1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• CORONA virus

• emil
    • December 13, 2020 at 12:45 PM

upravo tako. mjere ne djeluju i zato mjere treba jos postrozit ako treba i uvest drasticne kazne. pa ak ti je tesko stavim masku ljepo 500€ pa jednom pa slijedeci put 1000€ i tako svaki sliejdeci 500€ gore pa cemo vidjet za 10 -15 dana kako ipak mjere djeluju. zbog arogancije pojedinaca koji toboze brane svoje slobode a propagiraju nesto sto se 1940 propagiralo sad i jesmo tu gdje jesmo. stavu zabole me k... za druge jer su stari ili bolesni jednostavno treba stat na kraj . al znamo da je to sizifov posao. budale uvjek ostaju budale bez obzira sto mu ti rekao ili argumentirao. i upravo zato i imam potpis koji imam...

• CORONA virus

• emil
    • December 13, 2020 at 12:32 PM
    Quote from 5. Element

Tako je, kad bi nasu situaciju preslikali tamo bilo bi u JK preko 50 tisuca dnevno. I sto sad? Jel se zivi normalno? Usprkos velikom trudu mnogih da ne bude tako, zapravo da.

I sto vam to govori? Meni da se radi o potpuno iracionalnom bubnjanju paranoje tamo, ali i ovdje. Ovo ne ubija 15% svih zarazenih. Ljudi ne umiru na cesti. Realno, da nema svakodnevnog maltretiranja, ali doslovce zlostavljanja stanovnistva s televizije i portala nitko ne bi niti primjetio da je sad tu neka strasna viroza. Doista ne bi.

Anketirajte ljude. Barem polovica smatra da je vrijeme da se s tim prestane.

To ne ubija vise ljudi samo zato sto su mjere tu. Da ih nema pitanje je kolko bi mrtvih bilo, sto od korone sto od upale slijepog crijeva jer bi bolnice bile prepune ili ste mozda misljenja da sve koji maju koronu ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su stariji od 60 ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su debeli ne treba primit u bolnicu? al eto svi nabrojani ak ne mogu disat trebaju u bolnicu, a u bolnici nema mjesta. i sta sad? pa eto. sad su mjere tu i zato jos uvjek ima mjesta u bolnici i mjere ce se jos zaostrit kako ce popunjenost sve vise rast jer trenutno nema drugog rijesenja...

i da od viroze ljudi prestaju disat i da nema lijeka a zarazna je bolest - rijesenje je samo jedno- lock i sprijecis ljude da se druze i prestanu se drogirat kavicama ko da je kavica, shoping i teretana jedino bitno u zivotu.

edit: i da, ljudi bi umirali na cesti (i umirali su) i umirace kad se porepune kapaciteti bolnica(i sa i bez korone)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • December 13, 2020 at 12:22 PM

Nekako mi

Quote from BSOD

LAC - čisto špekulativno!

Dakle, cijena je ovaj tjedan sjela na FIBO 0,5 (koja se do sada dva puta pokazala kao potpora),i s koje je krenuo jaki rast u tjednu 28.09.

Cijena je sjela i na EMA 21, volumen je presušio, meni se čini da su se medvjedi umorili...Sad ćemo da vidimo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

hmm- nekako mi smrdi da ce ovo jos dole.. bilo bi ljepo da nam i zlocka malo pogleda ovo .Ja cu nadgledat i pricekat da ode ispod 9 ako ne i blize 8.

• emil
    • December 13, 2020 at 9:48 AM
    Quote from upupup
    Quote from accountant

išao sam malo pogledati i dionice koje sam ovdje podijelio s vama, one neke pickove

daleko najlošije stoji TANH (kojeg sam se nekon kupnje bio riješio, prerani ulaz jer nisam pratio TA)

no sad kao da je našao dno i TA ga opet podupire

a firma je skroz dobra, rade samovozeće čistače ulica, dobili narudžbu (preko sestrinske firme) za e-buseve (rade i buseve s klasičnim motorima, unutarnje sagorijevanje), proizvode na bazi ugljena

dakle nisu skroz EV firma kako ih se reklamira ali imaju potencijal

TANH trenutno jako dobro izgleda prema TA - moguć skok, možda uskoro.

