1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• Birtija

• hugh
    • January 10, 2021 at 9:58 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from BudFox

Jel zna tko gdje je @Neo ?

On je znao trgovati, jucer sam gledao i sve, ali bas sve je pogodio. Ne znam kako, ali istina.

pa kad daš 50 prognoza, jednu ćeš i pogodit :D

Baš sam ga se i ja u petak sjetio ali brajo me preduhitrio u komentaru.....kolega je jedan dan imao iznimno visoke tergete a drugi dan iznimno niske......naravno da je sa protekom vremena pogodio one gornje jel tržište je raslo......sad je taman vrijeme za Nea jel sljede nam prvo visoki targeti pa onda podrum targeti a sve u relativno kratko vrijeme.......tornado twister burza nas, jako je moguče čeka........leti ko ludo pa pada......nadam se da će i na crobiju napokon biti ludo i nezaboravno a ne penzionerski.......

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • January 10, 2021 at 9:01 PM
    Quote from rambo_5
    Quote from D_artagnan

Pa sigurno da ide korekcija kad si u cashu 😂

Pa u cashu sam valjda s razlogom, jednostavno ne vidim više ništa sa omjerom povrata / rizika što bi mi bilo po volji, osim možda HT-a, ali to je ionako mrtva raga na žalost. Na domaćem tržištu ima još par kompanija sa odličnim fundamentima, ADRS na primjer ili Lenac, ali ovo u SAD-u miriše ne na balon nego na balončinu i pitanje je samo koliko još može izdržati dok ne pukne ili se bar pošteno ne ispuše - a to će se odraziti itekako i kod nas iako kod nas nema balona na žalost...

PS: misliš da mi je problem već sutra ujutro opaliti po bidu? Problem nastaje kasnije...

je da, kad na rastučem tržištu prodajete po bidu, kasnije samo možete skuplje kupovati po asku.......

• hugh
    • January 10, 2021 at 1:19 PM
    Quote from rambo_5

Ma ide korekcija na burzama, a istovremeno i inflacija u SADu, jasno ko dan. Da, u cashu sam 100%, zadnje zavrtio Adris. Sad nema teorije da bi ista vise kupovao, rizik je prevelik. Ne kazem da nece jos rasti, ali ovo je sve više kockanje po ovim cijenama. Mi smo jeftini i dalje, ali na žalost past ćemo kad i svi ostali, kao uvijek do sad. Vidimo se opet na CBX 1300...

Bilo bi ljepo kupovati na tim razinama, pazite samo da se prije toga ne vidimo na crobexu 2300......😀........najvjerovatnije ni jedno ni drugo neće tako brzo....

• hugh
    • January 9, 2021 at 12:14 AM
    Quote from emil
    Quote from rambo_5

Kolega, kad imam dijametralno suprotne stavove likovima tipa Emil, to držim kao dokaz da mislim svojom glavom i da sam nekog vraga postigao u životu. Takvima je Index.hr Biblija, posebno tekstovi Petra Stošića (Jihadi Perica od milja) i Duhačeka (njegov nadimak ne smijem napisati javno :)) Lako li je u životu kad ti takve intelektualne veličine svaki dan serviraju što je danas istina i što moraš misliti. Taj će živjeti 200 godina i nikad se neće nervirati - osim kad pogubi lovu na burzi, ali za to nije dobio uputu na Indexu ili Jutarnjem...

a vidi se ko je ispao intelektualna "velicina"...

Ja ovdje nijednim postom nisam velicao btc ili neku dionicu(do vase provokacije sve ja balon) za razliku od vas koji jeste pljuvali po svemu tako da se odite poklopit usima i vi i vas uspjeh u zivotu jer ocito je nikakav kad ste sljepi kraj ociju...

Prvo sebe preispitajte pa onda dodjite pljuckat oko sebe...

ima firmi naravno koje nisu u balonu a zašto bi i bile........vratimo se na naše tržište.....vlen, podr, sapn, koei ima ih još, zašto bi i padale kad zarađuju više nego prije krize.....gledam taj napačeni koei koji je oduvjek podcijenjen, imat će bolje razultae nego 2019 a knjiga narudžbi i očekivani prihod za 2021 debelo veča nego za 2020.....mogu i bolje sa profitabilnosti ali opet rade bolje a dionca nije izmad razna od prije........dok opet ima i dosta onih kojima se "šenka" a i prošla im je bila loša a ni ova neće biti puno bolja a cijema dionice rastura.....

• hugh
    • January 9, 2021 at 12:06 AM

evo kad svo več kod mišljenja i promjene u razmišljanju.......alpl je bila i još je uvjek u banani ili nekoj vrsti te banane......ali kad vozarine ovako rastu i idu prema razinama gdje ima love i zarade banane više za cijenu dionice nema......dok vozarine putuju (za panamaxe) prema 20000 i cijena može otputovati gdje god hoće........naravno prema gore jel razloga za pad više nema.....može do 200, 250, 300 il ko zna kud jel tko pita kad bdi raste ko lud......

• hugh
    • January 8, 2021 at 11:54 PM

za bitcoin neznam što da kažem.....nek raste dokle hoće.....neznam kako nešto što nema i ne predatavlja ništa može vrijedit išta.....lud smo svijet i dobro je to imati na umu......isto pratit trend i to je to.....ko voli nek izvoli i uzme lovu ako se nudi.....

• hugh
    • January 8, 2021 at 11:47 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from lebowski

Pa ako raspravu svedemo na Crobex, imamo situaciju da se taj bogački Index onako odokativno dignuo 5% od dna i sad svi predviđaju globalnu apokalipsu.

ma nema nikakve apokalipse, nego je svo tržište izmanipulirano na ovaj ili onaj način, i dok se situacija ne raščisti, nije pametno biti dugoročan nigdje ako nemaš neku siguricu da će sve biti ok.

jbg., mene je gadno opeklo u ožujku i kad vidim poremećaje na tržištu, uđe mi zmija u takujin.

al to sam ja.

ako vas smeta to što vidim, neću više o tome pisati i sve ok.

Forum i služi, barem po mom mišljenju tome da svako kaže svoje mišljenje.......i svak ima pravo da ga kaže......iskrenost je očito vaša vrlina i ljepo ste reki da ste u kešu......ja isto ovdje uvijek napišem svoje mišljenje......neko misli drugačije i neka......ni ne možemo svi imati isto mišljenje.....ja također nisam očekivao neki veliki rast početkom ove godine i to sam i rekao ali isto tako sam rekao da je i rast moguć i on se događa, jak je i ide dalje mada u njega nisam vjerovao ali tu je......ali kad čovjek stalno prati burzu ipak relativno brzo skuži kad pogriješi u procjeni , prilagodi se okolnostima i to je to.......hoču reći, zašto ići protiv trenda.....trend je naš frend......kad se lova nudi uzmi je..... rijetko tko nije bio ranjen nakon 3 mj prošle godine i strah je nakon toga velik .....i sam zbog toga zaradim manje al kažu da je strah dobar za onog tko ga ima......ali opet nesmije nas paralizirati da samo promatramo rast.....možda je ludo ali što će biti ako crobex za 2-3 tjedna bude bio na 2000?.....možda balončić ali nikako balončina......uglavnom, mislim da protiv trenda ne treba ići pogotovo kad je tako jak ali naravno treba imat sreče malo i znanja i iskustva i odabrat najbolje balončiće.......nakon krize 2008 kažu da su doslovno i majmuni izabrali dionice bolje od fond menađera koje su odradile rast veči ili kao i njihovi izbori....dugoročno smo iovako svi mrtvi......

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • January 8, 2021 at 2:37 PM

napokon osjetniji rast vozarina ovdje.....samo nek tako nastavi pa če nešto i biti od ove naše več zaboravljene "narodne dionice"......

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • January 7, 2021 at 9:59 PM
    Quote from amerikanec

Pa kako mislite da nam Bdi raste po stopama 5-6% ako "lokomotiva" nece biti turizam i građevinarstvo...Samo nek ne bude lomova vani i cijene dionica iz ta dva sektora ce povuci kompletno trziste a u tom slucaju turisti ce na ATH(Rivp,Arnt Adrs);)

Mislite Bdp?.....ali teško da če nam bdp rasti po tim stopama......o tih 5% vjerovatnio možemo samo sanjati.....sa 4% će bit puna šaka brade a 3% je vrabac u ruci.....

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• hugh
    • January 7, 2021 at 9:47 PM

Ante je diga bonus na kraju godine pa se može.....još će si i dionica podilit jel stano trezor kupuje......a dioničarima i dalje mršava dividenda kao i do sad......samo trejd jel vjerovatno je iza brda miš.....možda kupuje da pajdi Todi za burek zaradi jel kad če mu ovaj milijardu vratit ak gladan bude i nebude delat mogao......;(:D

Quote from tollway

dugo sam na zse, ponekad mislim da i predugo. ali ne samo kod adrisa, već mi izgleda da se masa kvalitetnih/kvalitetnijih papira nalazi u čvrstim rukama.

Ma je, al puno papira je ovdje izvan top 10.....preko 50%.....tako da....šta reč....na burzi je sve moguće......

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• hugh
    • January 7, 2021 at 9:26 PM
    Quote from harpun

vidi tko kupuje

ADRS2 PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.2,1240.03%268,194
    VLAHOVIĆ ANTE13,2830.20%144,189
    ADRS VLAHOVIĆ ANTE79,7000.83%1,730,776

Znači, Ante je "poludija" i nabio cijenu u 3 trgovinska dana između 29.12. i 04.01. sa 380 na 400 kn.....tih je dana protrgovano 10-tak tisuča dionica a samo on je kupio 6000......stvarno mi je bilo čudno kako je na 390 i 400 sve postalo jeftino a na 370 nije valjalo.....Ante=market maker.......više mi se sviđala cijena koji je diktirao njegov kolega koji je prodavao.....molim ga lijepo nek nam se vrati....a Ante vjerovatno jaše i dalje pa ga molim da se smiri i omoguči raji da kupuje jeftino......on iovako ima a mi bi još jeftinije......Aaaaante, okani se dionica ti.....puno si lip al onaj tvoj pajdo je bolji....(Severina, Ante)....

• hugh
    • January 7, 2021 at 9:16 PM

samo neka ovaj tulum na brodu luđaka (nas na burzi u dionicama) još potraje bar neko vrijeme a onda kuda koji mili moji....nisam bio optimist za siječanj ali ako se ovako nastavi......dobro je što najviše promete imaju fundamentalno jake dionice tako da je rizik puno manji i one bi mogle puno više od razina prije krize a tamo su (na puno višim razinama) trebale ( mogle, bez problema) biti......ako u ovom valu rasta i purani počnu letjeti bit će to dobar znak za izlazak.....opčenito ludo vrijeme koje u mnogome, ne opravdava cijene u odnosu na trenutno stanje ali i buduća predviđanja sporog oporavka ali šta češ mora se čovjek prilagoditi......bolje da raste nego da pada ali kad gledaš američke indexe i vrijednost koju su ostvarili u prošloj "katastrofalnoj" godini , ima da se smrzneš......burze su totalno lude a na nama ostaje da budemo pametni, ili bar to pukušamo......al kak ostat pametan kad tu pameti nema....naš problem i dalje osraje relativno slaba likvidnost ( koja koliko god se povečava) ne dopušta puno prostora za pogreške.......

• hugh
    • January 6, 2021 at 9:39 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2244522

Toliko o tome da burze vole stabilnost.....vole novac, danas više nego ikad.....zato i postoje......koliko vidim am. burzi je tak svejedno jel Biden il' Trump,demokrati ili republikanci, neredi ili mir......upucali jednu ženu, kog briga....Trum ih stalno huška a sad kao poziva na mir......

• INGR (INGRA d.d.)

• hugh
    • January 6, 2021 at 2:27 PM
    Quote from Krokodil

Kupovao po 2,20 kn, 2,5 kn, 3 kn.

I još ih držim.

To se zovu čvrste ruke...:thumbup:

• Osiguranja

• hugh
    • January 6, 2021 at 2:23 PM
    Quote from komot

Dobro za allianz, loše za vas. Mi ovdje na forumu raspravljamo o isplativosti ulaganja u osiguravatelje, a ne o isplativosti životnog osiguranja.

Osiguranja uvijek rade da izvuku sebi što veču korist a ne osiguraniku naravno ( osim ako osiguranik nije drug )......čovjek koji godinama radi u osig. na relativno dobroj poziciji otvoreni mi kaže:kad bi oni plačali svima koliko bi trebali vef odavno nebi postojali.....onako pojednostavljeno.....

• Best buy

• hugh
    • January 5, 2021 at 9:09 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from hugh

UG kupuje Ht i Optimu u paketu?.....

DT prodaje HT i Optimu bez paketa!?

Oni vole nuditi trio pakete....Optima,Vit i Ht za 159 kn a prvih 6 mjeseci u pola cijene....😀

• hugh
    • January 5, 2021 at 8:58 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2244309

Nakon legalne pljačke onih kojima se pod napadom panike izbijalo dionice u 3 mj. prošle god. ovakve vijesti više nemaju smisao....

• Best buy

• hugh
    • January 5, 2021 at 8:53 PM
    Quote from zlocesti

Cherchez la Femme!

Žene uvijek znaju. Ženska posla.

Best Buy je dionica................. HT .

Za zapisnik neka ostane.

Tamo se nešto iza brda valja.:S

UG kupuje Ht i Optimu u paketu?.....

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• hugh
    • January 4, 2021 at 11:21 PM
    Quote from Flight

Pa nije Saponija prodaja dezinficijensa? Nisu oni jedini na trzistu. Cini mi se da od pojave Covida ima manje popusta na asortimanu osobito kod detergenata i slatkiša. A to može značajnije utjecati na rast operativne profitabilnosti.

Ipad prodaje.......a sad što će biti veće......

• hugh
    • January 4, 2021 at 11:17 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2244032

Danas su slavili Brexit i lijepo rasli, završnica je bila slabija jel su ameri loše otvorili......sutra......bumo vidjeli ali prognoziram lošu biometrološku situaciju.....no možda je ipak ostalo još dopa za rast i njima i svjetskim burzama ali mislim da rast gospodarstava u svijetu (pogotovo našeg) ove godine ipak neće biti tako jak kako su prvotno prognozirali jel ova korona je pain in the ass.....svi a i ovi naši jadnici gdje smo oduvjek bez love govore da novac nije problem a ako samo netko i da naznaku da bi mogao biti......

1. Privacy Policy
  2. Kontakt