1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• CORONA virus

• hugh
    • December 21, 2020 at 9:22 PM

možda ovo nije prava tema ali najbolja je od svih za ovo.....sad si gledam ovu situaciju oko uvođenja propusnica pa ako ima netko tko zna.....dali su mogučnost da se odabere samo jedna županija u koju se treba putovati....kako doći do neke udaljenije županije od svoje kad moraš proči kroz druge?......to se podrazumijeva da če puštati da se prođe ili su nas zapravo totalno zatvorili?.....bagra uglavnom.....nemožeš više ni radit.....mnoge firme zbog toga ni ne planiraju radit do kraja ove mjere.....valjda neče produživati to dalje jer smo onda naje.ali.....od liberalnog pristupa kojim su se toliko hvalili totalno su nas zatvorili i onemogučili i svaku pomisao da negdje ideš čak i ako trebaš.....

I da se vratim na ovu temu.....neva više putovanja i trgovanja......samo iz boravka i sa wc-a.....😂😁😃

• INGR (INGRA d.d.)

• hugh
    • December 21, 2020 at 6:16 PM

Što oni stalno navode tu neto knjigovodstvenu vrijednost?.....žele li navesti "narod" da pomisli kako bi barem duplo od toga trebala vrijediti na burzi?......jel če ju sutra prodat po toj upitnoj neto knjigovodstvenoj vrijednosti da je to toliko bitno?.......neto knjigovodstveni genijalci su to.....bolje bi im bilo da se uhvate lopate.....

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• hugh
    • December 21, 2020 at 12:13 PM
    Quote from bubanj34

Poslali su novce iz Tesle...PBZ

lp,

Sad pravac u Usa po američku Teslu....😀

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • December 21, 2020 at 12:12 PM
    Quote from tin
    Quote from BudFox

Meni izgleda kao popriličan pad u jednom danu na DAX-u

DAX13,138.52-3.82%

U odnosu na godinu dana ranije Dax je u minusu s ovim padom za oko1%...do kraja dana vjerojatno i manje kad bi to prenijeli na Crobex koliko bi to Crobex danas trebao biti.

Da je baba muško zvala bi se Duško.....

• hugh
    • December 21, 2020 at 12:06 PM
    Quote from tin
    Dec 23, 201913,304.7713,331.8613,285.5513,300.9813,300.98

DAX 21.12.2020
    INDEXDB: DAX

Prati

13.212,16 −418,35

Tek toliko da se vidi Dax index 23.12.2019. 13300 bodova

Dax index 21.12.2019 13.212 bodova (trenutna cijena s korekcijom u odnosu na jučer od -418 bodova)

Toliko o stvarnoj korekciji....

Display More

Što nama vrijedi stvarna ili nestvarna korekcija na daxu kad je crobi stvarno tamo gdje je i cijene su tamo gdje jesu a ako netko hoće prodat može po dionici dobit onoliko koliko stvarno može a ne nestvarno.......

• hugh
    • December 20, 2020 at 10:14 PM

samo surfing što se mene tiće......ispucali smo vijesti o cjepivu a sad raja razmišlja hoče il neče se cijepit, a i ako svi hoče cjepiva nema za sve tako brzo (a tko zna jel taj dop i vrijedi nešto) a sad nam izbacuju neke nove covide i covid 2021pro verzije......možda su burze na to imune ali treba vidjet jel nas val bude digo il poklopio........a kad smo kod valova bilo bi dobro da nam i neki "surferi" stignu ovog ljeta jel neče bit dobro ako raja sa mora bude morala selit u Slavoniju jel tamo se pak radi brale.....😃😂

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • December 20, 2020 at 10:03 PM
    Quote from alias
    Quote from mitkko

Naravno da je važno kakve su odredbe ugovora. Ti o kruškama, ja o jabukama. Tebi ova vijest znači da prodaju imovinu koja generira novac, a ja ti tvrdim da ništa ne prodaju, i dalje upravljaju tim brodovima i generiraju prihod, ovime samo pametno refinanciraju svoje obveze, dolaze do likvidnosti i smanjuju trošak financiranja.

Financijski leasing nije ništa drugo nego kredit kojemu je kolateral brod za koji si uzeo leasing. Kredit koji si imao u konvencionalnoj banci po skupim kamatama (gdje je također kolateral bio taj isti brod) si prebacio na financijski leasing sa manjim kamata. I to je sve.

Mittko. Da je to toliko pozitivno, i da to toliko vrijedi, i da je to zapravo nikad bolje, ne bi li onda sve kompanije prodale sve svoje brodove i napravile isto? Pa nitko ne bi imao niti jedan svoj brod više u vlasništvu. Ti hoces reci da je ATPL-u pala sjekira u med, i da ce banka pogubiti pare, a ATPL voziti nikad profitabilnije? Nema smisla. Banka uvijek ima svoju računicu, a ona je uvijek veća od vrijednosti broda. Ako je to toliko super, pa sta onda nisu za sve brodove to napravili?

možda i jesu ali tu "pozitivnu" vijest objavit će tek za mjesec,dva, tri kad i ako bude falilo "pozitivnih" vijesti......ajme meni na što je ova firma spala.....trgujem od 2008 i atpl sam gotovo uvijek imao u portfelju i koliko god teško od tada bilo, uvijek je bilo svjetla na kraju tunela i moglo se ljepo zaraditi......možda i sada bude tako ali više uopće nisam siguran ima li ovdje svjetla na kraju tunela......možda postoji neka mogučnost da neka iskrica izazove pravi požar jel ako tako ne bude bit će adios ciao......stvarno bilo je i viška prije......od hotela, otoka, potoka, mora i "čivave" , pa i aviona za prestiž a sad više gotovo ni brod nemaju a to im je core business.....nego koliko love njima ove godine treba samo za pročistače, odnosno koliko će biti njihov trošak?....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • December 19, 2020 at 7:24 PM
    Quote from vladimir

To se čekalo .

U https://www.ictbusiness.info/vijesti/europs…igitalne-usluge

Koji dio točno i zašto ide Opte u korist?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • December 18, 2020 at 7:56 PM
    Quote from Manu

Evo i ovdje konačno dobrih vijesti

Atlantska plovidba d.d. je 18. prosinca 2020. sklopila ugovor o povratnom leasingu (sell and lease back) na

rok od tri godine s američkom financijskom institucijom Northern Shipping Fund Management LLC, te tako

uspješno realizirala transakciju refinanciranja brodova AP Dubrava, AP Slano i AP Astarea.

Ovom transakcijom značajno je smanjen prosječni trošak financiranja za navedene brodove.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…068e85937f4.pdf

Display More

prodali su još 3 broda ili su to brodovi o kojima se več pisalo?.......

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • December 18, 2020 at 1:19 PM
    Quote from Roki
    Quote from Parica

https://www.acea.be/press-releases…2.0-in-november

Nije loše...pad od 12% u studenom, dok je lockdown je sasvim korektno i nije zabrinjavajuće...

Odma nakon vaše objave je netko očistio Ask do 162,5 kn. Možda je slučajno ali do tada je bilo mrtvilo...

Misli si čovjek da če dionica 50% gore jel je pad u postotcima duplo manji od prosjeka godine.....:D

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• hugh
    • December 17, 2020 at 8:55 PM
    Quote from amerikanec

Ovo mi sve vise lici na Optimu jos samo fali ista cijena dionice... e sad dal ce optima u goste dlkv ili dlkv k optimi vidjet cemo u sutrasnjem uzbudljivom nastavku..

To sam i ja prvo pomislio kad sam vidio očitovanje......prvo su nas farbali sa onim dobro poznatim : "neka državne institucije odrade svoj posao" a sad nas farbaju sa EU direktivama, viječima i komisijama......svi do jednog su vrhunski moleri tj. "farbači"......ja sam se u ovom korona vremenu (i prije, a sada doslovno) odlučio djelovati po onoj: "nevjerujem nikom pa ni samom sebi".....😃.....i daje rezultate, kad je potrebno sam bik a prema potrebi pretvaram se u medu i na kratki zimski san, do ponovnog buđenja bika u meni......vremena i 100 života nemam kao ni 100 mil. kuna pa onda tako i mogu......uostalom kao i svi mi ovdje.....

• hugh
    • December 17, 2020 at 6:23 PM
    Quote from tin
    Quote from lebowski

Tine, legendo

E sad legenda ili ne...neznam....ali vidim da su se lijepe količine skidale s aska od 380 do 420 kn....a sad na asku do 450 ništa...na 450 kn ...nešto sitno i onda do 500 kn ništa....još da nema ovih što prodaju za 2% do 3% zarade....puno ljudi ne kuži da je tu ostalo jako malo dionica za prodaju....top 10 pokupio 70 % prodaje u zadnjih 3 mjeseca....sljedi dobro izvješće za Q 4....vrlo vjerovatno zarada na kraju 2020 po dionici oko 80 kn..valjda je svima jasno da im ova situacija sa Covidom odgovara...prodaja dezinficijensa i sredstava za pranje i higijenu u porastu....Maraska pred prodajom i to očigledno ne pod svaku cijenu....nek si svako sam računa....

Quote from tin
    Quote from lebowski

Tine, legendo

E sad legenda ili ne...neznam....ali vidim da su se lijepe količine skidale s aska od 380 do 420 kn....a sad na asku do 450 ništa...na 450 kn ...nešto sitno i onda do 500 kn ništa....još da nema ovih što prodaju za 2% do 3% zarade....puno ljudi ne kuži da je tu ostalo jako malo dionica za prodaju....top 10 pokupio 70 % prodaje u zadnjih 3 mjeseca....sljedi dobro izvješće za Q 4....vrlo vjerovatno zarada na kraju 2020 po dionici oko 80 kn..valjda je svima jasno da im ova situacija sa Covidom odgovara...prodaja dezinficijensa i sredstava za pranje i higijenu u porastu....Maraska pred prodajom i to očigledno ne pod svaku cijenu....nek si svako sam računa....

odličan rast i super poslovanje......ali, ne slažem se s ovim što ste gore napisali....zapravo nemam se ja što neslagati jel vas brojke demantiraju......u zadnjih 6 trgovinskih dan protrgovano je cca 800 kom uz promet od cca 400 tisuča kuna, dakle nema govora o "lijepim količinama" koje se skidaju s aska......a puno ljudi i kuži da je i freefloat mali i prometi su zato relativno slabi a i ponuda dionica je mala pogotovp sa ulaskom ovih ozbiljnijih igrača a dionica kao što kažete baš i nema....reklo bi se da je dobar dio karata raspoređen.....

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • December 17, 2020 at 4:21 PM
    Quote from ivan0003

Ako obratite pažnju na vrijeme pisanja, bilo je vremena za prijeći u Bitcoin. Ova gledalica je totalno out. Da sam prosuo, otišla bi dionica - 10%, blokada i onda upit zse prema tpng da li znaju zašto..

Užas. Prva prilika i van 🙏

Samo dražba uravnoteženja i sve ide za čas dalje ako se ne varam......a i zašto bi cijelu količinu prosuli po bidu?...ako več trebate i želite izači, naravno da ćete ju srušiti ali napravite to npr ovako: imate npr. 2000 kom. Prvo opalite sa 200 kom po bidu i onda se bid bude popunio i tako 200 po 200 ili 300, 400 i vani ste......ali ne da ste dionicu srušili 15% nego 5%......to je čar nelikvidnih izdanja.....

• hugh
    • December 17, 2020 at 4:15 PM
    Quote from st-brajo

nije samo Dalekovod.

evo, i Đuka se nekome namješta za jeftinu kupnju ;)

Bit će sa se i Adrs namješta nekom za kunu......sve same neke namještaljke, a svi nevini......:D......nisam, majke mi, što bi cigo reko ......

• hugh
    • December 17, 2020 at 12:38 PM
    Quote from rambo_5

Razmišljam nešto, prošlih godina smo pričali da od 1.1.2021. se u Hrvatskoj ukidaju skrbnički računi općenito - od 1.1.2020. je sud po nalogu mogao dobiti informaciju tko stoji iza kojeg skrbničkog, sad je to prošireno. Ako je to tako, onda je jako moguće da se neki pojedinci rješavaju papira kako nebi upali u neprilike - razvodi brakova, članovi uprava i nadzornih, članovi obitelji istih, ljubavnice, kumovi i slično. Bolje ne imati papir nego zbog njega upasti u probleme kasnije. Jel govorim gluposti ili mislite da ima nešto u tome?

Ja mislim da bi mi i bez ljubavnica bili u problemu......

• hugh
    • December 17, 2020 at 12:35 PM
    Quote from tin

https://www.google.com/search?q=dax+i…chrome&ie=UTF-8

Zato DAX rastura a Njemačka u tvrdom lockdownu.

Tvrdi lokckdown je bolji od tvrde kohabitacije i tvrdog lokckdowna u kombinaciji....😃

• hugh
    • December 17, 2020 at 12:15 PM

crobi polako ali sigurno tone....što če tek biti kad vani krenu u korekciju?.....crobi tada kreče na ath ili će ih pratiti?......

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• hugh
    • December 16, 2020 at 9:05 PM
    Quote from 5. Element

Da, nasim penzijama stite sad. A kad ih je Bakic pitao zasto nisu ulagali kad je bilo 5 kn onda su ga napadali. Fakat ih treba pohapsiti, bagra lopovska.

Oni vole kupovati na troznamenkastim ciframa a prodavati na 5 kn......primjer:Dalekovod........ima ih još.....

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• hugh
    • December 16, 2020 at 8:18 PM
    Quote from 5. Element

Radi se kod Adrisa o tome da je Merkelica potpuno poludjela, prijeti se maskama, karantenama i na ljeto i dalje ako se ne cijepi barem 70% ljudi. A kad se tako ide onda za inat ljudi nece. Naprosto ocekivanja za sezonu su losija nego za proslu godinu. Kod nas se nece procijepiti do lipnja ni 25% ljudi i sva je prilika da cemo biti na crvenim listama ovakvih ludjaka. Plus sto je korona sad postala i ekonomsko oruzje. Nema sanse da vlasti vani gledaju kako gradjani jedva skupljene eure trose ovdje. Pokusavat ce to sprijeciti kako god znaju i umiju.

meni samo nije jasno kako to ludilo ne zahvača još više rivp ili arnt koji su full turističke dionice......mislim, jasno je da je na adrs2 bar jedan veeeeliki prodavač ali ove dvije su izložene samo turizmu....

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • December 16, 2020 at 1:34 PM
    Quote from harpun

sve ima svoje razloge

https://www.poslovni.hr/hrvatska/resta…e-za-80-4263745

Treba još "samo" preživit do 2050 g. i onda smo na konju......

1. Privacy Policy
  2. Kontakt