Fundamentalno je firma bolja nego što pokazuje cijena dionice - vjerojatan dugoročni rast.

p.s. Možda malo gricnem u ponedjeljak.

Display More

sta se desilo s njima da su propali s 3,5 na 1,3$ ito u dva dana?

• CORONA virus

• emil
    • December 11, 2020 at 10:44 AM

Hmmm.

Bas cudno. Kao ljudi nemaju za kruh a isti ti ljudi kukaju sto ne rade birtije restorani teretane itd...

svi su u depresiji i jedini lijek im je popit kavu u kaficu...

ko tu koga?

• IGH (Institut IGH d.d.)

• emil
    • December 11, 2020 at 10:38 AM
    Quote from Krokodil

Po vašim komentarima jasno mi je zašto 90 % na burzi gubi. Ja sam kupio sad pa da vidimo.

Kupili ste sta? HT :)

i kolko?

ja cu pricekat da dodje na 110 120 barem a ovim tempom ce na tu cijenu doc prije rucka.

• emil
    • December 10, 2020 at 5:28 PM

Pa Revolut je jos prosli mjesec poslao svima obavijest da do 1.1 skinu novu verziju aplikacije i da moraju prihvatit nova pravila i da ima sad EU ne garantira nista(EU regulativu) nego mislim UK regulativa(nisam ziher) ili da pozatvaraju sve pozicije jer nakon 1.1 vise nece moc pristuput trgovanjje.

sto se mijeaj korisniku? nista. Ionako na revolutu niste bili vlasnici dionica tak da promjenom se nista prakticki ne mijenja.

Trade 212 nikakvu obavijest nije slao.

E da revolut je i mjenjao iban iz GB u LT...

Edit: Revolut App will continue to be held by our third-party broker, DriveWealth LLC, and will continue to be protected by the Securities Investor Protection Corporation in the US.

------

ako moze zlocka ili neki tehnicar bacit malo oko na RKT.

Meni ovo izgleda solidno za uletit s malo novaca...

• emil
    • December 10, 2020 at 4:30 PM
    Quote from st-brajo

btw., ova me tema podsjetila na nešto jako aktualno, a to su digitalni nomadi.

ljudi ovdje žive, a rade online u uređenoj ekonomiji.

čini mi se da bi i dosta nas ovdje moglo tako postaviti priču.

živjeti ovdje, a zarađivati online vani.

šta je najjače, još bi i najmanje poreza i doprinosa plaćali :D

Pa o tome se nisam morao brinut ni za ZSE . ak si stalno u gubitku nikakve poreze ne moras placat gdje god bio :)

• emil
    • December 10, 2020 at 2:29 PM

ukupno u plusu.

bio bi i puno vise da se nisam polakomio pa poceo po 10 papira trgovat u danu a to je jednostavno nemoguce jer ne stignes pratit sve a to nije ZSE da odes na rucak i odspavat pa se vratis malo pogledat...

Mali broj papira s kojm se dobro upoznas je ipak bolja kombinacija od puno papira o kojima nista neznas :) bez obzira sto sam npr na tim malima i zaradio pokoji burek. rizik je prevelik i to je prolazilo samo zato sto je vani sve bilo zeleno i taktika se odma raspala sa prvim crvenilom.

• emil
    • December 9, 2020 at 7:02 PM
    Quote from accountant

to je žličica od kave ;)

svejedno, imam dobar feeling što se toga tiče, kažu da konsolidacija ide bez velikog pada cijene i na nevelikim volumenima

mislim da će i ovdje praćka a kad će... popratimo!

(od dionica koje pratim (imam), upravo CLRB i WYY u premarketu u najvećem plusu

Nisu se bas proslavili ni CLRB ni TANH...;(

mislim da danas nece bit ni za burek.

• emil
    • December 9, 2020 at 9:47 AM
    Quote from crveni
    Quote from hrcika

Naletio sam na stranicu gdje se može besplatno live pratiti prvih 5 bid i ask. Prikazuje se i zadnjih 10 postignutih cijena. Refresha se svakih par sekundi

Primjer pre-market TSLA

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo i link, nadam se da će poslužiti

https://www.cboe.com/us/equities/ma…cs/book_viewer/

Registracija:

https://www.cboe.com/us/equities/membership/#become-a-member

Display More

kolega da li ste se registrirali? ako jeste dal se dobije uvid u veci Book?

• emil
    • December 9, 2020 at 9:07 AM

Osobno pratitm samo ovu temu sto se inozemne tice. to mi je homepage:) ove ostale stvarno rijetko otvaram i eto promakne pokoji post kao CNDT.

@alias. Thx za pojasnjenje.
    moracu poradit na samodisciplini jer sam se prepoznao u par navrata u vasim postovima. Ko da gledam crtic pcelica Maja koja leti s cvijeta na cvijet sto u ovoj burzovnoj okolini nikako nece na dobro zavrsiti po mene.

• CORONA virus

• emil
    • December 8, 2020 at 2:31 PM

to kao da kazes da nisi umro jer si popio otrov ili te ugrizla zmija otrovnica nego si umro od zatajenja bubrega i unutarnjeg krvarenja.

al uzrok tog unutarnjeg krvarenja i zatajenja organa je bio zmijski otrov ili ti ga u nasem slucaju korona. Da nije korone svi ti ljudi nebi umrli od nekih drugih bolesti danas nego mozda za xxx godina.

• emil
    • December 7, 2020 at 9:20 PM
    Quote from fajrvol

JKS je pao dosta ovih dana trenutno 58,50$ bio jedno vrijeme i cca.70$ , prati li ga tko detaljnije? Privlači me da ga kupim ali nisam siguran jel ok za swing.

kolega alias je sve objasnio oko jks i opcenito kineza. prelistaj poruke od petak i cetvrtka.

• emil
    • December 7, 2020 at 4:56 PM

da. al ovo sad radi refresh sam. KAsni par sekundi u odnosu na trade212 u ask i bid al super je to..

• emil
    • December 7, 2020 at 4:22 PM
    Quote from hrcika

Naletio sam na stranicu gdje se može besplatno live pratiti prvih 5 bid i ask. Prikazuje se i zadnjih 10 postignutih cijena. Refresha se svakih par sekundi

Primjer pre-market TSLA

Evo i link, nadam se da će poslužiti

https://www.cboe.com/us/equities/ma…cs/book_viewer/

Mrak.:thumbup:

Sad pitanjce. trazim al nemogu nac gdje se registrira?

dal ima free registracija i ako ima dal mozda daje prikaz veceg broja ask i bid ?

• Birtija

• emil
    • December 6, 2020 at 8:50 PM
    Quote from zlocesti

U stračkom domu ipak netko i ima nekakvo dijete i rođaka koji može uložiti žalbu.

Životinja ne može pomoći životinji, posve su bespomoćni.

No, usrdno molim za adresu.

A za uvjete u domovim, isto bih ih svih vezala u krevet u kakvom drže ljude

Sve skupa, mi smo država ljudi bez srama. Vrijeme je da tome stanemo na kraj. Koliko tko može i na način na koji može

evo pozdrav od Pixia i Goldy

Files

P1080131.JPG 103.42 kB – 0 Downloads P1080152.JPG 112.64 kB – 0 Downloads P1080136.JPG 139.3 kB – 0 Downloads

• emil
    • December 6, 2020 at 7:48 PM

To racunam - pitanje dal ide gore prvi dan :)

• emil
    • December 6, 2020 at 7:42 PM

Da ne saramo po raznim temema postavicu ovdje jer se tice inozemnog ulaganja.

Kakvi ste s ulaganjima u IPO.

Ovaj tjedan bi ovih par trebalo izac na burzi:

Airbnb(ABNB)-internetska tržnica najma za smještaj, smještaj kod kuće i turistička iskustva.

Rablox(RBLX)

Wish(WISH)

Doordash(DASH)

• CORONA virus

• emil
    • December 6, 2020 at 12:07 PM

Rijeci ti se pozlatile - oko ovog par desetaka dnevno al mislim da to necemo skoro vidjet - ako cemo ikada.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt