sa 2 mjeseca "odi mi dođi mi" tu boleštinu riješit......nešto mi tu ne štima......eno i onaj jadni britanski premijer završio na intezivnoj......pa nas može spasiti samo sreća i toplo vrijeme koje dolazi jel mi več vidimo sezonu krcatu turistima (po cijeni dionica naše perjanice) a ja koliko god da zažmirim ne vidim nikoga a one koje vidim nose probleme......nešto slično kao ove hrvatske turke koji su išli u turistički obilazak......
-
neznam uopće gdje je TA na ovom forumu ali vidim da je do sada Dow imao veliki rast na iznad prosječnim volumenu a danas su za sada oko prosječnog volumena pa neka netko podjeli svoja mišljenja molim......
-
ma i ja kad idem spavat mislim na svašta ali me sljedeče jutro i vrijeme koje slijedi razuvjeri u tome....
-
i da.....nevezano samo za Optimu.....vidim kako ima puno novih pa bi im savjetovao da takve stranice uzmu sa rezervom i barem malo pročešljeju prije kupnje neke dionice jel će ih takve stranice u večini slučajeva odvesti na krivi trag bilo u jednom ili drugom smjeru....treba sve to i staviti u kontekst trenutne situacije......
-
Koliko nabrzaka vidim ne prate da je proces prodaju u tjeku pa bi bez toga trebali vikati da bježimo van "dok se još vidi".....vidim puno buke oko knjige dioničara, nemam je a mislim da je 80% protrejdano ko od šale....nek me neko razuvjeri.....
-
Danas ZSE u zelenom +5.06%.
Njemački DAX u plusu 5.77%
Američki DowJI trenutno 6.02%
Uzmimo u obzir početnr cijene prije korone, strane burze su bile na vrhuncu ikada, a ZSE korak od dna.
Možda crobex napravi korak naprijed.....
PS
bravo na adpl....
-
Za kolege koji trguju sa ovom dionicom:
Više je u vezi pomoraca no zanimljiv tekst.....i rijeć je o TP ali indirektno i o TPNG.....za sada cvjeta cvjeće u naše poduzeće ali vidjet ćemo do kad......razloga za paniku ovdje nema budući da su 4 broda osigurali ugovorima na vrijeme a ovi na spotu šlag su na torti več cijelu ovu godinu.......bit će zanimljivo vidjeti ponašanje cijene dionice budući da će prihodi biti dosta stabilni i zaštićeni od "potresa" a to će naravno imati lijep utjecaj na dobit na kraju godine i dat nam vrijeme dok se ekonomija polagano ne oporavi........možemo vidjeti kako je pad cijene dionice bio na zaista mizernim prometima od par stotina komada a današnji rast je na količini koja se mjeri u tisučama što nam također nešto govori.....jednostavno nema večeg interesa za prodaju u padu a imamo i trezora kao osigurač da u toj nelikvidnosti ne padne više nego bi trebala......šteta što zbog vlasničke strukture patimo od male likvidnosti jel bi u suprotnom ovdje bilo puno više lijepog rasta nego pada sa obzirom na fumdamente i stvarno sjajnu situaciju sa vozarinama......i dalje sam mišljenja da trezor treba aktivnije "čistiti" tisučice na bidu do 45 a možda i do 50 kn jel municije ima a dionica baš i nema na bacanje......
-
što bi prerjerivala........trajati će ovo a mi trebamo biti dobri surferi ili kupit sutra pa pogledat stanje računa za 3-5 godina.....
-
sve je super i sve je za 5 ali mislim da se varamo ako mislimo da će sa prolaskom mjera corone i otvaranjem pogona i hotela stvari procvjetati.....oni su na burzi več procvjetali ovim jakim rastom, čak ne ni odbijancem nego pravim rastom......a sad tek slijedi druga priča.....otvaranje kapije i suočavanje sa činjenicom da "nikoga nema" odnosno da potražnje nema ili da nije ni približna kao prije......i ovdje i na turistima......slijedi velika borba za svakog kupca i svakog gosta....ovakvi veliki poremečaji ne mogu proći za tjedan dana....trebat će vremena....
-
ovaj rast prava je milina......međutim, nisam baš siguran da sve raste opravdano......ima tu nekih kojima su za ovu a i sljedeću godinu zagarantirana dramatično loša izvješća......pažljivo birajte osim ako ne trejdate......
-
kakva su očekivanja za ovu godinu?.....kolika gubitak/dobit za ovu godinu opravdava cijenu od 27 kn?......
-
valjda maske dobro idu jel auti neće tak skoro......
-
tko ja taj PBZ račun koji nemilice prodaje dionie?
-
priča 'altruističnog' direktora u jedom našem poduzeću koje ne kotira na burzi.....podaci su zadnjih cca 8 godina zeleni i zelene se više nego trava na najzelenijoj livadi.....
dan prvi - "nečemo davati otkaze"
dan peti - " smanjivat cemo plaće"
dan deseti - "mi čemo propasti, morat ću davati otkaze"......
ništa se bitnije nije promjenilo u tih 10 dana.......zaključak, spašavam svoje dup.e a vama kak bude......"jako sam solidaran" ali samo za sebe jel nikako ne može biti dobro ako si za 3-4 godine ne mogu ponovo kupiti auto za miliun kuna......auto za pola milje ne dolazi u obzir jel bolje je auto za milju, nego zadržat 10% zaposlenih pa kupit auto za pola milje kn za koju god......a za 2-3 god. ću opet kao i sad kukat kako nema kvalitetnog kadra koji bi radio za 3500 kn.....horizont sam si samo ja, pa ja, pa opet ja a onda nikoga dosta dugo, pa opet ja.......firma sa relatìvno malim brojem zaposlenih, relativno velikim prihodima i velikom dobiti, bez kune dugoroćnog duga i sitnim kratkoročnim dugom......brat bratu bez kune duga.....
-
teška pitanja a odgovora nigdje......za početak bi bilo dobro ubaciti u računicu ministrovih -75% jel je to srednji scenarij......scenarij gdje turizam cvjeta od 01.07. izgleda mi kao siguran put za "respirator"......