1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 146
  • TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • June 2, 2020 at 9:29 PM

zna li tko što ja sa onom stranicom marine transportatipn - capitallinkshipping.......nakon što su objevljivali da je index nula više je nema.....ima li tko link stranicu/e na bcti na kojima ima objeva?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• hugh
    • May 31, 2020 at 9:45 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2186351

E da, je index ali bit ce la papa.......

Ps. ....

Ne zaboravite izaci na izbore.....izaberite jedan broj i sigurno cete pogrijesiti.....

• OPTE prodaja - kladionica

• hugh
    • May 31, 2020 at 9:37 PM
    Quote from zlocesti

Ništa dječje , sve naučno, al ' dođe na isto

Godišnji weekly graf.

Nakon iznimno bearish raspoloženja / cijene ispod EMA / ulagača, ponovno je zavladao optimizam koji jača . Optimističniji smo nego što smo smo bili u prosjeku proteklih 13 tjedana / EMA /

Područje između kratke EMA i long EME, 5,80 se smatra value zonom... prilika za kupnju.

ADL je pri plafonu, histogram pokazuje divergenciju u odnosu na pad cijene.... sve skupa set up za rast

I da Vam kažem, ovo je dosadno, to tako gledati, školski
    Prvi target je 6,80

Prvi ozbiljni otpor 6,40. al' to ćete mi morati vjerovati na riječ. Ako još povučem fibo to će biti ikebana, a ne graf:S

Display More

bit ce da je gusto u toj optimi.....svi znaju da vrijedi ber 10 a Boga mole da poraste na 7,5 pa da prodaju......

• Birtija

• hugh
    • May 31, 2020 at 12:02 AM

svak na ovoj burzi očekuje da če mjere baš najbolje utjecati na njegovu dionicu.....neznam samo da bude dosta za sve jel vidim da je ekipa na ingri sve lovu iz EU več povukla 😂😁😀

več na svim temama to več postaje smiješno i čitati a da ne pričamo o tove da te odluke još nisu no donesene....

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • May 30, 2020 at 11:55 PM
    Quote from dionicar

hugh : da kolega kako da ne.. zato moje kolege cijede za 6500kn neto..

druga prica je sto nitko nema muxx reci na razgovoru za posao "vidi da je jako dobra placa u Vašoj firmi dajte mi prosjek firme i ja sretan," e da ljudi imaju malo više novaca a ne da skaču kao psi na hranu pa me baš zanima da svatko dođe s takvim pristupom dal bvi se u IGH malo azpitali što ne valja?

sve se bojim da znam koliko direktor ima.. sigurno 500 000 NETO mjesečno a mladi inzenjeri crnče za 6500..

sto bih volio da me pozovu na bilo koji razgovor za bilo koje radno mjesto tamo da ih priupitam malo o plači.... ;):D

mora bit da ne rade "dobro".......u firmi gdje je radim svi koji imaju najbolje plače najviše i doprinose uspjehu tvrtke......budči da ova firma več desetlječe i više nema nikakve uspjehe ovdje vrijedni rade za neuspješne s velikim plačama ali to je njihov problem......zapravo to je širi problem dobrog djela firmi kod nas....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • May 30, 2020 at 11:49 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Sheriff

Evo di će Ameri sa lovom...u dionice.

Nova runda stimulus checka 1200 $ ide kao druga/treća najbolja opcija u dionice.

Vec je znacajan broj novih accounta i google searcha kako tradati dionicama.

Jos ce se tamo S&P 500 podgrijati.

https://www-cnbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.cnbc.c…ade-stocks.html

Također čitam da milenium generacija kod njih ni nezna što je to medvjed. Njima raste index zadnjih 10 godina, ne znaju za drugo osim za rast. Sad je i FED podmazao kao nikad. Špekulira se da FED jednostavno neće dozvoliti nikakve krahove (ikad) sa svojim suludim printanjem novaca. Ovakva nekorelacija tržišta i ekonomske situacije nikad nije viđena i sprdaju Buffeta koji sjedi u cashu i ništa ne kupuje. Value investing je mrtav vele...don't fight the FED iliti don't bet against USA. Bas me zanima što ce biti, ali ako oni roknu ne piše se nikom dobro.

Display More

u dugoročnim makro trendovima postoji nešto što se naziva "reverse to the mean",

stari Buffet jako dobro zna što je to, zato sad i sjedi na cashu.

ovaj rast dionica je potaknut baš od strane malih investitora, jer svi analitičari govore da se veliki iskipavaju, a da mali kupuju kao da nema sutra.

imamo i kod nas tu priču sa mirovinskim fondovima koji se iskipavaju na nekim dionicama, iako smo mi daleko od precijenjenog tržišta kao što je USA.

meni je zanimljiva ekspanzija Rusa i Mađara prema našim energetskim i financijskim kompanijama (ne crta Orban bez veze Veliku Mađarsku), a lako je moguće da neće stati samo na tome.

u svakom slučaju, očekujem novi val preuzimanja svega što ima dobru dugoročnu perspektivu.

Display More

Sviđa mi se razmišljanje samo da opet nebi pjevali "ustani bane"......

• Birtija

• hugh
    • May 30, 2020 at 11:35 PM

isto jedna predivna firma......gledam po forumu zadnjih tjedana i sve firme na čijim se temama piše najviše, sve su jedna bolja od druge......u zadnje su desetlječe sve redom dioničarima donjele "nevjerojetne stvari".......

• INGR (INGRA d.d.)

• hugh
    • May 30, 2020 at 11:31 PM
    Quote from Marielena

A da to danas INGR i RIVP ne kupuju mirovinski fondovi. Nakon sto su rasprodali na DLKV treba uložiti. Pa će na jesen rasprodavati RIVP i INGR sa velikim gubicima?

To bi bilo najlogičnije jel tako se to kod nas radi......osima ako nigra pod svoju "kapu" ne okupi sve največe svjetske građevinske firme u što uopće i ne sumnajm......več ih vidim kako čekaju na ulici ispred ingre ko svi ovi jadni ljudi ispred poslovnica banaka i ostalih nam vrijednih institucija.....

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• hugh
    • May 30, 2020 at 11:17 PM

problem je samo što do sada več godinama nisu zarađivali nego gubili lovu i još uz to muljali sa izvješćima.....ja bi zbog dioničara htio da sam u krivu ali ne vidim ništa dobro za njih .......

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • May 30, 2020 at 11:10 PM
    Quote from Sheriff

Evo di će Ameri sa lovom...u dionice.

Nova runda stimulus checka 1200 $ ide kao druga/treća najbolja opcija u dionice.

Vec je znacajan broj novih accounta i google searcha kako tradati dionicama.

Jos ce se tamo S&P 500 podgrijati.

https://www-cnbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.cnbc.com/amp/2020/05/21/many-americans-used-part-of-their-coronavirus-stimulus-check-to-trade-stocks.html?amp_js_v=a3&_gsa=1&usqp=mq331AQFKAGwASA%3D#aoh=15908651973780&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=Izvor%3A%20%251%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.cnbc.com%2F2020%2F05%2F21%2Fmany-americans-used-part-of-their-coronavirus-stimulus-check-to-trade-stocks.html

Također čitam da milenium generacija kod njih ni nezna što je to medvjed. Njima raste index zadnjih 10 godina, ne znaju za drugo osim za rast. Sad je i FED podmazao kao nikad. Špekulira se da FED jednostavno neće dozvoliti nikakve krahove (ikad) sa svojim suludim printanjem novaca. Ovakva nekorelacija tržišta i ekonomske situacije nikad nije viđena i sprdaju Buffeta koji sjedi u cashu i ništa ne kupuje. Value investing je mrtav vele...don't fight the FED iliti don't bet against USA. Bas me zanima što ce biti, ali ako oni roknu ne piše se nikom dobro.

Display More

U americi je očito ludo i nezaboravno.....po broju današnjeg porasta zaraženih od prekp 17000 jasno je kako još uvijek nisu stavili virus pod kontrolu a predpostavljam da je broj zaraženih puno veći s obzirom da mnogi "nemaju pristup" zdravstvenom sustavu......trg. rat s kinezima, svakodnevne fajterske izjave predsjednika ukoliko se netko ne slaže s njim ili propitkuje i america first plus neredi zbog ubojstva nevinog čovjeka, divna zemlja.....a šlag na "burzovnu tortu" sad je "pomahnitala" rulja sa čekovima od 1200$ koja zna samo trošiti odjednom postaje pametnija od Buffeta i dobrog dijela investitora s lovom koji tvrde kako ovo nemere bit dobro ali vidim da su i njih u zadnje vrijeme "izbrisali iz medija"....zaista nevjerovatno s obzirom na broj nezaposlenih od kojih će se sigurno dobar dio vratiti na posao ali dobar dio će ga opet kroz vrijeme i izgubiti u razdoblju "čistilišta" poslje virusa......

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • May 30, 2020 at 1:44 PM

je sam i bez ikakve ozbiljne matemaite uvjeren da če se atpl ali doslovno, ovaj put borit za "život" a preživljavanje je pod veeeelikim upitnikom........život u vidu "života Jadroplova" ja ni ne nazivam životom.....

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• hugh
    • May 30, 2020 at 1:39 PM

trla baba lan da joj prođe dan......osim ekipe odanranih ovdje lovu nitko vidjet neće.......ima li još nekog kome nije jasno gdje živi.......al dok budala ima, kramari trže......

• Best buy

• hugh
    • May 30, 2020 at 1:36 PM

Bast buy: vjetroelektrane......

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• hugh
    • May 30, 2020 at 1:34 PM

https://m.24sata.hr/news/hrvatskoj…lektrana-696179

Eto kak se lova troši a najjače mi je kad netko kaže ili misli :"ovaj put bit ce drugačije"

mi na našim političarima ciše ni ne možemo biti na dnu.......mi smo odavno pali u bezdan....

• hugh
    • May 30, 2020 at 9:14 AM

nema đabe ni u stare babe ali da......bespovrarno 7 ali kroz četiri godine valjda....al itreba to valjda ići i ma neke projekte a njih treba smisliti i lovu povući.....nismo ni do sada iskorištavali sav novac koji se nudio....al još treba te iznose i izglasat...

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • May 29, 2020 at 10:24 PM
    Quote from dionicar

Na prosjek place od 18 000 kn NETO..

Zato u igh treba radit a ne biti dioničar 😂😁

• hugh
    • May 29, 2020 at 10:23 PM

evo upravo u novom izdanju poslovnog......minostarstvo financija sprema se na novo zaduženjeu lipnju a za mkesec i pol dolazi velika rata duga na naplatu..... i uz sve ro nemamo nikoga tko twita i diže burzu več godinama samo one koji je uništavaju.....a ni same firme koje su na njoj, ne sve naravno, ali dobar dio njih nije učinio ništa a niti je sposoban učiniti ništa pp pitanju rezultata firmi s kamoli koristi za dioničare......

• hugh
    • May 29, 2020 at 9:28 PM
    Quote from titulus

To je ipak novac iz EU... Mislim da se tu neće moći ukrasti više od 10%:)

Tak je.....pitanje samo hoće li se onih preostalih 90% nakon "oporezivana" upotrijebiti u prave svrhe odnosno u nešto što dalje stvara novac ili u nešto što siše novac i dalje......

• hugh
    • May 29, 2020 at 2:14 PM
    Quote from D'artagnan

Pa realno za gro ljudi ne treba neko extra znanje, dovoljno je rasporediti određeni % u sektorske indexne ETFove vani i ćao,,, za ciljane dionice vani treba previše vremena za praćenje, proučavanje i gledanje dali će netko nešto zahebati i smuljati,, ovako si dosta diverzificiran, valutno, sektorski i geografski.. i staviš sve na automatiku,, nećeš život provesti blejeći u monitor

Jedino da, kod nas većina ekipe vjeruje samo u beton i fizičku vidljivu imovinu, al dobro svatko po svom pogledu na investiranje i rizik, netko banku, netko beton, netko kafane i žene ^^^^

Od sveg navedenog jedino su mi se investicije u kafanu i žene pokazale punim pogotkom.......

• Best buy

• hugh
    • May 29, 2020 at 2:11 PM
    Quote from Barikb
    Quote from gta1

koje vam dionice ( naravno osim OPTE ako dođe do njenog preuzimanja ) imaju najveći potencijal rasta ?

po meni Ericsson NT jer je cijena koš uvijek prilično značajno ispod cijene prije corone, i mislim da ce privući ta branša dosta EU novca, pa 5G...

Turizam se odlično oporavlja i to je zbilja sjajno, e sad vidjet ćemo brojke i FI. Čini se da Valamar snažno raste. ADPL isto.

Kako to mislite turizam se izvrsno oporavlja........možda se dionice "turista" oporavljaju ali bez pokrića... pred njima je tek glavni dio sezone i glavni dio vjerovatnog debakla......pola godine je več otišlo u vjerar.......malo sam gledao cijene dionica hotela po vani i baš svaku koji sam otvorio od njih 10-tak neki prosjek pada cijene je bio cca 70-75%......valamar je sigurno več sad skup jel današnja cijena je neka njegova realna i prije krize, no fondovi ga vole pa je bio napuhan......adpl tek treba osjetiti vjerovatno velike posljedice krize koja več je i koja tek slijedi u auto industriji.......

• 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 146
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt