1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Kayser Sose

Posts by Kayser Sose

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Kayser Sose
    • April 19, 2021 at 12:15 PM
    Quote from Flight
    Quote from vlad1111

negativne divergencije se mogu anulirati na sasvim malom dipu.

odbijanci su predvidivi skrivenim pozitivnim divergencijama.

a nenadani upad Elona & co. nije predvidiv. :P

realno...ako je prika Elon kupovao na cca 30.000 USD, probabli nou čans da će konji više ikada pasti tako nisko.

Okladio bih se u ozbiljnu lovu da će ići niže. Elon je to radio da spašava svoje dupe u Tesli, a ne jel vjeruje u kripto. Zna on da je iz nečega teško napraviti nešto, a još teže iz ničega ili skoro ničega.

A obzirom da kripto nije reguliran teoretski je mogao kupovati ranije i prodavati kasnije sam svojoj kompaniji. Ja to ne tvrdim, iznosim samo kao mogućnost pored svih mogućih ludosti koje je kripto unio u svijet financija. Jedino kod kripta se kupuje i unaprijed preplaćuje potencijal bez ikakve suvisle analize. Sve imovinske klase imaju analitičare i analize, a jedina analiza koju sam ja vidio za kripto je tehnička analiza po uzoru na Forex. i tu i tamo analiza utrošene energije, "carbon emission-a" i usporedbe sa zlatom kao hedge na inflaciju... a gle čuda, u očekivanju te i takve inflacije zlato se već neko vrijeme korigira. Čovjek se uistinu zapita, a što danas drajva cijenu BTC-a ili Dogecoina i što će ga drajvati sutra. Za svaki papir koji ostvaruje povrat to je moguće uraditi, za kripto nije. I tu leži sav besmisao drajvanja cijene gore dolje po TA ili grahu prebrancu. Kladionica. Bubble koji traje i može još dosta dugo trajati. Nakon njega ćemo vidjeti što je i koliko zaista i kome kripto vrijedi.

Display More

Što se mene tiče, dovoljno je da bubble traje još 2-3 godine...ne mora 20...

• Kayser Sose
    • April 15, 2021 at 10:13 PM
    Quote from Kayser Sose
    Quote from VoraX

Definitivno je HODL bolji od trgovanja. Bar u mom slučaju. Ali meni vrag ne da mira i moram skakati iz jednog u drugog ali treba biti svjestan da se vrhovi i dna ne mogu pogoditi i da ćeš kad tad zaribati i propustiti dobit koju bi imao da si fino ostao u nekoj poziciji.

Tako je...evo HODL 20 dana, profit 95%.. 8)

ETH,BNB,ADA,VET,XLM ...udrobljeni portfolio... :whistling:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Kayser Sose
    • April 15, 2021 at 10:03 PM
    Quote from nemo
    Quote from Marielena

Primijetila vec. Tu stranicu moze bez problema nakucati i student.

Sa tim da nisu znali niti svoj kod nakucati, nego su koristili besplatni template.

4 milijuna kuna za sto?

Za koku, rokanje mladih prostitutki (hostesa😆), 200 rata 100 kvadrata na 3 kata, plaćanje suprugama da čkomei zatvaraju okice.

ćeš opet u jail... promišljanje ćudorednih čuvstava i usudbenih pojavnosti...

• Kayser Sose
    • April 15, 2021 at 10:00 PM
    Quote from VoraX

Definitivno je HODL bolji od trgovanja. Bar u mom slučaju. Ali meni vrag ne da mira i moram skakati iz jednog u drugog ali treba biti svjestan da se vrhovi i dna ne mogu pogoditi i da ćeš kad tad zaribati i propustiti dobit koju bi imao da si fino ostao u nekoj poziciji.

Tako je...evo HODL 20 dana, profit 95%.. 8)

• Birtija

• Kayser Sose
    • April 14, 2021 at 7:27 PM
    Quote from nemo
    Quote from st-brajo

Zapljena 575 kilograma kokaina u Pločama među najvećima u hrvatskoj povijesti

Z.M. likes this (ubacite svog omiljenog šmrkavca

omiljeni sportaši, političari, cajke radodajke, novinari, glumci, odvjetnici, brokeri, seljoberi krkani sa lovom, zlatna mladež i starež

gradonačelnici, selonačelnici, načelnici, čelnici... 8)

• Brokeri i brokerske naknade

• Kayser Sose
    • April 12, 2021 at 7:33 PM
    Quote from nemo

hita. nemam problema sa cijenama usluge jer kupim ili prodam na veliko par puta godišnje. ne radim za burek nego prije Božića podvučem crtu i izračunam si božićnicu ili ubožnicu... :D

samo HOLD i samo HODL..... 8)

• Kayser Sose
    • April 11, 2021 at 10:37 PM
    Quote from istriano

Znam da kasnim ali od negdje treba i krenuti.

ma ne kasniš...ima prilike za sve i svašta...yummy...

