88.000 kn sa tendencijom kupnje grobnog mjesta
Posts by Kayser Sose
-
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d
U Hrvatskoj je nedavno objavljen podatak o medijanoj mrovini
2500 kn.
Ako je to fenomenalno, molim dobrovoljca koji će to primjerom posvjedočiti.
Osim što je fenomem da se od toga može živjeti
Njima, odabranim bardovima hrvatstva, potomcima muljatora i pripadnicima zlatne mladeži i prdeži, koji su se nafutrali sa lovom, sigurno je fenomenalno.
-
Porez na kapitalnu dobit.
Ukoliko se ostvari dobit trgovanjem dionicama, a držao si dionicu dulje od dvije godine, nije potrebno platiti porez.
Mene zanima, da li ja svejedno moram ispuniti onu poreznu prijavu i napisati da je ostvarena dobit X, ali iznos poreza je 0 jer sam imao dionice duže od 2 godine?
Ili ne trebam pisati nikakvu prijavu?
Ne moraš ništa pisati.
-
Možda definirati šta bi značilo dugoročno?
1,2,3,5,8,13 ili vise godina?
Ovisi o osobnoj godini proizvodnje...
-
Tendenciozno i poluprofesionalno napisan članak...miriše na polu fake...poanta je da se kriptovalutama bave krimosi..računica ne valja svakako...polupismeni novinari trpaju u isti koš i burzu i dionice i udjele i bitcoin i altcoine i ulaganja i muljanja...bezveze
-
Evo imam nešto keša, ni sam ne znam šta bi kupija, a da ima potencijala... Ako netko ima nekakav predlog, slobodno nek kaže
EUR,CHF,GBP...
-
Čak tri četvrtine europskih mirovinskih fondova potvrdilo da planiraju povećati zalihe zlata u sljedećih 12 mjeseci, s 30 posto na 40 posto. Njih u stopu prate i građani koji se umjesto štednji u bankama, sve više okreću zlatu kao sigurnoj luci u teškim vremenima.
Evo jedno smiješno obrazloženje zašto hrvatski OMF ne smiju ulagati u zlato i plemenite metale na linku
"Načela razboritosti i opreza..." lol....
-
Mislim da će ovaj put za mene bit "passe"...no intereso..
-
...zeta, etha, tetha...ima još latinska pa arapska ljestvica, pa na bantu, dari, pashtu...znači sojevi forewer🧐
2033. Omega Afganistanski soj...
-
Kao da sam na PD forumu...🤭
polako se pretvara u "eclectica"....fali nam samo još Velebit i hadeze....hahahh
-
-
Problem sa zlatom je što ono nikome zapravo ne treba.
I nitko ne drži značajna sredstva u njemu.
Nitko osim SAD, Njemačke, Italije, Francuske....
-
neki komentar na jačanje dolara?
In Go(l)d we trust
-
-
U teretani, opcenito treningu, ili trcanju, treba slušati svoje tijelo. Van toga Maideni i Metallica, Judasi forever 😎
mišo kovacz u teretani a zečič u avtu
-
Whoops, ovdje ste svi bogato
Da li uz to netko zna kuhati, kuha i oženio bi se ?
znam kuhati, kuham, ali ne, nikad više se ne bih oženio....dosta jednom..
-
htio sam reč, kako je svemir postavio igru: oni koji imaju, financijski su nepismeni ili ne znaju ili ne žele investirati u neke druge klase, ne znaju vozit brod, a na putu oko svijeta bi se zgubili. A i nema cajki na Tajlandu.
i oni koji znaju ili su dovoljno hrabri i otvoreni pa nemaju novca, pricaju i kineski, cijeli svijet im je selo, a fora je pjevat japanske karaoke u 5 ujutro
smanjite tenzije, kolega...
-
Mene jedino u vezi OPTE muči: O čemu ćemo za Boga miloga piskarati jednog dana kad se priča završi?!??
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/poslo…nimanja-4289462
“Dva su razloga za manjak radnika. Loše strukovno obrazovanje i to što država ne kontrolira plaće po kolektivnim ugovorima. One u građevinarstvu trebaju biti 30 do 50 posto više nego, primjerice, u trgovini”, kaže za Večernji list Mirko Habijanec, predsjednik uprave građevinske tvrtke Radnik.
Pazi izjave dotičnog druga, pa valjda potražnja određuje plaću, zašto bi ona bila veća u građevini nego u trgovini!?
Na širem području Splita, mislim da nema manje-srednje građevinske (izvođenje radova) firme koja ne prijavljuje zidare na minimalac i razliku isplaćuje na ruke, a vozikaju bjesne SUV-ove i što ja znam što. To je 100%. U velikim firmama, amo reć o kojima se čuje po novinama, je već urednija situacija i malo bolje plaće. Ti vlasnici malih firmi su mentalno manageri iz 18-19 stoljeća. Strani radnici? A oni isto mogu samo produžit dalje kad vide s kojim pijavicama imaju posla. Ajmo sad forumski frustirani obrtnici - udri po meni !
Nije samo u Splitu...ima toga i u drugim krajevima...
-
ADPL 39 %
RIVP 18 %
OPTE 2 %
DDJH 0,5 %
ZABA 10,05 %
pl.metali 10 %
cash kune 5 %
cash valute 10 %
kripto 5 %