primjer najneozbiljnijih ulagača na svijetu - norveški mirovinski fondovi
Posts by Kayser Sose
-
-
Posljednji dan pred izbore jadno trgovanje uostalom kao i manje-više cijeli mandat. Čini mi se da nitko u cijeloj predizbornoj kampanji nije spomenuo kretanje indeksa Zagrebačke burze za vrijeme Plenkovićevog mandata. Neki zato što im to odgovara jer su odgovorni, neki jer pretpostavljaju da birače ne zanima ali većina zato što pojma nemaju. Ali je opoziciji to mogao biti najkonkretniji argument u borbi protiv Plenkovićeve samohvale gospodarskim uspjesima koje vidi samo on i njegovi sljedbenici.
Pa otvorili su 100k radnih mjesta...u Irskoj i Njemačkoj
-
veliki se igraju sa malima. Zelenilo na dnevnom prometu kumica na Dolcu.Smijeh.
promet manje samoposluge.....
-
Adris je televizija u boji za mnoge kompanije koje trenutno bolje kotiraju na burzi ali eto trenutno nisu u fokusu.
Slažem se u potpunosti.
-
štednja u III.banderi
To su najobičnije objede i drske laži yugokomunističkog portala...
-
Pa ok, u poplavi raznih "stručnjaka" Šonje je lik koji ima neki kredibilitet. Savjeti su općeniti za općenitu populaciju (mlađu). Velika Istina je da smo financijski nepismena nacija. Pratim ga dulje vrijeme i kad je čovjek (i to dosta često) u javnom diskursu i govorio o konkretnim stvarima ulaganja, ekipa je odmahivala rukom i šprdala se jer, normalno da je ođe samo beton konkretan. Nikad neću zaboravit u jednoj emisiji u udarnom terminu državne dalekovidnice , bio je u studiju Šonje i još par indijanaca ekonomista iz vremena SSSR-a te ministar financija RH (citat tog bivšeg ministra nika neću zaboravit ..."burze i dionice su čisto kockanje..."). Savjet o uplaćivanju u 3.stup je dobar za početak.
-
+OPTE
čisto malo...da ne bude dosadno
-
Razlika izmedju nase banana drzave i Njemacke arbeit macht frei je u sitnom detalju da nijemci imaju alternativu u punom pogonu odmah.
da...baš su bedasti ti Nijemci...:)
-
Puko Berzan od silnog prometa...
-
ni da besplatno dijele...
čuj...za 20 lipa po dionici uzeo bi 100.000 komada...
-
Da...mislim da je problem što NE postoji treća opcija...slušajući i gledajući svakodnevno predstavljanje kandidata&stranaka&partija uopće mi ne treba više Donat Mg...
ne znam u kojim ste izbornim jedinicama, al izbor definitivno postoji.
Koliko sam mogao iščitati sa liste, u mojoj izbornoj jedinici samo su 2 poduzetnika sa liste...jedan odmah otpada, bivši adeze, drugi ok ali neće preći prag...kao što je napisao kolega KL ode moj glas opet u bunar....tako već 29 godina....
-
Najljepše molim da nikada nitko više na ovom forumu ne nazove nikoga drukerom
Čitajući sve moguće portale u vezi predstojećih izbora, baš sam ostao užasnut! Nije za povjerovati, ali je istinito!
Toliko drukanja mi svi u 20 godina ne možemo proizvesti koliko oni mogu u tjedan dana, koja žalost društva!
-
navodno je štampano 3,6m listića...neka izlaznost bude optimističnih 50% dakle 1,8m birača i po anketama hdz-sdp osvoje po 30%, znaći da pobjednička partija dolazi u poziciju vladanja sa samo 540k glasova
IZAĐITE NA IZBORE i participirajte svoje demokratsko pravo izbora inaće će jedna manjina od 550k glasova dati legitimitet da nam narednih 4 god. potrošene kriminalno promiskulitetne strukture uz umanjenje ludskih prava nameću svoje nazadnjačke ideološke, ekonomske, imovinske i svakakve druge kriterije a koji su nas i doveli u ovu jadnu poziciju na globalno začelje po svim mjerljivim standardima
vrijeme je za promijene, za nešto novo i drugo, vrijeme je da pustimo vodu i da panjevske i neproduktivne hdz-sdp strukture koje su pokretenile hrvatsku zadnjig 30 god. napokon odu...tamo od kuda su i proizašli i tamo gdje im je mjesto !
ovaj puta fakat ima kandidata i izbora stoga, IZAĐITE NA IZBORE, samo o nama ovisi da li ćemo gutati g.. još 4 god ili ćemo si dati šansu da se nešto promijeni na bolje!
A kojih to kandidata i opcija imamo na izbor, kad su isti ili gori od ovog dvojca? Možda ove šta bi otimali privatnu štednju ili one koji maštaju o samodostatnosti!?
Da...mislim da je problem što NE postoji treća opcija...slušajući i gledajući svakodnevno predstavljanje kandidata&stranaka&partija uopće mi ne treba više Donat Mg...
-
+100 kom. jednokratnih kirurških maski po 5,99...25% u plusu
-
-
Mislim da se moramo iskulirat i promatrat sve kroz dulji vremenski period...krize, bolesti, ratovi, nepogode...uvijek ih je bilo i uvijek će ih biti kroz povijest. E sad, ovisi o svakom posebice, ovisi o sastavu portfelja, osobnim očekivanjima, o milijun malih stvari na koje ne možemo utjecati...Najbolje prinose sam imao kad sam tržio na feeling i pustio (fire and forget). Samo cool i pozitiva i sve će bit u redu. Ili se preselit na Grendland i lovit ribu.
-
Velika kada i mala kada, tako je Kostolany pojasnio monetarne prilike i neprilike i market. Kada je puno novaca u sustavu, prelijeva se na market.
Mislim da smo u fazi negacije stvarnosti.
Panika je prošla, novac se ubacuje, čeka nas stvarnost izvješća drugog i trećeg kvartala. Svugdje u svijetu. Plus ishod predsjedničkih izbora u USA
Mislim da pad tek slijedi.
2008. je bilo klimavo, početkom 2009. se nebo otvorilo. Padalo je mislim 42 dana bez zaustavljanja.
Došlo je do toga da sam za 570 kn kupila papir koji je dao dividendu 170 kn. KOSN. Tako nekako je to bilo, davno je to već bilo
Dno će biti kada ćemo svi biti očajni, i kada će trebati uložiti snagu volje za kupiti papir. Sada se borimo sa pohlepom. Moramo dočekati strah.
Govorim o malom ulagaču.
Očajan sam bio 22.3.2020 i 23. 3.2020 tada sam osjetio najveći strah nisam imao novaca na brokerskom i nisam ništa prodavao.
Ja sam bio privremeno bez posla, nisam znao kada ćemo počet radit, tjedan poslije je moja žena ostala bez posla, zatvorili su sve , nismo znali šta će biti sa sezonom , s pogonima, s vrtićem , sa svih strana su pljuštale negativne vijesti od broja zaraženih do broja umrlih.
A sad radim punom parom , sljedeći tjedan mi žena počinje radit, vrtići rade, turisti nam ipak dolaze (je u malim količinama ali ipak dolaze), nova žarišta se brzo stavljaju pod kontrolu , više nema onog prvog jakog straha od nepoznatog, neki novi poslovi su dogovoreni.
Mislim da nam je sada situacija puno optimističnija nego u 3 i 4 mjesecu.