• Kayser Sose
    • April 6, 2021 at 4:45 PM
    Quote from Noiz

Lijepo se moglo ove dane zaradit na wink.

Ušo na 0.0018 evo je sad na 0.0028 i idemo dalje.

Prava raketa tek se očekuje 😉

i na BTT i HOLO... :)

• Ulaganje u zlato

• Kayser Sose
    • April 3, 2021 at 12:06 AM

Banka zlata...i ja čekam down da dokupim još koji zlatni novčić...btw. "shitcoini" mi rastu...40% samo danas, glede&unatoč 8)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Kayser Sose
    • April 3, 2021 at 12:00 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

RIVP apdejt

RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

RIVP apdejt

Zanimljiv je ovaj RIVP. Cijena je došla do "bounce" zone i za sada se dobro drži. Najniža zaključna cijena u zadnjih 9 dana je bila 28,50. Cijena trenutno leži na 200EMA, probija trendlajn, RSI ukazuje na bullish divergenciju, MACD izgleda da će ubrzo dati buy signal, a Stoch i MFI izlaze iz oversold.

Mislim da bismo mogli vidjeti "bounce" negdje do 30,30 kn, koliko god to sada nevjerojatno fundamentalno izgledalo (korona i ostalo).

U downtrendu su ovakve "bounce" situacije prilika za izaći. Tko vjeruje da će dalje padati će sada imati priliku skuplje prodati, a tko vjeruje u brzi oporavak turizma sada ima priliku za jeftino kupiti.

Osobno neću ovo kupovati, nemam RIVP, ali pratim dionicu jer je bluechip.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Odlično...čekam pad cijene za dokup... :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Kayser Sose
    • March 31, 2021 at 9:08 PM
    Quote from Marielena
    Quote from barbosa 2.0

16.9.2020-Plenković o moratoriju na kredite:

"Račune treba plaćati"

Obveze koje građani i pravne osobe preuzimaju moraju se ispunjavati, znači ne može biti nekih otpisa privatno ili preuzetih obaveza beskrajno, to jednostavno nije realno", kazao je Plenković u saboru tijekom aktualnog prijepodneva."Trebaju se plaćati računi i krediti, ne može država baš reći 'velika je globalna kriza i sad nitko više ništa ne može plaćati'", dodao je.

31.3.2021.-Plenković o dugu veledrogerijama:

"Ne dolazi u obzir jednokratna isplata 3.5 milijardi kuna duga. Što se to dramatično dogodilo danas?" pitao je premijer i dodao kako veledrogerije mogu to izdržati."Mogu oni izdržati, imaju velike zarade, ne vidim da su gladni", rekao je premijer o dugu veledrogerijama.

?(

Ma to je više sramota. Ne zaslužuju komentar više.

<X <X <X <X

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Kayser Sose
    • March 11, 2021 at 7:44 PM
    Quote from Meri

I ti znaš političko-ukruhski govorbez konkretnog odgovora. Svima je jasno da je bolje bilo napraviti restrukturiranje prije nego kapital nestane. Zanima me zašto misliš da ovo restrukturianje neće uspjeti, koji su razlozi i sumnje. <3

Mislim da je ulazak Čeha u ĐĐ nešto slično poput ulaska Mađara u INU...naravno ne po postupku nego po krajnjim rezultatima (onemogućavanje moguće konkurencije)...nažalost

• PVCM (Pevex)

• Kayser Sose
    • March 9, 2021 at 7:59 PM
    Quote from migra
    Quote from Flight

Ja ne mislim da vrijedi. Stavi 20 komada pa da vidimo hoće li proći.

Ovako, po oglasnicima, komad po komad može se oglašavati sto se hoće i povlačiti oglase. Odakle ti znaš kolika je cijena postignuta i je li uopće dionica prodana.

Dok nema organiziranog tržišta nema ni koliko toliko fer cijene. Jedni misle ovo drugi ono, al nisam siguran da bi se netko potukao za dionice po cijeni sa “5 nula”.

zar ni kada dionica sa 5 nula nosi divku sa 4 nule :/

pa nije stvar u broju nula,tom logikom bi dionica po cijeni 0,1 kn bi bila najbolja :/

^^

Display More

A koja to dionica na svijetu sa 5 nula donodi dividendu s 4 nule ??? ?(

• Ulaganje u zlato

• Kayser Sose
    • March 6, 2021 at 11:29 PM
    Quote from zlocesti

Na trgovinu zlatom nema poreza.

To je investicijsko zlato, mjera mu nije karat

Otkupljuje ga onaj koji ga je i prodao, ali i svaki drugi ovlašteni tgovac i banka

Spread se mijenja ovisno o uvjetima na tržištu. Uvijek je otkupna cijena manja od prodajne

Unca je nešto više od 33 grama.

Više o svemu na bankazlata.com

plemenit.hr

Display More

unca ili troy unca iznosi 31,10 grama...eto čisto zbog preciznosti... :)

• Porez na kapitalnu dobit

• Kayser Sose
    • March 3, 2021 at 7:55 PM
    Quote from emil

ako je inozemno i jos ktome na revolut- trade212 poslusao bi kolegu dionicara.

nazalost tuzemno je

• Kayser Sose
    • March 2, 2021 at 9:39 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Kayser Sose

Znači ja sam u prekršaju...nisam stigao poslat još...kolike su kazne i mogu li se pozvat na sinkopu?

Na vašem mjestu sada ne bih ništa prijavio pa APP.. ako vas otkriju kažete da ste mislili da ste imali gubitak

ahh..neznam koliko mogu igrat na tu kartu...samo jedna transakcija i sića lova ali ipak...

• Kayser Sose
    • March 2, 2021 at 9:20 PM
    Quote from st-brajo

Kayser Sose

ja to njima sve u papiru (izvještaj od brokera + joppd + dokaz o uplati)

nisam se potrudio niti sastaviti popratni dopis.

bitno da je predano poštom preporučeno s povratnicom do zadnjeg dana veljače (zadnji dan uključeno).

ako je tako poslano, računa se kao da je taj dan zaprimljeno kod tete na šalteru.

nakon toga mi je stigao isti ovaj e-mail koji spominje Marin83 jer imam e-građanin.

ne sjećam se niti jesam li poslije dobio i porezno rješenje, al me nitko nije zvao niti se trebalo s njima oko toga nadmudrivati :)

Display More
    Quote from emil

ta TETA pojma nema. Jesi siguran da si bio u Poreznoj a ne u skladistu?

Mozda su sad tolerantniji radi korone al za neprijavljivanje slijedi prekrsajni postupak.

Kasnjenje ko kasnjenje se ne spominje direktno al tu su vracamo na tumacenje odnosno misljenje porezne o tome.

a ovo dole je upravo to misljenje gdje se neopravdan razlog za propustenje roka prijave poreza (kasnjenje) prijavljuje i pokrece se prekrsajni postupak.

1. Godišnja prijava poreza na dohodak

Godišnja porezna prijava podnosi se do kraja veljače tekuće godine za prethodnu godinu.

ima izuzetaka od toga :

Ako porezni obveznik iz opravdanih razloga odnosno razloga za koje nije odgovoran (boravak na liječenju, elementarne nepogode, viša sila) propusti predati poreznu prijavu do 28.2.2018., može podnijeti zahtjev za povrat u prijašnje stanje (članak 94. Općeg poreznog zakona (Narodne novine, broj 115/16)) i to u roku od osam dana od dana kada je prestao razlog koji je uzrokovao propuštanje odnosno od dana kada je doznao za uzrok npr. porezni obveznik se nalazi na bolničkom liječenju od 20.1. do 11.3.2018. godine, radi čega nije podnio godišnju poreznu prijavu do 28.2.2018. godine. Ako je obvezan podnijeti poreznu prijavu, može 19.3.2018. godine podnijeti zahtjev za povrat u prijašnje stanje i istodobno poreznu prijavu.

Međutim, po isteku roka od tri mjeseca od propuštenog roka porezni obveznik više ne može podnijeti zahtjev za povrat u prijašnje stanje (dakle najkasnije do 31.5.2018.), osim ako je propuštanje i toga roka bilo uzrokovano višom silom.

O zahtjevu za povrat u prijašnje stanje nadležna ispostava Porezne uprave odlučuje rješenjem.

U skladu s člankom 48. Zakona i člankom 92. Općeg poreznog zakona, po poreznim prijavama koje su porezni obveznici obvezni podnijeti, ali ih nisu podnijeli u propisanim rokovima, pri čemu nisu postojali opravdani razlozi za propuštanje roka, Porezna uprava utvrđuje godišnji porez na dohodak i prirez porezu na dohodak procjenom te sukladno članku 193. Općeg poreznog zakona, podnosi prijavu za vođenje prekršajnog postupka.

Display More

Znači ja sam u prekršaju...nisam stigao poslat još...kolike su kazne i mogu li se pozvat na sinkopu?

• Kayser Sose
    • February 27, 2021 at 1:47 PM
    Quote from Marin83

Evo danas prvi put predao Joppd obrazac preko e-porezne....imate opciju provjere obrasca prije slanja, gdje vam odma ukaže na greške ili neispunjena polja, te nakon slanja vam odma dođe obavijest na e-mail da je obrazac ispravan i da je u obradi...

A kako ide sa uplatom poreza? Kolijko sam shvatio kad predaješ papirnato joppd trebaš priložiti i kopiju uplatnice...?? Pogubio sam se i ovako sa uputama a tek on line pojma nemam...help

Quote from st-brajo
    Quote from Dino

zanima me sta sve trebam napraviti prije popunjavanja joppd obrazca tj. jel moram se podnijet zahtjev u RPO i predavati neka izvjesca o kupnji i prodaji dionica/dobitka jer ako samo ispunim obrazac kako oni znaju od čega je placen porez i prirez ili ima negdje za ubazit privitak za izvjesce za proslu godinu koje mi daje broker

ja sam lani JOPPD obrazac isprintao na dobri stari papir, ispunio kemijskom olovkom i poslao zajedno sa izvještajem/izračunom brokera i potvrdom o uplati putem pošte preporučeno.

poslije mi je, kako imam e-građanin, na e-mail stigla obavijest da sam pravilno ispunio obrazac i to je bilo to.

kad znaš kakva ekipa tamo radi, bolje je stvari pojednostavniti na njima razumljiv način nego komplicirati sa e-komuniciranjem.

moje razmišljanje je da je državi uvijek bolje dati njihov "cut" na njima razumljiv način, nego se s njima u beskraj zivkati ili dopisivati.

platim što treba i pusti me na miru :)

Display More

Ima li kakvih represalija ako se joppd ne preda baš 28.02.??? Thanx in advance

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• Kayser Sose
    • February 19, 2021 at 7:34 PM
    Quote from karlo
    Quote from LodeRunner

Pa naravno. Zar je itko mislio da ce inicijalni ulagaci i osnivaci Revoluta sponzorirati usluge godinama? Oni su ulozili da zarade lovu, tako da ce cijene svih tih usluga vrlo brzo konvergirati cijenama postojecih banaka. Narocito skorasnjim rastom kamatnih stopa od cega fintech-i nemaju bas prevelike koristi.

Naravno, nece to biti na nivou pljacke ZaBe i slicnih, ali besplatne usluge bez debele pretplate ce nestati. Narocito kad jos malo vremena prodje i kad mladje generacije shvate zasto velike banke jos vrte osnovne aplikacije na dinosaurskom COBOLu.

Tako to ide u tim novim poslovima (Uber, Revolut, AirBnb, Booking.com...)... prvo staviš neke bolesno niske cijene i svjesno ideš u gubitak prvih 5godina da navučeš što više ljudi i kad se ljudi registriraju i naviknu na korištenje tvoje usluge, pomalo povećavaš cijenu i eto imaš cijene skoro kao konkurencija ali mnogo više korisnika koja se neda mijanjati aplikaciju/ponovne registracije itd...

Ovo me ni malo ne čudi, ovo je bilo samo pitanje vremena, ali ja sam na revolutu dugoročno (dok ne postenam dovoljno velik da prijeđem na neke profesionalnije brokere) u dividendnim dionicama pa me ove naknade i ne brinu toliko... jednom mjesečno u kupnju dividendne dionice

off topic:

Sada je Bolt mnogo jeftiniji od Ubera, ali to će trajati sve dok (i ako) Bolt ne bude imao više korisnika od Ubera

Display More

Tako je. Kako kaže poznata izreka - NE postoji besplatan ručak...

• OPTE prodaja - kladionica

• Kayser Sose
    • February 18, 2021 at 11:07 PM

Ma ne reagujem uopće dok je ispod 12,99...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt