1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • September 28, 2020 at 8:50 PM
    Quote from renchi

zanimljivo je da postoji i vanjski interes za dionicu, kao sto je zanimljivo da kazu i da netko " cijedi " optimu prevelikim kamatama za dug

ono sto je zanimljivo je sto misle da je cijena dionice niska unatoc dugu, kao sto misle da optima zahtjeva svijezi cash kao sto su sretni i zbog velikog cash flow, a sto znaci da je optima u stanju prodati svoje usluge i proizvod, unatoc svim nedacama

procitajte sto govore o optimi, a to je na tragu onoga sto je naim spominjao

dug ukupni optime procjenjuju na 538 milja kuna

a najzanimljivije od toga bilo bi znati koji su zapravo planovi toga koji je cijedi.....želi li ju uopče prodati u "voznom stanju" (ako ozbiljni kupci i postoje trenutno) ili u stanju karambola kroz protek još dodatnog vremena da ju tada nitko neće ni htjeti, bar ne za novce koje priželjkuju ostali dioničari.......ili uz sve to kupuje i vrijeme na tržištu dokle god može.......

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • September 28, 2020 at 8:35 PM
    Quote from Lavrentije

PBZ i ADP-ESOP već tjednima.

A ko je pak iza tog PBZ d.d. računa?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • September 28, 2020 at 8:26 PM
    Quote from Kivi
    Quote from Krokodil

Nisam u toku. Tko sad prodaje a sve je lijepo i bajno. Hvala!

A tko kupuje?

Pretpostavljam oni koji imaju vremena čekati ako ili kada cijena padne i oni koji misle kako kriza neče potrajati (pre)dugo i da će Adpl u toj krizi iči prema gore ili bar stagnirati dok autoindustrijska proizvodnja i prodaja padaju......ako ste mislili na imena moram Vas razočarati jel neznam ali sigurno oni koji vjeruju u gore navedeno tako da mislim kako su onda i imena manje bitna.....možda i neki jači igrači koji imaju i vremena i novaca a nemogu baš u jednom danu uči u poziciju pa im paše kupovati i sad i kad cijena bude i veča ali i manja (po mogučnosti što više da je manja, haha).......

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• hugh
    • September 25, 2020 at 8:45 PM
    Quote from darac11
    Quote from StatusQuo

Meni je strasno da netko iz privatne kompanije govori o kupnji leda kao strateskom drzavnom interesu, a ne strateskom interesu poduzeca, izgleda da drzava preko mirovinskih fondova kontrolira preuzimanje leda bojim se da tu nece bit logika kod preuzimanja novo ostvarena ekonomska vrijednost vrijednost i kolika tu vrijednost treba platit vec bi se mogla dobro preplatit pa je upitna koja je tu dodana vrijednost koju ce dionicari dobit tim preuzimanjem ako se budu vodili tom logikom :(

I još bi nadodao da ona muljaža sa jamstvima i zrcaljenjem nije gotova. Tako da postoji mogućnost da onaj koji kupi LEDO + d.o.o. mogao bi ga platit dva puta, drugi put kod otkupa dionica LEDO-D.D.

E to več miriše na dobar posao za firmu gdje država kolo vodi......dva put je dva put.....naše političke elite vole takve poslove jel bez toga ne možeš voziti u autu milijun eura u kešu.....:D

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • September 24, 2020 at 8:43 PM
    Quote from Batka
    Quote from darac11

Zar sam samo ja primjetio ovaj dio teksta " pozitivnu razinu operativne dobiti" ?.

Zar nismo očekivali gubitke u stotinama milijuna kuna?

A sada ono "pozitivna nula"?

Turizam je prvenstveno kapitalano intezivna djelatnost.

Ako se uz državnu pomoć (plaće), ne bi držala operativna dobit iznad nule, bilo bi to zaista strašno.

