1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• emil
    • November 27, 2020 at 4:41 PM

Trade212.

Dal se na Trade212 moze nekako snimit defaultni pocetak charta (TA). Da mi se pali odma sa candle(a ne sa line) i ema20 ema50 itd...da ne moram svaki put na svakoj dionici to sve nanovo ukucavat?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • November 27, 2020 at 4:20 PM

A bolje da ide up nego ko atpl stalno down :)

Evo rijesio se odma na otvaranju moderne(117) koja mi odnekidan stoji. Malo prebrzo al morao sam si minus ATPL-a pokrit. Izaso sam danas skroz sa ZSE. ostalo jos nesto u ovom novom ETF slo i malo u ETF cro.

Danas izlazak iz svega pa da imam miran vikend...

• emil
    • November 27, 2020 at 10:59 AM

To i mene zanima . Probavao sam zadavat naloge na 212 koji su bili nizi od cijene postignute na predotvaranju al sam ih na kraju i povukao prije otvaranja jer ipak nisam zelio prodat nesto po 1 ak mu je cijena bila 2. al eto na cijeni od 1 se nije prodalo na predotvaranju mada je cijena bila 2 i nakon otvaranja.

misljenja sam da svi nalozi sa 212 postaju vidljivi drugima sa otvaranjem a ne predotvaranjem.

• emil
    • November 27, 2020 at 9:48 AM

kolko sam ja shvatio carnet je samo dosao do podataka koji su hakirani i objavio je adresu gdje mozete provjerit dal je vas mail u tim hakiranim podacima.

Ako je - dobicete crveni ekran i popis stranica na kojima se pojavio vas mail . ako koristite isti pass za vise stranica a dosta ljudi koristi isti trebali bi odmah promjenit pass. Pogotovo ako vam je isti pass na tim stranicama koje spominju i na gmailu jer preko gmaila vam mogu doc i do ostalih passworda.

stranica za provjeru je :

https://haveibeenpwned.com/

znaci upisete svoj mail i ak je zeleno niste nimalo ugrozeni

ak je crveno dobit cete popis koje su stranice hakcnute a vi ste ee nekad registrirali s tim mailom na njih(neke su stare i 5 godina i vise ne postoje) pa ako mislite da je nebitno dalje ignorirate a ako mislite da ste upotrijebili pass koji i negdje drugdje koristite promijenite pass tamo negdje drugdje

Files

snap227.jpg 60.97 kB – 0 Downloads snap228.jpg 129.3 kB – 0 Downloads
  • CORONA virus

• emil
    • November 25, 2020 at 8:36 PM
    Quote from rambo_5

Ajmo malo razmišljati, ovo nije crno-bijela situacija, ništa nije. Ovdje imamo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir, jedan je COVID i njegove posljedice na zdravlje dijela populacije, a druga je cijena koju smo kao društvo spremni platiti da ga suzbijemo. Morate u svakom trenutku imati u glavi da javna medicina NIJE BESPLATNA, financira se iz poreza koje plaćaju zaposleni u PRIVATNOM SEKTORU, koji su jedini koji stvaraju dodanu vrijednost od koje svi vi ostali živite, školujete se i liječite se. Ako ubijete taj privatni sektor lockdownom, ostat ćete bez SVEGA. Penzija, škola, bolnica, cesta, vojske i policije. Vratit ćemo se u kameno doba, a tada se živjelo do 30-40 godina i to jako teško. Ne pretjerujem. Malo uključite mozak i shvatite s čim se ovdje igrate. Lijek ne smije biti veći otrov od bolesti.

PS: ti emil mi ne odgovaraj jer nemam namjeru polemizirati s ograničenim ljudima. Ostali slobodno.

a da mi nebi ti govorio na sto cu ja reagirat. pa sto si odgovarao na moj post ako ne mislis polemizirat? mogao si sutit i bit sretan u svojem imaginarnom svemiru.

Kao prvo prestani pisat kao di ti placas ikome ista. Ne placas ti meni nista. Pojma nemas tko sam i sto radim pa prestani sa svojim priglupim zakljucima tipa : Mi stvaramo da bi VI ostali zivjeli i ostale zbrdasamsiso fore... takve fore mi u hvratskoj dovoljno plasira ZNA SE pa ne moram jos i tebe slusat i neodgovarat na to...

A sad slobodno i dalje drzi mozak iskljucen i ne polemiziraj kao sto nisi ni do sada...

Quote from rambo_5

Mislite da ne može gore od Hrvatske? Pogledajte Afganistan ili Somaliju, ili samu Hrvatsku prije 50-ak godina. Uvijek može gore. A kad pričamo o privatnom sektoru, zaboravljate sve one vlasnike dućana, ugostitelje, obrnike, prijevoznike, poljoprivrednike, male i srednje poduzetnike i njihovih 600-700.000 radnika koji će najviše nastradati od ovoga, a od čijih poreza svi vi živite? Na neki mračni način bi i volio da se cijeli truli sistem uruši što vi svi indirektno prizivate pa da svi koji žive na račun privatnog sektora odjednom ostanu bez penzija / plaćica / plavih kuverti, na koje su navikli do te mjere da to smatraju svojim svetim pravom. Mi koji krvavo zarađujemo svoj kruh u privatnom sektoru ćemo se snaći, tražena smo roba diljem Europe bez brige, a što ćete vi? Živjeti od rente? Uvesti migrante koje ćete onda guliti kao nas sad? Ajd sretno s tim...

COVID će proći, bilo sam od sebe, bilo uz pomoć cjepiva, ali neće sam od sebe ostaviti pustoš. Pustoš će nastati zbog neodgovornih i iracionalnih tuduma koji ne razmišljaju dalje od svog nosa i sljedeće plaće / penzije. Darwin će se na kraju pobrinuti za takve, bez brige...

Jedini tudum kolko vidimo si ovdje ti sa svojim KREPAJTE svi forama...i opet ti JA JA JA . daj se vise ugasi i ti i tvoj privatni sektor. Napisi ko si i gdje radis i koje si to birtije vlasnik pa da te pocenemo cijenit na osnovu tvog "privatnog sektora" koji eto sve nas hrani...

Za neke se na kraju pobrine Darwin a za neke psihijatri...

• emil
    • November 25, 2020 at 3:14 PM

meni sve radi ok na trade 212

za probu stavio par naloga i sve odma primio . nikakvo zastajkivanje.

• emil
    • November 25, 2020 at 12:06 PM
    Quote from Backdraft

Pitanje, revolut mi trazi tax identification number. Gdje to imam?

oib upisujes

• emil
    • November 24, 2020 at 9:41 PM

JA sam misljenja da ce u cetvrtak sve bit ok. Kolko sam shvatio problem je i bio u IB pa njima sigurno ne bi prelazio.(mozda sam krivo to sve shvatio). Al nakon ovakvog debakla i cekanja 3-4 sata da prodje nalog trade 212 ili to mora do cetvrtka popravit i da sve LETI ili moze zatvorit vrata. Misljenja sam da ce sve to proradit i da cemo ovaj dan zaboravit a najlakse se zaboravlja uz rakiju :) koju ne pijem a drugo po redu je pokoji burek :)

Na pocetku trade u 15:33 kad mi je proso nalog za IMBI 5.94$ u 15:35 sam odma vidio da je u plusu cirka 30% cijena je jos bila preko 7$ i stavljao sam nalog na prodaju odma. Al bilo mi cudno sto se desava i dok sam se ja vracao nazad da rpovjerim da ne prodajem slucajno nesto drugo cijena je otisla i sve je zastekalo... sve ostalo je povijest :( a bureke jede neko drugi dok ja idem gladan spavat :)

• emil
    • November 24, 2020 at 9:33 PM
    Quote from fajrvol

Potpisujem i meni također, zaradio za samo 6 bureka. Uf, skoro ostao gladan :)

Postao sam kao kamikaza samo kupujem bez imalo plana danas. Ko da bi baš htio izgubiti novce :S

E da je meni ostalo za burek ...:)

• emil
    • November 24, 2020 at 9:28 PM

zlocka zlocka...

samo podatke na PP posaljite:)

al danas je stvarno dan za zaboravit :(

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• emil
    • November 24, 2020 at 9:13 PM

evo proso napokon nalog prodaje zadan u 18:00

ovaj dan mi je najbolje odmah izbrisat s rakijom iz dugorocne memorije :)

Problem je sto ne pijem ....

• emil
    • November 24, 2020 at 6:24 PM

Naloge ne prima 212. al kao radi. Zado sam nalog prodaje prije 15 minuta i evo jos stoji i pise processing.

• emil
    • November 24, 2020 at 5:35 PM
    Quote from BSOD

Meni stoje tri naloga od 15.45....

Na chat se nitko od osoblja ne javlja.

Ajme kreteni!

Ajme!

Nije to tako bilo do prije 10-tak dana.

Sve je radilo super. Do prošlog ponedjeljka.

Kako mi se čini.

Display More

gdje ZSE ekipa dodje tu trava vise ne raste :)

• emil
    • November 24, 2020 at 4:36 PM

sve je proradilo .Svi broje... neki plus neki minus...

• emil
    • November 24, 2020 at 4:00 PM

Radi li vama Trade212?

Meni graf nece ucitat -

• emil
    • November 24, 2020 at 3:44 PM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

evo izašlo: IMBI Quarterly Results

kažu i ovo:

dakle, sve jasno!

Kaj je ovo bilo majke mu?

Ja ga kupio po 5.92 :)

A Trade212 poceo pucat cim smo se mi s ZSE sjurili na njega...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• emil
    • November 24, 2020 at 3:21 PM
    Quote from zlocesti

Do sada sam na USA marketu izgubila 6 dolara.

Ako i danas izgubim 6, odustajem 🤗

KAd pogubite tih 6 ja cu vam uplatit slijedecih 6 pa da dalje nastavite :)

• emil
    • November 24, 2020 at 2:56 PM

pa sta ima samo 3 naloga na Bidu ? i to na 5 $ ?

nesto propustam?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • November 24, 2020 at 2:38 PM

Meni sto duze ne radi ERSTE Broker to manje novaca izgubim pa molim boga da mi se ni ne upali ujutro :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • November 24, 2020 at 2:35 PM

Znam cemu bi trebale sluzit sve ove objave Cape- Panamax- Baltic itd al gledajuc unazad ATPL se nije ni pomakao ni na jednu od objava koje su ovdje postavljene...

ATPL vozi nekim drugim morima(barama)...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt