1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • March 17, 2024 at 2:58 PM
    Grbin objavio: Radnička fronta neće biti dio naše koalicije
    U DANAŠNJOJ emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 gostuje predsjednik SDP-a Peđa Grbin.
    www.index.hr

E ovo im je dobar potez.

Jos da kazu da Milanovic nece bit premijer i mozda dobe izbore.

HDZ je poceo sakom i kapom dijelit svima(bar u obecanjima) . minimalne place- prosjecne place- mirovine-smanjenje staza za godinu dana za dijete... frka frka... :D

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • March 17, 2024 at 2:42 PM
    Quote from vodoinstalater
    Quote from emil

naravno da su manji

Ma da: troškovi zbog neaktivnosti, naknada za povlačenje sredstava s brokerskog računa,.....nije to za mene

mozda i nije za tebe al sve sto si nabrojao uopce ne postoji .

kakva neaktivnost? povlacenje kosta kolko i svaki sepa nalog. pa i uplata na brokera HR kosta kao i svaka druga uplata uplatnice.... daj se malo informiraj prije nego krenes drvljem i kamenjem po necemu.

dobio si SS kolko te kosta trgovanje od 100 eura u hr kolko na IB . i dobio si kolko kosta trgovanje od 1000E na IB i hr. razlika je daleko veca nego je ikakv trosak ukljucujuci sve sto si nabrojao jer vecina nabrojanog ni ne postoji kao trosak.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • March 17, 2024 at 11:19 AM
    Quote from vodoinstalater

Da su troškovi trgovanja manji nego na domaćem TK mi ne zvuči baš uvjerljivo. To je trebao konkretizirati.

naravno da su manji.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Birtija

• emil
    • March 16, 2024 at 1:08 PM

2024

FOTO / Tvrtka Mate Rimca počela prvu fazu testiranja robotaksija u Zagrebu
    Hrvatska kompanija Project 3 Mobility, u suvlasništvu Mate Rimca, od ponedjeljka pokreće prvu u nizu faza testiranja sustava autonomne vožnje u Zagrebu.
    n1info.hr

ko da gledam"Groundhog Day" ili rtl2- Déjà vu i beskonacne reprize :D

2018

Rimac na hrvatskim cestama testira sustav autonomne vožnje
    Rimac Automobili objavili su video kojim najavljuju početak testiranja flote istraživačkih vozila koja će prikupljati podatke za buduće sustave autonomije
    www.bug.hr
  • Električni automobili - prilika za investiciju?

• emil
    • March 16, 2024 at 7:22 AM
    Quote from komot

Evo da izvijestim, Dacia napravila 35 000 km. Vozi se jednako kao i prvi dan, ušteda na gorivu u usporedbi s nekim autićem koji troši 5 litara je oko 2500 eura na gorivu. Servis na 30 000 km su naplatili 50 eura. Vidim da sad davaju 5 godina garancije, ja sam tri dobio. Ovim tempom, ako izdrži 6 godina, na cijeni goriva ću pokrit investiciju u auto.

hmmm

pa kolko si platio taj auto? i koliko je star? 35000km za 1 godinu? 2500€*6 = 15000€=nova el.dacia?

ocito neke informacije fale.

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • March 15, 2024 at 6:58 PM

- U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića.

dobar mu ovaj vic o zoni komfora :D

al nece odstupit s mjesta predsjednika ... bas se iskazao. bas je izasao iz ZONE :D kucnulo mu na vrata WC-a . tamo je u ZONI :D

sad s njim na celu nema sanse da skinu ADZ

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • March 13, 2024 at 8:53 PM
    Migranti se izboli kod Glavnog kolodvora u Zagrebu
    KOD GLAVNOG željezničkog kolodvora u Zagrebu došlo je do fizičkog obračuna.
    www.index.hr

ovi "doktori" treniraju sklapelima i dok cekaju vlak i autobus...dobor je dok treniraju na svojima...

zasto si ga ubo ostrim predmetom ....pa treniram za specijalizaciju u njemackoj.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • March 12, 2024 at 6:22 PM

evo opet BTC probio 70k :D

u rikverc

okinuli mi svi stop nalozi.

sad cekamo korekciju odnosno da vidimo sto ce i kuda ce

• emil
    • March 11, 2024 at 11:20 PM

pa imamo stop naloge.... izacice sam ak padne. do tada go to the moon :D

eno ltc 20 % skocio u 1 danu....sva sreca da sam zaglavio u njemu neki dan :D nekad moras imat i srece kad vec nemam pameti...

• emil
    • March 11, 2024 at 4:25 PM

ovaj BTC nikako da prestane rast (skoro73k) pa da altovi malo vise polete.

Posto svaki dan rusi ATH dolazimo do zakljucka da svatko tko je kupio BTC bilo kad u svom zivotu nije izgubio nista nego je zaradio ako ga nije prodao u panici .... to je samonapuhavajuci balon :D

a sjecam se ko da je bilo jucer kako su neki kukali na 20k da je preskup i da je balon pukao kad je pao na 4k :D

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• emil
    • March 11, 2024 at 10:15 AM

Negdje sam procitao da porezna prihvaca bez problema izvod sa IB-a u kojem pise da je porez ustegnut. kao i sve kod nas svaka porezna uprava ima svoje tumacenje svega pa ovdje trebas svasta ondje ne trebas nista ....

• emil
    • March 9, 2024 at 9:32 AM
    Quote from D_artagnan

Sta nije lakse uzeti ETF sa cca tim dionicama i miran si, nema te zahebancije, ni poreza ako iz duze drzis

je. i upravo sam to i napravio :D.

imao sam dizni duze vrijeme. nisu isplacivali divku al eto prosle godne su nesto dali. mislim 0,3% divke i eto problema iz nicega.

• emil
    • March 9, 2024 at 1:16 AM

upravo radi tih nejasnoca sam se rijesio svih dionica koje isplacuju dividende.

u slucaju da ti vani ne naplate porez na dividendu imas samo 8-30 dana da to sam platis. to ne mozes prebacit na sijecanj. a dobio si dividende par eura npr. prevelika je to tlaka .

ja sam ove godine platio porez na ukupne dividende vani bez obzira sto sam za neke vec platio i vani. nije neka suma pa mi je bilo lakse platit dva pua kompletan porez na dividende nego se zahebavat s dokazivanjem.

• emil
    • March 8, 2024 at 8:34 PM

hmmm. porezna da nesto oprasta?

• emil
    • March 8, 2024 at 8:28 PM
    Quote from zdenkic
    Quote from emil

ok. pitanje. sad kad ti SAD ustegne porez na dividendu 30%. ti ionako ne moras kod nas platit jos 12%(dvostruko oporezivanje) mada nemamo potpisan ugovor s njima. jel tako ? gdje je razlika? ili i tu grijesim?

tako je, ne moras platiti nista.

razlika ce biti u tome, da kada se dogovore, tj ratificiraju ugovor, porez nece biti 30% kao do sada, vec ce biti manji. vjerojatno 15%

onda stvarno ne znam zasto se to kao zovu ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja kad ionako niko nikoga nije dvostruko oporezivao imali ili nemali ugovor. sigurno postoji neki prokladniji naziv za to.

npr porez na nekretnine mozemo nazvat dvostrukim ako ne trostrukim i cetverostrukim oporezivanjem.

• emil
    • March 8, 2024 at 8:24 PM
    Quote from zdenkic

ako dogovore 30%, onda ce ti naplatiti 30%, a u hrvatskoj neces nista, jer je kod nas 12%
    nisi nista preplatio ako si platio porez koji je dogovoren.

EDIT: da, mislim da brkas kapitalnu dobit sa dividendom
    dividende se placaju po isplati dividende, onolko kolko je dogovoreno, zavisno otkuda je dividenda

a kapitalna dobit je nesto drugo. mi ionako ne placamo porez za kapitalnu dobit u americi jer nismo americki rezidenti, vec placas samo u hrvatskoj

Dvostruko oporezivanje (porezna-uprava.hr)
    ovo su trenutacni ugovori i stope poreza

Display More

ok. pitanje. sad kad ti SAD ustegne porez na dividendu 30%. ti ionako ne moras kod nas platit jos 12%(dvostruko oporezivanje) mada nemamo potpisan ugovor s njima. jel tako ? gdje je razlika imao ili nemao potisan ugovor s SAD? ili i tu grijesim?

• emil
    • March 8, 2024 at 8:15 PM
    Quote from zdenkic

ovo o cemu ja pricam ima veze sa dvostrukim oporezivanjem, jer je to cijela svrha ratificiranja tog ugovora sto se tice nas dividendasa

amerika ce umjesto dosadasnjih 30% koji automatski naplacuje rezidentima, naplacivati onolko kolko se dogovori sa hrvatskom. a u hrvatskoj ces morat platiti samo razliku, ako je uplaceni porez manje nego sto je kod nas.

posto u vecini slucajeva taj porez bude 15%, kod nas neces morat platiti nista jer je kod nas 12%

a ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja vrijedi za sve prihode. a ne samo za dividende

ok a ako dogovore 30 %? ostaje sve kao sto je i sad..

znaci povrata preplacenog nema. prebijanja ? platio si u sloveniji 5% platio si u SAD 30 % .

ako postoji ugovor sad ne moras platit nista za SAD a moras platit razliku za sloveniju...ili mozes prebit visak placen u SAD s manjkom u sloveniji ? cisto sumnjam.

Zanemarimo sad SAD. kako je sad s nekim s kime imamo taj ugovor ? i dalje placas tamo kolko placas i ako je t omanje nego kod nas moras platit i kod nas a ako je tamo vise nego kod nas onda neces dobit nazad preplaceni porez. meni je to potpuno jednako kao i do sada prema americi. eto jedino ako se dogovore da uzmu manje nego sto uzimaju do sad ima smisla nesto potpisat.. stvarno ne kuzim zaka jse zvao ugovor o dvostrukom oporezivanju kad i sd ne moras platit porez ako t iga ustegne SAD.

ocito sam ja tu pobrkal poreze na kapitalnu i dividendu.

• emil
    • March 8, 2024 at 7:58 PM

kolko ja znam ako imamo ugovor to samo znaci da neces platit porez i tamo i ovdje.

nema sanse da se drzave odreknu poreza kojeg naplacuju .slovenija 5 % pa bi kao amer trebo odustat od svojih 30 % i naplatit slovencu 5%. sto time dobiva USA? manje novaca...stvarno mi to zvuci kao SF

ovo o cemu zdenkic prica nema veze s dvostrukim oporezivanjem nego o uvodjenju nekakvog univerzalnog minimalnog poreza al mislim da i tada svaka drzava operezuje kako ikoliko hoce al mora oporezovat minimalno **** kolko se dogovore.

gorespomenuto je samo misljenje a ne informacija.

• emil
    • March 8, 2024 at 7:55 PM

kako se odbio od 70k na 66- al neda se evo ga opet jurisa :D

• emil
    • March 8, 2024 at 1:00 PM
    Quote from StatusQuo

A koji je onda smisao ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja osim da ga izbjegnes

pa da ne platis dva puta porez . to mu i naziv govori. "dvostruko oporezivanje".

1. Privacy Policy
  2. Kontakt