Pitanje je tu što će biti s kreditima, dokle će trajati državna pomoć, i a ako oporavak bude spor (par godina) - kako financirati buduće investicije

Display More

mislim da prije 2023. nije realno očekivati razine prihoda iz 2019.......s tim da tada firma neče biti tako financijski i fundamentalno močna kao 2019.......drugi je par opanaka hoče li tada biti neka geopolitička situacija u Eu koja če nam možda ići na ruke ili buđenje ostalih mediteranskih zemalja koji če pošto poto htjeti privući turiste.......uglavnom, sigurno če proči koja godinica dok ne počne cvjetati cvječe u ovo poduzeče a u hotele se ulagati mora ako se želi priviči turiste dubokog đepa i zadržati razina cijena......

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • September 24, 2020 at 2:56 PM
    Quote from Lavrentije

"U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti. Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini."

https://zse.hr/userdocsimages…Ui7WQvRng==.pdf

Divno......oko duplo lošije od loših očekivanja......taman kad se i cijena smanji duplo bit ce prihvatljiva onima koji ulažu svoje novce........

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • September 24, 2020 at 2:47 PM
    Quote from Backdraft

ocito sam zalutao na medicinski forum, pa da odmah upitam kako se rijesiti hemeroida

😂genijalno...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• hugh
    • September 23, 2020 at 8:39 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from Marielena

Maric i Vujcic kazu da smo se previse oslanjali na turizam te da se sada trebamo posvetiti proizvodnji prvenstveno hrane i elektricne industrije. Pa neka si svako razmisli gdje ulagati.

Pa u turizam naravno.

Maric i Vujcic rekli, a? Imam godina a učio sam u osnovnoj školi da je Slavonija žitnica Europe. Izmjenjali se režimi, vlade i likovi i valjda je svak trkeljo isto. Nista im ne vjerujem jer nista nisu ni napravili, samo pričaju. Turizam je konkretan, postoji a za lijepe ideje...mozda djeca od nase djece dočekaju šta ovi pričaju.

Nekompetencije i kriminal...ko da su "ljudi" izabrali da zive od turizma, jesu jer je sve drugo unisteno.

Reklo bi se: na moru "normalan čovjek" može živjeti od turizma a na "kopnu" nemože od korupcije.....

• hugh
    • September 23, 2020 at 9:51 AM

mislim da je tu trenutno neka druga igra u igri povezana sa, nekako mi se čini, dirigiranim rastom crobexa ali bez prometa zadnjih dana......

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• hugh
    • September 22, 2020 at 11:30 PM

nitko ništa? imamo li kakav "grafit" za Vlen? Blue chipovi su pokazali žilavost proteklih dana. Vlen ne spada među njih ali fundamenti pričaju lijepu priču a 2107 kada su u cijeloj godini imali dobit gotovo kao u prva 2 kvartala ove god cijena je išla i do 16 kn......

• hugh
    • September 22, 2020 at 11:19 PM
    Quote from kupoprodajnik

Ja sam digao low 6 digits u eurima na stecajusi kao kao sto je Optima. I rest my case. Znaci stvarno se moze dignuti nevjerovatan prinos na bilo cemu. Sve je stvar tajminga.

Ali da bih sad odusevljeno ganjao Djuru, Ingru i sl.... Ipak ne bih.

Ali sam se zato rastegnuo u Atpl... Ludjak? Vizionar? Vidjet cemo uskoro.

Il pukovnik il pokojnik. Linkovi koje kolega Jasko tamo posta izgledaju odlično ali bez "pravih" visokih vozarina za panamaxe......mislim da vozarine trebaju u prosjeku duže vremena biti iznad 20000$ da bi mogli maštati o visokoj cijeni dionice......

• hugh
    • September 22, 2020 at 11:14 PM
    Quote from Marielena

Viro ima 60 posto vlasnistva u Hisu. Dovoljno je izracunati danasnju vrijednost firme kada je dionica 54 kune pa vidjeti da je podcijenjen. Da nema dobre vlasnike se slažem.

Pa samo ova blokada zbog 1.4 milijuna kuna je farsa.

Trenutno cijena secera raste pa ako nisu zavrsili u stecaju do sada, sada nece.

ja tu ne razumijem što je onda Viro ako je sve prebacio na Hiš? Na koji način on postoji ako "ne postoji"?

• hugh
    • September 22, 2020 at 10:59 PM
    Quote from Marielena

Kolega Parica vi ste pošten čovjek. Kada bi se vodili racionalnim argumentima 50 posto kompanija na ZSE bi završilo u stečaju.

Ali Viro neće u stečaj, neće ni Djuro itd.

Na Djuri se moglo u mjesec dana zaraditi 300 posto, ja nisam ni kune zaradila. Jer je to eto propala firma, a što ćete.

neznam što pametno za Viro i reči kad je situacija toliko komplicirana da je valjda nitko barem prema pisanju na forumu ne razumije ili sam ja jedini.....đaba tu jel cijena šečera 20% veča ili manja.....gore je kolega vrlo dobro naveo da za društvo nitko ne brine, barem ne u manirima dobrog gospodara i to je jasno iz svega što vidimo na burzi iz izvješća ako se ona uopče tako mogu i nazvati, pa ove blokade itd. Za špekulaciju možda i dobar izbor ali u odnosu na firmu od prije pali su na jako niske grane ili možda bolje rečeno pali su sa grane i ne ustaju.Budučnost opstanka je upitna osim ako se nekim akrobacijama vlasnika u vidu prodaje ili nečega i mali dioničari tu ogrebu. Stvarno neko zapetljano klupko iz kojeg tu meni več odavno nije jasno ko pije a ko plača ali mislim da znam ko če tu naj.bat.

• hugh
    • September 22, 2020 at 5:39 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

A sto ce, njima svaki mjesec sjeda lova na racun. Moraju kupiti. A kako mislim ne smiju kupovati stecajuse tipa Viro, poput mene, moraju kupovati dionice zdravih firmi.

Viro nikako nije stečajuša, može se reći nelikviduša, blokiruša, ali oprostite stečaj je ovdje gotovo nemoguć, jer je to toliko zapetljano da nitko neće htjeti biti stečajni upravitelj, a i sudac bi morao imati ogromno iskustvo za pohvatati konce ko kome komu čemu i zašto tko s kim s čim i čemu koga čega prebacuje, dobacuje, izbacuje

Uz sve to što navodite možda bi bilo najbolje reći prevarantuša.....

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• hugh
    • September 21, 2020 at 2:33 PM

u izvješću za q2 piše da će se odluka o opsežnom remontu broda USNV Trenton donijeti početkom 9 mj. i da bi radovi trebali trajati 4 mjeseca. Da li je ta priča još uvijek aktualna, odgođena, ili čekamo obavijest?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • September 20, 2020 at 9:52 PM

https://www.24sata.hr/news/varazdina…preminuo-717421

Pokoj mu duši......

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • September 20, 2020 at 9:21 PM

neznam kakva je stajališta imao prije.....ovo je bilo sad na gostovanju kod Bolkovića

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • September 20, 2020 at 8:51 PM
    Quote from jasko

Predsjednik uprave ‘AD Plastik Grupe‘ ekskluzivno za ‘Slobodnu‘: Precijenjena kuna ‘pojela‘ nam je u pet godina čak 90 milijuna kuna prihoda

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…prihoda-1045522

Baš Vujčić priča na Hrt 4 o tim filozofijama precjenjene kune i kaže da kada bi kunu oslabili npr 20%, naš bi dug porastao za 100 milijardi kuna + recesija gratis......

• hugh
    • September 17, 2020 at 2:16 PM

30 dionica s kojima se danas, za sada trgovalo.....promet 1,8 mil kuna......stvarno impresivno....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • September 15, 2020 at 7:29 PM

sto če u zakonu biti ili što se očekuje da bude donešeno a da pozitivno može utjecati na Optimu?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt