Display Morenegativne divergencije se mogu anulirati na sasvim malom dipu.
odbijanci su predvidivi skrivenim pozitivnim divergencijama.
a nenadani upad Elona & co. nije predvidiv.
realno...ako je prika Elon kupovao na cca 30.000 USD, probabli nou čans da će konji više ikada pasti tako nisko.
Okladio bih se u ozbiljnu lovu da će ići niže. Elon je to radio da spašava svoje dupe u Tesli, a ne jel vjeruje u kripto. Zna on da je iz nečega teško napraviti nešto, a još teže iz ničega ili skoro ničega.
A obzirom da kripto nije reguliran teoretski je mogao kupovati ranije i prodavati kasnije sam svojoj kompaniji. Ja to ne tvrdim, iznosim samo kao mogućnost pored svih mogućih ludosti koje je kripto unio u svijet financija. Jedino kod kripta se kupuje i unaprijed preplaćuje potencijal bez ikakve suvisle analize. Sve imovinske klase imaju analitičare i analize, a jedina analiza koju sam ja vidio za kripto je tehnička analiza po uzoru na Forex. i tu i tamo analiza utrošene energije, "carbon emission-a" i usporedbe sa zlatom kao hedge na inflaciju... a gle čuda, u očekivanju te i takve inflacije zlato se već neko vrijeme korigira. Čovjek se uistinu zapita, a što danas drajva cijenu BTC-a ili Dogecoina i što će ga drajvati sutra. Za svaki papir koji ostvaruje povrat to je moguće uraditi, za kripto nije. I tu leži sav besmisao drajvanja cijene gore dolje po TA ili grahu prebrancu. Kladionica. Bubble koji traje i može još dosta dugo trajati. Nakon njega ćemo vidjeti što je i koliko zaista i kome kripto vrijedi.
Što se mene tiče, dovoljno je da bubble traje još 2-3 godine...ne mora 20...