1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • February 13, 2021 at 10:43 AM
    Quote from Neo

U petak smo imali dno. Tko imalo gleda grafove to je mogao i sam skuziti. Pa sve je graficki da ne moze ljepse. Trebat ce neko vrijeme...al povratak je siguran ko kuća.

:thumbup:

kolega NEO se vratio doma :)

A dobro nam se vratio.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• emil
    • February 13, 2021 at 7:11 AM
    Quote from karlo

Što ću sad plačat par kuna poreza? pa više će me koštat transakcija... -.-

Ako ste zaradili manje od 112,00kn ne morate prijavljivat nikome nista, mada u vasem slucaju prvo bi provjerio kome uopce morate prijavit nesto.

To su premale sume da bi ista prijavljivali ali placanje poreza ide na dusu svakog poreznog obveznika tako da cete dalje morat sami odlucivat sto i kako...

kako kada i gdje imate na ovoj temi pa prelistajte.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • February 12, 2021 at 10:47 PM
    Quote from LadyM
    Quote from zlocesti

MACD je lagging indikator

Bolji su RSI i Directional za day trade

A evo našla sam ga, Average Directional Index. Tnx <3

jel taj?

jer ima i Directional Movement Index.

• emil
    • February 12, 2021 at 10:33 PM

dok nismo poceli pisat o

Quote from BSOD
    Quote from emil

Pa Vi samo ove na dole znate crtat :(

Zato i pada sve. Zato ja pratim samo ove kaj prema gore crtaju i odma mi bolje ide :)

zlocesti meni nacrta prema gore i to je to. Svi sretni i veseli idemo u krevet u 22 :00 :)

Nije da ja ne znam crtati za gore. Ali prema gore više ne može. :D

Moze moze. Samo treba znat nacrtat :)

Kak je to Neo lijepo radio. sve uvjek zeleno :), a evo i Zlocki i Mitku to lijepo ide....

Ko trazi vraga taj ga i nadje. Tako i ovdje ko zaziva pad taj se budi u crvenilu.

Ja zabijem glavu u pijesak i trpam zelenilo u djep i ne zamaram se kak to moze rast kad je P/E 554. bitno je da raste :)

• emil
    • February 12, 2021 at 10:27 PM
    Quote from BSOD

Evo da imamo sličicu, pa da vidimo koliko ću biti u krivu, ili neću. :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pa Vi samo ove na dole znate crtat :(

Zato i pada sve. Zato ja pratim samo ove kaj prema gore crtaju i odma mi bolje ide :)

zlocesti meni nacrta prema gore i to je to. Svi sretni i veseli idemo u krevet u 22 :00 :)

• emil
    • February 12, 2021 at 10:15 PM
    Quote from LadyM
    Quote from BSOD

Da je to tako jadnostavno, mi bi bili svi jako bogati...

Bez uvrede, ali ipak mislim da malo previše simplificirate stvari. I to kažem sa najboljom mogućom namjerom.

Da,slažem se, mislila sam te indikatore još dodatno obuhvatiti prilikom trgovanja kod svojih 7-8 kompanija u koje ulažem ili trejdam već mjesecima.

Ali da bih se isključivo naslijepo upuštala u kupnju nekog papira isključivo samo na tim pokazateljima,hvala, ali ne bih, takav pristup prepuštam nekom drugom...

Posto je graf za mene doslovno grah a nisam kuhar svoje sam gledanje u svijecice sveo na par indikatora.

Iskljucivo sam u minutnom grafu jer imam vremena buljit u ekran satima.

tek na pocetku trgovanja pogledam dnevne - 4satne satne i 15 minutne tek tolko da znam situaciju.

Al 90% vremena sam u minutnom grafu i ostalih 10% u 5 minutnom.

nista ne crtam niti trazim linije od icega- to prepustam tehnicarima koji znaju sto rade.

Moje je da gledam u svijecice i lovim padove i skokove.

EMA 200 za trend

EMA 3 i 10 (krizanje)

MACD tek tolko al ne gleam ga previse

RSI 30-70 da znamo dal je preplacena ili potplacena

Stoch-20-80 - za istu stvar kao i rsi al na 5-3-3 da brze reagira

volume

eto to jedino pratim i za kratke ulaze i izlaze se iskljucivo vodim krizanjem eme 3-10 ako je rsi i stoch u donjem dijelu i spod crte 20-30% na 1-3 minutnom grafu i to radim iskljucivo ako je ema 200 u uzlaznom trendu i to na svim grafovima 1-3-5-15min-sat-dan.

Kad ovome dodam postotak srece ovo radi savrseno :)

al najvise ovisi upravo o sreci ....

• emil
    • February 12, 2021 at 9:59 PM

Sve je puno kad ide u crveno al moramo bit realni- pocetak tjedna te prosli i pretprosli tjedan imali smo dionice po 500% rasta a neznam dal je ijedna rasla manje od 20%(osim PFE) tak da crvenilo od 20 % i nije tak strasno.

samo da to crvenilo ne potraje dulje...jer u crvenom neznam trgovat.

JA sam skratio svojih 58 paira na skomnih 30 :)

a i tih 30 sam prepolovio. Sve zelenilo sam danas utopio i skratio crvenilo takda imam 30 crvenih papira za preko vikenda.

Naravno da su to 30 crvenih danas a da ce iduci tjedan bit zeleni :)

Neke sam vec dans prodal s 25% minusa al i sa svime time sam dobro u plusu zavrsio dan i spremio dio da pokrije crvenilo ponedeljka (ako ce bit).

That All Folks!

• emil
    • February 12, 2021 at 7:27 PM
    Quote from fajrvol

Baš malo prije gledam APHA, mislim da će se konsolidirati tu negdje kako je kolega accountant rekao. Ja sam si stavio target 15-18$ za ulaz pa pratimo.

ak ovak nastavi do kraja dana ce past ispod tvog targeta za kupnju

• emil
    • February 12, 2021 at 4:50 PM
    Quote from accountant

jesi izašao na $1.8 na Castoru ili čekaš dva dolara :)

evo me ipak unutra sa sicom...da sam jucer ulovio 1.4 uso bi jucer al eto moro sam cekat danasnji dan...

• emil
    • February 12, 2021 at 12:56 PM

accountant

nisam ni usao jer je cijena na otvaranju bila previsoka.(rjesavao sam se svojih pa nisam odma isao u shoping). kad tome dodamo misljenje kolege fundamentalista(alias) koji brodare ima u malom prstu zakljucak je bio da ne ulazim...

travari- ja sam uso u CGC - nakon laganog pada jucer ocekujem barem "scallops u nizu........." znaci on ce vrijedit barem ko svi spomenuti zajedno :)

Samo jos da mi zlocka to ukuca u kamen pa da bude tako :)

Eh.. da nam je Neo sad tu...

I za neupucene- ja sam neozbiljan ulagac pa se nemojte navodit mojim slatkim rijecima kao kolega alias :)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• emil
    • February 12, 2021 at 10:07 AM
    Quote from Brljam

Tekničarke i tekničari, pitanjce…

zašto je inače bitna zaključna cijena, odnosno, po zaključnoj cijeni se crta svijećica i ostaje zabilježen pomak cijene u %, pozitivan ili negativan?

Zar nije relevantnija prosječna cijena?

Evo, npr, jučer je (po meni) HPB propao jer je prosječna cijena bila 455,75, a zaključna 482,00 i završio je u "plusu" i upisao zelenu svijećicu...

To je pogotovo na našem tržištu toliko podložno manipulaciji, a onda i graf ispada neprecizniji...

nisam tehnicar al mogu pogledat:)

pa svijeca sadrzi puno toga.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Na vasem primjeru se vidi da je cijena isla do 440kn i zavrsila kupnjom na 482kn.

Na burzi se na kraju dana prikazuje zadnja sto po meni i je jedini ispravan prikaz.

pa kad gledate minutni graf imate trenutnu cijenu na ekranu a ne prosjecnu od tog dana.

Onda bi netko da ima prosjecnu od tjedna itd.

Znaci trenutna cijena je tolka i zakljucen je dan po toj cijeni. Prosjeke izvlacite sami jer uvjek postoji podatak o prvoj i o zadnjoj cijeni

• Potvrda identiteta kao uvjet aktivacije računa?

• emil
    • February 12, 2021 at 9:44 AM

Nisam mogao pronac onu temu gdje se glasalo o slanju osobnih podataka pri registaraciji pa sam morao otvorit novu temu.

Ovo je SS s drugogo foruma. Dal je istina sto ovdje pise ili nije neznam jer ne otvaram duple racune, al ako je mislim da je za raspravu to oko slanja dokumenata a eto kome saljemo ni traga ni glasa...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • February 12, 2021 at 8:29 AM
    Quote from Flight

Ma u članku koji si ti linkao ništa zapravo ne piše odnosno ne piše ono sto piše u originalnom članku, a to je da BTC i slične manipulativne odnosno spekulativne coine koji nisu regulirani odnosno nemaju karakteriristike novca kao razmjenskog sredstva, MA neće podržati. Meni je to očit dokaz patvorenja izvornog članka koji izostavlja bitne činjenice. A sad da li će netko trgovati špekulativno pa prebacivati imovinu u stablecoin ili neki njegov derivat o tome se naravno ne piše. Al poanta je očito sljedeća, BTC i ostali tzv. digitalni novčići prije nego sto postanu dio neke sire institucionalne i općeprihvaćene price u smislu dugoročnog ulaganja, morat će se u nekoj mjeri regulirati. A ako to neće biti moguće, neće biti dio neke sire, mainstream price. Barem ja to tako citam.

Znaci u mojem clanku ne pise sto pise u tvojem clanku na kojeg si se pozvao jer su kopirali taj moj clanak koji bi trebao bit kopija tvojeg clanka al eto nije i izokrenuli ga al tebe ionako to sve ne zanima jer nista nece bit od toga iz mojeg clanka koji nije dobro prepisao tvoj clanak?

ti stvarno moras ic odspavat prije nego pocnes dalje pisat....

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • February 12, 2021 at 7:05 AM

Neznam gdje si uopce procitao da ce koristit BTC??

Cak pise indirektno da upravo nece... tak da neznam koji si ti clanak citao al ocito ovaj koji sam postavio nisi :(

"ali i pažljivog odabira digitalnih valuta koje će biti podržane"

"omogućiti da kriptovalute sluće za plaćanje, a ne kao imovina u koju se ulaže i u kojoj se pohranjuje vrijednost."

"Kad je riječ o valutama koje će Mastercard uvesti na svoju platformu, tu su i dalje prilično šturi."

"neće smjeti služiti za ilegalne transakcije i prijevare, a morat će omogućiti i lako i brzo provođenje plaćanja"

znaci sve govori da to nece bit BTC nego neki stablecoin ili ce izbacit svoj coin koji ce sluzit upravo tome.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • February 12, 2021 at 12:05 AM

Mastercard će uvesti podršku za kriptovalute

Tijekom ove godine kartičarska će kuća na svojoj platnoj mreži izravno podržavati plaćanja u nekoliko kriptovaluta, i to onih koje će jamčiti zaštitu privatnosti i sigurnosti korisnika, stabilnost i legalnost

• emil
    • February 11, 2021 at 6:45 PM
    Quote from fajrvol

Meni LAZR odradio +8% u samo dvije minute. Pa ti nemoj buljit u ekran non stop :D

A prije toga minimalno dva dana kilavljenje.

znam da ga imam al to nisam ni primjetio kad pazim na ove druge...

bitno da nije u crveno otiso. zelenilo nekka prebolim a da ne vidim :)

ocito mi nije jos do targeta doso ....

EDIT: naravno da mi se nije oglasio alarm kad je taget na 60$:)

• emil
    • February 11, 2021 at 6:37 PM

danas je period kad je lagano :)

sutra cemo vidjet dal je tesko ...

i opet sam prodao prerano.

al mlad sam i zelen. naucicu ....

igramo se s 100€ pa da vidim kolko t omoze gore dole

• emil
    • February 11, 2021 at 5:35 PM

Kako odredjujete stop loss (LIMIT) gdje da stavite?

Nikako da to postelam . stalno me okine ko da mi vidi nalog i pokupi me i onda ode opet odakale je krenula crvena svijeca.

i onda se vracam po vecoj cijeni nazad..a nemrem stalno pratit jer imam previse papira...

nije problem kad to ode opet gore ko ova INPX al nije to uvjek tako.

• emil
    • February 11, 2021 at 5:00 PM

Pa EU ide putem zelenila i prisilice auto industriju da koriste zeleni celik.

a sto je to? pa celik u kojem se nije koristio ugljen nego vodik koji se takodjer morao dobit iz vjetro ili solarne elektrane.

Cak i baterije zele smanjit pa da npr u autima bude samo neophodna baterija koju ce punit vodik ...

Inace je veliki problem skladistenja zelene energije jer su baterije skupe i vodik je jedan od nacina...

naravno da je ovo pojednostavljeno i da je problem kompleksniji al eto ...

• emil
    • February 11, 2021 at 4:23 PM
    Quote from BSOD
    Quote from zlocesti

Na žalost, koliko god ga volimo, nije. ova druga formacija se previše povukla.

A možda je druga tek prva, pa bude scallops u nizu, samo za Emila :S

Eto ga, druga formacija je bila prva!

Emile?

Ma pogubio sam se u tim slovima vise.

CNDT-CRNT-CTRM-CRBP-CRSP-CRSR-

pa to sve imam ili sam imao pa opet imam - ko bi vise znao koja je koja:)

gotov-sam

prokuho mi mozak moracu na hladjenje...

reko sam smanjit a imam ih sve vise i vise...

Prodo sa PFE kompletan- jucer pola danas pola pa sam mogo opet u shoping.

Bilo je plusa pa sam pokrio gubitak u pfe(11-12%) i da se toga rijesim.

Vidim da je egzotika za mene - Ove funadamentalne me nejdu.

to je slika koju zelim imat a ne one crvene :)

one doljje ne gledam i odma sam bolje volje:)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt