Lijepo za vidjeti da i dugoročne vozarine opet rastu.
Posts by mitkko
-
-
ne kužim ove sindikalce, zašto se ne okrenu poduzetništvu i obogate se, nego se dugi niz godina bave isključivo društveno beskorisnim radom,
https://www.vecernji.hr/biznis/iako-se…radnika-1392861
u svojim primjerima zloupotrebe potpora spominju kokošare kao što su i sami, naravno da ima i takvih, a ne prave stvarne poduzetnike, neka se i sami potrude da se takvi razotkriju i sankcioniraju, a ne samo prodaja magle s nekim kao fol nepoznatim primjerima, reci brate konkretno, tko, što, kada i koliko, svi imaju ime, prezime, pravne osobe i porezni broj pa daj to crno na bijelo,
osobno znam ljude, koji su uložili preko 50mil. i u kratkom roku zaposlili preko 300 ljudi, koji danas potpuno stoje radi djelatnosti, pa gdje bi ti ljudi sada i ubuduće radili da ne postoje ti "bezobrazni" poduzetnici, kod Pecaroša i Severa, nosali košarice dok ih oni bezbrižno pune svake godine "šunkama i jajima" za sebe i svoju obitelj za Uskrs od sindikalne "mizerije" 15-16000kn, koje lagano dobiju svaki mjesec za svoje dugogodišnje šuplje priče, bez ikakvog rizika i vlastitog ulaganja,
ako slika nije stara, zašto nisu razmaknuti na propisanu udaljenost, dokazuju zbijanje redova
e kako mi ovo ide na živce
'Bojimo se da će bogati nakon krize biti još bogatiji'
pa majketimile, dajte nam već jednom otkrijte koji su to bogati, koji su to standardi za nekoga prozvati bogatim
da li je bogatstvo imati stan, kuću, vikendicu, imati račun 1m kn, voziti pristojno vozilo 250k+kn...ako je, pa 2/3 sabora, drž. i javnih dužnosnika, ravnatelja i djelatnika agencija i raznih drž. ustanova, drž tvrtki te sindikata naravno, i sl. ima i više od toga...dajte se već jednom izjasnite, što to znači biti bogat i kolko tih i takvih u RH ima
Ma fuj. Ja sam za takve uvijek imao samo jednu poruku/kletvu: "Dabogda otvorio svoju firmu." Ovih dana imam i sarkasticni dodatak -"pa vozi i ti Bentleya".
-
Malo zelenila i vani danas
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…ue&guccounter=1
P.S. Znam, sada ce netko replicirati da je sve unazad 5 godina palo 90% i da ce cijeli sektor propasti, ili bar dio sektora koji nije dovoljno kapitaliziran, te da ce se zitarice ubuduce prevoziti podmornicama
Ispravak netocnog navoda, zitarice se uopce nece prevoziti, jer uz ovaj virus nemamo buducnosti
Ajmo promatrat, kako bi rekli: ...rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all around when it hits the ground
-
Ne znam tko tu falsificira. Kazem ti opet, pogledaj BPI i BSI pa se sam uvjeri, nemoj meni vjerovati.
-
Uf... Moglo bi u ponedjeljak biti krvavo.
OPEC+ Meeting to Be Delayed on New Saudi, Russia Rift
-
Da, od dna do tada su vozarine porasle za zanemarivih 100%.
Ne nego malo manje od 50%
Sa 411 na 616.
https://www.bloomberg.com/quote/BDIY:IND
I te vozarine brodarima na spotu ne osiguravaju profitabilno poslovanje nego generiranje popriličnog gubitka.Eto, opet nepoznavanje gradiva. Pogledaj vozarine panamaxa i supramaxa, ne BDI gdje Capeovi imaju najveću težinu.
-
Al znaju da su vozarine od povijesno najnižih zanemarivo porasle do “tih visih vozarina”... ccc
Da, od dna do tada su vozarine porasle za zanemarivih 100%.
-
Jel su u obavijesti burzi naveli kad se to projekt nastavlja?
https://zse.hr/userdocsimages…ddUkVPJTA==.pdf
Ja vidim da građevinari po RH i dalje rade. Otežano, ali rade.Pitanje je sto će biti od tog projekta. Ja mislim da oni ne mogu zatvoriti financiranje, a vlastite love nemaju i dok god se uvjeti ne poboljšaju to će stajati ‘on hold’’.
Pa jel ti znaš kada će ova korona proći? Javi im pa da se znaju dalje organizirati. Lijepo ti piše u obavijesti "iz razloga uzrokovanih pandemijom privremeno se zaustavlja gradilište". Šta ti tu nije jasno?
I druga stvar, dobar dio izvođača je obustavio radove, djelomično ili potpuno.
-
Ma možete vi tu uvjeravati koga god hoćete u opstojnost i dobru dugorocnu budućnost ATPL. Činjenica da se odustalo od jedinog naizgled profitabilnog nekretninakog projekta zorno svjedoči da će se firma opet baviti preživljavanjem i hodati po “rubu bankrota”. Pogotovo ako dobijemo dugotrajnu recesiju i smanjenje trgovačkih tokova i BDP-a. Nema tu kruha, osim ako vam se najveći ne smiluje pa dobijete barem špekulativnu priliku da smanjite gubitak ili prelomite ovo ulaganje preko koljena.
Nije se odustalo (i ti to dobro znaš Bobo :), zaustavili su radove zbog Corone, kao i veliki broj drugih gradilišta. Zašto stalno izvrćeš činjenice?
-
Kolega Naim, mozda ste prodali na dnu pa ste ogorceni jer ste cekali 100kn. To necete vidjet.
Međutim prava stvarnost po trenutnim cijenama kaze za pad od vrha sljedeće:
1. Atpl 96.5%
2. Dsx 96%
3. Sblk 94%
4. NM 91%
5. GNK 67%
Morate prouciti materiju prije. Dakle Dsx i Atpl nisu radile reverzni stock split.
GNK i NM su radile u omjeru 1:10, a SBL 1:15.
Svi brodari ce imat rast slican kao nafta. Akumulacija na cijeni dna i onda impuls 40%.
Eto pa nek vidimo tko pise neistine. Sve je provjerljivo.
Glavna karakteristika dna su ogromni volumeni. A imate u 10 dana preko 24000kom.
Sve ja to znam, al to samo pokazuje da će ATPL tesko ploviti dalje u burnim vremenima koja su pred njome. To je otpisan sektor, pitanje je kad će koji propasti. Netko će drugi pokupiti brodove kao stečajnu imovinu ili ih ako su stari poslati u scrap. Nema tu ništ dobro na dulje staze.
Zašto bi netko kupovao brodove ako je to otpisan sektor kako kažeš? Daj mi molim te to pojasni.
-
@mattikko
kume, nekad je i potrebito da voljumeni, kak bi se reklo, iščezavaju. Sve zavisi koji graf promatrate. Što ćemo sa tjednim?
Slažem se sa ovim što kažeš. Nisam napisao da slijedi pad, već korekcija ili konsolidacija i da ne očekujem daljnji streloviti rast. Opadajući volumen i konsolidacija ispod razine otpora su obično indikator daljnjeg rasta. To ćemo vidjeti u sljedećih nekoliko dana.
-
ADRS malo posustaje sa rastom. Cijena raste, volumen pada, Stoch i MFI u overbought, cijena je trenutno na razini otpora, iako opet MACD i RSI ukazuju na mogući daljnji rast. Opet, mislim da trenutno slijedi malo hlađenje.
-
Cijena se još uvijek kosolidira na prvoj stanici. Target mi je i dalje isti.
-
Ovdje ipak ljudi znaju tko je tko i koje je struke i koliko ima iskustva sa TA i investiranjem opcenito. Tako da... nemoj nam sad prodike drzati. Please
Sve bi to možda imalo smisla da firma nije u finalnoj fazi prodaje. U tim trenucima vrijede neki drugi principi. I to se vidi i po volumenu i po kretanju cijene. Otpor se lako skrši. Pitanje je ima li to smisla...Nije ovo prodika. Nacrtam šta vidim, pa kome kako odgovara. Stvarno nemam potrebu se objašnjavati. Svatko postupa po svojim uvjerenjima.
-
Ja sam prodao dana i drugu polovicu pozicije. Možda ode još malo gore, ali ne vidim trenutno potencijal za veći rast, mora prije toga malo hlađenje. Cijena raste, volumen pada, Stoch je u overbought i posustaje, MFI ulazi u overbought, iako ovi drugi indikatori i dalje dobro izgledaju. Ovih dana sam manje sklon riziku pa sam spreman i propustiti potencijalnu dodatnu zaradu. Važno je ne gubiti novce.
-
Mr Cash, zato što je probilo 6 kn u padu stvorio se otpor.
Otpor je bol koju pamtimo, jer nismo prodali na 6 kn, a mogli smo.... a poslije je pala na 4 kn
Otpor se stvara u padu
Suport u rastu. U padu nakon rasta oni što nisu kupili, ili nisu kupili dovoljno, čekaju tu manju cijenu da kupe ili dokupe. Za idući rast
Zlocesta, ja sam odustao od pojasnjavanja ljudima TA. To je kao da meni koji sam ateist netko pojašnjava Sveto pismo - nema smisla ni potrebe. Netko u nešto vjeruje i ide s time kroz život, nema tu pogrešnog ili točnog.
-
I ADPL je došao do prve stanice na putu prema gore. Trenutno je na razini targeta ovog falling wedge-a, i sada treba biti oprezan. Danas sam prodao pola pozicije. Iako graf i dalje izgleda bullish, oprezan sam, draže mi je propustiti možda neku zaradu nego izgubiti. Vikend je pred nama, tko zna kakvih će biti vijesti oko virusa.
-
Zanimljivo je da SPY i uz ovaj današnji pad još uvijek drži ovu razinu podrške, iako još uvijek nema uvjerljivih indikatora u preokret prema gore. Javljaju se manje divergencije na RSI, Stoch i MFI, ali kako se radi o satnom grafu, svašta je moguće.
-
Forecast Dry Bulk Earnings Show Light at the End of the Tunnel
https://www.maritime-executive.com/editorials/for…d-of-the-tunnel
"Capesize earnings, in particular, are predicted to increase sixfold in the next 6 months, from $5,000 per day to $30,000 per day by October 2020."
-
Išla nacrtati, i molim objavu, ovo nije predviđanje, ovo je grafički prikaz činjeničnog stanja
Godišnji prikaz, dnevni raspon
U padu se formirao falling wedge, target je odrađen nakon breaka i porasta cijene
Oko 6 kn imamo znatan otpor , na razini cijene oko 6 kn bili su veliki volumeni, puno involviranih, puno boli.... otpor i podrška nastaju radi naših emocija
Cup o kojem su pričali se formirao na satnom intervalu na godišnjem ima V formu , a takvi su nepouzdani
Zaključak- ne znamo budući smjer kretanja cijene
Ne znam promijeniti gumu, nisam ni nekakav tehničar... pa molim prave tehničare da se pridruže
Očekivao sam rast do ove razine, ali isto tako i konsolidaciju na pola puta. Ova svijeća od prekjučer se je zaustavila na toj međustanici, ali sljedeća dva dana nastavila bez zaustavljanja. Trenutno je cijena na ogromnoj razini otpora (50, 100 i 200 EMA, 0,5 i 0,618 Fib, prijašnja razina podrške) i tu bi se morao dogoditi pullback ili najmanju ruku konsolidacija. Zadnja dva dana pada volumen, svi indikatori su overbought. Cijenu još gore može pogurati samo neka vijest koja bi eventualno izašla danas-sutra.