1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Parica

Posts by Parica

• Birtija

• Parica
    • August 8, 2020 at 10:12 PM
    Quote from Marielena
    Quote from naim

Zanimljivo je da nitko nije napisao već dugo niti jednu rečenicu o vrijednosti? Koliko IGH vrijedi? Po kojem kljucu? I kojem scenariju?

To ce se moci reci nakon izvjestaja.

Za sada cijena raste jer uredno vracaju dug i dobivaju nove poslove.

Moze se reci da cijena raste trenutno zbog ocekivanja, ali cijena na burzi i anticipira ocekivanje o buducem poslovanju.

A i stvarno ne znam sto se svi ljute na Nea pa nece cijena sada na 94 kune jer je Neo to napisao. Cijenu odredjuje trziste, a ne grafovi od Nea.

Uf uf, bolje ne spominjat ni dug ni vracanje istog ni fundamente...najbolje je sutit...i cekat da se Neo nakrca i krene opet drukat;);)

• Birtija

• Parica
    • August 8, 2020 at 8:22 PM
    Quote from naim

Zanimljivo je da nitko nije napisao već dugo niti jednu rečenicu o vrijednosti? Koliko IGH vrijedi? Po kojem kljucu? I kojem scenariju?

LOL, to se ne pita...to samo rusi cijenu...a svi imamo papire...a uostalom nije ni bitno, bitno je da ide na 400kn😛😛😛

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Parica
    • August 8, 2020 at 4:11 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Parica

Moje iskustvo je da se moglo lijepo zaradit na aktivnom pristupu s dividendnim dionicama...samo pratis kad su dividende i pozicioniras se 60 dana ranije...5% prinosa zagarantirano...i samo vrtis...toga sad vise nema, sad igram gerilski, brzo unutra i brzo van...imam SAPN i stalno sam na kupnji i na prodaji...klackalica

Trenutno nema dividendi ;)

Ima to i svojih mana. Nakon isplate dividende cijena dionice padne i to bas za cijenu dividende.

Slabo pratite;););).

Ove godine, sve dionice (osim HT) koje su isplatile dividendu su se nakon 10 dana vratile na cijenu prije isplate (JDGT, KODT, PODR, ATGR)...i sve sam ih odigrao:P:P:P.

Cekam jos HT da se vrati barem na 168kn...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Parica
    • August 8, 2020 at 4:02 PM
    Quote from renchi
    Quote from Parica

Vecina forumasa misli(la) da je prodaja sigurna i da je pitanje samo cijene i vremena...

Nakon petka jasno je da se proces produljuje, a posto korisnici kontinuirano opadaju, jasno je i da vrijednost OPTE s vremenom pada.

Takoder, svi se slazete da OPTE, bez preuzimanja, na duzi rok ne moze samostalno opstat...

Kao potencijalni kupci najcesce se spominju A1 i UG od kojih jedan trenutno zakonski nije u mogucnosti preuzet OPTE, a drugi je u duopolu sa HT-om i u nekim kombinacijama imaju isti interes.

Mantru da ZABA nece prodat ispod 10kn necu niti komentirat.

Kako god, OPTE je drustvo koje u dugom roku samostalno ne moze opstat, kojem kontinuirano opadaju korisnici (pa i vrijednost), ciju vrijednost je skoro nemoguce odredit jer sadrzi financijski, trzisni, zakonski pa cak i politicki aspekt, koje zbog specificnosti sektora ima mali broj zainzeresiranih kupaca i koje se prodaje u vremenu velike neizvjesnosti i smanjenih investicija...

Nakon svega nabrojanog nevjerojatno mi je da se mozda i najvjerojatnija opcija da prihvatljivih/normalnih ponuda nije bilo, niti da ce ih mozda biti u srednjem roku, tako olako odbacuje...

Display More

Ok, ako je tako opte bezvrijedna ikome sto se onda HT trga da je zadrzi, a A1 tužaka po EU da mu ne dozvoljavaju preuzimanke OPTE.

Ovdje je prolem nedonosenje zakona, a koji HDZ vlada nije bila u stanju donjeti cijeli prosli mandat. Cak i ako donese zakon koji je isti kao i sadasnji tada se moze dici tuzba kao sto je UG digao tuzbu i dobio sud u sloveniji problem je u Hrvatskoj posve druge prirode, a ne bezvrijednoat OPTIME. Vrij3dnoat dionice je sada manja od 2 EBITDA, a EV / EBITDA je manje od 5. Znaci kada zbrojimo dugove i market cap dionica i.podijelimo s EBITDA rezultat je manji od 5.

Display More

Nisam rekao da je bezvrijedna vec da je zanimljiva samo za 2-3 kupca od kojih jedan ne moze aplicirat, a drugi ima skoro jednake interese kao HT...

P.s. EV/EBITDA HT je 3,3, trzi se na 4xEBITDA ima BV 150kn i isplacuje dividendu..ocito postoji razlog zasto se telekomi trze po takvim multiplama...

• Birtija

• Parica
    • August 8, 2020 at 3:49 PM
    Quote from naim
    Quote from Marielena

Meni je Sapn na 268 kuna preskup. Ne vjerujem da ce brzo gore, kao ni HPB. Na 230 kuna je bio prilika, i kolega Neo ima sigurno svijetlih trenutaka.

Pa za trejd Dlkv i Igh.

Za dugorocno Tpng po 50 kn i Vlen.

Vlen je trenutno po meni best buy.

Ajd sad te sve poredaj po prihodima i operativnoj profitabilnosti (Ebitda) da vidimo tko se tu ističe, a tko je ispodprosječan? Samo da dobijemo grubu sliku.

Meni iskustvo govori da se s ozbiljnijim novcima u RH isplati igrati samo na preuzimanja i znacajnu podcijenost u odnosu na peer, sve ostalo je vise manje sitno špekuliranje (veća-manja ili tko će koga) ili čekanje Godota.P

Display More

Moje iskustvo je da se moglo lijepo zaradit na aktivnom pristupu s dividendnim dionicama...samo pratis kad su dividende i pozicioniras se 60 dana ranije...5% prinosa zagarantirano...i samo vrtis...toga sad vise nema, sad igram gerilski, brzo unutra i brzo van...imam SAPN i stalno sam na kupnji i na prodaji...klackalica

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Parica
    • August 8, 2020 at 2:33 PM
    Quote from Neo

Pozivao sam na kupnju na 226kn...slijedio je rast i bio sam u pravu...sad vjerujem u pad ispod 200kn. Evidentno je da Saponia pokriva gubitke Brodomerkur i Mepasa. Prihodi i ovaj kvartal u padu cak 7%. Po meni je ovo tocka prodaje

Je ga lupetas...ko Maksim po diviziji...

• Parica
    • August 8, 2020 at 1:10 PM

Vecina forumasa misli(la) da je prodaja sigurna i da je pitanje samo cijene i vremena...

Nakon petka jasno je da se proces produljuje, a posto korisnici kontinuirano opadaju, jasno je i da vrijednost OPTE s vremenom pada.

Takoder, svi se slazete da OPTE, bez preuzimanja, na duzi rok ne moze samostalno opstat...

Kao potencijalni kupci najcesce se spominju A1 i UG od kojih jedan trenutno zakonski nije u mogucnosti preuzet OPTE, a drugi je u duopolu sa HT-om i u nekim kombinacijama imaju isti interes.

Mantru da ZABA nece prodat ispod 10kn necu niti komentirat.

Kako god, OPTE je drustvo koje u dugom roku samostalno ne moze opstat, kojem kontinuirano opadaju korisnici (pa i vrijednost), ciju vrijednost je skoro nemoguce odredit jer sadrzi financijski, trzisni, zakonski pa cak i politicki aspekt, koje zbog specificnosti sektora ima mali broj zainzeresiranih kupaca i koje se prodaje u vremenu velike neizvjesnosti i smanjenih investicija...

Nakon svega nabrojanog nevjerojatno mi je da se mozda i najvjerojatnija opcija da prihvatljivih/normalnih ponuda nije bilo, niti da ce ih mozda biti u srednjem roku, tako olako odbacuje...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Parica
    • August 7, 2020 at 9:34 PM
    Quote from Parica
    Quote from Mrcash

ja sam rasprodao sve danas nakon vijesti o optimi , i bio sam u pravu . Zašto? Optima je trebala biti afterburner za cijelu burzu, da je se desilo prodaja silini milioni bi se prelili na cjelo tržište koje ovako plitko vapi za svakom kunom. Ovako , optjma je postala uteg svemu , i bojim se da ce povući u ponor sve kao sto je i danas. Ja nisam prodao igija da bi ušao u optimu , toliko lud nisam, full sam u kesu i tako će i ostati dok se ne slegnu dojmovi od nuklearne optima explozije

Ma OPTE moze povuc dolje samo spekulantske dionice...

Kvalitetne dionice nastavljaju svojim tempom...

I da, mislim da OPTE nece vise padat (iako sam je ocekivao na 3,7kn)..u srednjem roku moze nastavit klizit prema dolje, ali panika je zavrsila...

• Parica
    • August 7, 2020 at 9:29 PM
    Quote from Mrcash

ja sam rasprodao sve danas nakon vijesti o optimi , i bio sam u pravu . Zašto? Optima je trebala biti afterburner za cijelu burzu, da je se desilo prodaja silini milioni bi se prelili na cjelo tržište koje ovako plitko vapi za svakom kunom. Ovako , optjma je postala uteg svemu , i bojim se da ce povući u ponor sve kao sto je i danas. Ja nisam prodao igija da bi ušao u optimu , toliko lud nisam, full sam u kesu i tako će i ostati dok se ne slegnu dojmovi od nuklearne optima explozije

Ma OPTE moze povuc dolje samo spekulantske dionice...

Kvalitetne dionice nastavljaju svojim tempom...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Parica
    • August 7, 2020 at 8:54 PM
    Quote from Marielena

Voljela bi da tehnicari nacrtaju graf za DLKV, IGH i VLEN.

Kuda trgovanje moze ici iduci tjedan? S obzirom da se na navedenim dionicama rasprodavalo nakon lose vijesti na opte.

Iako se fundamentalno na ovim dionicama nista nije promijenilo. Osim sto mnogi dionicari na ZSE sada imaju gorak okus u ustima.

Taj gorak okus je sad znatno vazniji od svih FATA...

Kad se trziste pocelo rusit, u.rao sam se i maknuo vecinu kupovnih naloga (DLKV, VLEN, ADRS, RIVP, PTKM) jer ni ne znam gdje je kraj ovom...nije racionalno da npr. PTKM i IGH padaju zbog OPTE...ali to je burza...ludnica^^^^^^

• Parica
    • August 7, 2020 at 6:28 PM
    Quote from barbosa

kol. Parica, ali HT NE mora prodati svoje dionice opte niti je ikada MORAO niti ga i jedan zakon ili dr. podzakoski akt može natjerati na to!

Tako je, to sam i htio rec mada sam se pogresno izrazio...bit je da se OPTE ne mora prodat vec samo HT mora do srpnja 2021. predat upravljacka prava drugoj pravnoj osobi..

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Parica
    • August 7, 2020 at 6:17 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Neo

nisam prodao vecinu jer ne vjerujem u IGH..vec zato sto ima puno manipulacija na dionicama.

Slazem se da ima manipulacija. Jedna manipulacija bi mogla biti i rusenje cijene nakon objave vijesti na opte.

Meni je bilo zao na kraju dana da nisam imala casha za kupiti po 115 kuna.

Pa manipulira se i u rastu...to je burza...j sam cesto imam kupovne naloge za koje ne zelim da se realiziraju...

Uglavnom danas lijepo zatrejdao i kasnije dokupio na 118kn i 115kn...

• Parica
    • August 7, 2020 at 6:12 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from lebowski

Na kraju svega, sve poruke koje su stigle iz HT-a i AZTN-a od početka prikupljanja ponuda pa sve do danas doista su vrhunski pitijske i iz svake se može iščitati što god se želi. I da ima kupaca i da nema kupaca. I da su pristigle ponude i da nisu pristigle. I da su zadovoljavajuće i da nisu zadovoljavajuće. Stoga, svaka čast onima koji pišu ta priopćenja.

Koriste bullshit generator.

A da ih priupitamo kraj tolko silnih obavijesti dokad se opte mora prodati?? Jeba ih ht i upravljacka prava, nisu specificirali dokad to sto su nalozili se treba i prodati!! Mudrijasi.

Nakraju ce i produziti koncentraciju HTu dok se ne nađe kupac...

Nisam u toku niti sam strucan, ali OPTE se mora prodati iskljucivo zbog trzisne koncentracije i upravljackih prava HT...kad HT izgubi prava prestaje i obveza prodaje OPTE...

• Parica
    • August 7, 2020 at 2:17 PM
    Quote from sasab

@Perica

Svako ulaze kako misli da mu je najbolje i nema smisla nikoga prozivati da li je to ispravno ili nije. Ovdje dijelimo informacije i razmisljanja, pa kome se svidilo kome ne. Ulazu se vlastiti novci i nikome nije nista iz usta uzeto.

Na kraju svega, tvoj novac, tvoja ludost, tvoj dozivljaj, adrenalin, zarada, kocka itd..

Live your life and let live! 8)

Slazem se, u potpunosti ste u pravu...:thumbup:,

odnjelo me:):):)

• Parica
    • August 7, 2020 at 2:01 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Parica

Samo polako sa zakljuccima...medju forumskom zajednicom (ivana7 to prati najbolje😁😁😁) kruze glasine da je kolega Neo/Remorker/salt/splico/itd., vec nekoliko puta bankrotirao...obzirom koje investicije zastupa vjerujem da je navedeno istina...

Pa ulagac koji u ovoj situaciji trpa 70% poftfelja u drustvo koje ne vraca obaveze, radi sa simbolicnom dobiti, ima negativni kapital i kasni s izvjescem, i jos se hvali s tim🤣🤣 nije ulagac...to je cisti kockar...

Imam IGH, ali sam unutra zbog spekulacije i nikad vise od 7% portfelja...

Kolega ne znam naravno. I Trump je triput bankrotirao ;)

Inace sam uvjerenja da pravi igraci nisu na forumu.

I sama sam sa sicom u IGH. Trenutno sam u lijepom plusu. Uskoro idem van. Sada mi je i zao da nisam i ja usla sa 100k kuna, ali nemam ja hrabrosti za to. I na DLKV zaradila za burek.

I sve su vam to zali i placi firme i IGH i DLKV i ATPL ali lova se moze okrenuti. Samo ja tu sa sicom ulazim.

A pravi kapital mi "ceka" u dionicama sa fundamentima😂😂

Display More

Ne kolegice, pogresno razmisljate...bolje da niste usli sa 100k kuna jer bi se polakomili (i slabije spavali), a kasnije kad tad naletili na minu i pogubili dosta kapitala...

Treba bit discipliniran kod omjera spekulacije i investiranja u portfelju...

P.s. molim moderatora da prebaci raspravu na prikladni topic

• Parica
    • August 7, 2020 at 11:49 AM

Samo polako sa zakljuccima...medju forumskom zajednicom (ivana7 to prati najbolje😁😁😁) kruze glasine da je kolega Neo/Remorker/salt/splico/itd., vec nekoliko puta bankrotirao...obzirom koje investicije zastupa vjerujem da je navedeno istina...

Pa ulagac koji u ovoj situaciji trpa 70% poftfelja u drustvo koje ne vraca obaveze, radi sa simbolicnom dobiti, ima negativni kapital i kasni s izvjescem, i jos se hvali s tim🤣🤣 nije ulagac...to je cisti kockar...

Imam IGH, ali sam unutra zbog spekulacije i nikad vise od 7% portfelja...

• Što smo danas tržili

• Parica
    • August 6, 2020 at 8:19 PM
    Quote from komot

Kupio vlen po 7.73 prosjek, prvih 1000 kom na prodaji ujutro, možda baš od kolege parice 😀

Ha ha...da moji nalozi su bili na 7,75kn, 7,80kn i 8kn.

Sretno kolega, stvarno mislim da Vam je to odlicna kupnja...imao sam previse VLEN

• Što smo danas tržili

• Parica
    • August 6, 2020 at 5:30 PM
    Quote from accountant
    Quote from Parica

Ovih dana kratim sve kao da nema sutra, portfelj na ATH pa se volim ukesirat, kapitalizirat i pripremit za nove pobijede...jedino KODT nije na prodaju

- PODR (dio)

- VLEN (dio)

- RIVP (sve)

- IGH (dio)

- SAPN (dio)

50% kes...

Display More

Greska prodavati VLEN, čemu? Tek je krenuo prema zasluženim razinama. Ima vremena...

Display More

Nek samo raste, dio sam ostavio, a ostalom uvijek ga mogu ponovno kupiti (skuplje), nemam ja problema s tim...

• Što smo danas tržili

• Parica
    • August 6, 2020 at 5:24 PM

Samo dio (2500 kom) koji sam u pon kupio po 7,35kn...ostalo drzim...

Glavni razlog je kapitalizacija zbog ATH-a...od ponedjeljka mi portfelj skocio 3%...previse i za mjesec dana, a kamoli ne za tri dana...

• Što smo danas tržili

• Parica
    • August 6, 2020 at 5:02 PM

Ovih dana kratim sve kao da nema sutra, portfelj na ATH pa se volim ukesirat, kapitalizirat i pripremit za nove pobijede...jedino KODT nije na prodaju

- PODR (dio)

- VLEN (dio)

- RIVP (sve)

- IGH (dio)

- SAPN (dio)

50% kes...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt