Dno je na oko 38.
hvala ti brate, na točnom dnu... baš ga tražim, kao guska u magli, jer nisam znalac ...kao doktor Bean?
Dno je na oko 38.
hvala ti brate, na točnom dnu... baš ga tražim, kao guska u magli, jer nisam znalac ...kao doktor Bean?
Kupovina 1000kom po asku u komadu.
Ima nas više osim Elona koji ustajemo s prvim pijetlovima i ne samo da čitamo nego i dijeliomo vijesti sa ostalima.
.
da, -umrežavanje, i to sa pravim ljudima, je ključno...samo (ponekad) malo preuranjeno.
#2.929
Baltic Dry Index Falls 3.84% to 1,327Capesize -8.9% to $12,802
Panamax -0.08% to $13,268
Supramax 58k tons -0.68% to $12,553
Handysize +0.53% to $10,796
Baltic Dry Index Rises 0.77% to 1,313 in London
Capesize -4.07% to $10,312
Panamax +4.49% to $15,502
Supramax 58k tons +1.81% to $13,164
Handysize +1.2% to $11,508
BTIG on dry bulk: " We remain constructive on drybulk rates in 2021... We expect Cape rates to average ~$20k and Panamax rates to averaged ~$14k in 2021 which is slightly above the current futures curve of~$16k for Capes and ~$13k for Panamaxes in 2020" #shipping #drybulk
Baltic Dry Index Falls 0.23% to 1,303 in London
Capesize -5.37% to $10,749 Mar FFA +13% to $9,350 Feb FFA +11% to $11,650
Panamax +3.55% to $14,836
Supramax 58k tons +1.65% to $12,930
Handysize +1.22% to $11,371
... Sigurno bi mi bilo jednostavnije staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazlozenja. Ali budite sigurni da tu nema nikakve lose namjere.
Slažem se, možemo probati baš tako..staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazloženja, uz klauzulu da tu nema loše namjere. Niti je ovo besplatna škola, upisani tečajevi i školarine se danas debelo plaćaju, jer nema više džabe ni u stare babe..
prodao malo rivp, po nižim cijenama, jasno (ali vraćam se opet ovdje)..sada sam malo dokupio IGI- po 150, nisam imao vremena pratiti te brokerske igrice, radim na poslu, i nemam previše vremena visiti ovdje i pratiti njihove mudrolije, tipa što će prvo krenuti, ovo su maestralno odigrali, profesionalno, tipa kreću brodari, ali ne, kad ono krene IGH iznenadili su me. Iako ne baš previše, jer čekao sam u kešu, sve to preočito je malo "prozirno", da ne velim jeftin i tricky "proizvod"
Ona dugačka lijeva velika svijeća nas je uhvatila nespremne, to je bio Event Decline
Na njega se mogao nadovezati Dead Cat Bounce, ali nije. Jer u stvari nije bilo razloga. Iza kulisa pozornice.
Kako smo naknadno pametni, ahoj
da kolegice, i uz dužno poštovanje, ako smijem, preporučio bih malo pojednostavniti priču o mrtvim mačkama, baš kao što i "Severina- hrvatica" preporuča, -"rakija se liječi vinom"..
Display MoreAjde umjetnici, ujedinite se.
Opte weekly simetrični trokut, konsolidacija
Cijena je izašla iz trokuta, i 6,02 je sigurno ko' smrt i porez.
Dalje ne vidim.
Ili neću reći
bit će ovo Adam i Seva, mitkko davno nacrtao, mi ostali potvrdili
pretpostavljam da je Seva-"što mi radiš pile moje", ova dugačka, crvena svijeća prema dolje, na lijevoj strani grafikona? Adama će još optužiti za uznemiravanje
čudi me da ne vidiš ovdje svoju omiljenu šalicu sa ručkom..a tak je lijepa i velika, gotovo je čajnik (iako više volim kavu, a ručak još više)
za kolegicu bi trebali izmisliti neki čarapa trading pattern
još bolja opcija trading pattern-a je prelijevanje iz šupljeg džepa u prazni.. i još k tome svaki put platiš proviziju brokeru, i odmah si u minusu..divotica zaključak je da ne treba previše gledati gledalicu, bolje mi je je uzeti slobodan dan i otići u šetnju sa pesicom, zajedno smo pametniji..ne da mi se crtati prije nego se konzultiram sa dotičnom, jer ona je majstorica opstanka u nemogućim uvjetima, naša rasa je prekomplicirana i zato ranjiva, a elementarne stvari su uvijek jednostavne
Veliki trokut, target 8 kn, al' je nekako očerupan. ..
A mene trenutno zanima samo ono krajnje predvidivo, 6 kn...... sigurno ko smrt i porez
...
očerupat će nas gospodari prstenova, ako ne uspijemo izaći na vrijeme... taj target neću dočekati drukčije nego u kešu.
Ajde umjetnici, ujedinite se.
Opte weekly simetrični trokut, konsolidacija
Cijena je izašla iz trokuta, i 6,02 je sigurno ko' smrt i porez.
Dalje ne vidim.
Ili neću reći
čudi me da ne vidiš ovdje svoju omiljenu šalicu sa ručkom..a tak je lijepa i velika, gotovo je čajnik (iako više volim kavu, a ručak još više)
unatrag 1 godine..već po treći put 5,58..dalje ne vidim, Ili neću, ali pogledajte sami, pa crtajte trokute, šalice, Adama i Evu i targete po želji...ili odlučite koji vam se više sviđa..meni su dobri oba dva.
Je li vrh bio 182,50 kn ?
bio je vrh 11.1. ove godine čak na 184,00 (u kunama)..što uopće nije bitno..jer prosječna završna cijena unatrag mjesec dana bila je 164,05 (u kunama)..a prosječni dnevni broj protrgovanih dionica unatrag mjesec dana je bio 1030 (komada)..ajmo promatrat što slijedi
nije ovo na 5.godišnjaku baš lepa slika.... dugoročno je izgledan rast .....a zadnju godinu baulja MACD oko 0 ... al opet u koronarnoj godini od 140 -240 .kamate u banci 0,01 u zabi :-)) moglo se nekaj zaradit .. . uglavnom ak ju neko ne povuče ....hmm
da li je to nekakvo dvostruko dno (W)?i koliko vremena je prošlo između dva dna?..u svakom slučaju i količine su ovdje jako bitne:
https://school.stockcharts.com/doku.php?id=ch…bottom_reversal
"..It is important to remember that the Double Bottom Reversal is an intermediate to long-term reversal pattern that will not form in a few days. Even though formation in a few weeks is possible, it is preferable to have at least 4 weeks between lows. Bottoms usually take longer to form than tops; patience can often be a virtue. Give the pattern time to develop and look for the proper clues. The advance off of the first trough should be 10-20%. The second trough should form a low within 3% of the previous low and volume on the ensuing advance should increase. Volume indicators such as Chaikin Money Flow, OBV and Accumulation/Distribution can be used to look for signs of buying pressure.
Jel ima tko kakav dobar graf(h) za američke indexe?......i dax možda?....
brzinski odlično+vijesti+TA, ako odabereš streaming graf sa svijećama na amerima imaš i candle TA u grafu intraday + sve TA indikatore koje možeš odabrati desnim klikom na graf - vidi primjer za Nasdaq comp.
Jedan od najčitanijih američkih dnevnih listova USA Today objavio je listu 100 najpoželjnijih destinacija za putovanja u 2021., a Hrvatska se našla na visokom 11. mjestu, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.
Predpostavljam da je ovaj pad na 31kn posljedica dogovorenog iskrcaja.
ili drugim riječima, posljedica dogovorenog ukrcaja
Danas sve neke super vijesti, BDI raste, cijena dionice raste, nema vise Trumpa...
Kakva su vam ocekivanja kada cemo preko 200?
ne znam, ovo je ringišpil..ali recimo mogli bismo idući ponedjeljak...zadnji put smo u četvrtak, uz povećano trgovanje krenuli sa 155,50 i već u ponedjeljak (11. siječnja) završili na 184 (+18%).
Nakon toga 4 dana +- 170, uz slabije trgovanje ..čini se da još nije gotovo.
možda ste u pravu, a i ako niste, nema veze, grijat će Vas crvenilo....🤣😂
prvi udar danas (blok promet) magnitude 2,04..drugi udar magnitude 1,46 (nije bio blok promet)... pitam se tko će danas (a i kasnije) prvi probati staviti prodaju na 31,10 kn, ja ne bih, ajmo malo prakticirati svoje stavove 🤣
trenutno smo i dalje u trendu..no biti će još puno kolebanja do kote 33..nakon nje sve će ići puno lakše.
Ma daj, da mi je samo znati iz čega si to izgatao?
Jer ovo sto si okačio u prilogu nema veze s vezom.
"izgatao sam" na osnovu gledalice na kojoj još uvijek stoje nalozi..pa tako do 33 kn imaš na prodaji preko 60 tisuća komada, dok u nastavku do 34,5 kn još nekih cca 5000 kom.