1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 94
  • Nekretnine opcenito u HR

• emil
    • March 27, 2024 at 9:20 AM

ovi su skroz poludili

stavili su bas dobar podnaslov:

Subvencioniranje najma je glupa, skupa i opasna ideja

Ovo je HDZ-ov plan: Davati lovu vlasnicima stanova, ljude useljavati u vojarne...
    KONCEPCIJA te strategije trebala bi, kako se čulo, biti predstavljena ovaj tjedan.
    www.index.hr
    Nakon lopovluka i propasti APN-a HDZ sad radi nešto još gore
    DRŽAVA namjerava subvencionirati najam, obnavljati napuštene vojarne da bi u njih strpala sirotinju i omogućiti nastavak istih prevara s državno poticanom…
    www.index.hr
  • Birtija

• emil
    • March 19, 2024 at 8:46 PM
    Quote from zm1
    Quote from emil

Milanovic po svojem starom obicaju ne zna kad treba stat na loptu.

zatalasao je. sve krene dobro...ujedini se oporba...hdz se uspanicari... i onda umjesto da nakon odluke suda jednostavno zasuti on i dalje krene djonom na sve. ja cu ovo... pa cu ono... pa su svi krivi itd. da mu neko zasije usta na gu... bi progovorio.

Vidim u hdz-u se svi upiškili u gaće od straha

pa proslih dana je bila situacija malo drugacija...al onda je on morao jos jednu dodat pa jos jednu i tako sve ode niz vodu sto je postigao prije neki dan...

a da su se upiskili to su i pokazali i plenki i seks i karamarko itd...pogotovo kad su pogledali ankete prije milanovicevog monologa koji ne staje vec danima od odluke suda.

Milanović kandidat za premijera, podržali ga mnogi. Plenković ga oštro napao
    PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor prema kojoj će izbori biti u srijedu, 17. travnja.
    www.index.hr
    Milanović čeka odluku Ustavnog suda, ima alternativni plan. HDZ-ovci bijesni
    NA IZBORE idemo u srijedu, 17. travnja. Milanović je održao govor u SDP-u, Ustavni sud u ponedjeljak odlučuje o njegovoj kandidaturi.
    www.index.hr
    Nova anketa: Ogroman rast SDP-a, evo koga građani žele za premijera
    AGENCIJA Ipsos provela je anketu odmah nakon Milanovićeve objave da će se kandidirati.
    www.index.hr

al to je tako kad mu je jezik brzi od pameti... siguran sam da sad stoji pred ogledalom i sam sebi govori "e jesi ispo budala...a mogo si samo sutiti" i naravno ne staje si to govoriti jer jednostavno ne moze zatvorit usta :D

al dobro tek je pocetak stigne on jos srozat svoj i sdpov rejting svojim pricanjem :D

• Birtija

• emil
    • March 19, 2024 at 7:44 PM

Milanovic po svojem starom obicaju ne zna kad treba stat na loptu.

zatalasao je. sve krene dobro...ujedini se oporba...hdz se uspanicari... i onda umjesto da nakon odluke suda jednostavno zasuti on i dalje krene djonom na sve. ja cu ovo... pa cu ono... pa su svi krivi itd. da mu neko zasije usta na gu... bi progovorio.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • March 19, 2024 at 3:32 PM
    Quote from zlocesti

Budete mi platili da vam crtam ?

A ?

pa naravno da budemo....zlockica jedna<3 :D

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • March 19, 2024 at 3:01 PM
    Quote from zdenkic

zar nije fokus onaj za investiranje, ekonomiju, itd. kako to ide sa katom ?

to ti je fora "dobar los" policajac. zlocesti bi svima uveo nove poreze a dobar bi ukinuo sve poreze.

neki bi rekli da se + i - privlaci :D

a i kad imas katu kraj sebe s njenim idejama sto god da ti predlozis izgleda super :D

• Nekretnine opcenito u HR

• emil
    • March 19, 2024 at 2:29 PM

ovo su nam uzori? zato cemo uvest porez na nekretnine? ovo je cilj?

cudi me da ameri nisu uveli i neki porez na pokretninu kad spavas u njoj (auto) da im bude jos bolje i da mladi jos lakse dodju do svoje buduce pokretne-nekretnine u kojoj ce spavat ispod mosta.

U protekloj je godini njihov broj premašio 650.000, licemjeri gunđaju, vlasti očajne: ‘Ovo je posljednji pokušaj!‘
    Visoki troškovi života i stanovanja neke od najranjivijih Amerikanaca gurnuli su u skloništa ili čak na ulice
    www.jutarnji.hr

sto porez na nekretnine nece donjet manje cijene i svi ce onda moc kupit svoju nekretninu ...bas kao u americi ? sto im cijene stanova i dalje vrtoglavo rastu? premali su im porezi na nekretnine?

i znam da pretjerujem al ni blizu kao oni koji tvrde da ce porez na nesto donjet blagostanje i pojeftinit nesto...

• Birtija

• emil
    • March 19, 2024 at 2:18 PM
    Quote from zm1

Neki ce izgleda i 3 put upasti u lijevu klopku

a hebiga. nemam zeludac za ove desne lopove kojima i semafor predstavlja problem.

Index Afere - Bog prašta, Index pamti
    Registar svih korupcijskih afera u povijesti Hrvatske
    www.index.hr
  • Birtija

• emil
    • March 19, 2024 at 12:43 PM
    Quote from Junius
    Quote from Zlatek

Milanović je sređivao sranja nakon kriminalca Sanadera, pa će izgleda opet nakon 3 puta večeg kriminalca i 3 puta gore pljačke koju je proveo HDZ na čelu s AP!

Čovjek je bio elementarna nepogodna za RH, molim da se suzdržite ovih komentara, bez da ih potkrijepite ekonomskim pokazateljima

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

pa kolko vidim nismo bili nista losiji u istom periodu od slovenije za to milanovicevo vrijeme.

al slazem se da on definitivno nije materijal za premijera. al kako on nije materijal za premijera tako nitko ni iz HDZ-a nije materijal za premijera. milanovic je slon u staklarnici al hdz je lisica u kokosinjcu pa je tu tesko izabrat boljeg kad su oboje jako losi. svak na svoj nacin.

al ako bas moram birat izmedju lopova i nesposobnjakovica- radje cu nesposobnjakovica izabrat. mozda nesto ipak nauci dok lopov sto vise uci to vise krade tako da.....

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • March 19, 2024 at 12:29 PM
    Quote from DonDada
    Quote from emil

ne sprdate se al vam je "malo jadno" ? mozda da malo preispitate vase poglede na svijet...

Mogli bi vi ne biti škrti

prvo sprdnja- pa smo jadnici- sad smo i škrti--- bravo - tako te mama ucila?

• emil
    • March 19, 2024 at 10:43 AM
    Quote from stipe_Cro

Evo ja sam out, nakon što sam u jednom trenutku došao do gubitka od 77%, izašao sam s gubitkom od 48 %.

Ja zadovoljan za sad ^^:P

Sreća pa je sitna lova u igri.

dobrodosao u klub kolega :D

mada ne znam u sto ste to i kad mogli uletit za tolike gubitke posto je trenutno kripto na svom vrhuncu

• emil
    • March 19, 2024 at 9:05 AM
    Quote from Zlatek

Nakon što se okinu stop-losovi i margine-callovi, bit će opet "povoljno" za kupnju.

znaci opet dobro. ide dokup. mi u kriptu nikad ne gubimo. kad raste super . kad pada svi dokupljuju :D

bas smo IN :D

• emil
    • March 19, 2024 at 8:58 AM
    Quote from zlocesti

U jednom će času okinuti mnoštvo stopova, osim što će lavinu pokrenuti margin call

Likvidacija.

Ne znam što bih vam rekla, na 46 mi se činilo da je nezamislivo visoko, na 74 sam trljala okice, al' Čarobni grah je samo bajka

mozda da pripremite maramice za okice jer 100 000 je pred vratima :D

• emil
    • March 19, 2024 at 8:39 AM

dok mi stop nije okinuo nije strasno :D

• emil
    • March 19, 2024 at 6:56 AM
    Quote from DonDada
    Quote from zdenkic

jedna dobronamjerna kritika. nije lijepo se sprdat sa kolicinom novaca sa kojima netko trguje
    svatko trguje sa onoliko novaca kolko si moze priustiti da trguje. i pozitivno je da netko ulaze, pa i da je to 1 euro mjesecno.

ovo mi je slicno kada se u teretani sprdaju da je netko debel ili radi sa malom tezinom

Ne sprdam se količinom love sa kojom netko ulaže nego mi je to malo jadno kad netko kuka za naknade koje su stvarno jako male

ne sprdate se al vam je "malo jadno" ? mozda da malo preispitate vase poglede na svijet...

• Brokeri i brokerske naknade

• emil
    • March 18, 2024 at 6:56 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Damir1952

Agram je definitivno najgori po pitanju kod nas i vani. Stalno nešto zapitkuju, tko zašto kako?

Zašto i tko zadaje naloge i kak se odlučuje, jel ga tko savjetuje itd.

Mislim da ih trebam zaboraviti... tatu mi stalno maltretiraju zato što ima puno godina... vele kak on sa 93 godine može a valjda i smije trgovati, ne znam gdje su granice godina zapisane. Iako vozi auto i super se služi kompjutorom gospođi iz back offica Draženi Maričić očito smeta.

Pa imaju i druge bokerske kuće i BOLJE, ja recimo ERSTE broker koristim koje je izvrstan u svakom pogledu, od provizija, sasatvljanja podataka za porez-bez naknade pa do naknade koja mi je fiksna na "taman" i 10€ transakciju, ali vam ne mogu reći koliko je to!

Neki dan sam zvao jer mi je puknuo film, naime istekla mi osobna i oni posalju obavijest da mi istice i da treban poslat novu i ok novu sam zatrazio netom prije nego mi je istekla stara pa je jos nisam dobio i racunam poslat cu kad dobijem i idem ja zadat nalog nakon toga kad ono ne mogu onemoguceno i ok shvatim ja da je radi osobne i zovem njih da kazem da jos neman novu osobnu ali da ce mi odblokirat da im posaljem onu dobivenu potvrdu da sam zatrazio izdavanje i ok to prodje tako nastavim ja trgovat i cim sam dobio novu osobnu posaljem im na mail, nakon cega salju mail da moram sam rucno promjenit podatke u postavkama da bi mogli azurirat osobnu i ok rijesim ja to, racunam sad sam to rijesio nastavim trgovat. Kad ono za dva dana u srijedu stize novi mail u kojem je upitnik za klijente i racunam dobro ajde kad uhvatim vremena popunit cu jer neman printer pa moran to otic negdje isprintat i uglavnom u ponediljak idem zadat nalog kad ono opet blokirano i onda sam ispalio pa sam ih zvao, da koji je to nacin blokirat trgovanje bez obavijesti da mi je blokirano nego tek kad zadajem nalog mogu vidit da je blokirano, uglavno sam je izdriblao da moraju poboljsat nacin komunikacije, pogotovo ove blokade trgovanja koje uopce ne mozes vidit da si blokiran sve dok ne zadas nalog, zamisli da moras radi neke krize nesto hitno prodavat i onda tek skuzis kad si zadao nalog da si blokiran inace nikakve druge nazanke nema da ti je onemoguceno trgovanje nigdje ne pise niti je nista nije pod nekim znakom da zamjetis da je nesto drugacije ti na ekranu .

kolega. ovo gore mi zvuci nestvarno. da me tolko maltra zena razveo bi se :D a ne nekakav broker kojeg jednim klikom obrisem i zaboravim i drugim klikom odem kod drugog.

prestrasno.

• emil
    • March 18, 2024 at 2:19 PM

kad smo vec kod sigurnosti.

pa sto IB nije kao i kod nas? kupis dionicu upise se u neki SDKK(HR- USA- bugarski ili koju si vec dionocu kupio) i onda i da IB propadne nema nikakvog utjecaja na tvoje vlasnistvo dionica?

Ako je tako 20000 koliko spominju se odnosi na ono sto imas u kesu kod brokera a ono sto imas u dionicama imas i dalje....

ili IB radi kao revolut-212? kad kupis dionicu u biti nisi vlasnik nego su vlasnici oni(rewvolut-212).*?

• emil
    • March 18, 2024 at 10:25 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Shogun

cisto prijateljsko upozorenje za sve s malo vecim portfoliom. Zakonski Interactive Brokers (tu mislim na irski dio, jer svi eu investitori ulazu preko te platforme) je zakonski osigiran na 20000 eura. Dio poslovanja u US i UK posluje po zakonika tih zemalja, prakticki nude 100% sigurnosti u slucaju, ne daj boze, propasti ali EU dio ne😐.

Evo pise ovdje detaljnije

https://www.interactivebrokers.ie/en/general/sec…-protection.php

Quote from Lynx

Da, s time da tokom ove godine planiraju Central Europe spojiti s Ireland, glavnom europskom podružnicom.

Quote from StatusQuo

Kod madjara su do 100k, ali madjari se spajaju s irskom tako da prestaje bit bitno pa ih ne uziman vise u obzir

evo opsirnije o tom spajanju od nase TETKE :D

Interactive Brokers – što znače najavljene promjene? - Tetka
    2023 - Što promjene kod najvećeg online brokera na svijetu znače za nas, korisnike njihovih usluga. Saznajte više u ovom tekstu.
    mytetka.com
  • Aktualno (vijesti)

• emil
    • March 17, 2024 at 7:23 PM
    Rojs ide na izbore u dijaspori protiv HDZ-a: Ovi moji jamljavaju, ukrali bi bogu nogu
    ROJS je potvrdio da ide na izbore kao nezavisni kandidat na listi za dijasporu.
    www.index.hr

Je da je jamio al barem je priznao :D

• emil
    • March 17, 2024 at 5:57 PM

Za strano trgovanje definitivno Interactive Brokers. Naknadne su izrazito niske. Ne placa se nikakava neaktivnost. dostupno je prakticki sve iz svijeta. Tu su i ETFovi i kripto. slanje i povlacenje preko SEPA naloga .pouzdan- siguran. ok ima mana. za moj ukus prenepregledan- nakrcan svakakvim opcijama da ponekad ne mozes nac ono sto ti treba al kad sve zbrojimo i oduzmemeo bolje jeftinije i sigurnije nisam nasao.

i u clanku se ne radi o optima traderu nego njihov broker komentira trgovanje kod nas i trgovanje vani.

I sve sto je spomenuo je na mjestu- ZSE dnevna likvidnost je nivou nikad cuo dionice na NY burzi i tou prvoj minutu nakon otvaranja. trgovanje je jeftinije sto dionicama sto ETF-ovima. Milsim da kupnja ETF kosta 1 euro(bilo kolko komada), a vodjenje ETFova od 0,07-0,35%. nas etf je mislim na 2% vodjenje(ispravite me ako grijesim) plus postotak na kupnji . spread je daleko manji na bilo kojoj dionici jer je puno veca likvidnost

• emil
    • March 17, 2024 at 3:32 PM
    Quote from vodoinstalater

https://optimtrader.com/hr/cjenik/ ja mislim da ti nisi dovoljno informiran. Pogledaj si detaljni cjenik. Ja samo kažem da to nije za mene i nikoga ne napadam.

pa ja nisam komentirao cijene optime al ti jesi cijene VANI da su skupe. pa mozda da se informiras za te cijene vani prije komentara ?

cuj optim broker. :D

nije problem nac skupog brokera :D

evo jednog "nepoznatog"koji je poceo trgovat nedavno... dok je Tito trcao po Kozari :D : https://globaltrader.interactivebrokers.com/en/pricing.php

free je skoro sve. i naknada je daleko jeftinija nego kod ijednog HR brokera. SS trgovanja sam vam postao u prvom postu gdje se vidi koliko kosta trgovanje(al ne u optimi nego na IB)

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 94
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt