1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • December 9, 2020 at 10:02 PM
    Quote from Ledica

Kratki i krajnje pojednostavljeni rezime:

1. HT zbog nedozvoljene koncentracije mora započeti prodaju Optime.

2. Tako je naredila AZTN .

3. Prvo im je produžila vrijeme nedozvoljene koncentracije.

4. Onda im je odredila krajnji rok za početak postupka prodaje.

5. Istim rješenjem odredila je i rok do kojeg bi trebali realizirati prodaju.

6. Slijedi dodjela žutog kartona tj. gubitak prava da i nakon 31.7. vode postupak prodaje

7. Sada postupak prodaje vodi investicijska banka , saznali smo i koja .

8. dana 10. 7. 2021. HT dobiva crveni karton tj gubi prava upravljanja , pretpostavljam svojim i udjelom Zabe prema njihovom međusobnom Ugovoru .

9. S obzirom da AZTN ne može oduzeti HT-u vlasnistvo nad dionicama ukoliko do prodaje nije još uvijek došlo , AZTN ima na raspolaganju mjeru izricanja novčane kazne, neda mi se sada viriti u zakon , ali koliko se sjećam kazna može ići do 10% godišnjeg prihoda. .Čijeg prihoda ? Pretpostavljam da se radi o prihodu subjekta kkojeg se kažnjava , a to je HT .

E sad , da li HT mora ili ne mora prodati Opte zaključite sami.

Display More

Super post ali nije mi jasna točka 9......kada ih mogu kazniti ako ne prodaju?......i mogu li ih kazniti smo ako ne poštuju propisane procedure jel ovi ih očito poštuju?.....hoću reći, kako bi ih mogli kaznit, ako se, što je teoretski moguće, nitko ni ne preda ponidu?

• hugh
    • December 9, 2020 at 9:19 PM
    Quote from abc1
    Quote from Toni

Do zadnje sekunde će razvlačiti i onda pustiti Optimu niz rijeku. Jedini način ovdje je da interesenti zavuku ruku u džep i pravac burza. HT neće nikad prodati, a ZABA je odavna to otpisala i važniji im je HT/DT kao klijent.

Zaba je MORALA otpisati. Da.

HT neće nkad porodati??? a mora prodati!

A neznam, odnosno nisam baš siguran da mora prodati.....samo raspisati netječaj a sad hoće li prodati tko to zna?......logično bi bilo da interesa ima ali sama prodaja je ja mislim drugi par rukava.....oni su natječaj raspisali, prodali nisu, prepustili su sad banci na prodaju i to je to.....kad i ako prodaju, prodaju.....upravljačka prava gube nagodinu ali mislim da ih nitko ne može uvjetovati da prodaju jel teoretski možda se nitko ni ne javi ili im ponudi premalo.....ja bi rekao sa oni zavlače i/ili nitko ni ne nudi (bar za sada) cijenu koju hoće ili na koju bi pristali......sapunica se nastavlja i rekao bi da će i Opte više manje u skladu sa kretanjima burzi i burzovnog sentimenta........u biti ništa novo.......najgore od svega mi je pomisao da su stvarno trebali 4 mj da nađu banku koja će voditi prodaju jel ako je tako načekat ćemo se još do prodaje......potajno sam se nadao vijesti o prodaji uskoro a kad ono največa vijest je koju su banku odabrali......to je jedino što do sad nismo znali......

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• hugh
    • December 8, 2020 at 8:27 PM

mittko i/ ili netko drugi tko može

imate li kakav graf od adpl?

Hvala

• hugh
    • December 7, 2020 at 10:52 PM

Sutra svi po asku, bar za među prvih 100 pa onda il pukovnik il pokojnik.....:D

• hugh
    • December 7, 2020 at 9:44 PM
    Quote from zlocesti

Malo nas je, al' smo se uskokodakali.

Vjerovali ili ne, do 30 tisuća komada papira u vlasništvu ima samo cca 170 dioničara

Znači samo 170 dioničara ima manje od 30 000 dionica?......

• OPTE prodaja - kladionica

• hugh
    • December 7, 2020 at 8:59 PM
    Quote from Giovo

Na asku je stajalo po 5,24 na bidu po 5,20 i slijedeća po 5,18. Najednom je nestala ova količina sa 5,20 i prodana hrpa po 5,18.

Mislite da bi vaš savjet upalio?

Hrpa dionica je 1000 i nešto komada?

• hugh
    • December 7, 2020 at 8:55 PM
    Quote from stariigrac
    Quote from zlocesti

Nonsence. No hard feelings 🙂

Samo molim konkretnije.

Ne može ili nema smisla da to napravi?

Dajte i vi budite konkretniji......što to uopče i znači za cijelu priču ako može?.....nema 30% nego 3% dionica Opte.......bitno je valjda ako je to napravila i s kime......

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• hugh
    • December 7, 2020 at 8:49 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2236895

A je to......

• hugh
    • December 7, 2020 at 8:40 PM
    Quote from stariigrac

Može jedno pitanje koje sam postavio kad je dionica bila 8,00kn, ali mi nitko nije odgovorio. Da li je npr. Hanžekovićka mogla kupoprodajnim ugovorom prodati svoj paket dionica, a da se vlasnik tako kupljenih dionica uknjiži (prenese vlasništvo) u trenutku koji njemu odgovara?

Bilo bi zanimljivo znati odgovor, ali zašto je to hipotetsko pitanje bitno?.......odnosno bilo bi bitno jedino da znamo da je ona to napravila i sa kim pa bi to moglo nešto značiti i potaknuti dodatne špekulacije ali opet bez Zabinog ili Ht- ovog paketa ne dolazimo do ključne promjene i ponude za preuzimanje.......

• OPTE prodaja - kladionica

• hugh
    • December 7, 2020 at 5:33 PM

očekivano dosadan dan na Opte danas......ali...... primjetio sam da naloge i za kupnju i za prodaju zadaju djeca iz vrtiča pa molim cijenjene investitore da provjere svoje tokene kako ne bi ostali bez dionica i/ili novaca......

• hugh
    • December 7, 2020 at 2:28 PM

stvarno smo burza kokošara......kad se treba nabidavat za 2 lipe sa 1000 kom tu smo svjetski prvaci......a kad se može kupit u šusu 25000 kom bez dizanja cijene za 1 lipu nigdje nikoga.....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• hugh
    • December 7, 2020 at 10:35 AM
    Quote from maratonac

Hmm... nešto se iza brega valja...

Razvodnjavanje dioničara?....😃🤣......dokap?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • December 4, 2020 at 12:10 AM
    Quote from amerikanec

Najveca turisticka firma sa izdasnim potporama drzave i miljenica fondova te najavljenom mogucnoscu prodaje kompanije kroz nadolazece godine daje ocekivani Ath....

Izgleda preoptimistično za tako kratko razdoblje a i za neko relativno duže.....ali živi bili pa vidjeli, na burzi je sve moguće.....imao sam i ja puno takvih snova o dionicama u kojima sam bio i vjerovali ili ne niti jedan san se nije ostvario a u čekanju vrijeme prošlo i oportuitetni trošak nastao pa kupio dasku i počeo surfati i hvatati val dok je nisko i uzletjeti što više pa mirno spavat s lovom pod jastukom umjesto sanjat lovu.....

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • December 3, 2020 at 11:41 PM
    Quote from amerikanec

Povijest danasnje Rivp ex.Korf svi znamo i lijepo se prisjetiti koji smo na burzi barem od 2005. te se ne bi nimalo iznenadio da upravo ova dionica prva nadmasi dosadasnji Ath cc.49kn ukoliko cjepiva budu vjerodostojna i ucinkovita te zastitila stanovnistvo barem 70%. U tom slucaju ocekujem novi Ath u ljeto iduce godine.

U ljeto 2021 cijena preko 50 kn?.....a rezultati iz 2019 će se ponoviti ili nadmašiti tek 2023 ili 2024 možda ili tek koju godinu iza toga?......a zaduženost?.....

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • December 3, 2020 at 8:45 PM
    Quote from Manu
    Quote from hugh

https://www.poslovni.hr/trzista/cijene…pljenje-4261816

Zadnja rečenica.....čisto kao retrovizor.......potvrđuje da kinezi uvoze kuruza od amera ko ludi......a ovdje smo mjesecima čekali da se ti dogovori ostvare kako bi vozarine rasle a sad več mjesecima uvoze a vozarine i dalje u banani......kukuruz se pokazao kao banana....😃....i tako, čeka se, čeka a ono samo banane......za koga su banane pitam se?......soja, kuruz, banana......ko više i pamti trade deal, a vozarine, di su......

Ne bih rekao da su vozarine u banani. Ako se uzme u obzir da je rast flote u ovoj godini preko 3.5% dok je istovremeno pad svjetskog gospodarstva 4.2%, vozarine za supramaxe npr. od 11k su više nego ok u ovakvoj situaciji.

Ako se na taj način gleda to može biti utjeha, ali po mom mišljenu vozarine trenutno nisu ni približno dovoljne za prosperitet i napredak atpl kao firme ......

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • December 3, 2020 at 8:40 PM
    Quote from titulus

Trenutno je akumulacija u tijeku i to na ovim razinama traje mjesecima, netko potiho skuplja.

Čak ni to nije toliko bitno, jer kao i kolega Pila ovdje se ne zadovoljavam mrvicama, razine koje čekam su iznad 600 kn

Kakvi bi trebali biti financijski pokazatelji, dobit, dug, ostali fundamenti koji bi opravdali takvu cijenu dionice?...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• hugh
    • December 3, 2020 at 8:31 PM
    Quote from bubimir
    Quote from sasab

Moze li nam netko od vijestih kolega-crtaca sloziti graf za RIVP, bio bi zahvalan.

Volio bi si malo uzeti pred kraj godine.

RIVP ima vrlo zanimljiv grafikon, u ožujku je cijena napravila „gap“ sa 30,70 na 28,80 i cijeli ostatak godine oštro „juriša“ na njegov donji rub (cca 28,70-28,80 kn) uz povećan promet. Ako pretpostavimo da se radi o nepravilnom uzlaznom trokutu (i zanemarimo ljetni period kada je napravila dvostruko dno), uspješan proboj koji bi zatvorio gap imao bi target oko 38-39 kn. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo, ali sa bitno većim prometom nego do sada.

srvarno zanimljivo......kad bi se i taj target koji navodite dogodio u kratkom vremenu bio bi to stvarno vrhunac ljudske gluposti......

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • December 3, 2020 at 4:23 PM

https://www.poslovni.hr/trzista/cijene…pljenje-4261816

Zadnja rečenica.....čisto kao retrovizor.......potvrđuje da kinezi uvoze kuruza od amera ko ludi......a ovdje smo mjesecima čekali da se ti dogovori ostvare kako bi vozarine rasle a sad več mjesecima uvoze a vozarine i dalje u banani......kukuruz se pokazao kao banana....😃....i tako, čeka se, čeka a ono samo banane......za koga su banane pitam se?......soja, kuruz, banana......ko više i pamti trade deal, a vozarine, di su......

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • December 3, 2020 at 2:12 PM

Jel ima netko da mu ne radi Zaba treder?.....opet.....evo proradio je.....koji su to......uf...

• Što smo danas tržili

• hugh
    • December 2, 2020 at 1:21 PM
    Quote from Moller
    Quote from prdekalo

moller:opet ste uranili izac OPTE....jucer ste izasli OPTE 5.32 A danas ste to mogli na 5.60...OPTE se vraca na pretkorona cijenu..i tu ce se cekat objava

pa čekati ću s novcem, nisam ja zaljubljiv :)

znate kako se ja odlučim za prodaju, čekam 1-2 h i ako mi se ukupni portfelj više ne povećava, krenem malo kratiti da dođem do obrtnog kapitala i tako održavam likvidnost, nemojte i vi sada tako, nije to savjet

A da pričekate dan, dva umjesto sat, dva......😍😃.......šala

1. Privacy Policy
  2. Kontakt