https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2229279
.......hip, hip hura.......
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2229279
.......hip, hip hura.......
tko bi reko da se u Đuri mulja......ovo je prvi glas......
Ne treba zaletiti, vani ce jos biti burno. Trenutno je rasprodaja online trgovina i dionica tipa zoom, a kupuju se booking, putnicke, turisti ...
Jucer se nista znacajno nije dogodilo, cjepiva jos nema i pitanje je kada ce biti. Vrijeme je za lagano ulazenje, ali uvijek imajte rezervu za dokup
Sva sreča da na zse ne postoje takve dionice koje se vani rasprodaju......u nas je sve na guranac, nema tehnologije.....
bid se naslagao kao da je bdi porastao 10%.......
Kolege, ovo još nikad nije objavljeno:
Reklo bi se da ima puno više kuna za rasti nego za padati a o postotcima nečemo.......samo nek ju više prodaju.....može i za 12 kn....😃
Kak je, tak je.......dođite u HPB.....članarina za nove klijente još je uvijek povoljnja......rezultati poslovanja odlični.....
Na Adrisu tri i pol milijuna kuna prometa .
Nešto se zbiva.
Da......zbiva se to da netko lijepo koristi priliku za golemi iskrcaj na 365, a mnogi puse foru......uključujući i mene......
rast na velikom prometu dobar je znak.....ako se ne varam, uvijek tamo treba malo više love upucati prije nego krene u jači rast.....
naš crobi kao da čeka pad stranih burzi......i dočekat će ga prije ili kasnije i objeručke prihvatiti....
Predaj vlasti u Usa....."live"
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2227964
I evo objave onoga što se več i očekivalo......sad će samo morat izgradit još jednu bijelu kuću jel imaju 2 predsjednika......ili nek ovu oboje u crveno a ovom izgrade jednu plavu pa da obojica budu sretni.....
sljedeći tjedan(a) burze će biti najbolje samo gledati da se čevjek ne prevari a nama će naš crobi svojom nelikvidnošću omogućiti da ne pogubimo novce i uložimo samo u kokice i colu.....
https://lider.media/poslovna-scena…j-europi-133820
Ako nekoga zanima...
Sve nas to jako zanima i sa neizvjesnošću i strepnjom čemo po 110- ti put proćitati taj link pa čemo se nadati da u zadnjoj rečenici članka pisati da će ponuditi 12, 20 ili 50 kn po dionici Optime ovisno o tome kome koliko treba.....
Display MoreVec danima si razmisljam da li da napisem ovo ili ne..ali krenulo me pa nek se nadje...
Nek se nitko ne naljuti, ali stvarno mi nisu jasni oni koji kupuju razno smece po burzi u potrazi za extra prinosom, a da vec nisu kupili VLEN...
Pa ljudi moji, VLEN je ove godine zaradio preko 50 mil kn (3kn po dionici), helou 50 mil kn i to u doba corone i teskog rasula u brodarstvu. Ima vise novca na racunu nego ukupnog duga prema bankama. Jeste se zapitali sto ce se dogodit s cijenom ako ugovore veci remont USA army broda ili odluce isplatit dividendu ili neki fond odluci uc unutra ili krenu ulazit spekulanti/forumasi...ako se samo jedan scenarij ostvari cijena u tjedan dana ide 2x, a mozda i 3x zbog trenutne podcijenjenosti...ja sam siguran da ce se kroz godinu dana nesto od ovog ostvarit...pi.zdeka se na forumu da imaju mali free float i da je to problem...e pa nije!!! to je jos bolje i daje jos veci potencijal za bolesni (2x,3x,5x) rast cijene (vidi PTKM)...a da se i nista od toga ne dogodi i da normalno posluje realno je svejedno ocekivat rast cijene...rizik gubitka je minimalan, a potencijal rasta beskonacan😳. U sljedecih par godina ocekuje se konjuktura shippinga, sto mislite kako ce se to odrazit na poslovanje VLEN-a??? Osim nevjerojatne podcijenjenosti VLEN ima barem 5-6 okidaca za uduplavanje cijene u par dana...a nema duga, ima para, nema dubioza...sve sto prosjecni spekulant sa ZSE ne voli, on voli ulagat u drustva bez kapitala i gdje se gube novci...
Da, problem je da nije u fokusu, ali i to se doslovno preko noci promijeni...dovoljno je da par vecih spekulanata/forumasa krene u kupnju i gruda se zakotrlja...
Iskreno molim sve cijenjene kolege koji kupuju smece, a nemaju VLEN da mi objasne zasto...
Nek se zna i ja ga imam malo (cca 5%) i sam sebi se cudim sto ne uzmem jos...ocito nisam ni ja navikao na laganu paru...jer ovo je lagana para,no brainer, zicer zicera...
Ima jos slicnih dionica, ali nijedna nema ni priblizno ovakav omjer rizika/prinosa...
P.s. znate li da VLEN uz iznimku 2018. posluje pozitivno od 2013. godine
Da, Vlen je stvarno posebna priča ali tu za sad nema pomoči.......već se 6 mjeseci zna za vrhunske rezultate pa pomoči nema jel na njihov "stadion" publika jednostavno ne dolazi koliko god oni dobro igrali......stalno visi neki mač "umjetne" neizvjesnosti koja nije utemeljena dok kod "omiljenih" dionica ni mač neizvjesnosti ni upitni i loši rezultati ne odvračaju "publiku od dolaska na stadion"...... malo pisanja i reklame po forumu ponekad upali pa dan nakon reklamiranja imamo ujutro "udaranje" po asku sa nekoliko stotina ili "čak" i 1000 dionica i to je to.....nelikvidna je do bola, ne isplačuje dividendu i free float je mali a najvažnije od svega je da "publike" nema......samo za one koji su ako treba i dovjeka spremni čekati i kad tad naplatiti ulog jel inače "jadna ti majka" ukoliko trebaš i želiš izači sa par tisuča kom (koji su zapravo relativno mala lova) jer ako to nije u onih 5 dana u godini kada je tamo "žurka" možeš samo rušiti dionicu 10% i reč,hvala,doviđenje i/ili zbogom....
Display MoreAko se propagandni rat ne nastavi pobijeda Bidena imala bi pozitivan učinak na dionice, tako kažu.
O našem tržištu i njegovoj interreakciji sa vanjskima, neću
"Investors likely relieved about networks calling U.S. presidential election for Biden"
https://www.investing.com/news/economy/i…r-biden-2342985
"Major U.S. stock indexes registered their biggest weekly gains since April this week, as investors bet that Biden would win and Republicans would hold onto the Senate, a scenario that could prevent any major tax increases or regulatory tightening that pinches companies. Expected run-offs in two Senate races in Georgia could muddy that scenario."
Ma burzi tak svejedno tko pobjedi jel ona če rasti ako tako treba biti.....oni će naći razlog za rast ukoliko rasta treba biti ma tko god pobjedio......koliko dugo rasti mogu samo na temelju toga da su izabrali predsjednika kojega su iovako trebali izabrati?.....oni su po svakoj logici trebali padati zbog neizvjesnosti ili toga da je Biden bliže pobjedi a Trumpove izjave u najmanju ruku nedemokratske, potiču nestabilnost i kose se sa zdravim razumom pa padali nisu......neznam, prekomplicirani su i nerazumljivi i ja neznam što vodi njihov market i tako visoke vrijednosti indexa......u čemmu to ima opravdanje?
petak k'o petak, izdržimo još malo pa ćemo Odmoriti preko vikenda
Prekratak ce mi vikend biti i da zbrojim koliko ništa nisam tržio ovaj tjedan unatoč "iznimno velikoj likvidnosti burze" a kamoli da se stignem i odmorit....
JDOS
Još uvijek visi onaj mač iz afere Agrokor, ali ja sam se ipak malo počastio nakon odličnog izvješća. Nije puno jer je nelikvidna i vlasnička struktura mi nije najsipatičnija ali ipak... Kontinuirano povečavaju prihode, čini se da i ovaj pothvat u Italiji daje rezultate, a dionica je ako je vjerovati izvješćima prilično jeftina. A računam i da će od iduće godine dividenda krenuti ne manja od 200 kn što je više od 5% dy.
Koliko im Agrokor duguje? Jesu li več nešto otpisivali? I što rade u Italiji?
Ukoliko imate vremena i volje....
Hvala
piše na fininfo da su dobili 128 000,00 kn za 32 radnika u lipnju.....e sad zašto samo za 32 neznam....
dead cat bounce?.....ili ima tu još neotplačenih dionica ili se isto tako štela cijena za izlaz na ipak malo većim vrijedostima?......
i dok pišem evo i odgovora.....
baš volim kad sam pametan......igra malog tigra se nastavlja......s pogubnim rezultatima.....
Display MoreDisplay MoreZahvaljujem se jasko sto je objavio dokument s podacima o prodanim brodovima. Kako ne znamo da li je to istinita informacija, uputila sam upit burzi (i znam da nisam jedina; ovim putem zahvaljujem kolegi) i to vise puta. Njihov odgovor je da su poduzeli konkretne radnje (odgovori prilozeni) pa pretpostavljam da su im uputili upit. Ukoliko je informacija istinita, a to vec nije bilo objavljeno s njihove strane te ako je to bilo potrebno, uslijedit ce objava. Mozda mi je i promaklo. Ne znam. I to sam napomenula u mom upitu.
Dok god nemamo cjelovitu informaciju o ovim dogadjajima ne znamo da li je prodaja dobar ili los potez. Ukoliko su prodani, a potrebne objave nije bilo, zelim vjerovati da se radi o previdu. Isto tako, zelim vjerovati da se uprave tvrtki u koje investiramo ponasaju s paznjom dobrog gospodarstvenika i da nam sve potrebne informacije daju na uvid. U konacnici, to je nase pravo. Ovim putem apeliram i poticem na angazman sve nas i zahvaljujem se onima koji to cine (a pouzdano znam da takvih ima), da trazimo informacije na koje imamo pravo i koje nam je potrebno dostaviti, a kako bi znali gdje usmjeriti nase investicije i koje tvrtke posluju potpuno transparentno.
Moja investicija nije velika, ali je isto tako puno ili malo relativan pojam. Nije to za svakoga od nas jednak iznos, a svatko od nas svoju investiciju mora stititi, bez obzira na visinu uloga.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Zanima me gdje je zapelo u odgovoru Atlantske plovidbe Zagrebačkoj burzi i kolegici na upit o prodaji ova dva broda
koja je Jasko objavio!? Kolegica se potrudila i slala više uzastopnih upita, a odgovora nema, treba se zapitati zašto i
koji je razlog tomu, ako su otvoreni i transparentni za investitore?!
Ako je to istina da su prodani/pred prodajom ova 2 dodatna broda, onda je to već 5 brodova na S&L back model, što
u floti od 12 brodova, znači da je 7 pod hipotekom/zalogom, a ostali su prodani, što daje rezultat?!
Također, što je sa detaljnijim pojašnjenjem o blokadi računa, konkretno koliko je dana bio blokiran i sa kolikim iznosom!?
Što je sa Batalom, jel se prodaje ili će se nastaviti graditi od strane Atlantske plovidbe, zna li tko?!
Puno pitanja, a odgovora nema, već najbitnija vijest da je Bilbija prebacio dionice sa Skrbničkog na osnovni račun.
Što se tiče Bilbije on stalno pretumbava dionice po svojim računima i to nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem
ove firme.
Bilbija je sa svojim aktivnim trejdanjem na burzi sa ovom dionicom i prodajom paketa na 214 i 220 kuna sa gubitkom
poslao poruku investicijskoj zajednici, a koja bi to mogla biti poruka?!
možda su u međuvremenu prodali još 2 broda pa sad ne znaju za koja 2 im je upit poslan a neugodno im pitat......
Samo da još jednom čujem pritužbe na nelikvidnost Zagrebačke burze i ostale pamflete koji se ovdje ponavljaju.
U duplo većoj istočnoj državi, danas promet na burzi 383,8 tisuća dinara odnosno 3,3 tisuće eura. 25 tisuća kuna. To su dva i pol nova iPhonea
Od tog nezapamćenog prometa, strani investitori su ostvarili 20% - simpatično je da oni imaju ovu statitstiku.
Uglavnom, od Vardara pa do Triglava, tržišta kapitala prolaze ko krme u Teheranu.
To je prava burza.....tamo sigurno nitko danas nije izgubio veliku lovu......🤣
mislio sam da neču komentirat amere ali nemogu izdržat......ima li ikakvog suvislog razloga za ovakav rast?......PMI lošiji od predviđanja, zaposlenost DUPLO lošija od predviđanja, sve veča je mogučnost da Biden pobjedi a Trup je iovako več najavio da tu pobjedu neče priznati.....politička nestabilnost iz tog je razloga na pragu.....indexi rastu gotovo neumjereno.....
kad sve zbrojim i oduzmem siguran sam da bi rasli još i više da je Kenjo West Kardashian pobjedio......