1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • May 8, 2020 at 8:50 AM

Meni je rizičnija zato što prije 6 mjeseci nije bilo recesije i svega što ona nosi......jasno i cijena dionice je popratila taj rizik ali......

• Turističke dionice i perspektive

• hugh
    • May 7, 2020 at 10:04 PM

neznam govori li išta Buffet od neki dan kad je pislao da je prodao dionice zrakoplovnih kompanija ako se ne varam sa povečim minusom......da pojasnim.....a ovdje se mašta da če turisti dolaziti autima ko ludi u doba velike krize......valjda isto tako mislite da če i kinezi te ostali iz dalekih zemalja autom doći u razgledavanje hrvatske obale.....

• hugh
    • May 7, 2020 at 9:53 PM
    Quote from naim

A sto su bitni rezultati 1Q?

To je ionako “lanjski snijeg”.

Neznam da li je ovo šala ili ne ali nije nejgore to kakav će bit rezulat u q1 nego to što ni u q2 ne možemo očekivati ništa bolje vjerovatno a i cijela je godina po nekom mom razmišljanju jako upitna bez obzira ne neke najave da če zadnja 2 kvartala biti dobra......ja se za atpl nikad nisam bojao ali u ovoj krizi ne bi dao ruku u vartu da neče biti dramatično.....a mogu reći zašto tako mislim.......nakon krize 2008 g. bilo je imovime za prodaju i pribavljenje keša a danas je ne vidim a brodovi stare i veliko je pitanje da li se uopče može zaraditi kakav ozbiljan novac u sljedečim godinama a njega če sigurno trebati.......mislim da rezultati sa malo plusa ako ih i bude u sljedečim godinama neće biti dovoljni ako ova godina debelo "podbaci".......isto tako koliko god se gosp. Bibija trudio, tržište ne može zaustaviti ako stvari krenu naopako.....Atpl je uvijek bila rizična dionica makar je ja nisam smatrao takvom ali u ovom trenutku je i ta rizična dionica postala prerizična jel iskreno i u prošloj godini kada su trebali imati donekle dobre rezultate oni su ipak bili jako mršavi i tada je pad i krenio a corona je samo dodala ulje na vatru plus sve mjere oko goriva, izračuna indexa itd.....

• hugh
    • May 7, 2020 at 4:36 PM

nije baš neki promet i veliki udar ali za očekivati je da bi moglo biti i puno jače......meni ovdje nikako ne uljeva povjerenje to što nisu objavili izvještaj i ne vjerujem im......mislim da kupuju vrijeme jel ima tu i jedan gospodin iz Atpl koji aktivno trguje.......osobno ne očekujem da će izvješće biti "cvijeće" ni za prvi, ni za drugi kvartal a zapravo bi i cijela godina vrlo lako mogla biti katastrofalna.......

Ima li netko ikakva suvisla očekivanja za q1 a več polako i za q2?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • May 7, 2020 at 4:16 PM

ćuvajte novce....ovaj gospodin najavljuje rasprodaju......

https://m.24sata.hr/show/dikana-iz…sprodati-691679

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• hugh
    • May 7, 2020 at 1:22 PM
    Quote from Barikb

Neo: "poprilično sam siguran da ce izvjesce biti jako jako loše"

Ispod svake razine je da dopuštaju obakva pisanja. Držimo razinu, trudimo se ipak, podupirem da držimo razinu pisanja i moderiranja, jer tako treba.

Prodana je minimalna količina sa nekog skrbničkog računa iz Top 10 možda građanin mjenja stolariju u stanu ili preuređuje garažu ili je prodao udio u fondu..Ernt ima budućnost iznimno bogatu šansama da lijepo zarađuje.

Nevezano za Ernt ali ipak slično je da u firmama gdje top 10 prodaje a dionica uventualno pada uvijek nekom treba za fasadu, kuču , vikendicu, sina , kčer auto itd. a nakon par mjeseci cijena dionice ode u bezdan.......ne kažem da će se to dodogiti sa ernt....

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• hugh
    • May 7, 2020 at 1:12 PM
    Quote from Neo

DALEKOVOD - prodavač se bliži kraju rasprodaje.

Donji mjesečni boll...oranje po dnu.

Očekujem rast do minimalno 8 kn. Prvi tjedni otpor na 4,8kn idući na 6kn.

Fundamentalno rezultati odlični.

Kolega Neo, nije da Vam ne vjerujem ali prvo ste ujutro rekli cijenu od oko 5 kn, pa 6 kn a sad je več na 8 kn.......kulko bude sutra?

• Birtija

• hugh
    • May 6, 2020 at 2:41 PM

prave dionice su se našle......naziv natjecanja je : Tko će lošije?......

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • May 5, 2020 at 12:24 AM
    Quote from hugh

zašto se na linku dole više ne prikazuje brodarske dionice nego sve moguče dionice iz različitih sektora?...ima li netko drugi link ili može staviti neki refreshan?

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

Kao što rekoh.....link gore ne radi kako treba......

Ima li netni link sa svim brodarskim dionicama ili tankerima koji radi?

Hvala

• hugh
    • May 4, 2020 at 3:51 PM

zašto se na linku dole više ne prikazuje brodarske dionice nego sve moguče dionice iz različitih sektora?...ima li netko drugi link ili može staviti neki refreshan?

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • May 4, 2020 at 2:17 PM
    Quote from george
    Quote from goldfinger

Sve više sam mišljenja da će ipak biti nešto od sezone u 7. i 8. mjesecu. Tek je početak Svibnja, koeficjent zaraze u većini Europe je ispod 1.

Kako će biti toplije, kof će biti i znatno manji. Ljudi se počinju trijezniti, na sve više strana se da isčitati da je rekcija na virus bila prepanična. Uglavnom, nije sve tako crno kako je izgledalo prije mjesec, dva. Što se virusa tiče, to je gotova priča, ne bitna stvar...i da se vrati najesen i čak dva puta većoj mjeri, karantena više neće biti jer to više nitko u svijetu ne može platiti.

Apsolutno se slazem, turizma ce ipak biti - pogledajte parkove igralista, setnice - ljudi su zeljni zraka druzenja i odmora. Uzmi im njihov komoditet i vratiti ce dvostruko. U tom svjetlu treba i sagledati dionicu RIVP pogotovo kad ju je i zadnji vjernik koji se kleo u nju napustio.Sve sto je negativno uracunato je, mirovinci i nemaju gdje drugdje uloziti nego u ovakve kvalitetne firme bez obzira na trenutnu situaciju. Jasno je da ce turizam '20 biti mozda 30% od '19 ali kako bi moj prijatelj koji je kapitulirao rekao, kupuje se buducnost.

Svak nek za sebe procijeni koja mu je razina dobra za ulaz.

da je sve negativno uračunato u cijenu to sigurno nitko ne može reći a bojim se da je sigurnije da ipak još nije sve uračunato......koliko vidim roditelji djecu ne žele slati u škole a ako tako razmišljaju i naši potencijalni turisti ili bar manji broj njih na koje bi mogli računati, mislim da baš neče biti raspoloženi djecu voditi u druge zemlje po hotelima....

• hugh
    • May 2, 2020 at 9:11 PM

evo link dole za one na forumu koji su ujedno i poslodavci i vlasnici dionica Rivp....

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2179374

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • May 2, 2020 at 11:49 AM

link na članak sa drugog foruma.......članak je od prije 1 god...

https://narod.hr/hrvatska/kupci…ri-pred-vratima

• hugh
    • May 1, 2020 at 9:41 PM
    Quote from tepra

Priča s Valamarom je sve manje vezana za njih a sve više za politiku. To je jedina stvar koja me brine kod ove kompanije.

Na što točno mislite kad kažete politiku?

Mjere za dolazak turista, plaće vezane uz mjere za c19 ili nešto treće?

• hugh
    • May 1, 2020 at 9:37 PM
    Quote from zlocesti

Ma o čemu Vi... pa bila je izašla obavijest, da se proces nastavlja tijekom kako je predviđeno, i da nas u interesu uspješnog okončanja neće izvještavati o tijeku.

Ili sam ja to nešto " pobrkala lončiće "

Da li se itko sjeća potankosti ?

Tako je bilo, da......bolje da se nisam ni referirao na kolegu......nebitno.....uglavnom, smatram da je Optima dobra prilika i za A1 i za UG možda i nekog trečeg ali isto tako da je sigurno, da ništa nije sigurno......

• hugh
    • May 1, 2020 at 9:16 PM
    Quote from alfa

Da li je HT bio obavezan nakon gotovog natječaja objaviti da nema ponuda, ako ih nije bilo, pa ga ponoviti ili to prepustiti

investcijskoj banci ili može do 31. 7. mudro šutiti i onda to prepustiti investicijkoj banci?

Da li je ova šutnja siguran znak da se ponuda ili ponude razmatraju?

Ovo je zapravo dobro postavljeno pitanje........logično bi bilo da su obavjestili da ponuda nema......a sad da li su obavezni prema nekom zakonu?.....

Mnogo puta smo ovdje prošli različite scenarije ali nakraju neznamo ono najbitnije.....no za sada u tome i je draž.....i dalje je sve moguče pa čak i ono nemoguče.....

• hugh
    • May 1, 2020 at 12:19 AM
    Quote from ivan0003
    Quote from StatusQuo

Pa recimo da tu su dva problema dodatni trosak zbog potrebe instalacije koji nece utjecat na dobit osim s amortizacijske razine ali ce predstavljat ulaganje u imovinu od koje zapravo nemate zaradu pa je to realno izgubljena dobit i kad ste u brodogradilistu tu se uvijek iskoristava prilika pa da se naprave i dodatni radovi koji su potrebni pa je moguci i dodatni trosak i drugo sama potreba da brodovi otidju u brodogradiliste predstavlja manjak prihoda jer u tom periodu ne zaradjuju dok u istom razdoblju imaju fiksni trosak placa i redovnog odrzavanja

"predstavljat ulaganje u imovinu od koje zapravo nemate zaradu" nemaš direktno zaradu, ali imaš uštedu na cijeni goriva. Nije razlika velika, ali radni sati će se zbrojiti sa potrošnjom i amortizirati investiciju.. Ako su se uopće odlučili za scrubbere, kol. tin je to iznio u svojem postu, da idu na čišće gorivo, koje nije stavka trenutno.. Tako da je ta priča sa scrubberima sistemska i zato nebitna.

Nemam razloga za brigu, ukrcan sam na brod pun ovih brodova, osim što nemam keša za kupovinu..

Btw. Koliko troši tanker goriva? Koliko je razlika pun i prazan?

ne sekirejte se.......imam ja keša a ako usfali tu je trezor.......pretpostavljam da u zdanjih mjesec dana ni nisu kupovali baš zato jel će kao i do sad biti podrška u padu ako bude trebalo......

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • April 30, 2020 at 4:46 PM
    Quote from komot

To je ok razmišljanje, i ja tako radim. Mada me cros osiguranje skuplje ispadne. Nego, gledam malo, kvartalni gubitak Ina-e 800 milijuna. Sumnjam da među nama ima neko te dionice, ali mi se ne sviđa nikako taj gubitak. To je brutalno.

Nisam pratio.....kak im je to uspjelo?.....što će tek biti u kvartalima u kojima je cijena goriva niska a potražnja slaba.....

• PODR (Podravka d.d.)

• hugh
    • April 30, 2020 at 3:35 PM

očito kako su to neki znali i jučer jel gle čuda, taman je toliko dionica rasla.....sad još kunu, 2, i dosta za danas....

• Birtija

• hugh
    • April 30, 2020 at 3:27 PM
    Quote from MickeyM

Ako ZABA nije dobra ima KABA dobro izvješće:!:

Ako je serija žuje lošija dobar je i karolvac.....😃

1. Privacy Policy
  2. Kontakt